Şimdi Ara

İthal ürünlere gümrük vergisinde yeni güncelleme (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
1
Favori
11.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu vergiler taa 2010’dan önce maddi durumumuz iyiyken getirilmeliydi. Dolar bol diye düşük ithalat vergileri umursanmadı. Acısı şimdi çıkıyor.


    O zaman yapılsaydı belki 1 tık daha düşük bir refaha sahip olurduk ama uzun süreli olurdu. Şu durumdan daha iyi olurduk.


    Şuan devlet halkı tamamen uzaklaştırmaya çalışıyor ithal maldan. Alternatifi olmayanlardan bile. Agresif ve alım gücünü düşürücü bir politika ama bunun zaten farkındalar. Çarkın dönmesi için yapıyorlar. Ama bu hale gelmeden daha planlı hareket edilebilirdi.


    Şimdi bu sıkışık zamanda bu vergilerle yüzleşmek zorunda kalmazdık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında Tüp bebek olarak doğan bebeklerden de vergi alırlar.

  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Neden zorunluluk?
    Doymadınız mı?
    Kanımızı emdiniz, bu duruma siz getirdiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bunu gören yeri de aynı fiyata satacak böyle yine vatandaşa girecek vergi vergi gına geldi bu nedir ya sonra enflasyon yok diyorlar kandırın milleti

  • quote:

    Orijinalden alıntı: marauders

    bunu gören yeri de aynı fiyata satacak böyle yine vatandaşa girecek vergi vergi gına geldi bu nedir ya sonra enflasyon yok diyorlar kandırın milleti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ___M@JesTe___

    Olaya direk vergi bindirmesi gözüyle bakmanın anlamı yok. Ülke içinde üretmek yerine Tamamen ucuza kaçan ithalatçıların önünü kesmek adına yapılmış hamle. Ha bu hamlenin ardı yerli üreticiyi teşvik ve fiyat bindirmesi yapan satıcıyı takip etmektir. Eğer bunlar yapılmazsa o zaman “en azından tüp kuyruğunda beklemiyoruz” diyebiliriz

    Bunun ciddi ciddi yerli üreticiyi düşünmek ve vatandaşı düşünmek için yapıldığını mı düşünüyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergilerin efendisi, vergi kardeşliği, verginin dönüşü. Yeni korku filmi serisi. Filmde genelde kan emiliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Numenorian Man kullanıcısına yanıt
    O zaman yapılsaydı, şu andan daha kötü olurdu ve piyasa şak diye dururdu. Çünkü, zaruriyet yoktu; ama, şimdi zaruriyet var. Çoğu ürünü almak zorunda kalıyoruz. En azından bazı ürünlerde yine devam ediyor ama diğer şeylerde durdu. Normal iken yapsalardı, her şey dururdu.

  • kakarikikiri K kullanıcısına yanıt
    Adam, ortalama 25 bin lira net maaş alıyor (emeklilik ve diğer şeyleri eklemedim bile). Sence, düşünüyor mudur? O maaşın yarısına inse, asgari ücretliden daha fazla "ağlar". Adam 20 yıldır başta; yatıp kalkıp ideoloji itelemeye çalışıyorlar hala. Tren dışında, doğru düzgün teknolojik alt yapı yok (otoyol demeyin).
    Koskoca Ülkede, küçücük İstanbul'dan başka bir yer yokmuş gibi, "finans merkezi yapacağız" gibi saçma sapan işlerle uğraşıyorlar (İstanbulluyum bu arada).

  • Vergilerimizi kıskanıyorlar!

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • X3440 rx580le darboğaz yapmıyor koronayla ülke darboğaza giriyor bele veziyetin içinde durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oooo emeli gemmeli askudhasıludh

  • Yerli üreticiyi korumak için vergi. E yerli üretici bunu gördükten sonra kendini geliştirir mi, rekabetçi üretim yapar mı.? Aksine tembelliğe gider. 2006 yılında yazmışım satacak bir şey kalmadığında ne yapacaksın. Üretmeyen bir toplumda o zaman vergilere abanacaksın diye. Bunları ön görmek için ekonomi bilmeye gerek yok. Yeme içme, giyim kuşam, alışveriş, teknoloji. hepsi ama hepsi uçtu. Dolar 2007 de 1 tl idi, şu an doların 1 tl olduğunu hayal edebiliyor musunuz. Bakın düşününce bile bir garip geliyor değil mi. Ama yok aradan 40 sene geçmedi sadece 13 yıl. Bu hale şans eseri düşmedik.

  • Güncelleme vergisi

  • Bu durumları insanoğlu nasıl savunabiliyor gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. En son kala kala bir kulak arkası kaldı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufo

    VErgiyi artırınca birdfen BMW mi üretmeye başlıycaz?

    Şu yaptıklarının hiçbir anlamı yok. Olan bize oluyor. VErgi arttıkça tüketim azalacak daha az vergi alacaklar .

    2*2 =4

    hiperenflasyon geliyor 4 nala

    haklısın ama yapıcak hiç bir şey yok üretenden daha fazla kazanan bir devletle karşı karşıyayız kazansınlar ama kazandıklarını bizede yansıtsınlar ülke rant cennetine döndü bu kadar kazanan bir devletimiz var ama yapılan icraat ve şartlar 0 bize hiç bir getirisi yok mesala yol yapılıyor yap işlet devretle ama o yapılan yolu ben parayla gidiyorum o halde benden alınan vergi nereye gidiyor yol için benden para alıcaksa vergi toplamasın veya buna benzer birsürü hizmet kalemi var...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zdniz -- 28 Haziran 2020; 20:20:14 >
  • Bu kadar dertlenecek saç baş yolacak ne var anlamıyorum. Zaten çoğumuzun 2 tel saçı kaldi birde yok şuna vergi yok konsol bu oldu sabahtan akşama kadar tatava. Sanki biz konuşunca hersey düzeliyor. Burda mırın kırın yapmak yerine. Sandıkta gösterin tepkinizi. Relax olun buyursun %300 geçirsin. Zamanında çok takardim artık umurumda bile değil son 3 aydır haber dahi izlemiyorum. Hayat varmış. Rahatiniza bakın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shankssan

    Bu kadar dertlenecek saç baş yolacak ne var anlamıyorum. Zaten çoğumuzun 2 tel saçı kaldi birde yok şuna vergi yok konsol bu oldu sabahtan akşama kadar tatava. Sanki biz konuşunca hersey düzeliyor. Burda mırın kırın yapmak yerine. Sandıkta gösterin tepkinizi. Relax olun buyursun %300 geçirsin. Zamanında çok takardim artık umurumda bile değil son 3 aydır haber dahi izlemiyorum. Hayat varmış. Rahatiniza bakın.

    Haklısın ancak markete giriyorsun 2 poşet ürün alıyorsun kasiyer 350 lira diyor KOL gibi ödüyorsun. Teknolojik ürün alıcan 100 dolarlık ürün tak 1500 lira. Gezeyim benzin alayım diyorsun arabaya mı sokuyorlar pompayı bagırsaklarıma mı belli degil. Kaçamıyorsun ki?

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.