Şimdi Ara

İşten kovuldum !! (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben 17 yaşındayım ve lise 3 öğrencisiyim ve yaz tatili için çalışmaya karar vermiştim zaten 14 yaşımdan beri okuldan sonra çalışırım . 20 haziranda başı yapmıştım geçen sene çalıştığım yerde tam çok güzel çalışıyordum . Nazara geldik sanırım ayağıma ağır demir düşürdüm ve eve götürdüler falan 1 hafta izinliydim. Haliyle sigortam yok 17 yaşında olduğumdan ve bugün Patron aradı . Sen çok dikkatsizsin böyle olmaz falan İşe gelme dedi. Annem zaten baskı yapıyodu yazları çalış çalış evde napıcaksın falan annem şuanda bursada ve yarın gelicek anneme kovulduğumu sölemeye tırsıyom .

Not : Torna işinde çalışıyodum .

Acaba 2 ay için nerde çalışayım ? Haftalık 75-100 tl haftalık verseler yeter benim için .

• E patrona söyle dikkatsizlik oldu kusura bakmayın bi daha olmaz filan de hemen pes etme ısrar et
  • durumunuz iyiyse çalışma boşver daha yaşın küçük. git bi kursa falan yazıl
  • Aynen gençliğini değerlendir Öğrenme çağındayken dil kursu yada spor gibi birşeyler yap. Bende 2 senedir yaz tatilleri staj yapıyorum keşke staj olmasad da dil kursu yada spor herhangi bir spor dalı ile uğraşsaydım diyorum :/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nolimitt-

durumunuz iyiyse çalışma boşver daha yaşın küçük. git bi kursa falan yazıl

Durumun iyiyse çalışma boşver daha yaşın küçük.git bi kursa falan yazıl.
    +
    Durumunuz iyiyse çalışmayın boşverin daha yaşınız küçük.Gidin bir kursa falan yazılın.
    =

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrasHh -- 6 Temmuz 2011; 17:43:58 >
  • pazarcılık yap en baba iş hemde gözün gönlün açılır
  • 17 yaşındaki birine gayet de sigorta yapılır. Patronun hem kanunsuz iş yapıyor hem de üste çıkıyor. Varsa senin gibi başka çalışan şikayet et. Çatır çatır ceza keserler.
  • Bi ajansa yazıl belki şansın tutar da alırlar seni.
  • Yahu bu nasıl aile.Bir çocuk annesine ayağına demir düştüğü için işten kovulduğunu söylemeye korkuyorsa ben o anneye anne demem kusura bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrasHh

quote:

+
    Durumunuz iyiyse çalışmayın boşverin daha yaşınız küçük.Gidin bir kursa falan yazılın.
    =

Durumunuz derken aileden bahsediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaLkenAuGe

Aynen gençliğini değerlendir Öğrenme çağındayken dil kursu yada spor gibi birşeyler yap. Bende 2 senedir yaz tatilleri staj yapıyorum keşke staj olmasad da dil kursu yada spor herhangi bir spor dalı ile uğraşsaydım diyorum :/

+1 yaz tatilimiz rezil oluyor üste bide para almıyorum ona ayrı bi sinirim.
  • Patronu ara sigortasız çalıştırdığı için tehdit et
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joseph S.

Patronu ara sigortasız çalıştırdığı için tehdit et

Ebesini bile şikayet edebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erchamion

quote:

Orijinalden alıntı: CrasHh

quote:

+
    =

Durumunuz derken aileden bahsediyor.

Fail olmuşum.

• Kipa, migros gibi yerleri araştır mutlaka bir yerde açık vardır.
  • 18 yasında kucuk ve sıgortasız ıscı calıstırdıgı ıcın patronun suclu..
  • Zaten 9 günlük çalıştığım parayıda almadım bide o var . Morelim çok bozuk . Şikayet etme konusuna gelince şikayet ederdim ama amcamın arkadaşının kardeşinin dükkanı ve beni işten kovan adamla ortaklar boşuna işleri bozulmasın adamların . Yaz günü çalışmak istiyom aslında ama annem çalışmamı daha çok istiyo diyo evde oturcan napçan karı gibi fln , canın sıkılır evde diyo . Harbidende evde Ps3 - Pc oynamaktan canım sıkılıyo . Gezmeye gideyim dicem arkadaşlarla izmirin sıcağı malum . Bide 17 yaşımdayım minimum kaç paraya çalışılır .
  • Eğer atolye işinden anlıyorsan becerebilirim diyorsan veya montaj ekibinde çalışmak istersen mobilya montajı üzerine (karyola,dolap,bazen banyo,ve birçok fonksiyonlu mobilyalar)
    karabağlarda sanayi içinde monyap var fabrikası orada Gökhan veya Özkan Beyi bul onla görüşme yapabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mertua35_35

Merhaba arkadaşlar ben 17 yaşındayım ve lise 3 öğrencisiyim ve yaz tatili için çalışmaya karar vermiştim zaten 14 yaşımdan beri okuldan sonra çalışırım . 20 haziranda iş başı yapmıştım geçen sene çalıştığım yerde tam çok güzel çalışıyordum . Nazara geldik sanırım ayağıma ağır demir düşürdüm ve eve götürdüler falan 1 hafta izinliydim. Haliyle sigortam yok 17 yaşında olduğumdan ve bugün Patron aradı . Sen çok dikkatsizsin böyle olmaz falan İşe gelme dedi. Annem zaten baskı yapıyodu yazları çalış çalış evde napıcaksın falan annem şuanda bursada ve yarın gelicek anneme kovulduğumu sölemeye tırsıyom .

Acaba 2 ay için nerde çalışayım ? Haftalık 75-100 tl haftalık verseler yeter benim için .

evvelden metal firmasında metod müdürüydüm. şimdi sana ve bu tip sanayi işlerinde çalışan arkadaşlara küçük bir bilgi vereyim:

iş mahkemeleri kanununa göre sen ssk'sız çalışamazsın. ssk'sız çalışırsan başına bir şey gelirse mahkemeye başvurup çok ciddi tazminat alabilirsin. sadece orada çalıştığına ıspatlayacak 1 veya 2 şahite ihtiyacın var. işletme de çok ciddi şekilde ceza alır.

metal endüstrisini bildiğim için söylüyorum:
    eğer ssk'nız yapılmış bile olsa: iş kazası geçirirseniz; şirket her türlü önlemi alsa bile 100/100 kusur üzerinden en az %40 kusurludur. almadığı önlem için kusur puanı artar ve inanılmaz aklınızın almayacağı cezalar yer.

işte adamlar bu cezayı yememek için seni hemen sepetlediler. evet zaten birçok firma bunu yapar. çünkü delili yok ediyor adamlar. ayrıca zaman aşım süresi var. tam bilmiyorum ama sanırım 2 yıl. bu süre geçince asla hak iddia edemezsin.

aynı şekilde ssk primini yatırmamak ve ssk primini eksik yatırma durumlarında da 2 kişi tanık bulun. hatta 3 ünüz birbirinze tnaık olun gidin bütün eksik ssk primlerinizi alırsınız. işletmenin de anasını bellerler.

seni kovmalarında 2 önemli unsur var:
    -ssk yapılmadı. ceza 1
    -iş güvenliğine aykırı çalıştırıldın ceza 2

yoksa senin kovulmanın seninle bir ilgisi yok. umarım bu mesaj işinize yarar arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boombip -- 6 Temmuz 2011; 22:39:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mertua35_35

Merhaba arkadaşlar ben 17 yaşındayım ve lise 3 öğrencisiyim ve yaz tatili için çalışmaya karar vermiştim zaten 14 yaşımdan beri okuldan sonra çalışırım . 20 haziranda iş başı yapmıştım geçen sene çalıştığım yerde tam çok güzel çalışıyordum . Nazara geldik sanırım ayağıma ağır demir düşürdüm ve eve götürdüler falan 1 hafta izinliydim. Haliyle sigortam yok 17 yaşında olduğumdan ve bugün Patron aradı . Sen çok dikkatsizsin böyle olmaz falan İşe gelme dedi. Annem zaten baskı yapıyodu yazları çalış çalış evde napıcaksın falan annem şuanda bursada ve yarın gelicek anneme kovulduğumu sölemeye tırsıyom .

Yalana bak 17 yaşında olduğndan sigortası yokmuş Sen şuna desene patron beni İPİYORDU DİYE. Senin patronun kimse ver adını da şikayet edelim sigortaya seni işten attığı için değil. Adam İPMEKTEN

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.