Şimdi Ara

İsveç, 2025 yılından itibaren sigarayı tamamen yasaklıyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
1
Favori
10.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi İsveçliler düşünsün.. Ba ne na

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlperAK kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kumandan hüsamettin K kullanıcısına yanıt
    Ya hocam metronun yürüyen merdiveninde sigara içen gördüm. Arkasındakini hiç önemsemiyor, sonrada izmariti milletin yürürüğü yere atıyorlar. Ayağıyla basıl söndürmüyor bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de yasaklanamaz. Sigara savaşı çıkar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İçki satışlarını artırma fikri gibi geldi bana

    Hükümetleeinin içki fabrikası olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla gelişmiş oldukları için arkasını çok düşünmeden alınan bir karar gibi duruyor. Sigarayı, alkolü veya uyuşturucuyu yasaklayamazsınız. Sadece yer altına itip mafyalaştırırsınız. İçecem diye tutturan adam, gerekirse fazla para verir, kara borsadan alır yine içer. Kar marjı yükseldiği için artık ne içtiğinden emin olamaz belki ama inat ederse bilinmezde olsa içer. Siz de ülkecek farkında olmadan, nur topu gibi yeni organize suç örgütleri ve finansman edinmeye çalışan terör amaçlı grupları davet etmiş olursunuz.

    Bence de bir çok yerde kullanımı yasaklanmalı ve sınırlanmalı. Ancak zaafiyet oranı nispeten yüksek olan bir şeyi tamamen yasaklarsanız, sadece yasakladığınızı zanneder ve başınıza daha büyük dertler açarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rokie T -- 18 Aralık 2018; 14:18:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şeyi yasaklamak, onu daha çok cazip kılar.

    İsveç in sigara yı 2025 de tamamen yasaklamasını fırsat bilip, işine gelince avrupa işte, avrupanın gözünü seveyim diyip, işine gelmeyen insan hakların da, hayat standartları söz konusu olunca görmezden gelmek nekadar samimi bir yaklaşım tartışılır.

    Bir başkasının keyfi, tercihleri diğerinin yaşam alanını etkilemediği sürece kişinin kendi iradesi ile yaptığı bir seçimi yasaklamak, asla çözüm olmamıştır.

    İsveç sigarayı yasaklıyormuş, oh ne güzel keşke bizim Ülke de de uygulansa,



    Hollanda da ise içici olarak 5gr mariuna üzerin de taşıyıp içmek serbest,coffe shoplar dan bitince gidip sigara gibi alıp içersin. 5gr dan fazla üzerinde bulunursa illegal satıcı konumunda işlem görürsün.

    O zaman benim de, keşke bizim Ülke de de serbest olsa deme hakkım var.

    Ki 12 sene Hollanda da yaşadım, bir ayağım orada, mariuana alıp da içmişliğim yok. Ama sigara, pipo, elektronik sigara içmişliğim vardır.

    Ki uyuşturucunun her türlüsü için geçerli olmasa da, mariuana nın tıbben yapılan araştırmalar sonucu serbest olarak satılmasını düşünen, tartışan bir sürü ülke varken şuan.



    Sigara, alkol vb bağımlılık yapan madde leri yasaklamak kolay bir iş değil başta sigara ve ilaç lobisinin işine gelmez.

    O bakım dan İsveç ateşle oynamış olur. Hiç de uygulanabilir gelmiyor bana. Sadece dumansız hava sahasını genişletip ağır yaptırımlar uygulayabilir.



    Kökten yasaklamanın geri dönüşleri güçlü ilaç vs sigara firmaları tarafından yaptırımları uzun vade de daha ağır olur.



    Bakıyorum da bazıları yazmış, Otobüs durağını, sabit durduğun yerleri anlarımda, kaldırım da yürürken sigara içen adam dan rahatsız olmak neyin nesidir. Mevcut yasalarla, Hastane başta olmak üzere, kamu alanı dahil, toplu taşım istasyonların da, cafe vb kapalı alanlar da dumansız hava sahası vb önlemler varken, kaldırım da da bir zahmet yönünü değiş sende.

    Biri de çıkmış, sıktığım parfüm 5 dk dayanmıyor bla bla bla, Senin O sıktığın parfüm de doğa ya, ve etrafından geçen astım hastasını rahatsız edip zarar veriyor. Parfüm kullanırken sen bunu hiç düşündünmü?



    Otobüs durağın da durup sigara içeceksem de insanların olmadığı, kapalı kısım değil de, arka tarafa yan tarafa geçer içerim.



    Yurt dışında sigara içip, yeri geldimi ateşini düşürüp izmariti bile yere atmaktansa cebime attığımı bilirim. Öyle bir misyonum yok ama, sırf pis Türk izmaritini yere attı demesin, düşünmesinler diye. Ben böyle yaparken, avrupanın göbeğin de yere tüküren, sokakta işeyen Türkleri görünce gelde sinir olma.



    Birçoğu da var ki, yurt dışında ki standartlara, S. S. kurallara göre orada öyle yaşayıp, Türkiye ye gelince ne yaya ya saygı ne de trafik kurallarına uymak bir yana, orman kanunlarının işlediği Ülke de bir rahatlama içine girip, ayak uydurup öyle yaşıyor



    Hem TR den hem de Hollanda dan alınmış ehliyetim var. TR de ışıksız yaya geçidin de yaya ya yol veriyorum, durdum diye arkamdan korna çalıyor adam bana.



    Zilyon tane örnek yazabilirim,



    Kısacası avrupa da ki bir Ülke de bile alınan kararlara, kanunlara uymak kişilerin eğitim ve bilinçlenmesi ile doğru orantılıdır. Sadece yasaklarla bir yere varılmaz.



    Sen önce bilinçli eğitimli, hayat standardını yakalamış bir toplum yarattın da, ondan sonra avrupa da ki yasakları örnek almak da geri kaldın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 18 Aralık 2018; 13:31:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Umumi alanlara katılıyorum ama evimde içerim kimse karışamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsveç ile norveç dünyadan ayrı bi ütopya sanki orada yaşayanlarda şanslı elfler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigara kullanmiyorum hatta astimim var ama tamamen yasaklanmasini yanlis buluyorum. İnsanlar baska seylere yoneliyorlar. Suandaki uygulamalar yeterli disarda icilen sigara benim gibi astim kisiyi bile rahatsiz etmiyorsa sorun yoktur bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim hükümet sigarayı bıraktırmak adına habire zam yapıyo sorsak biz sizi düşünüyoruz çok pahalı olunca alamazsınız derler tabi bu arada gelen paralar cabası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stress, problem, hırsızlık, yalancılık, gasp,..... adaletsizlik gizliden insan sıkıştırma, mobbing... açılamamak.. asosyalizm,.... geçinememek az ücret ... iş bulamamak, ve daha nicesi... gibi problemler aşıldıktan sonra düşünülecek durumlar... önce devlet yukarıdakilerinin gereğini yapmalı aksi halde bunu uygularsa yüksek psikolojik patlamaları haberlerde akşam izlersin.

    2 çeşit düşünce var.
    1. Düşmeden önce düşünmek
    2. Düştükten sonra düşünmek.

    Başka ülkeyi copy paste yapınca her şey düzelmiyor değil mi? Çünkü o copy paste de bile eksik copy paste yapıyor devlet mesela asgari ücret. İnsan hakkı değerler... oranlar ve orantılar..(asgari ücret-araba fiyatı, elektrik, su, yiyecek, x+n,..) Labratuvar ve denekler hesabı...

  • Ben sonuna kadar bu konuya ilgili yetkilileri destekliyorum.Yasağın da kolay uygulanacağını düşünüyorum.Çünkü sigara içen insan cahildir ve zeki insan sigara içmez.Ülkelerinde de cahil oranı oldukça düşün ki bunlar da araya karışıp yasak güzelce uygulanır.

    İnşallah bizde de yasaklanır diyenleri de anlamıyorum.Adamlar bir paket sigaradan yüzde 70 vergi alıyor hiç bunu yasaklar mı ? Kafanızı çalıştırın biraz.Ülkemizde yasaklar delinmek için vardır görüşü hakim olduğundan şu an bile yasak olan her yerde sigara içiliyor.Gidin bakın kahvelere sigara içmiyorlar mı içeride ? yada dolmuş,servis,tren duraklarında?
    Ülkemiz zaten hayali bir ülke olduğundan bu yasak ülkemize asla gelmez getirilemez.Getirilirse kimden vergi toplayıp çarkı döndürecekler?
  • Sigara kullanan biri olarak insallah bizdede yasaklarlar yoksa birakilmiyor ben icmiom baskasi iciyo gene icesim geliyor olmuyor yani

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sigara içmediğin için çok mu zeki veya eğitimli oluyorsun hacı?

  • Bakıyorum da bazılarının canı fena yanmış. Sigara içen cahildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısını Türkiye'de yapsan özgürlüğe müdahale olur, ilginç bir toplumuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaSSive

    Bu mesaj silindi.
    Haha canı bayağı bayağı yanmış. Gel üfleyem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.