Şimdi Ara

İŞTE YENİ OPEL ASTRA! (156. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.643
Cevap
37
Favori
1.785.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SEKAF altına söylediklerine aynen katılıyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oyalcin

    @teacher47
    sanırım flexride afl felanda var anlattığı özelliklere bakarsak. zaten bir arabnın anahtarı açıldımı 5000 tl gider. :)

    @tiamol
    astra h kasalarda dijital klimayı kapatmak için klima ayar tuşuna basmak gerekiyor. Bende 1 ay sonra farkettim.

    Bu arada bende astra h var fakat 9 lt'ye şehirler arası harici düşmedi. Tebrik ediyorum 9 lt güzel bir değer. yalnız çok tutarsız veriler var. 9lt neresi 14 lt neresi.

    Bende de astra H var ve 170.000 km'dir kullanıyorum, 9 -10 lt ortalama astra h için çok yüksek değerler, şehir içinde kullanımda bile normal şartlarda 8-8.5 lt/100 km'yi geçmemesi lazım. Şehirler arasında sizin kaçla gittinize bağlı olarak çok değişik değerler elde edebilirsiniz. 5 de olur 10 da . Normal şartlarda Astra H çok yakan bir araç değil. Bir de bir ortalamadan söz etmek için en az bir depo , hatta benim yaptığım gibi bakımlar arası değerleri elde etmek gerekir. Otomobilimi ilk aldığımda bayağı bir testini yapmıştım.

    LINK:ASTRA H tüketim raporu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bbx

    1.6lar nerde 9 lt yakıyo yapma arkadasım yukarıyı hiçmi okumadın 12ltden bahsediyo millet.. golf kesinlikle astradan iyi demedim dış görünüş olarak ic olarak astra güzeldir. ic donanım opsiyonlar acısındanda astranın sunduğu bircok özellik var fakat bunları ekleyince bi ton para istiyolar.. eğer onlar alınmayacaksa golf 1.4tsi+dsg olayından dolayı tercih edilir.. yok eğer benzin tüketimi önemli değil sanzıman önemli değil diyosan flexridesinden tut spor koltuğuna kadar dolu bi 180 hp astra alıp keyfini cıkartacaksın.. ama normal bi kullanıcıysan normal bi 115hp bi astra alacağina tsi golf al hem performansı iyi araba sürmekten zevk alırsın hem yakıtı az yakar.. active select sanzımana kötü dememin nedeni ise 1.4 140 hp turbodaki benzin tüketim farkıdır.. manuel 7 otomatik 9 küsür lt benzin yakıyordu fabrika değerlerinde buna bide insan faktörü ekle 10-11lt benzin yakar.. dsg ise manulden daha az benzin tüketiyo aradaki fark ortada.. o ses olayına gelince öyle bi ses olduğu doğru ama hala ben duyamadım kendi aracmda kendini cok zorlarsan duyarsın rahatsız edecek bişeyi yok... sanzıman kuru kavrama olduğu icin olması gereken bir ses bi problem değil yani..


    quote:

    Orijinalden alıntı: bbx
    yapmayın beyler motor acılınca 5lt mi düsecek yakıt tüketimi olsun olsun 1lt düser o kadar abartmayalım o işi.


    yapma arkadaşım daha yukarıyı hiç mi okumadın 9.3 diye yazdık.

    benim araba şu anda 9.1 yakıyor. 1300km.deyim.
    arabaya yeni yeni alıştım. yavaş yavaş düşürüyoruz. golflerde öyle olmadı mı? aldığı gün 7-8 yakan ben görmedim. hatta 5 yakan da görmedim.
    ayrıca bu veriler ortalama veriler. golf forumundaki gibi gözümüzle gördüğümüz en düşük değeri alıp kafadan hesaplayıp yazmıyoruz. öyle olsa belli süratle giderken viteste bırakırsan arabayı ''0'' yakıyor.
    ayrıca 12-14 diyen arkadaşların ya arabaları daha 500km bile yapmamış hatta daha klimasına bile alışamamış ya da 1.6T 180hp.

    diğer taraftan şu anda golf 1.4tsi comfortline 45.700tl. yeni astra karşılığı 1.4T enjoy plus pakettir 45.194tl.

    1.4tsi122hp highline 49.100tl ====> 1.4T140hp sport 47.596
    1.4T140hp cosmo 52.450


    donanımları bir karşılaştırın derim.
    golf trendline= astra enjoy
    golf comfortline=astra enjoy plus paket
    golf highline=astra sport
    ???=astra cosmo

    ama hakkını yemeyelim dsg şanzıman cenneten gelmiş bir şey bence. piyasada şu anda rakibi yok gerçekten.
    iki şanzımanı da kullandım, araştırdım.
    siz tam söyleyemediniz ben söyleyeyim ''active select sanzıman kötü''. 2010 yılında 90'lı yılların teknolojisiyle idare edilmez. kesinlikle dsg'nin rakibi değil.

    quote:

    Orijinalden alıntı: kahramansmmm
    yakıt ekonomisi bekliyorsanız opel astranın türkiyeye gelen hiç bir seçeneğinde 10 lt.nin altına düşemezsiniz. Bunlar benim görüşlerim.


    9.1lt/100km 1300km bunlarda benim verilerim.


    bu arada arabaya sığmayan bir arkadaş vardı. aklıma polis akademisindeki HIGHTOWER geldi

    arka koltuk mesafesi golften sanırım 0.5cm kısadır. ama diğer tüm ebatlarda astra daha uzun.
    hatta bir karşılaştırmada tüm verileri değerlendirip sonucu olarak golfün astranın içine sığdığını yazıyordu.
    sığamayan arkadaş bence başka segment araçlara yönelsin.

    klima olayında da şöyle bir durum var ki muhtemelen biliyorsunuzdur:
    arabanın kişisel ayarlar bölümünde ''otomatik klima kontrol'' ayarı var. açık konumundaysa, siz klimayı en son kullandığınızda kapatsanız bile, arabaya tekrar bindiğinizde otomatik çalışıyor.
    birde kişiselleştirmeden sonra ''kullanıcı değişikliklerini kaydet'' diye de bir seçenek var. sanırım onun da seçilmesi gerek, yoksa ayarlar tekrar eskiye dönyor.
    konuya daha hakim arkadaşlar, tam olarak anlatırsa diğer arkadaşlara faydalı olabilir.

    herkese iyi sürüşler




  • 12-14 lt yakan benim ama şunuda belirttimben. çok ama çok agresif kullandım arabayı. devirler 4000-5000 lerdeydi genellikle. hatta 17 lt bile ortlama. ama kisme bana bakarak değerlendirme yapmasın. dediğim çok agresiv kullandım arabayı. yoksa dediğim gibi abimin kullandığı ilk 50 km de ortalama 6-7 arası bişeydi. ben 300 km gibi bişey agresiv kullanınca ve sonra düzeltmeye çalışınca ortlama 12 anca gördü
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiamol

    arkadaslar daha dogrusu araclarini alip da buraya yakit tuketim degerlerini yazan arkadaslar. araclarinizin klimasi acik falan olmasin. ben astra h mi aldigimda acikmis o yuzden yakiti fazla tuketiyordu. astra h lerde AC dugmesi yoktu o yuzden baslarda anlamamistim. yeni astralarda da ayni mi yoksa ayri bir dugmesi var mi


    klima hiç dikaktimi çekmemişti. nasıl açılıp kapandığını bile bilmiyorum sanırım . ama benim klima dijital değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kosovali_111

    selam arkadaslar. bende yeni astra almayı düşünenler arasındayım. ancak bikaç sorum var. 1.4 100 hp enjoy plus fabrika verilerinde yakıt tüketimi 7.2 yazıyo. sizce kaçtır benm için 7.6 civarında olması bile yeterli. alan arkadaşlar varsa yardımcı olmasını istiyorm. ayrıca bu aracı sipariş versek gelme süreci ne kadar olabilir. ben aslında yeni polo 1.6 tdi dsg almayı düşünüyodum. fakat polonun bomboş olması ve astranın bukadar zengin donanımı beni astra ya yöneltti. ayrıca polo 40.000 tl ve astra 42.000 tl yani fiyat farkıda yok denecek kadar az. sizden yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler saygılar



    valla hocam polo dediğiniz arabanın torpidosu bile ışıksız sadece 2 airbag ve abs var.. bunamı 40 bin tl vereceksiniz ?? poloyu listenizden eleyin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkaf


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mindstorm_brs

    tam bir hayal kırıklığı oldu benim için,önce oturdum iç mekana sığamadım,kafa tavana değdi nerdeyse,direksin dizlere çarptı falan arkaya çektim koltuğu bu sefer arkadakine yer kalmadı.

    tasarım olarak süper fakat iç hacim direk sildirdi bana kafamdan.Oysa kaç aydır almayı düşünüyordum.


    eğer astranın içine koltuğun 8 yönlü ayarlarını yapmana rağmen sığmadıysan bence sen araba alma . direk SUV al. hatta sen SUV a bile sığmazsın bence minibus falan al.

    herhalde boyun 2m nin üstünde . ben 1.85 boydayım(75 kilo) ve gayet rahat sığıyorum koltuğa. hemde arka koltukları etkilemeden. bu arada 1.96 lık ve 135 kiloluk amcamın oğlu bile rahat rahat sığmışken arabaya ve çok rahat emişken sizin bu yorumunuz bende epey bi şok etkisi yarattı, hatta kasıt aradım

    Ya onu bırak bizim 110 kiloluk peder bile sığmış




  • bugun yolda ilk defa yeni astra gördüm cıktığından beri.. kafama takılan arkada turbo yazıyodu fakat tek egsoz vardı 180lik insignialarda cift egsoz var 140lıklar gelmedi demiştinz 115likte turbo yazmaz bu araba ne iş 180likte tek egsoz mu var ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bbx

    bugun yolda ilk defa yeni astra gördüm cıktığından beri.. kafama takılan arkada turbo yazıyodu fakat tek egsoz vardı 180lik insignialarda cift egsoz var 140lıklar gelmedi demiştinz 115likte turbo yazmaz bu araba ne iş 180likte tek egsoz mu var ?


    tek egzoz görmüşsen tek egzoz varmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kosovali_111

    selam arkadaslar. bende yeni astra almayı düşünenler arasındayım. ancak bikaç sorum var. 1.4 100 hp enjoy plus fabrika verilerinde yakıt tüketimi 7.2 yazıyo. sizce kaçtır benm için 7.6 civarında olması bile yeterli. alan arkadaşlar varsa yardımcı olmasını istiyorm. ayrıca bu aracı sipariş versek gelme süreci ne kadar olabilir. ben aslında yeni polo 1.6 tdi dsg almayı düşünüyodum. fakat polonun bomboş olması ve astranın bukadar zengin donanımı beni astra ya yöneltti. ayrıca polo 40.000 tl ve astra 42.000 tl yani fiyat farkıda yok denecek kadar az. sizden yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. teşekkürler saygılar

    Şu ana kadar aramızda 1.4 100 hp alan arkadaşımız yok ama 7.2 yi geçmez sanırsam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tiamol

    hoyyyttt,
    belcika burasi yaww. kimin arabasi bu?


    Valla bilmiyorum.
  • istanbulun avrupa tarafının en işlek caddelerinden birinde oturmaktayım, 4-5 gündür soğukta balkonumdan trafiği izliyorum, ötv indiriminde satıldığını tahmin ettiğim tek-tük golflerin trafikte azınlık olarak gezdiğini ve hiçbir yeni astranın trafikte olmadığını gördüğümde insanlarımızın ne kadar maantıklı bir seçim yaparak bu arabaları bu fiyatlara almadıklarını görerek sevindim, değerli arkadaşlar d segmentinde bulunan özelliklerin yarısı olmayan ve fiyat olarak bu segmenti sollayan bu araçlara lütfen para vermeyin, en azıdan alımlarınızı biraz erteleyin, çünkü bu satamamazlık devam ettiği müddetçe bu iki firma mecburen fiyatlarını indirecek veya markalarındaki tarihin en büyük cirolarını yapan bu arabalarından umut kesecekler, en azından 3.500-4.000 tl niz heba olmasın diye yazdım bu yazımı, belki vazgeçirdiğim olur da insanlığa küçük bir katkım olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alpha3673

    istanbulun avrupa tarafının en işlek caddelerinden birinde oturmaktayım, 4-5 gündür soğukta balkonumdan trafiği izliyorum, ötv indiriminde satıldığını tahmin ettiğim tek-tük golflerin trafikte azınlık olarak gezdiğini ve hiçbir yeni astranın trafikte olmadığını gördüğümde insanlarımızın ne kadar maantıklı bir seçim yaparak bu arabaları bu fiyatlara almadıklarını görerek sevindim, değerli arkadaşlar d segmentinde bulunan özelliklerin yarısı olmayan ve fiyat olarak bu segmenti sollayan bu araçlara lütfen para vermeyin, en azıdan alımlarınızı biraz erteleyin, çünkü bu satamamazlık devam ettiği müddetçe bu iki firma mecburen fiyatlarını indirecek veya markalarındaki tarihin en büyük cirolarını yapan bu arabalarından umut kesecekler, en azından 3.500-4.000 tl niz heba olmasın diye yazdım bu yazımı, belki vazgeçirdiğim olur da insanlığa küçük bir katkım olur.

    satamamazlık diye bişey yok satış rakamlarını paylaşıyorlar arkadaşlar forumda.bende ankarada yaşıyorum. sakin bir semtte oturuyorum.yeni kasa opel astra da görüyorum vw golfü de.hatta fiyatı yüzünden eleştirilen fluence i günde sayısız kez görür oldum. artık c sınıfı 40-50 milyarlık bir fiyat diliminde konumlandırılmış durumda bu fiyatlarında eskisi gibi 30-40 milyar arasına düşeceğini zannetmiyorum.




  • burasi icin konusuyorum yeni astranin fiyati burda 14.500 eurodan basliyor. bu fiyat da standart donanimina bakarsak bu araba icin hic de pahali sayilmaz. c segmentinde olmasi gereken bir cok opsiyon standart sunulmus zaten fiyatlar ust segment araclara yaklasiyor opsiyonlar eklendikce elbette ama yaklastigi arac ust segment aracin baz modeli ayrica su anda astrada sunulan opsiyonlar cogu d segmenti aracda yok.ki ilerleyen zamanda fiyatlar da bir dusus beklenebilir ama ben bu indirimlerin bu yil icinde 5.000 tl yi bulacagini sanmiyorum. sahsen ben fiyati biraz dussun diye bekleyerek arabanin siradan hale gelmesini bekleyip alamam.

    hala bu golf astra karsilastirmalarini da anlamis degilim. ben kendi adima konusuyorum maddi acidan golfun en yuksek modelini de audi a3 un sportback modelini de alabilecek durumdayim ama adi gecen bu iki aracin ic dizayni degismedigi surece herikisini de almayi dusunmuyorum. iki aracin da kalitesine ikinci el piyasasina diyecek sozum yok ancak ben araca bindigim zaman hem gorsel hem de islevsellik acisindan bana zevk ve keyif verecek bir ic dizayn isterim o yuzden de tercihim astradan yana oldu.

    burada insanliga yardim etmeye calisan arkadaslar ne kadar ugrassa da golf ve astra cok satacaktir zaten arkadasimiz yukardaki mesajlardan birinde astranin siparis oranlarini yazmis. daha yilin ilk ceyregi bitmeden hedefledikleri oranin yarisini siparis almislar. hal boyleyken ne cok buyuk bir indirim bekleyelim ne de araci almak icin heveslenen insanlarin heveslerini kiralim.




  • aynen katılıyorum tıamol ayrıca bu balkonda oturuyorum hıc yenı astra gormuyorum muhabbetını hıc anlamıyorum sankı oturdugunuz yer ıstanbulun her yerını her caddesını goruyor ayrıca yenı astra alan bır adam gezmek zorundamı veya balkonun onunden gecıp sacma sapan kanılara kapılmamanız ıcın sıze el mı sallamalı ben ızmırde oturuyorum su ana kadar yolda tam 4 farklı renk olmak uzere 6 tane astra gordum bu ne demek pekı izmır halkı astrayı cok mu sevıyor yukarda arkadas satıs oranlarını gostermıstı gecen seneye oranla 6 kat fazla afl tercıh edılmıs ve astra alan her 10 kısıden 3 u koltuk ıstemıs bu şu demek oluyor bu ınsanlar benım gıbı 3 ay beklemeye razı oluyor ve astranın opsıyonlarının bu kaadr tercıh edılme sebebı artık sınıf atlamıs olmasıdır poloya bıle 40 mılyar ıstenıyor artık eskı fıyatları unutmak lazım ayrıca bende ıcı cok kotu olan a3 un ve dısı hıc hosuma gıtmeyen golf yerıne ıcıde dısıda hosuma gıden astrayı alan arkadaslar arasındayım ve sundugu opsıyonların fıyatları gayet uygun afl rakıpsız bır sıstem kı dogus oto getırme tenezullunde bıle bulunmuyor tabı erg derı koltuguda unutmamak lazım aynı ozellıklerde koltuk o sınıfta hıcbır arabada yok bende sız balkonda oturup beklemeye devam edın ozel sıparısler gelınce bol bol goreceksınız




  • quote:

    Orijinalden alıntı: comrade62

    aynen katılıyorum tıamol ayrıca bu balkonda oturuyorum hıc yenı astra gormuyorum muhabbetını hıc anlamıyorum sankı oturdugunuz yer ıstanbulun her yerını her caddesını goruyor ayrıca yenı astra alan bır adam gezmek zorundamı veya balkonun onunden gecıp sacma sapan kanılara kapılmamanız ıcın sıze el mı sallamalı ben ızmırde oturuyorum su ana kadar yolda tam 4 farklı renk olmak uzere 6 tane astra gordum bu ne demek pekı izmır halkı astrayı cok mu sevıyor yukarda arkadas satıs oranlarını gostermıstı gecen seneye oranla 6 kat fazla afl tercıh edılmıs ve astra alan her 10 kısıden 3 u koltuk ıstemıs bu şu demek oluyor bu ınsanlar benım gıbı 3 ay beklemeye razı oluyor ve astranın opsıyonlarının bu kaadr tercıh edılme sebebı artık sınıf atlamıs olmasıdır poloya bıle 40 mılyar ıstenıyor artık eskı fıyatları unutmak lazım ayrıca bende ıcı cok kotu olan a3 un ve dısı hıc hosuma gıtmeyen golf yerıne ıcıde dısıda hosuma gıden astrayı alan arkadaslar arasındayım ve sundugu opsıyonların fıyatları gayet uygun afl rakıpsız bır sıstem kı dogus oto getırme tenezullunde bıle bulunmuyor tabı erg derı koltuguda unutmamak lazım aynı ozellıklerde koltuk o sınıfta hıcbır arabada yok bende sız balkonda oturup beklemeye devam edın ozel sıparısler gelınce bol bol goreceksınız





  • pardon arkadaşlar benim de fikrimi değiştirdiniz, en iyisi 62.000 tl ye aldığım 2009 c180'imi satayım da şu meşhur c segmentinin en çok satan şu arabaların alayım, 2.500 tl'em de cebimde kalır, pişman oldum aldığım arabaya..
  • abi bu araba alınmazmı yaaaa

  • alpha3673 sana c180'inle mutluluklar diliyoruz,
    sen de başkalarının paralarını nasıl harcayacaklarına kafa yormayıp Astra alma niyetinde olanlara şimdiden hayırlı uğurlu olsun de,
    herkes kendi seçimleriyle mutlu mesut yaşamaya devam etsin.
  • comrade 62 senin balkondan gemiyi görünce haber ver kardeşim.gözüm denizlerde kulagım sendebenım arabanın şasi belli olmamış.20 nısanı beklıcez...
  • 
Sayfa: önceki 154155156157158
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.