Şimdi Ara

Ithal bugdaydan %0 vergi alinacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Gümrük bakanlığının kararına göre buğday dan alınan gümrük vergisi yüzde 70 ile 120 arasında iken bu oran yüzde 0 olacak .

    Açıklamalara göre enflasyon ile mücadele için yapılmış bu karar bakalım ülkemizde nasıl bir sonuç doğuracak .

    Şunu da eklemek gerek . Buğdayda ki fiyat artışının çiftçi açısından değilde aracı yüzünden kaynaklandığını söylüyor yetkililer .


    Cok talihsiz bir durum bence , bunun edebiyatının siyasetinin yapılmasına gerek yok ülkemiz tarım ülkesi fakat su gelinen nokta çok vahim ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elLbufFer -- 17 Haziran 2017; 13:40:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bitiyor herşey. Manda yönetimi resmen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce konusunu açtım. Türk tarımı Akp tarafından bitiriliyor.

    https://forum.donanimhaber.com/turk-tarimi-nasil-cokertiliyor-bizi-kiskaniyorlar--127035787
  • TRT-1 radyo'da birkaç hafta önce sohbet-haber programında dünya tarım alanlarının çok büyük bir ticari rekabet alanı haline geldiğini konuşuyorlardı yani artık eskisi gibi her ülke kendi topragında ekip biçecek kendi kendine yetecek durumu yok, onun yerine sadece bazı kişiler istediği ülkede istediği gıdayı (buğday, mısır, mercimek, vs) üretecek ve ticari anlaşma, gümrük vs ile istediği şekilde satacak. Yıllar önce y.dışından mısır girişi için de gümrük geçici olarak sıfırlanmıştı. G.Amerika'dan binlerce b.baş hayvan ithal edilmişti. Mercimek Kanada'dan , bugday Rusya'dan gelip duruyordu. 1980'de en büyük tarım ihracatçılarından olan Türkiye bugün en büyük ithalatçılardan biri. Geçmişe bakın, geleceği görün.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk’ün çoğu şeyini eleştirebilirsiniz ama kapitülasyonları kaldırması muhteşem bir başarıdır.



    Ve maalesef mevcut hükümetin saçma vergi politikaları, kapitülasyonları geri getirmekten farksız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu anda yerli buğday 95 kuruş civarı, Rus buğdayı ise 65-70 kuruş civarı. Tam hasat sezonunda ithalat yaparlarsa çiftçi mağdur olur. Hükümet çiftçiyi düşünmüyor. Bu bir şey değil, daha tarımda gümrük birliğine girecekler, küçük çiftçi asıl o zaman görecek hanyayı konyayı. Oy verirken bunları değil Hollanda'ya yapılan atarı düşünürsen elin Hollandalısının malları piyasayı istila edince mehter ya da atar yersin artık.
  • Senenin yarısından çoğu karlar altında olan Rusya'dan buğday ithal ediyoruz.





    Eskiden fakirdik ama ölmüyorduk. Fakirdik ama kendimize yetiyorduk. Şimdi birilerinden ambargo yesek 1 haftaya açlıktan ölürüz. Öyle bir coğrafyamız var ki tropik meyveler hariç yetişmeyecek bitki yok. Fakat malum cenah geldiği gibi ilk eğitim sonra da tarımı bitirdi. Tamamen dışa bağımlı bir ülkeyiz artık...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yerli bugday ureticisi sesini cikarmiyorsa yada sikayet edip desteklemeye devam ediyorsa bize laf soylemek dusmez. Zaten laf soylesek biz suclu cikariz.
  • Enflasyon bahane, serbest ticaret (ve rant) şahane.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dahilde işleyip ihracat amaçlı ithalat yapanlar var. 5 milyon ton civarında ithalat yapıyoruz. Bu kararın bedeli hazineye 1 milyar lira civarında olur. Asıl spekülasyon devlet eliyle yapılacak. Ufak spekülatörler devreden çıkacak, büyükler paraları valiz valiz vuracaklar.
  • Yerlide vergi ne kadar acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 10 Ocak 2021; 12:3:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kim bilir hangi yandaş buğday işine girdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Reahax

    kim bilir hangi yandaş buğday işine girdi.

    Yeni değil o iş. Yıllardır süren bir oyun. Körfez sermayeli sözde faizsiz bankacılık yapanların uzman olduğu bir konu. Şimdi elleri iyice rahatlayacak.
  • Avrupanin gdo lu bugdaylarini bize yedirecekler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu Türkiye yabancıya gümrük vergisi uyguluyor da ne oluyor, sanki kazanan çiftçi ya da işçi oluyor kazanan yine sermaye sahipleri oluyor, onun için gümrük vergisi uygulamak doğru ama devlet ülkemizde de, ey sermaye sahibi! ben Türkiye'de yalnız senin buğdayı, senin ununu senin makarnanı sattırıyorum, o halde sen de çiftçiye işçiye bu paradan aşağıda vermeyeceksin,işçiye çiftçiye insanca yaşayabilceği bir maaş-para vermelisin demeli, kontrol etmeli.
  • ucuzsa ve GDOlu veya hormonlu değilse neden olmasın? çiftçinin ucuz buğday yetiştireceğine pahalı hayvancılığa yönelmesi daha mantıklı olur

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köylüyü bitirdiniz ulan yazıklar olsun. Koca Türkiye kendine yetecek mısırı buğdayı üretemiyor rezilliğe bak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mehterle dombırayla karınlarını doyursunlar artık. Oy verenlere müstehak, kendi elleriyle kendi sonlarını hazırladılar. Gram üzülmüyorum.
  • Bilip bilmeden boş boş konuşmayın. Türkiye'nin buğday tüketimi üretiminden daha az. Türkiye iç tüketimden daha çok buğday üretiyor. Türkiye'de buğday üretimi azalsa da, buğday üretiminde kendi kendine yetebilen bir ülke. Türkiye ürettiği buğdayın çok azını da ihraç ediyor. Türkiye'nin buğday ithat etmesinin nedeni iç tüketimde buğday eksikliği olmasından değildir. Türkiye tüketmek için değil, işlenmiş buğday ihraç etmek için buğday ithal ediyor.

    Türkiye buğdayda gıda enflasyonunu düşürmek amacıyla yeniden uygulamaya alınması düşünülen buğday ve diğer tarım ürünlerinin sıfır gümrükle ithal edilebilmesi uzun vadede doğru bir karar olmaz. Türkiye kısa süreli fiyatı düşüreyim derken orta ve uzun vadede yerli üretiminden olur. Buğday ithal vergisinin sıfırlanması kısa vade için ihracat artışına neden olasa da uzun vadede buğday üretiminin aleyhine işler. Kısacası bu verginin sıfırlanması, Türkiye’de uzun vadede buğday üretilmemesi demek. Böyle bir durumda da bugün ucuza aldığınız ürüne yarın ithalat bağımlısı olursanız, uygun fiyatlar birden çok yüksek fiyatlar olarak karşımıza çıkar. Çiftçi ürettiği buğdayı pahalı satmak istiyor, tüketici ise ucuz ekmek almak istiyor. Bu olgunun kısmen gerçekleşebilmesi için aracıların kaldırılması gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 18 Haziran 2017; 19:47:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.