Şimdi Ara

İşte ROKETSAN'ın uzaya çıktığı anlar: Yörüngeden müthiş Dünya görüntüsü (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
0
Favori
11.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aferin benim öğrencilerime. 20 yıl oldu ama çalışıyorlar ve başarıyorlar. Söylerler inanmazdım. Buralarda yazdığına göre daha ilerideler. Füze denemesi yapıyoruz dediler 2 yıl sonra haberleri çıkmış dalga geçmişti herkes. Simdi kim bilir neler yapıyorlardır. Aferin aferin aferin hepinize.

  • biraz diyanetin bütçesinden birazda saray bütçesinden bu alana kaynak ayrılsa mükemmel proje çıkacağı kesin

  • legend4u kullanıcısına yanıt

    bu senin kabulündür daha fazlası değil , bunu böyle bil

  • Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu şekilde çalışmaya devam edersek inanıyorum ki gelecek bizlerin olacaktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel bir haber lakin ekonomisi krizin eşiğinde enflasyonu ve işsizliği uçuk, kur desen dansöz gibi bir ülkede karın doyurmaz, Uzay çağı veya yarışı sizi hayatta tutmaz şu an gereksiz aynı saray gibi, misal SSCB, SSCB aya ik giden roketi yaptı yani bu teknolojiden bile daha yüksek bir teknoloji lakin nerde bu SSCB? Yok çünkü halkı fakirdi! Yanş devletin ve kurumların zenhinliğinden önce halk zenginleşecek ki kurumları bize de mal satabilecek güce erişsin, sadece vergi yemesin devlet!
    Roketsan'ın haberi sevindirici lakin ülke bataklık oldu ve bu durum böyle devam ederse yarın birgün Roketsan da ki uzmanlaşmış insanlar Space X vb. türevleri için ülketi terk eder, umarım ülke 8 sene önceki haline döner veya daha iyisine.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • axelfoly kullanıcısına yanıt
    👍

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt

    Sadece Türkiye Cumhuriyeti savunma şirketlerinin 2019 yılı ar-ge harcaması 7 milyar tl. Size göre kriz olan yılda hükümet o parayı sadece ar-ge için bu şirketlerin harcamasına izin veriyor.


    Bu parayı onlara harcaması için veren kim? Üretim yatırım alım v.s değil . Sadece arge çalışması için 7 milyar tl harcıyor bu şirketler.


    Şimdi sadece şu rakamlar bile yazdıklarınızı çöp etmeye yeter.


    Savunma sanayi yatırımlarının her yerinde hükümet 1. Etkendir. Çünkü para hükümetten gelir. Kadro kararlarını hükümet verir. Uluslararasi anlaşmaları hükümet yapar. Kurulacak şirket veya yapılacak yeni fabrikaları hükümet karar verir. Orduya alınacak her mühimmat hükümet onayından geçer.


    Özetle işin en başında her daim hükümet vardır. Siyasî irade bu yatırımlara onay vermese para aktarmasa hiç bir şey olmaz. Burda hükümet hiç bir şey yapmıyor demek sade şekilde ya körlük yada vicdansizlik olarak adlandırılabilir.


    Ornek verelim başka bir olaydan. Misal Atak helikopterleri. Tamamen siyasi iradenin çabalarıyla olmuştur planlama ve yatırım olarak. Italya başbakanı (o donem) berlusconi ile anlaşmayı yapan , yatırımı planlayan ve buna maddi olarak tüm gücüyle destek veren siyasi irade olmasa atak helikopteri olur muydu şu an?


    Milgem projesi yada. Devleti yönetenler bunu plânlamasaydı para aktarmasaydı anlaşmaları yapmasaydı v.s nasıl olacaktı? Milyarların döndüğü işler bunlar.


    Yada altay tankı. Sadece otokara altay tankı geliştirme ve prototipler için 500 milyon dollar ödendi.


    Sadece roketsanin aselsanin tusaş in 2002 sonrası yıllık cirolarındaki artışlara baksak yeter.


    Velhasılı şu an mevcut savunma sanayi yatırımları ve yapılanlar siyasi irade nin çabaları, kararlılığı olmasa olabilecek işler değil bunlar. Tabi siz "bize ypg mi saldıracak, yunan mi saldıracak " diyenleri alkışladığınız için siyasi bakış açınızla +1 puan bunalrin hanesine yazilmasin diye olayi carpitarak, sadece aynı alkışladığınız siyasiler gibi ne kadar vizyonsuz olduğunuzu gösteriyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihtiyar.gamer -- 16 Kasım 2020; 1:50:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ihtiyar.gamer İ kullanıcısına yanıt

    Yazdıkların çok anlamsız..


    Bütçe herzaman ayrılacak verilicek şimdi 7 olur ilerde 50 olur.. Bütçeyi öne çıkarıp da bir yere varılmaz... bütçeyi öne çıkartıyorsanız eskiden yapılanları eski ak parti öncesi hükümetler neyle yaptılar.bedavamı..


    Eski.yapılan projelerde eski hükümetler para veriyordu..


    O paralar geçmişte veriliyordu o zamanın tefe Tüfe Türkiye nin bütçe oranlarına göre ve roketsan o zamanlardan harikalar yaratıyordu.. şimdide bugünün bütçe oranlarına göre veriliyor .


    Roketsan öncelerde vardı ilerdede olucak .. inşallah ilerde belki uzaya roket değil astronot bile yollıycak.. Belki bu hükümet olmıycak çok başka bir hükümet olucak.. emin ol o zamanda o hükümeti tutan birileri çıkıp bizim sayemizde oldu diyicek...


    Bunları geçmişte bir şey yapılmıyordu şimdi yapılıyor kafasına getirmeye çalışmanız anlamsız.. çünkü ortada silip atamıycağınız bir tarih var.. Hükümetin desteği olucak tabiki Allah faydası olandan razı olsun..


    Ama bunu biz yaptık daha önce kimse yapmıyordu gibi tarihi geçmişi sıfırlayıp sanki her şey sıfırdan mevcut hükümetle başlamış havası vermek yanlış...


    Genç kesim okumayan araştırmayan kesim yutar belki ama okuyan araştıran kesime on sayfa teori tezde yazsanız boşuna.. koca roketsan tarihi ortada..


    Her şeyi geçdim teknoloji arge pekiştirmedir üstüne eklenen eklene tecrübe deneyim yapılarak ilerler bugün uzaya roket yolluyyorsak bunlar hep 90 lılarda başalanan roket sistemlerinin gelştirmesi pekiştirmesidir.. üstüne eklene eklene bugünlere gelmiştir...


    Beni tanımadan yorum yapman zaten ne kadar yanlı saf tutan biri olduğunu gösteriyor ben nerede Yunan mı ypg mi saldırıcak bize demişim yada o izlenimi vermişim.. yapılan her milli projenin arkasındayım sonuna kadar destekliyorum...


    Milgem atak diyorsunya bak bakalım tarihine kaç yılında temeli atılmış bu projelerin.. böyle devasal projelerin araştırması karar aşaması sadece on yıllar sürer...

    Dünyanın bütün büyük ülkelerinde bu iş böyledir..


    milgem projesine zaten TSK 1990 yılında karar verdi 1996 yılında fizibilite çalışmalarına başlandı siyasete girmiyim yabancı güçler diyelim bu projeye çok sıkıntı yaşattılar engellemeye çalıştılar araştır oku..


    atak helikopteri 1995 yılında projesine başlandı ... Bu tip projelerin on yıllarca araştırması geliştirmesi sürer atakdan önce Rusların yanlış hatırlamıyorsam kamov ka50 leri alma gibi laflar dönüyordu 96-97 yıllarında hatırlamassın yaşın tutmaz belki Ruslar hatta fabrikayı Türkiye de kuralım dedi ismide doğan düşünülüyordu olmadı sonra ilerleyen yıllarda ihale açıldı ihaleyi agusta firması kazandı iyide oldu şu yerli motor konulursa honeywell lerde güzel motor olsada Amerika ayağımıza dolanıyor...


    Senin anlamadığın şu hükümetler eskidende para veriyordu şimdide veriyor ilerdede vericek.. çünkü bunu kendimize ülkemizi korumak için bekamız için üretiyoruz haliyle parayı biz vericez...


    Geçmişteki bütün hükümetleri bir köşeye atıp bir hükümete mael edemessin .... Bu işler ve projelerin başlangıç tarihinden bitiş tarihine kadar çok uzun soluklu projelerdir 90 lı yıllardan bu yana pek çok hükümet geldi geçti.. Tabikii ak parti uzun süre kaldığı için doğal olarak onların zamanında pek çok proje hayata geçti şu anda ilerleyen pek çok projede emin ol ak parti sonrası hükümetler dede devam edicek..

    Bunlar ülke devlet beka meselesidir ....


    Bu projelerin başlangıcından yapımına kadar faydası emeği geçmiş tüm hükümet lerden Allah razı olsun anapdan Özal döneminden tutta, dyp,refah,dsp,mhp, ak parti ye kadar ne kadar hükümet bu milli projelere ama az ama çok faydası dokunmuşsa Allah razı olsun...


    Tekrarda ediyim roketsanla gurur duyuyorum inşallah ilerde ilk Türk astronotu da yollarız uzaya... Türk Uzay ajansı ve roketsan ortak projesi ile ben inanıyorum istersek yaparızda... Belki oda başka bir hükümet zamanı 20 yıl sonra olur dediğim gibi bunlar uzun soluklu devlet projeleridir...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 16 Kasım 2020; 2:29:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt

    Ilk olarak "nick" imden insan yaş olarak bir tahminde bulunabilir. Yanı şunu bile idrak edebilmeniz için yazmak zorunda kalmam acı verdi bana. Ki mesele yaş ta değil. Mesele hak olanı kabul edebilmek.


    Gelelim meseleye. Öyle bir yazmışsınız ki sanki şu an yapılan tüm projeler 80 lerde doksanlarda planladı yada hayata geçirildi şimdi ise uygulanıyor. Tabi bir yerde haksız sayılmazsınız. Çünkü her dönemde bu tip ihtiyaçlar için hep bir PLANLAMALAR olmuştur. Sonuç olarak bir ihtiyaç var ise onun giderilmesi için illaki bir planlama yapılmak zorunda. Yalnız bu hep var olan bir şey. 30 larda da 40 50 60 70 80 90 larda da her daim PLANLAMALAR oldu. Şimdi biz bu planlamalara çalışmalara bakarak şunu diyebilir miyiz? Bu işler o dönemin eseri? Öyle dersek biz zaten teese Osmanlıya bile gidebiliriz. Çünkü Osmanlı döneminde de bu PLANLAMALAR vardı. Sonuçta ihtiyaç var.


    Misal Atak projesi. 2008 de imzalar atılmış ve hayata geçmiş bir proje ve siz diyorsunuz ki 1995 te başladı. O dönemlerde şöyle planlar yapılıyordu şöyle anlaşmalar yapılmaya çalışılıyordu v.s. Sonuç? Sıfır.

    Şimdi 90 larda kalkışılan ve başarısızlıkla sonuçlanan işlere bakıp atak o dönemin eseri demek. Komik bir mizah anlayışı olabilir benim için. Mizahtan da öteye gidemez.


    Mesele araştırma planlama değil. Mesele çözümün nasıl olduğu. Neye karar verildiği ve ne yapıldığı. Bunun tarihte bir sürü örneği var. Helikopterlerden uçaklara füzelere hava savunma sistemlerine hatta askerin elinde tuttuğu silaha kadar. Biz 2000 lere kadar bu ihtiyaçlarımızı nasıl hallettik 2000 sonrası nasıl hallettik. Sadece şu bile yeterli değil mi anlayana ? 2000 sonrası da biz aynı 2000 öncesi gibi neredeyse her şeyi alabilirdik.


    1930 lardan 2000 lere %20 lik bir yerlilik oranı olan bir savunma sanayini başka hangi şekilde açıklayabiliriz ki? Her şeyi geçtim bir makinalı tüfeği bile yerli üretme fikriyatı üretememiş onu da dışarıdan almış bir geçmiş durumdan bahsediyoruz. Siz halen geçmişten dem vurup günün başarımını geçmişe mal etmeye çalışıyorsunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihtiyar.gamer -- 16 Kasım 2020; 3:54:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdi en başda burda partcilik mi yapıcaz yoksa teknik resmi tarihi veriler üstünden mi konuşucaz...

    Ben internette gayet rahat bulunabilecek resmi, teknik ve tarihçe olarak bilgiler yazıyorum.. arayın sizde bulursunuz gizli saklı şeyler değil her tür askeri teknik sitelerde yazıyor...

    Siz sadece yazmak ve okumak istediğinizi yazıyorsunuz..

    Ben proje diyorum siz atak diyorsunuz.. atak bir sonuçdur neden değil..

    Türkiye nin bir taarruz helikopteri ihtiyacı oluşuyor 1995 Ekim ayında projeye başlanıyor.. isimlerde takılı kalmayın bu proje dahilinde atak olmazdı ismi başka bir şey konula bilirdi..

    Proje yönetimi diye bir şey vardır anlamak istemediğiniz yada anlamamaya direttiğiniz kısım budur projenin başlatılması,planlanması, tasarım aşaması, yürütme aşaması en son inşa aşaması gelir..

    Eğer ki bu proje askeri bir ürünse ve milli kaynaklar yada yerli kaynaklar bizdeki gibi yüksek oranla üretilmek isteniyorsa bunlar on yıllarca süreç ister..

    Bakınız cobra helikopteri bell firması 1950 de başlıyor proje adı cobra değil tabiki Vietnam Savaşı'nda taarruz helikopterinin ne kadar elzem bir şey olduğu anlaşılınca para su gibi akıtılıyor ona rağmen envantere giriş 1967 dir tam 17 yıl..

    Bahsettiğimiz ülke kaynak,teknoloji,para sorunu olmayan bir ülke..

    Zaten normali de budur... Sadece prototipin testi 3-5 sene sürer..

    Milgem 1990 da karar alınmış 1996 da projelendirilmiş devasal bir proje hayata geçmesi on yıllar alıcak bir proje keşif, gözetleme, erken uyarı, denizaltı karşıtı savaş, yüzeyden yüzeye savaş, yüzeyden havaya savaş ve amfibi için korvet ve fırkateynler geliştirmeyi hedefleyen bir proje...

    Siz istiyorsunuzki her şey 3-5 senede olsun bitsin yeterli 2000 sonrası olsun..

    Kısaca bu tip projelerin başlangıç tarihi ile bitişi arasında minumum ortalama 15 sene oynar zaten... oda minumum ...

    bu dediğiniz projelerin hepsi 90 lılarda başlamış gayet sürece uygun bir şekilde 2005-2010 lü yıllarda inşa aşamasına gelmiş yani gayet doğal sürecinde ilerlemiş projeler misal atak 1995 de projelendirilmiş 2010 da sanırım tsk envaterine girdi... Tam 15 sene...

    Bunların hepsinin 2000 lilerden sonra olması o yüzden çok doğal bunu siyasi bir çizgiye çekmek yanlışdır bana göre... o zaman tekrar ediyorum bu projeye 90 lılarda destek veren hükümetlere büyük haksızlık yapılmış olunur....

    Eskiden şöyleydi bugün böyle kıyaslamasını hiç sevmiyorum o zamanın bir ruhu vardı dünya başka bir dünyaydı soğuk savaşı vardı osu busu vardı tehdit unsurları farklıydı bu gün bambaşka..

    O zaman dünya da silah teknolojisi ekipmanı üreten iki ülke vardı Amerika ve Rusya .. Rusya dan zaten bir şey alamıyorduk tek Amerika'dan alabiliyorduk .. şimdi dünyada yüzlerce farklı silah üreticisi var parça üretici tedarikçi sayısı var çeşit çeşit...

    Bu konulara girdinmi işte o zaman da başkaları diyorki bu konularda samanı ithal ediyoruz , mercimeği ithal ediyoruz ithal etmediğimiz şey nerdeyse yok diyorlar yani konu çığrından amacından çıkıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ekmek 2tl olmuş ne roketi ya, yaklaşık yarım saat önce spacex istasyon görevi yapıldı adamların attığı roket geri geldi, biz bu dar zamanda boş boş atıyoruz, rokete gelene kadar gelişmesi gereken çok şey var daha yörüngeye uydu atamadık, milliyetçilik insanı kör ediyor.

  • Sonunda dolara euroya enflasyon hızına yetişecek bi roket yaptılar, helal olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  •    

    O zaman kutlayalım bu güzel haberi...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu füzeler sadece uydu taşımayacak savaş durumunda düşman uydularını da vuracak.  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-C8C79990A

    ekmek 2tl olmuş ne roketi ya, yaklaşık yarım saat önce spacex istasyon görevi yapıldı adamların attığı roket geri geldi, biz bu dar zamanda boş boş atıyoruz, rokete gelene kadar gelişmesi gereken çok şey var daha yörüngeye uydu atamadık, milliyetçilik insanı kör ediyor.

    savaş durumunda soba borularıyla savaşmamak için birşeyler yapmak gerekir. bu da onlardan birisi. bağımsızlığın için savaşırsın. savaş için silah üretirsin. hepsi birbiriyle ilgili.

  • Panamalı Hasta kullanıcısına yanıt

    uzaya roket göndererek mi savaşacağız? o zaman roketsan'a değil aselsan'a bütçe versinler.

  • uzaya ro ket göndermemiz birilerini kızdırmışmış..  içimizdeki irlandalılar rahatsız olmuş gene.. 

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.