Şimdi Ara

İtalya, Stellantis'in batarya fabrikası için 1 milyar euro yatırıma hazır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İtalya, Stellantis'in batarya fabrikası için 1 milyar euro yatırıma hazır



    Otomotiv dünyasında elektriklenme sürecinin hız kazanması, üreticiler için yeni yatırımları da beraberinde getiriyor. Bu kapsamda firmalar son dönemde özellikle batarya tesislerine önem vermeye başladı.



    PSA ve Fiat Chrysler ortaklığından doğan ve bu yılın başında resmiyet kazanan Stellantis de Avrupa'da ve Kuzey Amerika'da yeni batarya fabrikaları kurma arayışında. Avrupa'daki lokasyon için şu sıralar İtalya'nın adı geçiyor. Zira gelen bilgilere göre hükümet, batarya tesisinin kendi sınırları içerisine yapılması için yatırım yapmaya hazır.



    Reuters'ın projeye yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre İtalya, Stellantis ile birlikte batarya fabrikası kurmak için 1 milyar euro yatırım yapmaya hazır. Hatta hükümetin nisan ayında AB'ye gönderdiği bir plana göre şimdiden 600 milyon euro kamu fonu ayrıldığı ifade ediliyor. Ancak İtalya'nın planları bununla da sınırlı değil. Kaynaklar, İtalya'nın Stellantis'in büyük bir hissesine sahip olduğu bir kamu-özel ortaklığı kurmayı planladığını da belirtmiş.



    Ayrıca Bkz.2022 Volkswagen T7 Multivan, yeni tasarım ve hibrit sistemle geldi



    Gelen bilgiye göre Stellantis'in üst düzey yöneticileri ve İtalya Ekolojik Dönüşüm Bakanı son aylarda beş farklı toplantı yaptı. Bu toplantıda PSA'nın kurduğu Automotive Cells Company (ACC) isimli batarya şirketinin de bulunduğu ifade ediliyor.



    Stellantis dünyanın dördüncü büyük otomotiv üreticisi konumunda, haliyle yatırım konusunda peşinde olan ülkelerin sayısı da hayli fazla. Öyle ki bakanlıktaki kaynaklar yatırım konusuyla ilgili Reuters'a "Çok fazla rekabet var. Bu yüzden çok güvenilir bir ekip ve güçlü bir strateji sunmak zorundayız" açıklamasında bulunmuş. Stellantis'in halihazırda Almanya ve Fransa'da birer batarya fabrikası bulunuyor ve İspanya gibi diğer AB ülkeleri de üreticinin peşinde.




    Kaynak:https://www.reuters.com/business/italy-aims-generate-over-1-bln-euro-investments-gigafactory-sources-say-2021-06-10/







  • Yakın zamanda bizde elektrikli otomobiller çıkacak çıkmasına da acaba bunun alt yapısı"İtalya'daki gibi batarya tesisleri" falan hazırlanmıştır diye düşünüyorum.Umarım hem otomobilde hemde alt yapıda bir sorun çıkmaz/yaşanmaz.

  • 128 tane böyle tesis yapabilirdik vay be

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.