Şimdi Ara

İŞTE YENİ OPEL ASTRA! (328. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.643
Cevap
37
Favori
1.785.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 326327328329330
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YEni astra aracıma irmscher bodykit yaptırmayı düşünüyorum
    aracımın değeri artar mı yoksa sadece görsel bir şov mu sunar
    onun yerine bir aksesuar taktırmak mı daha iyi olur
    iyi akşamlar
  • Yeni astra 1.3 dizel kullanan arkadaşlar astra klasiğe göre farklılık varmı acaba kalkış olsun ara hızlanmalar olsun bizimle bunları paylaşırsanız çok memnun olurum bende almayı düşünüyorum ama 1.6 alıp gazmı taktırsam yoksa direk 1.3 mü alsam diye düşünüyorum karar sızlık çok kötü bişey
  • Orijinalden alıntı: Bjk@@N

    quote:

    Orijinalden alıntı: poker face


    quote:

    Orijinalden alıntı: Bjk@@N

    Merhaba arkadaşlar arabamı aldım bende dün geldi sizinle paylaşayım istedim...





    İyi günlerde kullanın aracınızı..

    Benim aracım 1.4 Turbo Enjoy Plus benimkinde sis farı yok sizinkinde var sonradan mı takıldı yoksa donanım değişikliği mi var astrada merak ediyorum??





    Sis farı yok benim aracımda normalde :) Ama araç üzerinde var, satan bayan bana sis farı yok herkez bunu karıştırıyor bunlar sinyal diye sattı fakat sis farı var. Şansıma diyeyim :) Kapı kromu hediye etmediler mırın kırın ettiler en azından sis farlı aldım o yüzden rahatım. :))




    Bende sport modelini almak için gittim bayiye fakat ellerinde 1.4turbo olarak sadece enjoy plus vardı bekleyemedim aldım karartılmış farlar ve özellikle krom cam çıtaları yakışıyo astralara çıtaları almak için sorduğumda 1.800tl en son olacağı 1.400tl dediler bende vazgeçtim internetten araştırdım elif tuningde 400liraya buldum fakat örjinaliini taktırmak istiyorum size fiyat verdiler mi ya da aramızda bu konuda bilgisi olan var mı uygun fiyata bnerden temin ederiz ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poker face -- 4 Ekim 2010; 1:47:07 >
  • Dreamofice oncelikle sana teşekkür ediyorum. Benim pratikte yaşadığım durumu arkadaslara teknik olarak izah ettigin için. Kenanmorbulut beyin bahsettigi durum için 180 lik astra kullanma durumum olursa bunuda aktaracağım. Bu arada bu aracin minimum gereksinimi 1400 motor 100 bg lik aractir. Bu gm tarafından bize sunulmuştur. Tabiki bu araç performans aracı değil ama kasası için işkence olsa üretmezler sanırım. Saygılarımla...
  • Düz yolda klima açık araçta 5 kişi 220 km hıza hiç zorlanmadan çıktım ayrıca rampa yukarı 4. vites 140-150 arabayı hiç kasmıyor bile araç 160 da hala 3000 devirde oluyor 1.6 115 bg le arasında nasıl fark olmaz performans açısından hiçbir mantıklı açıklaması yok bence saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: o_firat

    Düz yolda klima açık araçta 5 kişi 220 km hıza hiç zorlanmadan çıktım ayrıca rampa yukarı 4. vites 140-150 arabayı hiç kasmıyor bile araç 160 da hala 3000 devirde oluyor 1.6 115 bg le arasında nasıl fark olmaz performans açısından hiçbir mantıklı açıklaması yok bence saygılar.


    Arkadaşlar kalkış performansından bahsetmişler, bahsettiğiniz yüksek süratler için 140hp nin hakkını vermişler zaten. Lütfen daha dikkatli okuyalım.
  • O zaman bi zahmet sizde iyice bir okuyun başta performans açısından pek fark yok denmiş daha sonra kalkıştan bahsedilmeye başlanmış
  • herkese selamlar, ilk olarak araç almış olan herkese hayırlı uğurlu olsun, allah keza bela vermesin diyorum. forumda aranıza yeni katıldım ve ben de bu hafta gidip 2011 140'lık astra sport için sipariş vermeyi düşünüyorum. "kenanmorbulut" kardeşim anladığım kadarıyla mersinde oturuyorsun. ben de mersindeyim ve merak ettiğim bişey var, araç için pazarlıkta enson ne kadarlık iskonto yaptılar. 1.4 140 sport için telefonda liste fiyatından 44.500'e indiler ama gelin anlaşırız diye de pazarlık kapısını açık tuttular. senin aldığın iskontoyu öğrenirsem ona göre konuşurum bende. bir de aracını krediyle alan arkadaşlara bir sorum olacak, banka faizleri kaçtan başlıyor? internet sitelerinde farklı farklı rakamlar var. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • kardesım benım zamanımda alı bey vardı mudur olarak suan onur bey var cok ıyı bır ınsan sıkı pazarlıkla bırazda kendını sevdırerek 4000 cıvarı bır ıskonto soz konusu olacaktır
  • çok teşekkürler kardeşim. umarım en kısa zamanda arnıza katılırım. gerçi 201 modeller ay sonunda gelecekmiş, beklicez artık. bir de senin aracın hangi versiyondu. ben afl ve cd500 ekletmeyi düşünüyorum, kullanıcı olarak ekletmem gereken veya gerekmeyenler konusunda bana tavsiyede bulunabilirmisin. bu arada şimdiye kadar mersinde sadece 1 tane yeni astra gördüm, beyazdı. senin olabilir mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: betito

    herkese selamlar, ilk olarak araç almış olan herkese hayırlı uğurlu olsun, allah keza bela vermesin diyorum. forumda aranıza yeni katıldım ve ben de bu hafta gidip 2011 140'lık astra sport için sipariş vermeyi düşünüyorum. "kenanmorbulut" kardeşim anladığım kadarıyla mersinde oturuyorsun. ben de mersindeyim ve merak ettiğim bişey var, araç için pazarlıkta enson ne kadarlık iskonto yaptılar. 1.4 140 sport için telefonda liste fiyatından 44.500'e indiler ama gelin anlaşırız diye de pazarlık kapısını açık tuttular. senin aldığın iskontoyu öğrenirsem ona göre konuşurum bende. bir de aracını krediyle alan arkadaşlara bir sorum olacak, banka faizleri kaçtan başlıyor? internet sitelerinde farklı farklı rakamlar var. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.


    Garanti Bankası %0.84 36 ay vadeli aldım.
  • teşekkürler saint2. opel'in sadece garantiyle mi anlaşması var peki? bu konuda bilgin var mı?
  • Bugün rutin tavafımı yaparken Opel Gerçekteki satış görevlisi, gerçekten kapı iç aydınlatmalarının sport modelinden kaldırılmış olduğunu ve yalnızca cosmo ile verileceğini söyledi.Çok önemsiz gibi görünmekle birlikte benim için bütünün bozulması anlamına geldiğinden çok üzüldüm.Önce usb sonra iç aydınlatma..Biz alana kadar korkarım 140 hp olanların düz viteslileri de tedavülden kalkacak .Ben de gidip küfrede küfrede toyota corolla elegant alacağım.Nasıl olsa neredeyse (corolla daha ucuz) aynı fiyat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: o_firat

    O zaman bi zahmet sizde iyice bir okuyun başta performans açısından pek fark yok denmiş daha sonra kalkıştan bahsedilmeye başlanmış


    o_firat benim bahsettiğim kalkış performansı ile 0-80 arası şehir içi performanstır. 115 hp atmosferik ile 140 hp turbo motoru yüksek hızlarda karşılaştırmak zaten mantıksız olurdu. Bu arada bende klima açık 110 ile dik sayılabilecek rampaları rahat çıkabiliyorum. Bundan fazlası zaten bana gerekmiyor dik rampalar dağ yollarında oluyor doğal olarak virajlı oluyor. Ama zorlasamda bu motor bunun üzerinde ancak 5-10 km ekler. Bunu bilerek aldım. Aracımdan tek şikayetim 9.5-10 lt civarında yakması idi. Şu anda (4000 km den sonra) zaten oda normale (8.1lt/100 km) bindi.

    Bu arada bu ayki bir otomobil dergisindeki Astra dizel incelemesindeki hız değerlerini vereceğim.

    0-80 9.0 sn
    0-100 13.3 sn

    bu değerler katalogta 0-100 14.7 sn olarak gözükmekte. Doğal olarak araçların katalog verilerinin değilde pratikte yakalanan değerlerinin burada paylaşılması bizim gibi Astra lara ilgi duyan ve alım kararı verecek arkadaşların faydasına olacağı kanaatindeyim.

    Araç alacak arkadaşlar imkan bulurlarsa mutlaka test etsinler. Bu arabalara her birimiz 40 ila 50 bin tl arası bedel ödeyerek aldık. motor farkı 1 ila 3 bin tl arası, araca bu parayı verebilen kimse bu ufak meblağı ödemekten aciz değildir. Genellikle dizel seçenler ekonomi odaklı düşündüğü gibi 140 ila 180 hp ler performans, 115 hp düşünenler sorunsuzluk ve activeselect opsiyonundan yana tercihini kullananlardır.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: betito

    herkese selamlar, ilk olarak araç almış olan herkese hayırlı uğurlu olsun, allah keza bela vermesin diyorum. forumda aranıza yeni katıldım ve ben de bu hafta gidip 2011 140'lık astra sport için sipariş vermeyi düşünüyorum. "kenanmorbulut" kardeşim anladığım kadarıyla mersinde oturuyorsun. ben de mersindeyim ve merak ettiğim bişey var, araç için pazarlıkta enson ne kadarlık iskonto yaptılar. 1.4 140 sport için telefonda liste fiyatından 44.500'e indiler ama gelin anlaşırız diye de pazarlık kapısını açık tuttular. senin aldığın iskontoyu öğrenirsem ona göre konuşurum bende. bir de aracını krediyle alan arkadaşlara bir sorum olacak, banka faizleri kaçtan başlıyor? internet sitelerinde farklı farklı rakamlar var. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



    Ben Mersin Gedizlerde Ethem Bey den almıştım güzel indirim yapıyor sizde onunla görüşün isterseniz.
  • vay be tahminimden fazla hemşerim var galiba burda :) evet o_firat, benim telefonda görüştüğüm kişide ethem beydi, şimdi hatırladım. olmazsa gidip ben ethem beyle görüşeyim, bir arkadaşımıda kenanmorbulut arkadaşımızın dediği gibi onur beyle görüştüreyim. artık hangisi olursa :D
  • NG Astra J 1.4T Dyno Test Sonuçları:

    Maslak Oto Sanayi'de gerçekleştirdiğimiz test sonuçları:

    Engine Power: 117.0kW (165hp) @ 5092 rpm (193.8 km/h)

    Max Tork: 225.9 Nm @ 3178 rpm (121.0 km/h)

    Max Speed: 257.8km/h @ 6771 rpm

    PS: Değerler 5. viteste elde edilmiştir.

    Saygılar,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drwaverunner -- 4 Ekim 2010; 15:59:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drwaverunner
    Engine Power: 117.0kW (165hp) @ 5092 rpm (193.8 km/h)


    Güç verilerinin çevriminde bir hata var gibi görünüyor.

    1 beygir gücünü 745.7 watt olarak alan emperyal sisteme göre de, 735.5 watt olarak alan metrik sisteme göre de hesaplasanız, 117 kW 165 hp etmez.

    Yukarıda verdiğim bg->watt rakamlarından yola çıkarak;

    Emperyal sisteme göre 1 kW = 1.341 hp (genellikle "bhp" olarak kullanırlar)
    Metrik sisteme göre 1 kW = 1.3596 hp

    Eğer dinamometre ölçümünde doğru olan rakam kW cinsinden ölçülen ise, olması gereken beygir gücü 156.897 bhp veya 159.0732 hp'dir.
    Yok eğer hp cinsinden verilmiş olan doğru ise, bunun elektriksel ifadesi kullanılan sisteme göre 123.042 kW veya 121.359 kW olmalıydı.

    Bu arada, fabrikanın açıklamış olduğu güç verileri, dinamometrenin direkt volana bağlanması ile ölçülen verilerdir. Araç sahiplerinin kendi yaptırdığı dinamometre ölçümleri ise çoğunlukla "rolling road" üzerinde tekerleklerden alınan güçle ölçülür. Burada oluşan aktarma kayıplarını da dikkate alırsak, tekerleklerde yaklaşık 160hp güç ölçülen bir motor için açıklanmış olan 140 hp'lik veri oldukça alçakgönüllü görünüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar99 -- 4 Ekim 2010; 16:46:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: betito

    vay be tahminimden fazla hemşerim var galiba burda :) evet o_firat, benim telefonda görüştüğüm kişide ethem beydi, şimdi hatırladım. olmazsa gidip ben ethem beyle görüşeyim, bir arkadaşımıda kenanmorbulut arkadaşımızın dediği gibi onur beyle görüştüreyim. artık hangisi olursa :D

    Bende Mersindeyim Ethem beyle pazarlık yaptım fakat navigasyonluya 1,4 turbo sporta 45 den aşağı düşmedi,düz sportada 43,500 den aşağı inmedi..Eğer gerçekten düşünüyorsanız beraber gidelim pazarlık için iki araç olursa daha uygun verirler sanırım ..olmadı Adana'ya gideriz burda 42 bine sport turbo alanlar var aradaki fark az değil,Adana'yı telefonda aramıştım 33 plaka çıkışındada sorun olmayacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: technogen


    Genellikle dizel seçenler ekonomi odaklı düşündüğü gibi 140 ila 180 hp ler performans, 115 hp düşünenler sorunsuzluk ve activeselect opsiyonundan yana tercihini kullananlardır.



    Çok güzel bir yorum olmuş ellerinize sağlık...
  • 
Sayfa: önceki 326327328329330
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.