Şimdi Ara

İstinaf mahkemesinde bekleyen dosya (252. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.980
Cevap
85
Favori
1.102.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dosyan level atlamış yani heran karar çıkar!!! Gözün aydın hangi daire dosya no nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayanpimpirik B kullanıcısına yanıt
    az once 25. hukugu aradim alacak davalarinda daha 2017 senesindelermiş.adalet sistemi maalesef yürümüyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yusuf 007 Y kullanıcısına yanıt
    1 ay kadar çıkmış karar yazisi yazılması sürüyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • blackazus B kullanıcısına yanıt
    İkinci yılı dosyamın hala 2017de şakamı bu ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba izmir istinafda dosyası olan arkadaşlar dosyalar ne durumda acaba benim iş kazası
  • iş kazası davası olan arkadaşlar varmı acaba bu grupda hayırlı geceler cümleten
  • yıl 2018 , 2017 lere bakıyorlar

    yıl 2019 , 2017 lere bakıyorlar

    yıl 2020 , 2017 lere bakıyorlar

    hukuk & adalet yoksa , devlete ne gerek var... bu 2017 lere bakma olayını ben yapsaydım...kesin beni hapse atarlardı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayanpimpirik B kullanıcısına yanıt
    maalesef bu şekilde 2017 dediler .yerel mahkemede 1 sene gibi kısa sürede kazandığım hatta işverenin icraya parayı yatirmasina karşın bile zorunlu istinaf surecinde bir imza yi senelerce bekleyecem bende sanirim .bu surecte haksız yere işten çıkartan ve tazminat vermemek için ahlaki suçtan sicilimi bozan işverene bisey olmaz ama sicili bozulan ben bu sebeple işsizlik alamayan gene ben hatta sicilim bozuk diye iş bulamayan gene ben ..ölelimmi napalim nasil gecindirecez ailemizi .SONRADA ADALET . Sosyal devlet vs vs
    bu sene adlı tatil yapmasınlar zaten 3 ay covid sebebiyle yattilar bu senede tatil yapmasınlar .hizlandirsinlar istinaflari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gaziantep bölge adliye mahkemesi 8 hukuk dairesi istinaftaki dosyam bu sabah itibariyle karara çıkmış.. Darısı başınıza arkadaşlar. Her ne kadar 8.hukuğu arayıp sorsamda adli tatilden önce biter dediler. Karar çıktıktan sonraki süreç uzun sürermi arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İst bam 29.hukuk ta hala 2017 alacaklara bakıyor.
    Nedense bir türlü sıra gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İst. Bam 28. hukuk az önce konuştum. 2018 yılı alacak dosyalarının daha başındayız dedi, 2018 dosyalarına geçtiğinize emin misiniz diye ısrarla sorularıma evet yanıtını verdi. dosya açılışı 2018 aralık ayı deyince önümüzdeki sene 2021 nisan mayıs sonuçlanır şeklinde bilgi verdi. Gerçi bu saate telefonu açmalarına bile şaşırdım ama verilen bilgiler bu şekilde.
  • Edevlette şu ad dava dosyaları gözükmüyor. Acaba bir sorun mu var , bilen var mıdır?
  • ozziem O kullanıcısına yanıt
    Uyap sisteminde bakim oldu. Uyap sitesinde dosyalar mevcut

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara 9.bam da dosya kaclarda bilgisi olan cevaplayabilir mi.?2015 te açtığım dava 2019 Aralık ayında istinifa gitti.Bugün e-devlette dosyalarım görünmüyor.Ön inceleme için atama bekliyor yazıyordu en son.Gercekten bıkkınlık geldi beklemekten firma kapanıp gidecek bizde bekledigimizle kalacağız.Geciken adalet , adelet değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bursa bam 9.hukuk dosyası olan varmı ne durumdadır.2019 Mart’ta başladı hala ön inceleme atama bekliyorum alacak davası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brkelf

    Uyap sisteminde bakim oldu. Uyap sitesinde dosyalar mevcut
    resmen içine etmişler bakımdan sonra. Dosya durumu gözükmüyor UYAP ta. O da zaten ayrı bir salaklık, neden edevlettte görülen ey UYAP ta daha detay olması gereken yerde görülemiyor o ayrı bir konu
  • ozziem O kullanıcısına yanıt
    Aynen. Dosya durumu gozukmuyor. Hayirlisi deyip beklemek lazim. Surec can sıkıcı gerçekten. Duzgun islemiyor surec

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brkelf B kullanıcısına yanıt
    Merhaba uyar ta mevcut ama e devlette adınıza açılmış dava yoktur demekte ön incelemede idi ne olabilir
  • İşe iade davası ile ilgili düz mantık avukatların söylemediği noktaları söyleyeyim:

    İşe iadelerde faiz işlemiyor aslında , hepten soygun var yani. (Faiz işliyor ama istinaf bitince, sen işe geri dönme başvurunu yapınca o da bi boka yaramaz, o faizi al da bilmem nerene ... diyesi geliyor insanın, çünkü zamamn olarak az bir faiz) Dava 2 yıl sürüyor yediğimiz kazığı anlatayım burada:


    1- Faiz işlemiyor, 2 yıl en iyi ihtimalle sürdü diyelim paranı alman enflasyon her yıl yüzde 15 diyelim ortalama, 100 bin tl alman gerekiyorsa 30 bin tl kazık olyor.
    2- İşe başlatmama ve boşta geçen sürelerindeki tazminata konu maaşlar atıldığın andaki maaş üzerinden hespalanıyor. Atıyorum maaşın 10 bin tl idi 2 yıl önce zamlarla 14 bin tl oldu aynı seviyedeki işcinin maaşı, yediğin kazığı görebilirsiniz. Bu emsal işci maaşı 2017 Ekimde gelen bir kanunla kaldırırlmış. Mal sendikalar itiraz ettiği konmu yargıtay hakkının elinden alınması gibi konular, ulan asıl kazık buradan giriyor bize. Zaten işe iadelerin çoğu işci lehine sonuçlanıor, sen yargıtayın kaldırılmasını neden eleştiriyosun, üzerinde durman gerkeen konu EMSAL İŞCİNİN dava sonundaki ücretinine göre tazminatın hesaplanmasının kaldırılması olmalıydı.

    1. ve 2. madde aslında aynı şeye çıkıyor. Maaşlara genelde faiz oranında zam geliyor kurumssallarda. 2. maddede yer alan EMSAL İŞCİ kaldırılmasa zaten faize gerek yok. (Ya da 1 aylık gecikme parası oluyor işe iade başcurusundan sonra ama bu da çok para etmez, 1 aylık gecikme faizi, yani kafa yormaya değmez)


    Bunlara ek olarak yeme ihtimaliniz olan bir kazıkda işe başlatmama tazminatı hesaplanırken, burada ÇIPLAK BRÜT MAAŞ (Brüt maaşın hepsi size ödenecek , 100 tl damga veergisi kesileyor) kavramı ile ilgili. Burada 2. maddede yediğiniz kazık baki kalmakla birlikte, (emsal işci hesaplanmıyor, dava açtığınız tarihteki maaşınız tazminata konu) bundan başka şirketin BORDRO hesabı yaparken gösterdiği oyundan dolayı bir kazık yiyiyorsunuz. Örneğin 15 bin brüt alıyorsunuz diyelim ama şirket desin ki her ay bunun 5 binini İKRAMİYE olarak öderim , 10 bini MAAŞ dır desin, aslında senin maaşın 15 BİN BRÜT , işe devam ettiğin sürece sorun yok ama İŞE İADE kısmına gelince İKRAMİYE kısmının üzerine su içilmelidir. Aslında bu İKRAMİYE değildir, her ay tekrarlanana bir şeydir. Sırfı şirketin bu İŞE İADE davalarında daha az tazminat ödememek için yaptığı bir PİSLİKTİR. 5 Maaş işe başlatmamamda bu örnekte zarar 5 * 5 = 25 bin tl olarak size girer.
    Avukata bu konuda ayrı bir dava aç dedim, (BİLİR KİŞİ raporuna itiraz etmeden , çünkü ona itiraz etmek demek davanın 1 yıl daha fazla uzaması demek olabilir) ama avukat tutturdu ÇIPLAK ücret diyor hesap doğru diye. Ben zaten talebim kanunun ruhuna aykırı olarak kullanıldığı ile ilgili bir görüş belirtmesi idi avukatın, İKRAMİYE denen şey tekrarlayan aldığınız ödül paralarıdır. Oradaki tanımdan yola çıkarak ayrı bir dava dedim ama o da sanıırım o işten alacağı parayı hesap etti, bir de DÜZ İŞ olmadığı için bu kafa yormak istemedi bu konuda ve yapmadı.

    Sizlerle yaşadıklarımı paylaştım, davam devam ediyor İSTİNAFTA halen bu arada.

    Edit: Asıl yediğiniz kazık dolar kurundaki artıştan olacaktır, örneğin kur 5.0 olsun atıldığınızda , parayı aldığınızda 10.0 olsa, paranız yarı yarıya azalmış olur aslında. Bunlar öylesine rakamlar ama olmayacak şey değil ki genelde bu dediğim şekilde zarar ediyor herkes



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozziem -- 28 Haziran 2020; 13:47:3 >




  • fermur F kullanıcısına yanıt
    UYAP ta çalışma ile içine etmişler edevletin. Bir karışıklık var , bilmem nerelerinin keyfi gelince düzeltirler. Devletimin yazılımcısı nasılsa, dinlenecek Cumartesi Pazar hata olursa olsun, bilmem neresinin keyfine bakar , oranın keyfi gelince içine ettiği sistemi tekrar düzeltir eski haline getirir diye umuyorum
  • 
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.