Şimdi Ara

İsviçre Cenevre'de referandum: Resmi kurumlarda dini semboller yasaklandı. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
111
Cevap
0
Favori
4.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • o kafanızdaki çarşafları seve seve açmazsanız böyle seve seve açtırırlar dinini rahat yasamak istiyen muslumanlar gevur ülkesinde degil arap ülkesinde yasıyabilirler
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    sızlan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Parsbey

    Adamların kendi ülkesi. Dağdan gelip bağdakini mi döveceksiniz. Adamların ülkesinde adamların kurallarına göre yaşayacaksınız. İstemiyorsanız yallah kapı orada.
    Edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 13 Şubat 2019; 5:29:44 >
  • Arabistana git minvalinde yorum atanların hepsini bloklasam forumda adam kalmayacak

    Sen arka sıradaki evet sen

    Nerenin köyündensin ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 13 Şubat 2019; 5:17:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemsinan

    Öyle bir çağa geldik ki din artık bir korku objesi oldu. Eskiden övgü vesilesi olan dindarlık, toplumsal bilinçaltında artık tehdit ile eşdeğer olmaya başladı. Zaten demokratik haklar en çok toplumsal tehdit bahaneleriyle ayaklar altına alınır. Hristiyan ve musevi tarihinde onca başörtü, peçe hikayelerine karşın dini ortak alanlardan, kamudan çıkarıp kişiye özel bir yerlere hapsediyorlar. (Hem yahudi geleneğinde hem hristiyanlık geçmişinde örtünme sabitken hem de- ve hatta Meryam ana da musevi olduğundan musevi geleneklerince örtündüğü, peçe bile taktığı düşünülüyorken)
    Kısacası din artık hapsedilmeye çalışılan bir tehdit. Hristiyan kulübü lafları filan da Avrupa için tedavülden kalkıyor. Bu kadar korkaklık ve sonucundaki antidemokrasi gayet aptalca. Yine de gerekçeleri düşünüldüğünde bu gerekçelerin nasıl beslendiğine de bakmak lazım. Dinciler bu denli ayrımcılık yapmasalar örneğin bu sonuçları görmeyebilirdik. Hristiyan ve musevileri lanetlemeliyiz diye yazın yazın durun, ondan sonra müslüman bacıma başörtü giydirtmediler. Al işte senin de parmağın var bu antidemokraside. Sen göz göre göre ayrımcılık suçu işlersen önlemimi alırım diyor adam.
    Kendi neo-animist eğilimlerinin bilincine varamamanın ezikliğini sujelerle yansıtan duygulanışları ve değersiz/yalan yanlış gerekçelendirmeler ne kötü.Her yerde cirit atıp x'im diye dolanan sahte x uzantılarını da kınıyorum

    Heidegger korkunu tanı demiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 13 Şubat 2019; 5:59:47 >




  • Feylesoflar çeşitli kitaplar yazmışlar

    Neden acaba ?

    Belki şuralarda bir yerde birileri vardır ve o birileri için haç işareti aynı zamanda meditasyonunun bir parçası

    İlkellik ama gerekli bir ilkellik(çünkü paradigma)

    Birincil kim-lik gereği hiçbir şey geriye gitmez/olduğu şey olmaz.Anca sen oldurursun
  • Senden daha özgürlükçü olduklarını hepimiz biliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Syronwar -- 13 Şubat 2019; 7:27:4 >
  • Kanadada da buna benzer bir yasa oylamaya sunulacak yakinda. Yalniz haberi okursaniz dini sembollerin yasaklanmasi diye geciyor. Bizim burada da aynisi olacak yani turban da takamayacaksin hac kolyeside takamayacaksin. Din ile devlet islerinin ayri oldugu ulkelerde normal olarak kabul edilebilecek bir uygulama. Bunu muslumanlara yapilan bir kisitlama olarak gormek yanlis. Bati ulkelerinde devlet dairesnde 1 musluman calisiyorsa 100 hristiyan calisiyor olacak ve daha cok onlari ilgilendiren bir yasa.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

    Halkın iradesi herşeyden üstündür.
    Hitler de halkın iradesiyle geldi .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paul Muaddib kullanıcısına yanıt
    Ülkeye değil, vatan hainlerine yapıyordu. Yani senin dedelerine, atalarına. Düşmana sadece ülkeyi değil, karılarını kızlarınıda peşkeş çektiler. Bugün onların artıklarını her yerde, burda, bu forumda, sokakta, ve hatta devletin içinde, tepelerinde bile görüyoruz.
  • Ömerayhan kullanıcısına yanıt
    Orada doğan büyüyen ve büyüdükten sonra da başını kapatan insanlarımız var onları ne yapacaksın peki? Konu başörtülüleri ülkeye almak, almamak değil. Ayrıca o ülkede bulunuyorsan o ülkenin kurallarına uymak mecburiyetindesin. İsviçre'nin bir çok yerini gezdim (cenevre de dahil) adamlar sistem ve düzen üzerine kurulular. İnanılmaz bir hayat standardı ve müthiş bir refah seviyesi ile yaşıyorlar. Uğraşmazlar ve ayrıcalık da vermezler bir kanun çıkıyorsa bu kanun hristiyan, müslüman, musevi, yahudi, budist vs.tüm din gruplarından insanları kapsar. En ufak bir risk gördüklerinde konunun karmaşa yaratacağına inandıklarında kendilerini garantiye alacak bir yasa koyar geçerler. Her ülkeyi Türkiye zannetmeyin, bu adamlar yaş tahtaya basmazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 13 Şubat 2019; 9:19:10 >
  • peki arabistanda neden meyhane yok, orada yaşayanların canı iki tek atmak istese ne olacak?
  • Embesil finliler Finlandiya Oulu'da göçmenlerin entegrasyonu için başlattıkları proje çocukların bazılarına "göçmenlerce" tecavüz edilmesi sebebiyle göçmenlerin sağlık ve eğitim çalışmalarına katılımını yasaklamışlar. Burada da Suriyeli tecavüzler ve gelin vakaları ne kadar acaba bilen var mı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hdtv -- 13 Şubat 2019; 11:25:29 >
  • Konu sahibi bloklu, başlığa göre yazıyorum; çok yerinde bir karar. İnanç insan ile yaratıcı arasındaki bir bağdır. Başkasının neye inandığı ile ilgilenmiyorum. Ama dünyanın her yerinde bu bilgi ile ilgilenenler ve buna göre muamele yapanlar var. Dolayısı ile bir sembol ile bunu belli edip avantajlı yada dezavantajlı konuma geçenler oluyor. Bunun önüne geçilmesi şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Zodyon bey bana kişiselleştirdiysen gayet alakasız. Avrupa için yazdıysan evet böyle bir not düşülüyor artık. Aidiyet saplantılı Avropalıların yabancılaşma merhemi olarak görülüyor recovered animism, neo paganism ve neo shamanism. Neo shamanism aslında shamanism ile tamamen alakasız neden öyle dendiğini de anlamadım.
    Senin “imgeler çağında” bindirilmiş ve hatta planlanmış korkular buluyoruz.
    Son cümlene de Freud’dan rol çalsa da “ben istemez miyim aydeger baba deyyp geçerum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 13 Şubat 2019; 12:17:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Yani kısaca rahip ya da rahibe kıyafeti ile, görünür şekilde hac ya da Davud yıldızı takarak, kafada kipa ile (Yahudiler için) çalışamazsın, bunu tek dine indirgemek iyi niyetli bir yaklaşım değil. Buna karşı çıkılıyorsa siyaset içerisinde bir parti kurup seçime girip kazanmayı deneyebilirler zor değil. İsviçre'de ya da Avrupa da siyaset bizdeki gibi tek din mensubuna özel bir iştigal değil. Parlamentolar pek çok Müslüman ve Yahudi milletvekili içeriyor. Hatta Almanya gizli servisinin başına bir Türk kökenli atayabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ptahba -- 13 Şubat 2019; 10:37:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    İyi o zaman herkes dinine göre giyinip gelsin. Senin dinine uymayan dinleri ne yapacaksın? Adamın dininde giyinmek yasak. Hadi bakalım ne diyeceksin o adama sen?

    Hastaneye gittin diyelim erkek doktor yok. Türbanlı doktorlar var. Sana dokunmak istemiyorlar. Acil müdahale gerekiyor. Ne yapacaksın? Ya da cinsel bölgende bir sorun var. Testis damarlarıyla ilgili bir sorun. Kangren oluyorsun. 6 saat içinde müdahale gerekli.

    Okulda yahudi bir öğretmen. Hadi bakalım. Kıyameti koparırsınız. “Benim çocuğum yahudiden ders alamaz.” Din dersi var. İslam dersi değil. Bu adam yahudi, din dersinde kendi dinini anlatacak.

    Kadın çarşafla çalışmak istiyor diyelim. Sadece gözleri açık. Suç işlese nasıl yakalayacaksın. Kameralar onu nasıl tanıyacak.

    Yasaklanmasının birçok nedeni var. Say say bitmez. Hadi onu da geçtim. Sen şeriat ile yönetilen ülkere git bakalım. Kadınlar daha ülkeye adım atarken başlarını örtmesi için uyarılıyor. Devlet kurumunda başı açık çalışabilir misin?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.