Şimdi Ara

İstediğim ekran kartını bilgisayarcım takamıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba,

    Senelerdir okurluk yaptığım bu forumda sıra artık konu açmaya geldi.
    Kısa süre önce başımdan geçen bir olayı sizlere özet geçerek anlatmak ve yardım istemek istiyorum.

    Öncelikle 2013 senesinde satın aldığım bilgisayarıma(özellikleri konunun altında belirteceğim) geçen hafta içinde yeni bir ekran kartı taktırmak istedim ve senelerdir değiştirmediğim bilgisayarcıma yol aldım. Görüşmeler araştırmalar sonucu Sapphire Rx570 Pulse ITX 4GB 256Bit ekran kartını sipariş edip takmaya karar verdik. O Akşam bilgisayarımı kendisine teslim edip oradan ayrıldım. Tamamen kendisi kartı sipariş etti(ödemesini kendisi yaptı) ve bana bilgisayarımı ertesi gün teslim edeceğini belirtti. Ertesi gün gittiğimde kart elindeydi gözümün önünde kasaya taktı fakat bilgisayar açılmadı. O akşam bana Bios Update yapması gerektiğini ertesi gün sorunu çözebileceğini belirtti, bu ertesi günlerin ardı kesilmedi 1 hafta sonunda bana hiç bir bios sürümüyle kartı açamadığını bilgisayarımdaki anakarta uyumsuz olduğunu hatta bu sebepten kendisinin 1000 küsür TL zarar ettiğini belirtti.

    Ardından yeni bir anakart almayı teklif ettiğimde bana bunun mümkün olmadığını anakartı değiştirdiğimiz takdirde işlemcinin hatta gerekirse diğer parçalarında değişmesi gerektiğini yani baştan bir sistem toplamamız gerektiğini söyledi. Gerekçe olarak alacağımız anakartın bilgisayarın içerisindeki işlemciden sebeple yuvasına dahi oturmayacağını belirtti.

    Gerçekten durum böylemi bir ekran kartı uğruna baştan sistem dizmem mi gerekir? Yoksa bu işi ekran kartı + anakart satın alarak çözebilir miyim? Siz değerli forum kullanıcılarının yardımlarını rica eder, hayırlı ramazanlar dilerim.

    Bilgisayar özelliklerim:

    ANAKART: Foxconn H61MXL-K
    İŞLEMCİ: Intel Core i7 3770 3.4Ghz+3.4Ghz - 8 Çekirdek
    RAM: 8GB
    ÜSTÜNDEKİ EKRAN KARTI: AMD Radeon 6700 HD Series







  • Gecenlerde arkadasima r7 240 aldik onunda anakarti foxcon du . Pc acildi ama ekranda tık yok. Kart bozuk mu diye benim bilgisayara taktık. Bende calisti. Benim 1050ti yi ona taktik onda o çalıştı. Kartı iade ettik. İkinci el bi kac kart denedik. Nvidia olanlar calisti. Ama amd olanlarin bazilari calismadi. Sebebini bulamadik ve sorunu cozemedik. Foxcon kartlarda bir uyumsuzluk söz konusu olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aldığınız ekran kartı çalışmamıştır yoksa neden çalışmadı desin işlemci soketleri farklı oluyor evet ama bu işlemci için altarnatif anakartlar bulunabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bütün pc nin değişmesine gerek yok. En fazla psu yetersizdir ekran kartı için o değişir. Bios veya anakart ile ilgisi yok. Ekran kartında sıkıntı olabilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • H61 anakart lar artık satılmıyor arkadaş doğru söylemiş. 2.el alınırsa orasını bilemem. Ama 2. Elde bile artık zor bulunan bir anakart. Eğer yeni güncel bir anakart alınacaksada işlemci ve ramin değişmesi gerekir.

    Bilgisayarı ekran kartsız onboard olarak çalıştırmayı deneyin. Eğer bu şekilde açılıyorsa cidden ekran kartında sıkıntı vardır.

    Psu yetersiz olsa bile yük altında değilken ekran gelir bilgisayara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMRE_RUSLAN -- 13 Mayıs 2019; 10:29:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Işlemciniz 1155 soket ve n11 de Sıfır anakartlar mevcut öncelikle psu değiştirip denemenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

    Sipariş edilen ekran kartı sıfır bir kart ve bilgisayarcımın bu zararı etmeden önce bu kartı denemiş olduğunu hatırlıyorum.

    Ek olarak bazı yorumlarda yine işlemci ve ramın değişmeden bu problemin psu + anakart değişimi ile düzelebileceğini belirtmişsiniz. Eğer sorun anakart, bios update'den kaynaklanıyor olmasaydı psu sorunu olsaydı bilgisayarım bunu tespit edip bana söyleyemez miydi?

    Son olarak ise eğer bilgisayarıma uyumlu olacak herhangi yeni nesil bir kart varsa (1050ti, 1060ti, Rx570) bu kartlarıda bilgisayarıma takmaya hazırım sadece bu sorunu psu yada anakart değiştirerek çözebilir miyim bunu öğrenmek istiyorum. Yoksa sizlerinde belirttiği gibi parantez içinde belirttiğim anakartlarını takabilmek için kesinlikle ve kesinlikle anakarttan sonra işlemci + ram'da değişmesi gerekiyorsa malesef elim kolum bağlanıyor.

    Şimdiden yorumlarınız için teşekkür eder, iyi forumlar dilerim herkese.




  • Anakartı nasıl elde ettiniz? Foxconn'nun ürettiği kimi HP kasalardaki anakartlarda bu sorun var. HP'nin özellik tablosu haricindeki ekran kartlarını çalıştırmıyor. İki bilgisayarda yaşadım bunu, anakartları değiştirerek sorunu çözdük.

    Kimi alış veriş sitelerinde Çin'li firmaların ürünleri var. Bazılarının fiyatları pek mantıklı değil. Satıcı firmadan uyumluluğu teyit ettirerek alabilirsiniz veya ikinci elden ürün bulmanız gerekecek.

    Power sorusunu, destek hizmeti veren kişi farklı PSU ile deneyerek sonuca kavuşturabilir.
  • Bilgisayarı satın aldığımda anakart üzerindeydi ben sonradan bir değişiklik yapmadım.
    Bilgisayardan sizler kadar anlamadığım için sormak durumundayım, yukarıda belirttiğim bilgisayar özelliklerime hitaben bu ekran kartlarıyla ve işlemcimle uyumlu olabilecek önerebileceğiniz bir anakart var mıdır? Bende ona göre araştırma yapmaya başlayayım.
  • Aldığı ekran kartını iade etsin.size de uyumlu bir ekran kartı bulsun.eski bir sisteme yeni bir ekran kartı takılabilir.bunun uyumsuz olma ihtimali çok düşük.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam söylediğine göre aldığı ekran kartının iadesi yokmuş bu biraz kendi sorunu zaten ek olarak bu anakart ile uyumlu olabilecek en iyi kartın zaten bilgisayarda takılı olduğunu söylüyor daha iyisini takabilmek için (Rx570 - 1050ti - 1060ti) dediğim işlemlerin gerçekleşmesi gerektiğini belirtiyor işte
  • DH'ye PCNet'den daha çok değer veriyorsunuz. En azından copy-paste'yi 4 dakika sonra yapmışsınız. Sorununuza gelince daha güçlü yeni bir PSU takarak deneyebilir misiniz? Ayrıca ekran kartını farklı bir bilgisayarda deneyin. Aldığınız ekran kartının problemsiz olduğunu öğrenmemiz gerek. Bunlardan sonra cevapla butonu ile dönüş yaparsanız devamında yardımcı olmaya çalışacağım.
  • Karanlık Ülke kullanıcısına yanıt
    Forumlarda böyle yeni hesaplar ile mesaj atan kişilere karşı genelde ön yargı ile yaklaşıldığı için forumları takip ettiğimi belirtme ihtiyacında bulundum. Bilgisayarlara karşı olan ilgimden ötürü bir çok forumu takip ediyorum fakat yeterli teknik bilgiye sahip olmadığım için genelde yazmıyorum. Bunu belirtme sebebim tamamen bundan kaynaklı idi. Fakat yazdığınız yorum karşısında mahcup olduğumu belirtmek isterim.

    Başka bir bilgisayarcı ile görüştüm bu süre zarfında. Sistem özelliklerimi saydığımda bu sisteme Rx570 kartını takıp çalıştırabileceğini fakat kasayı 3 gün kendisine bırakmam gerektiğini belirtti bana. Sıfırdan bir bilgisayarcıya güvenip bilgisayarımı teslim etmek ne kadar mantıklı bilmiyorum fakat en azından içindeki parçaları bildiğim için güvenebilmek istiyorum kendisine.

    Gerekli kontrolleri sağlayıp(psu'da dahil) bilgisayar üzerinde bu ekran kartını takabilmek için bir değişiklik gerekiyorsa bana belirteceğini söyledi. Sizce bu mantıklı mıdır? Bir bilgisayarcının herşeyi deneyip tüm bios updateleri gerçekleştirip hatta gerekirse anakartıda değiştirip ücret farkını kabul etmeme rağmen bu işin içinden çıkamaması 1.200 TL zarar etmesi karşılığında bir diğer bilgisayarcının bu kartı kesinlikle çalıştırabileceğini söylemesi normal bir durum mudur :)

    Cevabınız için çok teşekkür ederim görüşmek üzere...




  • Aykutkucuk12 A kullanıcısına yanıt
    RX470, RX570, RX580 kartlarında herkes problem yaşıyor. Bazıları ekran kartı sürücüsünü veya bir antivirüs programı ile kartı götürüyor. Çoğu kişi daha ilk seferde veya daha sonrasında görüntü alamama problemi ile karşılaşıyor.

    Fanlar, klavye ışıkları, HDD ışığı ne âlemde? Bilgisayar açılış sesini alabiliyor musunuz?

    Ayrıca...

    İki RAM takılı ise tek RAM ile deneyebilir misiniz?

    Tek RAM ile denerken;

    DVI, HDMI çıkışlarını ayrı ayrı deneyin. BIOS'tan dahili ekran kartını devre dışı bırakmayı deneyin. PSU'yu kesinlikle değiştirip bunları tekrardan deneyin. En önemlisi ve en başta ekran kartının başka bir bilgisayarda AYNI MONİTÖR İLE çalıştığından kesinlikle emin olun!

    Üsttekileri denediğinize rağmen görüntü alamayıp başka bir bilgisayarda görüntü alırsanız sizin bilgisayardaki bir BIOS ayarından ötürü görüntü alamadığınızı düşüneceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 23 Mayıs 2019; 20:42:29 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.