Şimdi Ara

İtalya, gelişmiş çip fabrikası kurmak için Intel'e yatırım yapacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İtalya, gelişmiş çip fabrikası kurmak için Intel'e yatırım yapacak



    Küresel ekonomileri ve endüstrileri etkileyen yarı iletken sıkıntısı devam ederken İtalya’nın, gelişmiş bir üretim tesisi kurmak için Intel’e özel teklifler hazırladığı ortaya çıktı.



    Intel fırsatı değerlendirebilir



    Üç kaynağa göre İtalya hükümeti, yeni bir çip üretim tesisi için 8 milyar euroya ulaşabilecek yatırımı finanse etmeye hazır durumda. Bu üretim tesisi aynı zamanda ülkede 1000’den fazla iş imkânı oluşturacak. Bununla beraber gelecekte yaşanabilecek çip sorunları ve arz kısıtlamalarının önlenmesi planlanıyor.



    Ayrıca Bkz.Intel ve Samsung yine de Apple’ın yolunu gözlüyor



    Güvenilir kaynaklar, hükümetin hazırladığı ayrıntılı teklifin yıl sonuna kadar sunulacağını ve Intel ile yapılan görüşmelerin ileri aşamada olduğunu söylüyor.




    Kaynak:https://www.gizmochina.com/2021/10/25/italy-in-talk-intel-multibillion-dollar-chip-plant/







  • Bu akılın %1'ini bizim politikacılara nasip olur inş.

  • Feyzuli kullanıcısına yanıt
    Zamanında AMD'nin yarısını Türkiye alabilirmis. Sonucu biliyoruz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • R.I.P John Meadows kullanıcısına yanıt
    Almakla bitmiyor ki. Oraya getireceğin insanlar liyakatli yada donanımlı olmadıktan sonra batar gider.

  • Bu bulgaristandaki slav-yunan kirmasi toplum harbi geri zekali lan. adamlarin isi gucu Turklere karsi dusmanlik. bu adamlar 70lerde chip uretebiliyorlarmis. sanirim sovyetler tas koyunca vazgecmisler. ulan saginda solunda ortadogu coplugu yok, denize kiyin var, daglik alan ise daglik, verimli toprak ise verimli toprak. 4 mevsim yasayan ulkelerden. ama gel gor ki adamlar hem cahil hem tembel hem Turk dusmani.


    acsana sende boyle fabrika. sofya zaten avrupa ve amerikali sirketler icin yazilim ussu gibi birseye donusuyor. koy oraya da bir chip fabrikasi , scheinder firmasinin yaptigi gibi. gecmisten zaten elinde bir yetenek var.


    bilemiyorum ya sanirim enlem ve boylaminda sorun var.

  • Ahhh aaaahhh bunlarıdamı görücektik.

  • gunumuzun petrolu chip oldu. iranin hurmuz bogazinda savas cikarip korfezden dunyaya petrol akisini engelleme ihtimali gibi cin'in tayvana yapacagi bir saldirida olusacak chip krizi jeopolitika meselesi oldu. bilgi ve iletisim caginin ortasinda farkli bir seyde beklenemezdi.

  • İtalya, gelişmiş çip fabrikası kurmak için Intel'e yatırım yapacak

    Tasarım bence cok hoş duruyor kenarları keskin 10 numara

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mert1907 kullanıcısına yanıt

    Liyakatlı insanla da bitmiyor, ülkenin onu destekleyecek kapasitesi olması lazım ve devlerin yarıştığı arenada rekabet edebilmen lazım, çok çetin rekabet ve oyunlar dönüyordur o pazarlarda.

  • Feyzuli kullanıcısına yanıt

    İntel in bedavaya kuracağı fabrika ve sadece kendi ürünlerini üretecek olması çok bir katkı sağlamaz gibi. Ha üst seviye teknik insanlar italyan olursa o zaman faydası olur, uzman insanlar yetişir. Ayrıca fabrika dışarı döküm yaparsa ve İtalya'da bu yönde tasarım yapma kabiliyeti varsa ve üretim yapma ihtiyacı olursa o zaman da olur. Onun dışında sınırlı bir katkısı olur.

  • Olmaz diye birşey yok, yerli ve Milli çip tesisi mutlaka kurulması gerekiyor.Ülke ekonomisi için dışa bağımlılığın üretimin her alanında azaltılması gerekiyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuntuzebani -- 26 Ekim 2021; 23:0:48 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yunanistan kukla devlet öyle bir şey yapamaz yaptırtmazlar. Zaten Türk istihbaratı bile Yunanistan'da bir sürü Ermeniyi vurdu zamanında, Mossad İngiltere vs hayli hayli vurur öyle teknoloji falan yapsalar.

  • kuntuzebani kullanıcısına yanıt

    Bu yorumu okuyunca aklıma Aselsan'ın Çakıl adlı işlemci çözümü açıklaması geldi, çip geliştireceğiz denmişti, RISC-V mimarisi kullanılacaktı. Askeri alanlarda iş göreceği söyleniyordu, var mı yeni bir gelişme? Projenin akıbeti nedir? Devlet kurumlarında, okullarda, hastanelerde, kütüphanelerde ve başka yerlerde görme şansımız olacak mı? Ses soluk çıkmıyor, yorumla aklıma geldi. Kafası çalışan insanların ülkemizde insiyatif alması çok zor, gazla çalışıyoruz, gerisi yok. İtalya bir imkan görmüş, kullanacak. Kendisine de yarayacaktır, karşılıklı fayda sağlanır. Bizde de vizyon olsa keşke, propaganda bol ancak gerisinde tıkanıyoruz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.