Şimdi Ara

İşyerinde çok eziliyorum..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • s.a arkadaşlar ben yüzde 44 engelli bir vatandaşım kamuya bağlı şirkette çalışıyorum normalde idari binada duruyordum ama genel müdür ve averesi yerimi değiştirdi günde 10 saat çaışıyorum cumartesi pazar tatil yok haftada 1 gün izin üstelik normal de teknik elemanım eğitimler aldım ama şirketim beni alakasız işlerde görevlendiriyor herkes sebat et dayan diyor ama dayanacak güçte değilim iş kanunu bu konuda ne der acaba ne yapmak lazım tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir mi ??




  • Sözleşmene bakar her şey. Sözleşmende aksi bir madde yoksa işveren belirli bir saate kadar sana sormadan fazla çalışma yaptırabiliyor. Günlük 3 saati geçemiyor Toplamda da kota sınırı var.
    Fazla çalışma ücretini ödüyorsa iş kanunu işvereni haklı bulur. öğle molanı düştükten sonra haftalık çalışma saatin 45 saati geçiyorsa fazla çalışma yapmış sayılırsın. 45 saat olayı da sözleşmene bakar. Sözleşmenin incelenmesi gerekiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • isimgerekmez kullanıcısına yanıt

    doğrudur ama sözleşmede ne diyor bende bilmiyorum yada dikkat emedim ???


    peki bu konuda bana yol gösterecek sendika v.s vamıdır yada hangi sendika bakar bu işlere ???

  • 7805 7 kullanıcısına yanıt

    Bir avukattan hukuki yardım alın


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşların dediği gibi sözleşme çok önemli. Yıllar önce çalıştığım bir işletmede, müdürüm ile benle eşdüzey kimi elemanlar haftada 5 gün çalışıyordu ben 5 + ctsi yarım gün çalışıyordum. Bu beni yormaya başlayınca müdürüme "ben artık ctsi gelmesem olur mu" diye sordum müdürüm "olmaz" dedi ben "şu şu kişi ctsi gelmiyor" dedim "onların sözleşmesi öyle" dedi. O günden sonra sözleşme benim için en önemli konu oldu :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.