Beyler selam, yöneticim gelip istifa etmemi istiyor. Yoksa çok uzaktaki ilçeye transfer edecekmiş beni. İstifa etmeyeceğimi, belirttikleri ilçede çok uzak olduğu için gidemeyeceğimi söyledim. Ne yapabilirim? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaplan261 -- 16 Mayıs 2025; 22:28:1 > |
İstifaya zorlanıyorum.

-
-
8 sene evvel yönetici “Arkadaşlar Ramazan’ da işler kesat, herkesin hergün gelmesi gerekmez. Aranızda anlaşın ona göre sırayla mesaiye gelin” defi.
Ben de fırsattan istifade izin kullandığım günlerde dişçiye gidip dişlerimi yaptırmaya başladım.
Bir gün dişçi koltuğundayken iş yerinden arkidiş aradı “Yönetici herkeşi acilen ofise çağırdı” deyince apar topar kalkıp ofise döndüm.
Yönetici herkeşi toplamıştı; “Arkidişler beni ysnlış anlamışsınız ben bütün gün izin yapın demedim” dedi.
Bu duruma içerledim, şahsıma yspılmış gibi hissettim.
Derhal dilekçemi yazıp yönetim odasına girdim.
Yönetici Dilekçeyi okuyunca; “Cemil Bey otursana, anlat derdin nedir?”
“Efendim stress beni öyle bir hale getirdi ki artık ispirto içiyorum ve şu tv haberlerinde çoluk çocuğunu katleden babaları anlamaya başladım”
“Yaw abartma Cemil Bey, sen önümüzdeki ay Rusya’ ya gideceksin, orada git eğlen, kafanı dağıt, dönüşte yine gitmek istersen gönderirim seni şark hizmetine”
Rusya’ da başıma daha kötü olaylar geldi, dönüşte izni de uzattım Antalya’ ya gittim.
Ömrümde görmediğin kuzen ile Antalya’ da karşılaştım, iyi eğlendik.
İşe döndükten kısa süre sonra yönetici odasına çağırdı:
“Cemil Bey biliyorsun personel azaltmak zorundayız. Sen hale gitmek istiyorsan şimdi söyle”
“Fikrimi değiştirdim kalırım ben ama sizin benim yerime almak istediğiniz biri varsa nen sorun çıkarmam”
“Yok öyle bir düşüncem”
Bu konuşmadan bir hafta sonra ofistrn başka birini gönderdi ben kaldım…
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Düpedüz mobbing hakkınızı arayın ama bu ülkede sonuç alır mısınız bilemem
-
İşverenin sizi istifaya zorlaması veya aksi halde uzak bir ilçeye tayin tehdidinde bulunması, iş hukuku açısından baskı (işveren feshi gibi) anlamına gelebilir ve bu durum haklı nedenle iş sözleşmesini feshetmeksizin işçiyi istifaya zorlamaya yönelik bir mobbing teşkil edebilir; ayrıca, işçinin açık rızası olmadan işyerinin esaslı unsurlarında (örneğin çalışma yeri) yapılan değişiklikler geçerli olmaz ve İş Kanunu’nun 22. maddesi uyarınca yazılı bildirim ve işçinin yazılı onayı gereklidir. Uzak bir ilçeye rızanız olmadan yapılacak tayin işlemi hukuka aykırı olup, gitmemeniz durumunda işveren tarafından yapılacak olası fesih, geçerli veya haklı nedenle fesih şartlarını taşımıyorsa işe iade davası açma hakkınız doğar. İstifa etmemeniz ve baskıya dair tüm delilleri (yazışmalar, tanık beyanları vb.) saklamanız önemlidir; bu tür bir süreçte bir avukatından profesyonel destek almanızı, haklarınızı korumanız açısından tavsiye ederim
-
Tesekkur ederim gayet aciklayici oldu yazili bildirse bile reddedecegim cunku evim ile isim arasindaki mesafe nereyedeyse 80 kmye ulasacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X