Şimdi Ara

İstanbuldan yurtdışına gidiş gelişin çok pahalı olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba

    istanbuldan yurtdışına gidiş geliş bakıyorum ortalama 500-600tl.Bazı uçuş noktaları var ama çok turistik değil

    eskiden 300 e gidip gelinebiliyordu. Napsak schengeni olanlar bulgaristan üzerinden filan mı denese şanslarını ?



  • Nereye gitmek istiyorsun?



    Ben pegasus kampanyadan adana kalkis istanbul aktarmali gecen yariyiltatilinde stockholme gidis gelis 166 tl ye bilet almistim.



    Keza su anda pegasunun kis icin kampanyasi var. Bi bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuni.

    Nereye gitmek istiyorsun?



    Ben pegasus kampanyadan adana kalkis istanbul aktarmali gecen yariyiltatilinde stockholme gidis gelis 166 tl ye bilet almistim.



    Keza su anda pegasunun kis icin kampanyasi var. Bi bak

    hayatımda hiç uçağa binmemiş birisiyim ve baya şaştım kaldım fiyata. gidiş dönüş 166 nasıl olabilir ya :D hemde koskoca stockholm'a
  • Yüksek fiyatların birçok sebebi var. En önemlisi Türk hükümetinin uyguladığı yüksek havalimanı vergileri. İkinci sebep döviz kurlarındaki artış. Üçüncü etkili sebep yakıt anlaşmalarının uzun vadeli yapılması, dördüncü sebep Türk insanının artık Avrupa'ya daha çok seyahat etmesi.
    Detaya gelecek olursak.
    1- Özellikle THY'nin baskısıyla ucuz havayolu şirketlerinin Türkiye'ye girmemesi için hükümet havaalanlarında yabancı şirketlere yüksek vergi uyguluyor. Bu da fiyatları arttırıyor. Daha önce Türkiye'ye uçuş yapan Wizzair uçuşları iptal etti. Easyjet gibi bazı firmalar uçuş sayılarını azalttı. Ryanair gibi Avrupa'nın en ucuz havayolu şirketi Türkiye pazarına hiç girmedi.
    2- Döviz kurlarındaki artış bilet fiyatlarına direk yansır. Bunu detaylandırmaya gerek yok sanırım.
    3- Havayolu şirketleri yakıt firmalarıyla 3-5-10 yıllık periyotlarda geçerli olmak üzere anlaşma imzalarlar. Petrol fiyatlarının artacağı düşünülerek anlaşmalar uzun vadede artışla hesaplandı ve ona göre fiyatlandırma yapıldı. Petrol fiyatlarında düşüş var ama yapılan anlaşma gereği her yıl daha yüksek ücret ödüyorlar.
    4- Uçak bilet fiyatlarındaki en önemli etkenlerden biri doluluk oranıdır. Kimsenin seyahat etmediği bir günde 150 lira bilet bulabilirken, uçağın dolu olduğu bir tatil gününde 1000 liraya bilet alırsınız. Yaz aylarında doluluk oranı artar, Türk turist yurtdışına daha çok seyahat eder.

    Eskiden döviz kuru çok yüksek değilken ben de otobüsle Sofya'ya ya da Selanik'e geçip oradan uçakla seyahat ediyordum. Ama artık pek mantıklı gelmiyor. 10 liraya sigara aldığımız gibi, benzine 5 lira verdiğimiz gibi yurtdışına seyahat etmek istiyorsak bu paraları ödemek zorundayız. Çünkü Avrupa bizi kıskanıyor !




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.