Şimdi Ara

İtalya içi ulaşım ! Roma-Floransa-Venedik !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
3
Favori
22.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,önümüzde ki hafta Roma ya gidiyorum,ordan Floransa ordan da Venedik olarak planımı yaptım. Otel rezervasyonlarına kadar herşey tamam ancak bu şehirler arasında ulaşım konusunda sorularım var, siteden araştırdım ancak herkes trenden bahsetmiş geçmiş :) Nette araştırıyorum birsürü tren seçeneği var ve hepsi çok pahalı, yani 1 saatlik yolculuk için nerdeyse 100 euro falan bilet ücretleri görüyorum. Bu ucuz trenlerden bahsedenler veya konuyla alakası olan arkadaşlar hangi tren,hangi firma bilgisi verirse çok sevinirim. En azından interrail, raildude gibi trenler çok abartı pahalı. Farklı alternatifler sunacak tecrübesi olanlardan yardımcı olmalarını rica ediyorum . Plan olarak ; ISTANBUL-ROMA-FLORANSA-VENEDIK-ROMA-ISTANBUL şeklinde olacak. Şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardy -- 18 Temmuz 2013; 13:03:47 >



  • Şehir içi ulaşım çok kolay, metro ağı geniş. Atıyorum merkezden biner Vatikan tarafından rahatlıkla çıkabilirsiniz. Olmadı tur otobüsleri ve tramvaylar da mevcut. Onun haricinde Roma'daki terminiden istediğiniz şehirlere ulaşım seferleri çok kolay. Şehrin merkezinde zaten dediğim istasyon. Görünce anlarsınız, inersiniz oradan hostelinize varmanız vs. 10 dk'nızı almaz.
    Bilet fiyatları konusuna gelince kalacağınız günler içinde RailPass almanız sizin için en mantıklısı olacaktır.
  • Benzer Rotayı ben yapmıştım. Milano-Venedik-Floransa-Roma. Belki de benim ülke içi ulaşımımın tamamı 100 € olmamıştır. Ancak ben yolculuklarımın hepsini gece yolculuğu yaptım ve nispeten eski trenlerin 2. sınıflarını tercih ettim. Eski dediğime de bakma 150 km ile gidiyorlar :)

    Tren garlarında otomat makineler var. O makinelerden bilet alacağın zaman göreceksin ki neredeyse her 2 saatte bir tren var gideceğin şehirlere. Sayfa sayfa sefer var. Son sayfalara doğru geldiğinde bilet fiyatlarının düştüğünü göreceksin. Örnek vereyim, Milano-Venedik 24 € idi ben aldığımda 1,5 yıl önce. Floransa-Roma 17€ idi.

    Bu arada Floransaya gitmişken günübirlik Pisa turu da yapmanı öneririm. 40 dakika sürüyor gidiş.
  • Yaklaşık 1 hafta önce tam da bahsettiğin rotayı geçtim ( Roma - Floransa - Venedik ) İnterrailımız olduğu için ücret konusunda çok bilgim yok ancak Roma-Floransa arası da Floransa-Venedik arası da ortalama 4-5 saatlik yavaş tren mesafesi. Yavaş trenden kastımız tabi 150 km ile gidiyorlar.

    Tren bileti konusunda da TrenItalia olması lazım aşağıdaki siteden biletlerini alabilirsin başka alternatifin yok
    http://www.trenitalia.com/

    Roma tabi büyük bir şehir ama yürüyerek çoğu yeri gezebilirsin örneğin Roma Termini garında inmiştik biz otelimiz garın karşısındaydı. Otelden yürüyerek Kolezyum, Trevi Çeşmesi ve Vatikan'a kadar yürüdük dönüşte de metro ile döndük 90 dakikalık sınırsız bilet 1.5 euroydu sanırım 1.8 de olabilir.

    Floransa da otobüsler ücretsiz yani kontrol etmiyorlar ve küçük bir şehir olduğundan ulaşımı çok kolay yürüyerek her yere gidiliyor yorulunca da otobüs var :)

    Venedik trenlerinin çoğu Venezia Santa Lucia'ya kadar gider. Gitmeyenleri de Venezia Mestre de bırakıyor bu istasyondan Venezia Santa Lucia'ya her dakika tren kalkar ve kontrol etmiyorlar onu da söyliyim rahatça binebilirsin zaten 15 dk sürüyor. (Asıl Venedik, Santa Lucia istasyonu oluyor, mestre istasyonu şehir kısmı )

    Başka bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım :)




  • Venedik-Roma ve Floransa-Venedik yolculukları için Ryanair'e bi göz atın.
  • Arkadaşlar çok teşekkürler bilgiler için,hepsini not aldım. Yarın uçuyorum kısmetse,artık bende orda ki tecrübelerimi paylaşırım :)
  • Bende İtalyada benzer seyahat düşünüyorum. Rota planlama, Ulaşım otel tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gby

    Bende İtalyada benzer seyahat düşünüyorum. Rota planlama, Ulaşım otel tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum.

    +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardy

    Arkadaşlar çok teşekkürler bilgiler için,hepsini not aldım. Yarın uçuyorum kısmetse,artık bende orda ki tecrübelerimi paylaşırım :)

    valla döndüğünde taze bilgileri senden bekliyoruz benim gibi tekil gitmeye çalışıpta düşünen biri için güzel bir ön bilgi olucak
  • Yalnızca italya için kullanilacak tren pass yardımcı olurmusunuz family offer seçenekleri ekonomik görünüyorda Roma>Floransa>Pisa>Floransa>Venedik>Milano rotasında kullanabilir miyim. Ayrıca Havalimanı ve şehir merkezi araındaki trenlerde kullanabilir miyiz bunu?
  • Rotan Milano yu saymazsam benim yaptigimin aynisi. Toplam 100 Euro yu gecmez tren bileti. Hatta biraz Turkluk yaparsan Pisa - Floransa arasi bilet almamistim. Sansima kontrolde olmadi. Ama yakalanirsan 50 Euro cezasi var. Trenler gercekten cok kaliteli. Guzel bir tatil gecirmeni dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rail pass ilemi ? Ben ailem ile gideceğim. Rail passlarda family offer belki avantajlı olabilir hesap etmedim.
  • Ben rail pass almamistim. Terminilerde bilet alinan Kiosklardan gidecegim destinasyon icin bilet almistim. Eger seyehatin Italya ile sinirli kalacaksa rail pass onermem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MErhaba arkadaşlar nasip olursa bende romaya ardından venedige gitmeyi dusnuyordum. Yalnız akıllı ben vednedik 100 ıkm falan sanarken 550 km gorunc esok oldum. Sanırım venedik e gitmekten vazgectim. Roma dan ucakla nerelere gidebilirim ona bakıyorum . Bu konuda tavsiyesi olan var mı.Ayrıca roma venedik arası ucus yok mu ucaaklar avrupa icinde ucuz diye biliyorum. Şuan roma dan sonra nereye gitsem telası var:))
  • Trenitalia ile Bologna - Floransa arası seyahat etmiştim. kişi başı 17 euro falandı. Hızlı trendi, yarım saat sürdü yolculuk. üstelik aynı tren Roma'ya kadar gidiyordu. dönüş treni de Venedik'e kadar.

    online bilet alıp QR kodlu çıktı almak yeterli. ne ofislerine ne de biletmatiklere gitmek zorunda kalmıyorsunuz. biletmatik önündeki üçkağıtçı çingenelerle de muhattap olmuyorsunuz.
  • bologna'dan firenze'ye regionale (bölgesel tren) ile 7-8 euroya gitmiştim. regionale ucuz fakat dikkat gerektirebilir. siena'dan gelen trene bologna'da binip, prato'da inip, firenze'ye giden diğer regionale trenine binmiştim. yavaş dedikleri tren bizim hızlı trenden farksız, koltuklar ve kabin içi genişlik fiyata göre iyiydi.

    firenze'den roma'ya hızlı tren ile 70 dakikada gittim. 300-350 kmh hızı vardı. 30 euro civarı fiyatı vardı. aylar önce ucuza almıştım. gece 23.00'te hareket etmesi de ucuz olmasının başka bir nedeniydi.

    http://www.trenitalia.com/tcom-en
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.