Şimdi Ara

işten çıkarılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kurumsal bir firmada yaklaşık 7,5 senedir çalışmaktayım, 2 senedir zam alamadık ve maaşlar geç ödeniyor artık, bir sene önce işyeri oturduğum ilçede idi şimdi ise 43 km uzağa taşındık. kurumsal firma olmasına rağmen sadece maaş var başka hiç bir sosyal olanakları yok!

7,5 sene emeğimin hakkını alamadım zaten, acaba bir şekilde tazminatı nasıl alabiliriz?
    uzaklık mesafi veya evi daha uzak yere taşıycam diyip tazminat alabilir miyim?
    en son seçenek kendimi kovdurmak kalıyor onuda nasıl yapacağımı bilmiyorum

başka bir firmadan çok iyi bir iş buldum, maaşlar, sosyal olanaklar vs çok iyi durumda, bu firmada beni kabul edecek büyük ihtimal.

• Maaşların geç ödenmesi ve bunun bir süredir böyle devam etmesi işçi için haklı fesih sebebi oluşturmaktadır ve kıdem tazminatı alma hakkı oluşmaktadır.

Ayrıca 43km uzağa iş yerinin nakledilmesi çalışma şartlarında esaslı değişikliktir işçi buna yazılı olarak onay vermediği sürece kendini bağlamayacaktır. Siz bu değişiklik için yazılı olarak onay verdiniz mi? Ayrıca size bu değişiklikten sonra yol parası verdiler mi?

7.5 yıl çalışmışsınız yapacağınız haklı fesih ile kıdem tazminatınızı da alabilirsiniz ciddi bir tutar çıkabilir 7.5 yıl az değil sakın karşı tarafın eline haklı fesih sebebi verecek bir davranışta bulunmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: awdasase

yazılı onay vermedim birsey imzalamadim hocam, servis var yol parası yok. is kanununda km mesafesi ile ilgili bir bilgi vs var mı?

İş kanununda yok ama bu konu ile ilgili Yargıtay kararı var. Aşağıya ekliyorum

quote:

Yargıtay 9'uncu Hukuk Dairesi'nin 2004/27850 esas, 2005/18819 karar ve 17.05.2005 günlü kararına göre;
    * Kıdem tazminatının ödetilmesi
    * İş sözleşmesinde nakil serbestisinin bulunması
    * Nakille iş koşullarının ağırlaştırılması
    Taraflar arasında iş sözleşmesinde her ne kadar nakil serbestisi var ise de, davacının önceki işyerinden 35 km. uzakta bir işyerine kendi ücretinden fedakârlık yaparak yol parasını karşılaması beklenemez. Başka bir anlatımla iş sözleşmesinin esaslı bir unsurunda aleyhine değişiklik olmuştur. İş koşulları zorlaşmıştır. Davacının Pınarbaşı'na yol parası verilmediğinden gitmediği bu durumun iş şartlarında ağırlaştırma olarak kabulü gerekir. Bu durumda davacının iş akdinin 1475 sayılı yasanın 16/II-e maddesi uyarınca feshi nedeniyle kıdem tazminatının hüküm altına alınması gerekir. (1475 s. İş K. m. 14, 16) (4857 s. İş K. m. 17, 24)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.