Şimdi Ara

İşte dünyanın en güvenli ve en güvensiz hava yolu şirketleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AirlineRatings tarafından açıklanan 'dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri' listesinin ilk sırasında Qantas yer alırken, Türkiye'deki hava yolu şirketlerinden listeye girebilen olmadı.

    Buna göre (alfabetik sırayla) dünyanın en güvenli 20 hava yolu şirketi şu şekilde sıralandı:

    DÜNYANIN EN GÜVENLİ 20 HAVA YOLU

    Air New Zealand
    Alaska Airlines
    All Nippon Airways
    American Airlines
    Austrian Airlines
    British Airways
    Cathay Pacific Airways
    Emirates
    EVA Air
    Finnair
    Hawaiian Airlines
    KLM
    Lufthansa
    Qantas
    Qatar
    Scandinavian Airline System
    Singapore Airlines, Swiss
    United Airlines
    Virgin Group

    EN GÜVENLİ BÜTÇELİ HAVA YOLLARI

    Aynı listede, dünyanın en güvenli bütçeli hava yolu şirketleri de açıklandı. Bunlar ise, Flybe, Frontier, HK Express, Jetblue, Jetstar Australia / Asia, Thomas Cook, Volaris, Vueling, Westjet ve Wizz Air olarak sıralandı.

    EN GÜVENSİZLER

    AirlineRatings'ın 'en düşük güvenli hava yolları listesinde ise, Ariana Afghan Airlines, Bluewing Airlines, Kam Air ve Trigana Air Service yer aldı.


    https://www.turizmguncel.com/haber/iste-dunyanin-en-guvenli-ve-en-guvensiz-hava-yolu-sirketleri







  • Çılgınca muhalefet etmeme rağmen, THY'nin birçok konuda başarılı olduğunu bildiğim için siteye girip baktım ama adamlar hem kriterleri açıkça ortaya koymuşlar hem de farklı alanlarda en başarılıları sıralamışlar. Sadece güvenlik alanında değil, hiçbir alanda THY başarılı olamamış.

    Yanlış hatırlamıyorsam THY bir zamanlar dünyanın en iyi havayolu şirketleri arasında yer alıyordu ama muhtemelen başka bir kurum tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeydi.
  • güzel bir konu tebrik ederim. aslında siteye girip bakıldığında beş üzerinden dört yıldız alıyor. tabi önemli olan beş veya neyse işte yıldızların tamamını almak.

    konunun esas linki burada:https://www.airlineratings.com/news/top-20-safest-airlines-2018/

    ratinglerin yer aldığı link de burada:https://www.airlineratings.com/airline-ratings/?l=A



    gelelim ülkemize yani thy' ye. yakın zamanda iki olay var. biri yılında İstanbul-Katmandu seferini yapan uçağın iniş sonrası pist dışarısına çıkması. buna neyin sebep olduğu ve eleştirisi de şu linkde:http://www.airporthaber.com/kose-yazilari/thy-kathmandu-kazasinda-suc-kimde--f4-kazalarina-farkli-bir-bakis.html


    diğer olumsuz bir konu darbenin olduğu sene...

    tabi pilotların maruz kaldığı muamele de önemli bu konuda da thy de bir dönem çalışan ve sonra bırakan veya bıraktırılan yabanci bir pilotun eleştirisi var. link:http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/thy-pilotundan-olay-yaratacak-sozler.html


    sonuç olarak, gündelik yaşanan problemleri yani yolcuların çıkardıkları rezillikleri saymazsak eğer thy' nin dünya sıralamasında ilk 20' e girememesi yolcuların da takdirine kalıyor. keza bir kaza yaptın mı ölüm olmasa bile o sene listeye girmeyi unutun. bu ilk yirmiyi eleştiren bir okuyucuya bu sıralamayı belirleyen ceo mu desem bilemedim şimdi ha ilk linkteydihttps://www.airlineratings.com/news/top-20-safest-airlines-2018/ emirates' i eleştirmiş. verilen cevap az önce dediğim gibi o yıl listeye almadık olmuş. yani bu liste şimdilik böyle. yarına tek bir hata Allah muhafaza eylesin bu sıralamayı her türlü değiştirir. herkese kazasız belasız hayırlı uçuşlar nasip olsun.


    ilave 2015 katmandu kazası tarihi yazmamışım. bu arada diğer geri kalan hava yoları için en güvensiz kelimesi yazmışsın başlığa doğru değil bu. güvensiz olsa uçuşlar yapılmaz. aslında tam teknolojiyi kullanmayan hava alanları en güvensizdir demek daha doğru. felan filan..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 10 Ocak 2019; 1:12:20 >




  • THY'nin en buyuk negatif ozelligi fiyatlari. Star Alliance uyesi olarak boylesine fahis fiyatlar vermemeli.

    Basit ornek. Istanbul - Wroclaw ucusu. Istanbul'dan Varsova'ya, Varsova'dan Wroclaw'a aktarmali gidecek. LOT (Lufthansa'nin Polonya birimi) yaklasik 946 TL'ye gidiyor. THY ise 3041 TL. 15 Ocak gidis, 21 Ocak donus. LOT'un aktarma suresi de daha az.

    THY'nin bir diger negatif ozelligi uzun ucuslarda servisi rezalet. Uc sene evvel Guney Kore'ye gittim. Ekonomi sinifina zaten kisi basi 2000 kusur TL para verdim, verilen koltuga sigmanin zaten mumkunati yok. Herhalde 45-50 kilo olan siska insanlar icin yapilmis, benim gibi 110 kiloluk bir aygira gore degiller. Onu gectim, servis cagirdim kac kere. Ustten butona basiyorum ama hostes efendiler olduklari yerden iptal ediyor. Film bile izleyemedim cunku o dandik ekranlari calismiyordu. Servis gelmediginden kendime yiyecek icecek de soylemedim. 14 saat cok saglam kufrettim.

    Bir daha da THY kullanmadim zaten.




  • webbie kullanıcısına yanıt
    Hocam onu Skytrax her sene yapıyor, hem havalimanları için hem havayolları için. Çoğunlukla yaz ayında açıklanıyor. Daha önceki senelerde THY Avrupa'da 1. sıradaydı ancak son yıllarda çok ciddi bir düşme var. Özellikle 2015'te 4. seçilen THY, geçen sene 18. seçildi. Yanlış bilmiyorsam Skytrax'te tamamen yolcuların değerlendirmeleri alınıyor. Linki şuraya bırakayımhttps://www.worldairlineawards.com/worlds-top-100-airlines-2018/ Daha öncelerde Lutfhansa ile kafa kafa çekerlerdi birinciliği şuan Lutfhansa'dan sonra arada Swiss International ve Austrian var Böyle giderse seneye KLM de geçer THY'yi, nedense her sene düşmesi çok garip.




  • Kıskanıldığımızı düşünüyorum

    3.havalimanından sonra bakış açıları değişti.



    Selam ve dua ile

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • THY'nin nasıl başarılı olmadığını anlamadım. Tek eleştirdiğim şeyi var o da zırt pırt anons geçmeleri :D bi dur işte film izliyorum bölme banane kabin amirinin ercan kuneri olmasından.

    Onun dışında servisi de, aksilik durumunda çözüm üretmeleri de, yemekleri de baya iyidir. Bir arkadaşım mesela kendi hatası yüzünden uçağını kaçırdı, adama 1 gün sonrası için bilet verdiler üstelik bir de sonraki günün bileti daha ucuz olduğu için aradaki fiyat farkını bile ödediler çok şaşırdım.

    Her sene en az 3 kere kullanırım Çin'den gelirken 11 küsür saat yolculuk, konfor konusunda da bir sıkıntım olmadı.

    Yani bu listede bi taraflılık var sanki gibime geliyor.
  • 3 tane yere uçuş yaparsan elbette 1. olursun..
  • Bu güvenlik kriterlerine taksi park körük mesafesi, uçağın kalkış ve inişinden sonra kabin içi ses koku ve sıcaklık değerleri, taksi sırasında geçirdiği ortalama süre, kule ile irtibattan iniş anına kadar havada geçirdiği süre, pist dışına çıkış sayıları, apron kazaları, terminal içindeki kontuar açılış ve kapanış süreleri, kayıp bagaj sayısı, uçuş esnasında yolcu kaynaklı olumsuzlar, şikayet sayısı, rötar gecikme, personel sayısı ile bunların çalışma saatleri ve şartları, personelin iş kazaları vs daha pek çok kriter de giriyor. Bunların pek azı bize basın yoluyla yansıyan şeyler ama diğer kriterlerin neredeyse hiçbirini ne kadar gerçekleştirdiğini bilmiyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 11 Ocak 2019; 15:59:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • skytrax daha kabul goren sıralamalar yapmaktadır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.