Şimdi Ara

italyaya araç ile gitmek (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
450
Cevap
22
Favori
64.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hırvatistan otobanı çok düz olduğu için hız denemelerine çok uygun. Arabanın son gücü ile basabilirsiniz. :)

"Hedonic Otel check-in de pasaportları almaya kalkıyorlar. Sakın vermeyin." Bu cümlede bırakmak, alıkoymak gibi bir ifade yok.

Bu da benim yazdığım cümle "Kaldığınız hemen hemen heryerde pasaportunuzu soracaklar. Fotokopisini ya da fotoğrafını çekip geri verecekler." Pasaportu otele bırakacaksınız orada kalacak diye bir şey yazmadım. Açık açık geri verecekleri yazıyor. Size fotokopoisini ya da fotoğrafını verecekler yazmıyor. Okuduğunu anlamayan insan çok.

Yolculukla ilgili yoğunluğu sınır kapılarını kastederek söyledim. Otoban yoğun olsa da hızı çok etkilemez zaten.

1000km yolda minimum 3 kez yarımşar saatlik mola vermek gerekir. Türkiye-Bulgaristan, Bulgaristan-Sırbistan 2 kez 4 sınır kapısından geçilecek. Her sınır kapısında ortalama 20'şer dakika oyalanıyorsunuz. Türkiye'den çıkışta genelde çok daha uzun sürüyor. Molalar ve sınırlarda toplam 3 saat gidiyor. İstanbul içerisinde kaybolacak zamanı da hesaba katarsak kurallara uyarak, hız sınırları dahilinde araç kullanırsanız sınırlarda da yoğunluk olursa İstanbul Belgrad 11-12 saati bulabiliyor. Onu da yoğun aylarda diye belirtmişim zaten... Yoğun aylarda sadece Türkiye'den çıkarken 2,5 saat beklediğim oldu...

Ben yolu sana anlatmıyorum. Soruyu soran arkadaşa anlattım. Sen süper hiper insansındır 1000 km yolda yorulmazsın. Ama başkaları yorulabilir. O yüzden "Tek şoför için yorucu ve tehlikeli olaBİLİR" yazdım. Kesin yorulursunuz ölürsünüz demedim..

Dediğim gibi Ben sana birşey anlatmıyorum. Zaten bu forumda onlarca kez yanlış bilgi verdiğin için o dediğin seyahatleri yaptığına dair şüphelerim var. Ama derdim senin ne yapıp yapmadığın ya da sidik yarıştırmak değil. Yardım isteyen insanlara bilgi vermek, bilgi paylaşımında bulunmak.

• Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

@Sebastianbjk adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

"Hedonic Otel check-in de pasaportları almaya kalkıyorlar. Sakın vermeyin." Yazmışım.

Devamında da: "Pasaport bilgilerinin girilmesi için biraz bekletiyorlar. " yazmışım.

Bu ikisini birleştirirsen ne denmek istediğini anlaman lazım.

1.000 km lik yolda şöför ne kadar mola vereceğine kendisi karar verir. Bunun bir teorisi yok. Zaten yakıt almak için duruluyor, bazen de tuvalet için duruluyıor, bazen insanın canı bir şey içmek istiyor duruluyoır. Onlar mola yerine geçiyor. Yine ezbere cevaplıyorsun.

Sınır kapılarının hafta sonları kalabalık olduğunu yazmışım. Mümkünse hafta arası sınırları geçin diye de yazmışım.

Sürekli tam okumadan yanlış bilgi veriyorsun bir de benim yanlış bilgi verdiğimi söylüyorsun. Yazdıklarımı anlamazsan varacağın sonuç böyle olur.

Bu yazdıklarından araba ile hiç seyahat etmediğini, sanki araba ile seyahat etmiş gibi hayalindeki araba seyahatlerini yazdığını anlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 13 Şubat 2025; 20:56:58 >

• cleanton kullanıcısına yanıt

Tamam.

Üstad 6 Haziran 6 Temmuz arası 30 32 günlük bir tur planlıyorum. Rota olarak İstanbul-Selanik-Tiran-Duvrovnik-Bari-Napoli ve etrafı-Roma-Floransa ve Pisa-Bologna-Venedik-Milan-Cenova-Monako-Montpeller-Marsilya-Barceleno-Bordo-Paris-Brugge-Brüksel-Amsterdam 4 gün ailemin yanında kalacağım-Köln-frankfurt-Berlin-Dresden-Prag-Avusturya-Bratislava-Belgrad-Sofya ve ev olarak düşünüyorum. Sizce nasıl :)

• Selanik 3 4 saat tiran 2 3 saat duvrovnik keza 3 4 saat gibi düşün. Napoli 2 gün roma floransa 2 şer gün venedik 1 gün milano 1 gün cenova monako nice montpelleri 1 güne sığdıracağım. Marsilya 1 gün barca 1 gün bordo 1 gün paris 1 gün brüksel brugge amsterdam aynı gün dönüşte 10 gün yeterli. 16 gün giderken 4günde amsterdamda ailemle kalmayı planlıyorum. Tavsiyeniz varmıdır gezi rotası için.

• Üstad araç ile ilk deneyim olacak yoksa Avrupayı çok gezdim kardeşler Hollandada yaşıyor ben Türkiye de. Daha önce milano paris lyon berlin vs gibi yerlere amsterdamdan araç ile gittim. Derdim biraz macera yaşamak :) Özellikle İtalyada Napoli bölgesinde insan çekiniyor. Rome ve sonrası biraz daha rahat oluyormuş.

• Napoli'de ekstra çekinmenize gerek yok. Avrupa'nın her büyük şehri kadar tehlikeli ve riskli. Günlük otoparklar çok pahalı. Aracınızı kapalı otoparklara park edecekseniz günlük 30-40 euroyu gözden çıkartın. Sokaklara park edecekseniz de işlek yerlere koymaya çalışın. İçerisinde görünür şekilde eşya bırakmamaya özen gösterin.

Rota planlamanız için 30-32 günlük zaman yeterli. Ama güzergahta veya kalınacak gün sayısında bazı değişiklikler yapılabilir. Örneğin ben olsam Napoli'de kalmazdım. Siz 2 gün yazmışsınız. Pompei'yi falan dahil ederek konuşmuyorsanız 2 gün çok gereksiz olur...Gittiğimde hem belli başlı turistik yerlerini hem de Maradona'yla ilgili bütün yerleri gezdim. Sabahtan akşama gezip bitirilecek bir şehir.

Aynı şekilde Marsilya'da da kalmanızı tavsiye etmem. Hatta uğramaya bile gerek olmayan bir şehir ama Cote d'Azur'dan Paris'e gitmek için mecburen Marsilya yakınlarından geçeceğiniz için birkaç saatliğine girip çıkılabilir.

Sanat tarihine ekstra ilginiz yoksa, birçok müzeyi gezmeyecekseniz Floransa için 2 gün çok fazla.

Roma için 2 gün ucu ucuna yeter. 3'e çıkartılabilir.

Ben olsam Bordeaux ve Barcelona'yı çıkartıp Marsilya'dan direkt kuzeye Lyon ve Paris şeklinde devam ederdim. Sadece Barcelona'yı 1 günlüğüne görmek için kaybedeceğiniz zamana değmez diye düşünüyorum.

Bütçe ve zaman sorununuz yoksa, rota biraz da yolda belirlenir. Önceden net plan yapıp ona uymaya çalışmayın. Akışına bırakın. Plana ve zamanlamaya uymaya kalkarsanız işkenceye dönüşebilir.

• Kuzey Avrupayı neredeyse hep gezdim. Barcelonayı dahil etme sebebim gideceğim güzergaha 3 saat uzaklıkta olması. Aslında barcelonadan geri dönüp lyon cenevre lozan möntre yapma isteğimde var. Ama bordo ve Paris arasındada çok güzel şatolar var. Bi çok şehirde girip gezip çıkasım var ekstra yemesi içmesi ile vakit geçirmek istemiyorum. Tamamen tarihi kültürel bir tur amaçlıyorum. 32 gün araç üstünde zor olacağını biliyorum. Birde şunu sorayım. Feribotta araç içerisinde uyumak mümkün değilmi?

merhabalar,italya turlarına bakarken doğru düzgün bi yere götürmediklerini farkettik(hep ekstra)neden kendimiz gitmiyoruz ki dedik ve haziran sonu araba ile italya yapıcaz 10 ve 4 yaş iki çocuk ile.öncelikle dil yok çok sorun olur mu?

planımız şu şekilde;konyadan edirne’ye geçip bir gece orda kalacağız,sabah edirne’den çıkıp selanik,kavala, igumenitsa,ordan feribot,napoli roma 2 gece roma’da kalalım dedik sonrasında 1 gece floransa,2 gece milano.bir günümüzü de bernina ekspresine ayıracağız.en son 1 gece venedik ve ordan sofya üzerinden dönüş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslinilnil -- 5 Haziran 2025; 11:29:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

hiç bir sorun olmaz. Yunanistandan geçiş için bol bol bozuk euro alın 1-2-5 euro gibi.

igumenitsa da seferler gece oluyor. koltuk yatıyor diye kandırmaya çalışıyorlar. oda alın.

romada otel tutarken ücretiz araç otoparkı olsun. bu dikkat edin.

çok teşekkür ederim,peki güvenlik açısından çok mu riskli sizce? arabayı hep ücretli ve güveli yerlere park etmek gerekiyor onu biliyorum,yine de arabayla gitmekle hata mı ederiz diye emin olamadık

• Toplamda 10-12 günlük bir seyahat değilse, amaç sadece italya'ya gitmekse yani yoldaki diğer ülkeleri gezmeyecekseniz Konya'dan kalkıp arabayla gitmenizi tavsiye etmem. İtalya ortalamadan pahalı bir ülke olsa da araç kiralarının en ucuz olduğu ülkelerden biri. Uçakla İtalya'ya gidip oradan araç kiralamak daha mantıklı.

Zaman sorununuz yoksa 2 hafta boyunca geze geze gidip dönecekseniz, Yunanistan sahillerinde denize gireceksiniz, dönüşte Slovenya'nın harika doğasında vakit geçirecekseniz, yol üstündeki şehirleri gezecekseniz o zaman kendi aracınızla gitmek mantıklı olabilir.

Kendi aracınızla ya da kiralık fark etmez, İtalya'da kapalı otoparklara bir servet bırakabilirsiniz. O yüzden otel rezervasyonu yaparken ücretsiz otopark seçeneğini dikkate alın. Sokaklara park edeceğiniz zamanlarda park tabelalarına, açıklamalara ve renklere çok dikkat edin. Öyle boş bulduğunuz yere park ederseniz en iyi ihtimalle ceza yersiniz, en kötü ihtimalle aracınız çekilir.

Altınızda araba olacağı için bazı günlerde şehir merkezindeki oteller yerine şehrin biraz dışındaki kasabalarda, köylerdeki ev seçeneklerini değerlendirmenizi tavsiye ederim. Hem büyük şehirlerdeki küçücük otel odalarından çok daha büyük evlerde yarı fiyatına kalabilirsiniz hem de İtalyan kırsalının harika atmosferini deneyimlersiniz. Otopark, güvenlik gibi sorunlarınız da olmaz.

Güvenlik açısından o kadar da riskli değil. tedbirleri aldıktan sonra sürekli endişe etmenize gerek yok. Araç içinde görünür şekilde çanta, eşya vs bırakmamaya dikkat edin. Hatalı park yapmayın.

Türkiye'den yurtdışına kendi aracınızla gitmenin bir diğer olası tehlikesi de orada kazaya karışmaktır. Aracı çektirmek, tamir ettirmek gibi konularda çok sıkıntı çekersiniz. Aracın hasarı yüksek olursa, orada bırakıp gelmek zorunda kalabilirsiniz. Kiralık araçla kazaya karıştığınızda ya da bir sorun yaşadığınızda şirketi arıyorsunuz bir şekilde çözüyorlar.

Dil yok derken İtalyanca mı yok demek istediniz? yoksa ingilizce de mi yok?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 5 Haziran 2025; 22:54:42 >

• Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

teşekkür ediyorum.ingilizce de yok denilebilir çat pat.biz hem edirneyi hem yunanistan’ı gezelim diye düşündük yani arabayla daha çok yer görürüz diye böyle karar verdik.toplamda 10 günümüzü ayıracağız.

peki uçakla gidip orda toplu taşıma kullansak nasıl olur sıkıntı çeker miyiz iki çocukla ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslinilnil -- 6 Haziran 2025; 0:20:46 >

Zor olur. Bence değmez. Toplu taşıma Araç kiralamakla aynı maliyete gelir. 15 yıldır hemen hemen bütün yurtdışı seyahatlerimi araçla yaptım. Ülke içinde toplu taşımayla yapılan seyahatler çok yorucu olur gibi geliyor. Aracın rahatlığı başka. Ben seyahatlerin çoğunda yalnızdım. Kafam rahattı. Sizin çocuklar da küçükmüş. Hele ki yaz sıcağında gidecekseniz, toplu taşımayla çocuklarla beraber şehir şehir dolaşmak yorucu olur.

Araç sürerken yeter ki kurallara uyun. Konya'daki trafikle İtalya'daki trafik iyi anlamda çok farklı. Yanlış yerlere park etmeyin. Ücretli açık parklarda otomata parayı ödeyip bileti aracın ön camına koyun. Yaya geçitlerinde yayalara yol verin. Dönel kavşaklarda kavşak içindeki yol verin, Belirli saatlerde, günlerde girilmesi yasak olan ZTL bölgelerine araçla girmeyin. Bunlara dikkat ederseniz, şoförlüğünüz de iyiyse sorun yaşamazsınız.

Yurtdışında ilk araç kullanma tecrübeniz olacaksa buradan arabayla gitmek yerine orada kiralamak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 6 Haziran 2025; 1:32:43 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.