İşyerinde ustabaşılığı ben hakediyorum. 3 vardiyada birer tane ustabası var. Sıra ile oluyor normalde. İlk 3 kişi ustabaşı olmuş durumda 4. Sırada ben varım. Ama 5. Sırada olan adam ustabaşı olmak için üzerime oynuyor ve beni saf gibi gösteriyor. Kendimi yirtiyorum iş için ama o laf cambazlığı ve şeflere iyi görünerek çok ön planda duruyor. Ben çekingen olduğum için beni dısladılar. Nasıl ustabaşı olabilirim. Diğer sonradan giren çalışanlar beni iplemiyor bile. Nasıl bir duruş sergilemem lazım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 10 Mayıs 2025; 15:46:36 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İşyerinde ustabaşı olmam lazım

-
-
ciddi ve soğukkanlı olcaksın, kimseyle laubali olmayacak, az konuşan çok çalışan bir işçi profili sergileyeceksin.. herkeşle hemen kaynaşmayacak, aralarına saydam ince bir duvar öreceksin... iletişim ciddi, olması gerektiği miktarda olcak... az gülen az konuşan ciddi bir karakter ister istemez dikkat çekecektir...
-
Evet teoride öyle görünüyor ama 3 ustabaşının karakterleri analiz edince öyle görünmüyor mesela.
1. Çok konuşkan, baskın bir karakter, ortamda sürekli konuşup dediğini kabul ettiren bir tip, şaka espri çok yapmaz ama komik anıları anlatır. İnsanlara iyi olarak çok laf atar. Amir memurla iletişimi samimidir.
2. İşi olduğu kişiyle muatap olur, rütbeli dışındakilerle çok muatap olmaz, baskın karakter, fazla espri yapmaz, gülmez ciddidir. İşi olduğu rutbelilerle muhabbeti çok iyidir. Samimidir.
3. Çok konuşmaz, muhabbeti fazla olmaz, baskın karakter değildir. Makarayı çok yapar, iletişimi iyi olmasa da eski olduğu için yaşı da olduğu için sevilir sayılır.
Bu üç karakterinde işleri sorgulanmaz. Üzerlerine oynanmaz, yeni gelenler onları kabul etmiştir.
Bende ise, yeni gelen uyuz bir tip var. Mesela benim üzerimden baskınlık kurmaya çalışıyor. Normalde benim üzerimden makara yaptilarinda güler geçerdim, takmaz gibi görünürdüm. Yalnız böyle davranınca da olmadığını farkettim. Üç gün önce senin derdin ne dedim. Gevrek gevrek güldü çektim gittim. Tepki göstermek iyi mi kötü mü cozemedim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X