Şimdi Ara

Istege bagli sigorta odeme yapsammiiii

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaklasik 3-4 yildir 4aliyim ama bi sure calismicam. Istege bagli sigortayi odesemmi sizce? Aylik 10k

EDİT: bi tane bu islerden anlayan yokmu laaa. 2-3 tanede mali musavirlik sorum var. sorularımı cozene latte

@avukatfatihozdemir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonbalıklı -- 31 Ocak 2026; 15:50:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

alo 170le konustum istege baglı odeme yapabilirmisin. isslzlik maası alıcam ok ama o saglık hizmetlerinden yararlanmamı saglıyor sadece diye anladım. ama ben devam ettirebilirim 4alı maksdan ödeyen bi is bulana kadar. ha neden devam ettiriyosun diyosan abi bilmiom valla ya daha yas genc. 10k bise degil istege baglıda maksat duraksama olmasın. yanlıs mi dusunuyorum?

Sgk pirim günün dolu beya doluya yakınsa boşa ödeme derim. Ama eyt şartlarını sağlıyorsan ama günün düşükse öde derim

abi ne eytsi ne dolusu :S 1200 gün falan var ya

Ama zaten emekli olana kadar 7000 gunun dolar. Minimumdan yatırmana gerek yok. Zaten 2008 sonrası girişlerde 5500 gun yetiyo. Enınde sonunda dolar yasına kadar

haaa okkee. elinde sonunda maksdan dolar bosuna az odeme diyosun. anladım.

elektronik kisiye gore degisirmi
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tonbalıklı T kullanıcısına yanıt

Zaten 60 yasına kadar çalışacaksın 5400 gün dolar her türlü. Ödemene gerek yok

tesekkur ederim abi cansın

Berhıdar ol yavrum

Yapılabilir ama 10 k dan yani minimumdan yatırırsan gelecekteki emekli maaşına ufakta olsa bir miktar olumsuz yansıyabilir. Bide çalışmaya devam etmeyi düşünüyorsan bir şekilde çok gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 31 Ocak 2026; 18:2:21 >

yani düsünüyorum ama ne zmn ise girebileceğim belli degil. bu olumsuzluk ortalamayı dusurdugu icin demi?

Evet sonuçta çalıştığın şirket daha yüksekten yatiracaktir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

KARŞIYAKA
    .##......
    .##İZMİR#
    .##......
    .########

(_¯_¯(¯(¯_¯¯_¯¯_¯¯_¯¯_¯¯(ด้้้้้็็็็็้้้้้็็็็
  • Kassady kullanıcısına yanıt

dogru

poff simdi dedignizi arastırdım o da var evet eksik kalmamak lazım diye anlıyorum. o noktada gün'e donmus is demi verdiginiz prim miktarına degil yani minimumdan yatıran bile halletti. 4a mı devam ettirse yüksek prim yatırıcamda 4bye döndüğü için yüksek yatırmak istemiyorum. napsam bilemeidm hocam.

Siz mali müsavirmisiniz?

Ekonomi alanında çalışmıyorum.

Tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki gün sayısı çok önemli.

3-4 ay deyip geçme,45 yaşından sonra ne hastalık ne problem gelecek bilemezsin.

belki de iş yerin kapanacak o yaşlarda işşiz kalacaksın bir işe giremeyeceksin.

ilerde kademeli çıkar, eyt çıkar bir şey çıkar o ödediğin ile gün sayısından emekli olacak duruma gelirsin. Sonrada iyi ki ödemişim dersin.

Eytli olup günü yetmeyenleri de gördüm, önceden çalışmaya başlayıp günü yüksek olanı da.

Yüksekten ödeyen yüksek alıyor ama düşük kalanı da devlet yükseltiyor.

KARŞIYAKA
    .##......
    .##İZMİR#
    .##......
    .########

(_¯_¯(¯(¯_¯¯_¯¯_¯¯_¯¯_¯¯(ด้้้้้็็็็็้้้้้็็็็
  • onderweb kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim cevap icin. ödeme yapacağım bakalım

• Mevcut bilgiler ışığında (yaklaşık 3–4 yıllık 4/a priminiz bulunup bir süredir fiilen çalışmıyor olmanız ve aylık 10.000 TL isteğe bağlı prim ödemeyi düşünmeniz), isteğe bağlı sigortanın hukuki sonucu 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu gereği 4/b (Bağ-Kur) statüsü sayılmasıdır; bu da emeklilik için en az 9.000 gün şartına tabi olacağınız ve ayrıca son 1.260 gün kuralı nedeniyle 4/b ağırlıklı bir statüye kilitlenme riski doğuracağı anlamına gelir; oysa 4/a (SSK) kapsamında kalabilirseniz yaş ve prim günü daha avantajlıdır (5.000–7.200 gün bandı) ve son 1.260 günü 4/a’dan tamamlarsanız 4/a’dan emekli olursunuz; dolayısıyla “çalışmıyorum ama prim yatırayım” düşüncesi kısa vadede iyi görünse bile, sizi daha geç ve daha pahalı bir emekliliğe itebileceği için hukuken rasyonel değildir—en doğru strateji, mümkün olan en kısa sürede gerçek bir 4/a’lı çalışma (kendi şirketinizde bile olsa fiili çalışma + bordro + SGK bildirimi) ile primleri 4/a’dan devam ettirmek ya da geçici olarak prim ödemeyi durdurup ileride 4/a’dan yoğunlaştırılmış tamamlama yapmaktır; bu çerçevede, sadece “boşluk olmasın” diye isteğe bağlı (4/b) ödemeye başlamak çoğu durumda net aleyhinize çalışır.

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt

tesekkurler hocam. su kısmı anlayamadım.

bir 4/a’lı çalışma (kendi şirketinizde bile olsa fiili çalışma + bordro + SGK bildirimi) ile primleri 4/a’dan devam ettirmek

şahıs şirketi açarsam 4a sigortalı olabiliyormuyum? kendimi 4a sigortalayamıyorum diye anladım internetten ama bu nasıl mümkün?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.