Şimdi Ara

İşverenlerin gözünde görünmez olmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet yeni mezun birisi için iş teklifleri yağsın, herkes arasın vs. demiyorum. Sadece aylarca iş başvurusu yaptığım halde bir kişinin bile "sen uygun değilsin", "senin cv'yi beğenmedim" , "seni alalım falan ama nerde kalacaksın" , "iyi hoş ama asgari ücret veririz " gibi sözler bile duyamadım. Tıpkı görünmez birisiymişim gibi davranıyorlar. Benim tek istediğim şey "iletişim"


    Staj yaptığım yeri çok zorlayınca sonunda ekim ortası-kasım gibi bana söz verdi.(Orası da kesin değil tabii) Ama onlardan bir kelime çıkması için bile çok iletişim kurmaya çalıştım.

    Eğer iş verenseniz sizden sadece bir şey rica ediyorum. Birini elerseniz bile bu kişiyle iletişim kurup neden almadığınızı, ya da en azından isteklerinize uygun olmadığını belirtin.

    Not: Bu konuya gelip de "mezun olur olmaz beni aradılar" , "bana teklifler yağdı" gibi gövde gösterisi yapmanız için açmadım.








  • Notu boşuna koydun birileri övünmeye gelir seni ezer.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dönüş yapılmazsa olumsuzdur, ya ne olacak. Bu millet niye abartıyor bu olayı bu kadar. Arayıp yüzünüze "sizi yetersiz bulduk" demeleri daha mı iyi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından mail atsalar. Boşuna beklemek zorunda kalmayız.

  • Ciddi sıkıntılar var ülkede ve dünyada, bizim gibi sürünen ülkelerde her mesele daha zor, çabalıyoruz ne olursa olsun. Çalışmak, beğendirmek ve para kazanmak zor hakikaten burada, şartlar da bozuluyor ancak kafasını çeviren yok, ben de cebelleşiyorum iş bulmak için, Almanya kökenli bir eğitim programına girdim (uzaktan hallediliyor, çalışan alacaklar), gevşekliğim dert olsa da oradan imkan çıkarmaya çalışıyorum. Her yöne bakıyorum, sürekli başvuru yapıyorum, yurt dışına döndürdüm ibreyi, yapabilen bunu yapsın, ülkenin önü çok sisli. Uğraşacağız hep, yol çizme konusu önemli.

  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt
    Eğitim programı derken neyin eğitimi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pazarlama dünyasıyla ilgili, şirketin kendi bünyesinde verdiği kısa süreli bir eğitim, ona katıldım. LinkedIn'de stajyerlik ve eğitim fırsatı şeklinde geçiyordu ilan, ara aşamalardan sonra girdim, bu hafta bitecek. Arkasından tercih yaparlar diye düşünüyorum, değerlendirirler bizi. Portallarını paylaştılar, uygun bir pozisyona başvurdum, Almanya merkezli olsa da uzaktan çalışma imkanı sunuyorlar, amaç yol çizmek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 28 Eylül 2021; 6:13:18 >
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt
    Mantıklıymış hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zamanında mezun olduğumda mülakatlara gitmiştim. Hepsinde de olumlu ya da olumsuz biz size döneriz tarzı şeyler söylemişlerdi. Ama olumsuz olan hiçbir yer dönmemişti. O duyguyu bildiğim için ben olsam en azından olumsuz diye dönerim diyordum. Ta ki kaç sene sonra işe alacağımız stajyer adaylarıyla görüşene kadar. Mülakatlarını yaptık ve çok net bir şekilde olumsuz da olsa size dönüş mutlaka sağlarız dedim. Araya iş girdi, pandemi girdi derken alımlar geçikti. Olumlu olan adaya zaten bir sene geç dönüş yaptık neredeyse diğerlerine de o saatten sonra hiçbir şey diyemedim. Yapmam diyen bile yapıyor, o yüzden çok kafaya takmayın. Ama çok uzun süren alım süreçleri olabildiği için hiç dönüş yapılmadığında da insanda boşuna bir umut oluyor tabi, orası ayrı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

    Dönüş yapılmazsa olumsuzdur, ya ne olacak. Bu millet niye abartıyor bu olayı bu kadar. Arayıp yüzünüze "sizi yetersiz bulduk" demeleri daha mı iyi

    Umarım bir işiniz vardır ve böyle kötü bir süreçten geçmemişsinizdir. Ancak en basitinden "yetiştirilmek üzere" alınan ve bir vasıf beklenmeyen başvurulara başvurulmasına rağmen tıpkı bir hayaletmişsiniz gibi davranılmak değersiz hissettiriyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-1F943E7C5

    Dönüş yapılmazsa olumsuzdur, ya ne olacak. Bu millet niye abartıyor bu olayı bu kadar. Arayıp yüzünüze "sizi yetersiz bulduk" demeleri daha mı iyi

    Almanya'da iş başvurusu yaptığımda ya arayarak ya da mail ile olumsuz dönüt yapıyorlar her zaman. Bu da önemli bir şey, birincisi ciddiye alındığınızı biliyorsunuz, ikincisi burası döner mi diye düşünüp beklentiye girmiyorsunuz ve yeni seçenekleri aramaya devam edebiliyorsunuz.

  • Bence de kalip bir mail olsa da en azindan alinmadigini soyleyen bir mail atilmali. HR tabi 10 saniye ayirip mail yollayamaz cunku asiri onemli insan.

  • İş başvurusu yapan,mülakata giren yüzlerce insan oluyor hepsine mail atmak kolay değil. Olsa güzel olur eyvallah ama öyle büyük bir sorun olarak görmüyorum

  • İşveren değil, insan kaynaklarının halt yemesi. İşe alım süreci son yıllarda hızlı bir şekilde değişti, eleman bulan kişiye prim verilme kültürü yerleşti. Bu kültürün her yere yayılması sebebiyle insan kaynakları ya da sırf işe alımda çalışan şirketler her yere ilanlar açmaya, aşağı yukarı uyumlu gözüken herkese mailler atmaya ya da linkedinden yazmaya başladılar. Doğrudan benle iletişim kurup da ben cevap verdikten sonra geri dönüş yapmayan bir sürü insan oldu.


    Asıl geliri maaş değil de performans bazlı prim olunca sadece işine yarayacaklara cevap vermeye başladılar, buna olumlu olmayan adayları tamamen görmezden gelmek de dahil.


    Bu iğrenç sürecin konuyla alakasız insanlardan alınıp dijitalleştirilmesi taraftarıyım.

  • Kasim 2020 de 3 yere basvurdum. 4 ay boyunca telefon calmadi artik umudu kaybedip aramazlar nasilsa diyip telefonu ucus moduna alip oglen 2 ye kadar yatiyodum. Martta ikisi birden dondu nisanda basladim birinde. Donerler hocam er gec, herkes aylarca bekliyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T0uch

    İş başvurusu yapan,mülakata giren yüzlerce insan oluyor hepsine mail atmak kolay değil. Olsa güzel olur eyvallah ama öyle büyük bir sorun olarak görmüyorum

    nasıl kolay değil ya? bir tane otomatik mail atarsın bitti gitti. adamı mülakat etmek kolay da 5 saniye ayırıp alınmadın diye mail atmak mı zor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.