Şimdi Ara

İŞTE GERÇEK BİR İDEALİSTLİK ÖRNEĞİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
1
Favori
13.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Helal olsun. Bende fizik istiyordum çevrenin baskısı ile yazmadım. Aynı kafa burada da var işsiz kalacakmış bilmem ne. Herkes sizin gibi tembel mi birader alışmışsınız yatmaya hasbelkader okul bitirdiniz diye iş bulacağınızı sanıyorsunuz. Bakanlıktan açıklama var yakında tıpa girenlere tıpa girecek. Atamalar kapatılacak 5 sene sonra. Doktor açığı kalmadı ülkede artık. Siz hâlâ Elazığ da tıp okumaya milleti de öyle yönlendirmeye devam edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • They Killed Kenny kullanıcısına yanıt
    Nerede bu açıklama ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben anlamıyorum ya. cidden anlamıyorum. herkes senin gibi olmak zorunda mı? o bahsettiğim fizikçi arkadaşım (ut austin de olan) quantum cu olacam diye ortalarda dolanıyordu hazırlık okurken. eminim çok daha öncesinden seçti alanını.

    elektrik ve bilgisayar çok farklı disiplinler. bir elektrik elektronik mühendisinin bir bilgisayar mühendisi ile aynı işi yapabilmesinin tek nedeni toplumun genelinin böyle düşünmesi. ve bu temeli olan bir düşünce değil. herkes kod yazabilir evet. ama her kod yazan bilgisayar mühendisi değildir. zaten bizim problemimiz senin gibi etikete ve şekle takılan insanlar. bugün kendisini yetiştirmiş biri ee mezunu olup bilgisayar mezununun işini yapabiliyorken tam tersi olamıyorsa bunun nedeni sen ve senin gibi, düşünmeyen adamlar.

    bi insanın ee ye ilgisi olmayıp fiziğe ilgisi olabilir.

    odtü fizik mezunu akademisyen olmak zorunda değil. başka iş de yapabilir.

    diplomaya iş vermek araplıktır. diploma yapmaz işi. adam yapar.

    ama türkiye için söylediğin şeyler doğru. piyasanın büyük bir kısmı işten anlamayan, haybeye ihale alan, etiket haricinde bir süzme mekanizması olmayan işverenlerle dolu.

    neyse ben yavaştan bitiriyorum.




  • adam gordon freeman olacak belki
  • Günün popüler temalarına bu kadar kolay hayran olanları gördükçe çok üzülüyorum. Statüko yüzünden çarpıtılmış düşüncelerle tıp ve mühendisliğin tek iyi seçenekler olduğu düşüncesi yeni nesilde daha da yaygın bir hal almış. EE mühendisliği adı üzerinde mühendisliktir. Bilime değil, inovasyona ve üretime katkısı vardır. Önemsizdir demiyorum, en az temel bilimler kadar önemli, hatta günlük hayatta sağlaycağı pratik yararlar bakımından belki daha önemli görünebilir. Ama temel bilimleri yermek ancak vizyonsuzluk örneği olabilir. Fizik yapmak isteyen, hayatını buna göre planlayan ve fiziği seven biri neden tutup mühendislik okusun? Veya gerçekten üretimde yenilikler sağlamak, nanoteknoloji alanında pratik yarar sağlayacak icatlar gerçekleştirmek isteyen biri kendisi için çok teorik kalacak olan matematik veya fizik gibi temel bir bölümle neden 4 yılını harcasın?



    Benim şu anda sınavla vs bir alakam yok ve temel bilim veya mühendislik de okumuyorum. Sadece gözünüzü biraz açarsanız her şey daha güzel olabilir diye düşündüğümden bunu yazmak istedim. Bilkent fiziğe Türkiye 30. su olarak girip şu an harvard’da doktoraya kabul almış olan Furkan Öztürk adlı kişinin videolarını şu an tercih döneminde olan veya olmayan herkesin izlemesini şiddetle öneriyorum:https://youtu.be/EMFaunrq-Kc



    Unutmayın, bilkent, odtü, boğazici gibi ünilerde mühendislik okuyup veya hacettepe, istanbul gibi ünilerde tıp okuyup bundan müthiş pişmanlık duyanlar olduğu gibi hayatından ve geleceğinden son derece memnun olanlar da var. Çift ana dal yapmak düyanın en zeki insanını bile yıpratır ve sadece tutkulu olduğu alana yoğunlaşmasını engelleyerek onu geride bırakır.



    Son olarak şunu demek istiyorum, evet ülkemizdeki ekonomik sıkıntılar yüzünden realist de olmak lazım ama en azından tek kriteriniz para olmasın. Parayı da değerlendirin ama ileride ne yaparak neler kazanacağınızı da hiçbir zaman bilemezsiniz bu yüzden her zaman önceliğiniz seveceğiniz şeyi yapmak olsun. Belki bu şahıs tıp okuyup ileride çok meşhur bi psikiyatr olacak ve seansı uçuk rakamlara çalışarak avrupadaki bir fizik profuna göre çok daha lüks içinde yaşayacak. Ama belki de tıp okusaydı devlet hastanesinde bir pratisyen olarak kalacak, şimdi ise cern’e gidecek, mit’ye gidecek. Bunu şimdiden bilemeyiz, kendinizi parayla veya türkiye’yle sınırlamayın. Türkiye’nin dışında bilime çok daha fazla değer veren bir dünya mevcut. Burada (müreffeh ülkelerde), bir profun geçim derdi çekebileceği düşüncesi bile komiktir, yaşam standartları zaten iyi olduğu için de milyoner olmak gibi bir amaca da ihtiyacınız yoktur. Ama dediğim gibi, neye tutkulu olduğunuzu düşünün. Böyle bir alan yoksa bile neyi yaparsam mutlu olurum diye düşünün. Emin olun işini severek yapıp emek harcayan ama buna rağmen geçim sıkıntısıyla boğuşanına denk gelmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ailem yüzünden mühendislik yazmak zorunda kaldım bu yüzden fizik hep içimde bir ukde olarak kalacak.Bazı arkadaşlar şunu anlayamıyor: Temel bilim yaparak teorik bilgi elde edilir, bu bilgiyi ise mühendisler ve doktorlar pratiğe döker. Yani bu işin başı bilim insanlarından geçmiştir geçecektir. Ancak insanlar gerçekten etrafına, çevresine bakmadan, kendini geliştirmeden yaşadığı için bilimi küçümsüyor. İnsanlığı ileri götüren yegane şey bilim değildir de nedir?
  • enJr E kullanıcısına yanıt
    Odtü fizik mezunu akademisyenlikten başka ne yapabilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt
    Onun için sosyal yeteneklerinin çok iyi olması gerekiyor, aşırı zeki biriyse zaten insan ilişkilerine pek ihtiyaç duymaz fizik seçiyorsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enJr

    o adam isviçre'de cern'de lhc'de çalışmaya başladığında da aynı şeyleri dersin.

    sahip olduğu parayı ortalama bir odtü mezununun hayatı boyunca kazanamayacağı kadar zengin olan adamların odtü okuyanlara gıptayla bakmasını da anlayamazsın sen. o da budalalık sana.

    vizyon böyle bir şey.

    Alıntıları Göster
    Olum o zaman niye sınava bu kadar çalışmış ki
  • enJr E kullanıcısına yanıt
    Hocam mesela ben bilgisayar mühendisliği okuyup matematikle en kötü yandal yapmak istiyorum. Çünkü bu bilim dalında (türkiyedeki mühendislik aslında bilgisayar bilimlerine giriyor.) tekno amele çok. Mesela ben fiziği de seviyorum, astrofizik ve nanoteknolojiye yakından ilgim var. Buradaki gelişmeleri hep okurum ama, bilgisayar bilimlerine de aynı ilgiyi duyuyorum ve gördüğüm kadarıyla burada daha mutlu yaşayacağım. Ama bir yandan oralarda hep parmağım olacak. Mesela nasa'da bilgisayar mühendisleri de çalışıyor. Gider orada iş alabilirim. Doktoramı yapay zeka-makine öğrenmesi üzerine yapmak istiyorum ama aynı zamanda iyi bir yazılımcı da olmak istiyorum. Ayrıca itü seçeceğim, donanımsal bilgiyi diğerlerinden fazla verdiği için. Ayrıca itü gibi bir üniversite sırf tamamen ingilizce değil diye boğaziçinden iyi mühendislik eğitimi olmasına rağmen ona göre baya geride kalıyor bu benim içimde bir uktedir.her neyse şu doktora alanını bu yaşta seçmiştir belki diye dalga geçen adama söyleyeyim bunu, herkes sizin gibi değil cidden. Biraz ufkunuzu açın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ayrıca şuan günde oturup 6-8 saatimi derse harcıyorum ama her şeye vakitim oluyor. Hobilerimle uğraşıyorum, sporumu yapıyorum, arkadaşlarımla takılıyorum, resimimi çiziyorum, bunlar için disiplinli bir insan olmak yeterli. Ama benim kafam teorik bilgide pek yorulmuyor belki bana özel bişeydir dediğim gibi. Bu iş düzen işidir, bir dönemde 5-6 ders görüp çift anadal yapamamak biraz abes geliyor bana. Ya da bana çok rahat geliyor bilemedim her insan aynı değildir sonuçta. Şuan açıp lineer algebra videoları da izliyorum, ileride doktoramı yapacağım alanı da izliyorum, bilgisayar mühendisliği derslerine de bakıyorum mesela. Dershanem de var bu arada :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim gördüklerim idealist değil olimpiyatçı ve aşırı hırslı.

    bu adamlar değil ODTÜ'de 70k adamla, Harran'da kafası ve sıralaması 1milyon olan adamla okusa da bir yerlere varır. hırs önemli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim ülke böyle işte.
    15 bin yapar tıp yazarsın ne zeki çocuk derler.
    İlk 500 e girer fizik okursun aptal mı bu derler.
    Hayat amacı ev araba almaktan başka bir şey olmayan insanların budalalık olarak görmesine şaşırmadım.
  • odtü elektrik mezununun yaptığı yazılım mühendisliğini odtü fizik mezunu da yapabilir, eğer örnek istiyorsan. odtü fizik diploması ne iş yaparı soruyorsan zaten benim ona cevabım diploma iş yapmaz, kişi yapar. veya yapamaz. diploma bir kağıt parçasıdır.

    ama ülkemiz bunun farkında olmayan işverenlerle dolu. haklı olduğun tek kısım bu. ama odtü mezunu türkiye'de kalmak zorunda değil.
  • Skeull kullanıcısına yanıt
    itü %100 ingilizce, ne zamandan beri bilmiyorum ama şu an öyle ona eminim. daha evvel %30 du.

    futbolcu olacam diyen çocuğu vazgeçirmeye çalışmak ahmaklıktır. evet, herkes futbolcu olamıyor. ama her hayali olan çocuğun ayağından tutup aşağı çekersen ondan sonra altyapı yok türkiye'de, futbolcu yetişmiyor diye ağlarsın. kalitesiz futbol izlerken de kabahati kendine bul.

    zor olduğunu, çok çalışması gerektiğini, çok fedakarlık etmesi gerektiğini söyle, evet. ama onu ayağından tutup kendi seviyene çekersen izleyeceğin futbol da senin seviyene iner.
  • adam belki izmir fen mezunu, hiç çalışmadan girip o puanı almış. böyle adamlar var.
  • disisteyenbiri D kullanıcısına yanıt
    ankara'da okudum. çok maddi sıkıntı çektim okurken, hala çekiyorum ya. babam hamaldı, şu an emekli. zamanında ayağına tomruk düştü, 3 ay iş yapamadı. okuldan aldığım bursumu bizimkilere yolladım. hep çalıştım orda burda. son 10 liramla ekmek su alıp bi hafta geçindiğim günler oldu. garanticiliğin ne olduğunu bilirim. içinde büyüdüm.

    annem evde iki bidon yağ olsa, biri azalmaya yakın halil evde yağ bitti der. benim için garanticiliğin tanımı bu. aç kalma korkusu.

    annneannem dayıma suya un çalıp mama yapıyormuş küçükken, küçükbaş hayvanlardan sağdığı süt azalmasın, onu satabilsinler de buğday alabilsinler diye. dayımın şu an ağzında diş yok.

    bunları kendimi acındırmak için söylemiyorum, tam tersi. garanticilik öyle bir illettir ki insanı ahmaklaştırır. düşünemezsin. çıkar yol bulamazsın. ordadır halbuki, önündedir hemen. mala bağlarsın, gözündeki gözlüğü arayan adam gibi boşa aranır durur bulamazsın.

    şu an etimesgutta kalıyorum ev kirası ucuz diye burda. ahmaklık. burda kaldığım için özel ders veremiyorum mesela. iş bulamıyorum ya da. çevremdekiler garip insanlar hep. okul yanındaki yaya geçidinde ışık olmamasına rağmen son sürat gelip el frenini çekip sana ana avrat küfredebiliyor yoldan çekilmedin diye. her an katil olabilirsin, cinnet geçirmemek pamuk ipliğine bağlı. gerçi urgan oldu o benim pamuk ipliği sabrım eyvallah çeke çeke ya, neyse.

    garanti kafası çok sakat bi kafa uzun lafın kısası. hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. risk yönetimini öğrenmek, korkuları yenmek lazım. ölecez evet. ama madem ölecez, yaşamak lazım.




  • Helal olsun, çok taktir ettim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İŞTE GERÇEK BİR İDEALİSTLİK ÖRNEĞİ
    Odtü fizikte bir ayrıntı daha.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.