Şimdi Ara

İtalyanca mı İspanyolca mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam. 30 yıldır İngilizce ile haşır neşirim. Son 3 yıldır da önce hobi sonra alışkanlık olarak kendi çabalarımla İspanyolca öğreniyorum son 3-4 aydır da İtalyanca öğrenmeye başladım. Artık bu iki dilden birinin 4 yıllık bölümünü okumak istiyorum. İspanyolca ile ilgili sıkıntım şu DTCF'de Portekizce seçmeli ama aslında zorunlu veriliyor bense Portekizce öğrenmek istemiyorum sebebi ise hem Portekizce öğrensem bile asla kullanmayacağım bir dil hem de kullanmak istesem telaffuz edemeyeceğim bir dil. Ayrıca İspanyolca bölümünü kesin kazanırım diyemiyorum ne var ki DTCF'nin puanı bir çok Üniversite'nin İngiliz Dili kadar hatta belki bazı Anadolu Üniversitelerinden daha yüksek. DTCF İtalyanca'yı ise %99 kazanırım. İtalyanca ile ilgili sıkıntım ise İspanyolca benim için ilk göz ağrı gibi İtalyanca o kadar değil bir de İspanyolca kadar geçerli bir dil değil. Ne var ki benim bu iki dilden de hobi ve alışkanlık dışında alanla ilgili iş bulma beklentilerim yok zaten iyi bir işim var. Bir de İspanyolca Latin pop (Fonsi, Thalia, Shakira vs.) şarkılarını İtalyanca ise klasik sinemasını (Hayat Güzeldir, Cennet Sineması ve Totò filmleri vs.) ve yemek programlarını (Bonacini, Claudio, Zanna vs.) beğeniyorum. Size sorum ise anlattıklarıma bakarak hangisini okusam daha iyi olur sizce?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 13 Şubat 2022; 18:30:44 >







  • ben şuanda kursa gidiyorum ve ispanyolca öğreniyorum. italyancayı araştırmıştım hatta youtuberlar yorum yapıyorlardı çogunun pek italyancayı kullanabilecekleri zaman olmamış. Zaten az kişi konuşuyor.

    ama ispanyolcada arkadaşlık uygulamalarına bak heryerde ispanyolca konuşan insan var dizi film bile zilyon tane. seni anlıyorum hobi diyorsun ama şöyle birde düşün o kadar emek vericeksin konuşacak adam bulamayabilirsin. dedigim gibi ispanyollar heryerde zibilyon heleki ingilizce biliyorsan exchange yapabilirsin dilleri. aşagıda basit bilgiler paylaştım. 21 ülke ne demek harika bi olay. genede sen bilirsin.



    +++ İtalyanca çoğunluğu İtalya, ve İsviçre'nin güneyindeki Ticino kantonunda yaşayan 61 milyon kişi tarafından konuşulan bir dildir.



    +++ ispanyolca Günümüzde dünyada 470 milyon ila 500 milyon kişinin İspanyolca konuştuğu tahmin edilmektedir. 21 ülkede resmi dil.


    ülkeler: İspanyaKübaArjantinBolivyaKolombiyaKosta RikaŞiliEkvadorGuatemalaEkvator GinesiHondurasMeksikaNikaraguaPanamaParaguayPeruPorto RikoDominik CumhuriyetiEl SalvadorUruguay ve Venezuela'dır





  • Cevabın için teşekkürler. Yani biraz kendini zorla ve yks'de İspanyolca'yı tutturmaya çalış diyorsun.

  • hocam siz sanırım uzmanlık seviyesine getirmek istiyorsunuz yanlış anlamadıysam. Eğer vaktim var uğraşırım diyorsanız gidin. Ben belki tembelim bilmiyorum okulu sevmiyorum o yüzden pass geçiyorum bu mevzuyu.


    mesela ben iyi bir kursa gidiyorum türkiyede ve çok emek veriyorum.Son seviyeye kadar geldikten sonra internetten arkadaş yada online konuşma hocası falan vs yardırıyorum sonra imkanım varsa yurtdışı dil okulu yada turist olarak o ülkeye gidip takılıyorum bir süre. hem gezmiş hem kafal dinlemiş hemde dil öğrenmiş oluyorum.


    dedigim gibi vaktim var diyorsanız okula verilecek parayla da bu kafa yaşanabilir. bende 36 yaşındayım bi yaştan sonra komfor alanından çıkmaz sıkıntı.teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 13 Şubat 2022; 19:1:19 >
  • Ben okumaktan çok zevk alıyorum. Daha önce lisans, master ve doktora yaptım. Okumak benim için komfordan vazgeçmek değil tam tersine kendimi daha iyi hissettiriyor. Bir de bir forumda okumuştum sanırım bir sözlükteydi İtalyanca bilen biri İspanyolcayı çok kolay öğrenir ama tersi geçerli değildir diye. Örnek olarak Eros Ramazotti ve Paola&Chiara aklıma geliyor bu şarkıcılar İtalyan asıllı ama neredeyse tüm şarkılarının İspanyolca versiyonlarını da mükemmel şekilde söylemişler. Belki de İspanyolca daha geçerli bir dil olduğu için de böyle bir yol izlemiş olabilirler ama Thalia veya Shakira şarkılarını İtalyanca söylemiyor hatta Shakira İtalyanca da biliyor sanırım gerek duymuyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 13 Şubat 2022; 19:47:27 >
  • bende sürekli olarak ispanyolca portekizce italyanca ve fransızcanın benzer olduğunu okudum. bu konuda ben farklı düşünüyorum. bence bu kolaylıktan ziyade zorluk gibi geliyor bana. çünkü kelimeler ve yerleşim şekilleri benzer insanın acayip kafası karışır diye düşünüyorum. yanlışım varsa düzeltin.

    okuma konusundada korece benim çok hoşuma gidiyor karar vermek için erken ama fantezi dili olarak bazen istiyorum böyle birşey öğrenmeyi.

  • Korece'yi ben de bir ara fantezi olarak düşündüm ama sanırım ben basit dilleri öğrenebiliyorum. Alfabesi farklı olan Çince, Korece, Arapça veya Rusça gibi popüler dilleri öğrenmek için çok daha fazla çaba gerekiyor en azından benim için. Hatta bunlardan Korece hariç diğer üçü uzaktan eğitim bölümü olarak da açılmış insanlar bu dilleri uzaktan eğitim ile nasıl öğreniyorlar anlayabilmiş değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 13 Şubat 2022; 20:7:3 >
  • ingilizce kolay geldi sadece zaman aldı ama bu ispanyolcadaki fiil çekimi ezberlemesi kanserojen bir etki bırakmakta bende

  • Fiil çekimi kafanı karıştırdıysa Practice Makes Perfect Spanish serisinin Verb Tenses kitabını şiddetle tavsiye ederim. Internette bulabilirsin. Çok sistemli bir şekilde tüm tenseleri ve hem düzenli hem de düzensiz fiillerin mantığını mükemmel şekilde açıklıyor.

  • o kitap var bakarım kırmızı kitap dimi

  • amazon.com
    Practice Makes Perfect Spanish Verb Tenses, Second Edition (Practice Makes Perfect Series)
    https://www.amazon.com/Practice-Perfect-Spanish-Tenses-Second/dp/0071639306
  • bu yok ama pdf ini hallederim teşekkürler tekrardan.

  • Eğer keyif içinse her dile girilir ama nerede o zaman... İspanyolca çok daha fazla ülkede konuşuluyor o manada daha mantıklı tabii

  • Bir de çok mühim değil ama yeni bulduğum bir fonetik kitabında İtalyanca'da kelimenin başındaki r'lerin yuvarlanmadığını gördüm. Yani İspanyolca'da kırmızıya rrroxo (rojo diye yazılıyor x ise gırtlaktan çıkan bir h bu da yine İtalyanca'da olmayan diğer bir zor telaffuz) derken İtalyanca'da sadece rosso deniliyor. Bu benim İspanyolca öğrenirken en zorlandığım telaffuz olmuştu İtalyanca'da böyle olmaması iyi bir şey bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 13 Şubat 2022; 23:17:12 >
  • Hocam bildiğimiz üzere ingilizce şuan söz sahibi dil ama gelecek yıllar da ispanyolca ne durumda olucak bir kaç kitap sipariş ettim. geldi öğrenmeye başlasam mı?

  • Yapacak başka bir işin yoksa tabii ki başla öğrenmeye.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.