bu bölüm pek aktif değil gibi ama şansımızı deneyelim. bursa merkezden istanbula bi okul servisi gibi minibüs ile(15+1 gibi) gidip şu yerler gezilebilir mi? gezi maksadı türbe ziyaretleri. sabah 8 gibi çıkıp akşam eve dönmek. kadınlar, arkadaş vs eş dost olacak. güvenli şekilde gidip gelmek önemli. yetişmez ise müze ve camileri çıkarabilirim. topkapı, ayasofya, sultanahmete gidilmeyebilir. bi yerde max. yarım saat kalınır herhalde diye düşünüyorum. tabi indi bindi 45dk 1 saati bulur kadınlarla. topkapı giriş ücretleri de uçuktur şimdi. belki oraya da gitmeyebilriz. orda etrafında gez vs cami ve sarayı yeterli zaten. en dip köşe bucak gezecek halimiz yok. içlerine girmeyebiliriz bile. önemli olan türbe ziyaretleri. ![]() ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi büdünün kaşı -- 8 Haziran 2024; 11:34:5 > |
İstanbulda 1 günde şu yerler gezilebilir mi? (6 türbe,2 cami,1 saray)

-
-
Bursadan sabah 8de çıkıp mümkün değil hepsi , Pazar günü sabah namazı sonrası Bursadan çıkarsanız hepsi olur.Haftaiçi trafik fena hiç niyetlenmeyin derim.Pazar olamıyorsa da yine Bursa'dan erken çıkıp saat 10-11 gibi anadolu yakasını bitirseniz yine olabilir.
-
sağolun hocam. olursa pazar olacak zaten inş. dediğiniz gibi sabah namazı sonrası daha iyi olacak o zaman pazar da olsa. dediğiniz gibi 10-11 gibi anadolu yakası, 1-2 gibi maks. cami ve saray, sonrasında kalan yerler olursa biter gibi o zaman. duruma göre sarkma olursa da saray ve camilerden feragat ederiz.
-
Yarısını gezenseniz, şanslısınız.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
niye. belirttiğim gibi pazar sabah namazı sonrası anadolu yakasını halletsek 8de orda olsak 10-11 gibi en geç ordan çıkarız. 9-9:30 belki biter. sonra karşıya geçince saate bakıp gerekirse sultanahmet, topkapı ve ayasofyayı iptal edebiliriz. ayasofyayı da istiyorum ama o sonraya kalabilir. sonra mehmet emin tokadiden sonra yol durumuna göre ali haydar efendi de kalabilir ama yok üstü o da. saat 2yi geçmişse onu da bırakabiliriz.güzergah uygun gibi.akşam 8de eve dönüş.
-
Bazı yerleri iptal ederseniz gezebilirsiniz, bende şansınız tam olarak yolunda giderse gezersiniz demiştim. Yoksa anca yarısı.
Özellikle pazar günü herkes dışarıda olacaktır, trafiğin kitlendiği yerlerde planlar hiç tutmayabilir. Keşke İstanbul'da biryerden bir yere gitmek haritadaki gibi kolay olsa.
Ben İstanbul doğma büyümeyim ama yıllardır İstanbulda değilim fakat sürekli gder geliz, geçen hafta sarıyerden karaköy galataporta, karaköyden mısır çarşısı, kapalı çarşı, beyazıt, sultanahmetten aşağı eminönü oradan tekrar galatapot'a geçip sarıyer dönüş yolu öğleden akşamı buldu -ki uzun süreli duraklamalarda olmadı, haliyle akşama doğru herkes eve dönerken tarafik kitlendi.
Eğer bu bölgeye yakın olan balat/Eyüp sultan/pierreloti falan yapsaydık sabahtan akşama anca buralar bitebilirdi.
Siz neredeyse İstanbul turu planlamışsınız. Kadınlar, çocuklar, arkaşlar vs. topluluk ile ilerlemek zor.
Sultanahmet, ayasofya, topkapı sarayı zaten en az yarım gün. Onları çıkarırsanız -ki ne anlamı var onlar olmayınca, bilemedim? Gerisi cami tğrbe ziyartine dönüşür, gezmekten görmekten ziyade...
Biz birde arabayı bıraktık, yayan ve zaman zaman taramvay kullandık, eğer araba ile buralara girecekseniz trafikte ilerleyeyim, otopark bulayım gir-çık derken saatler geçer gider.
Neyse, gelip tecrübe edersiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 8 Haziran 2024; 22:49:36 >
-
anladım sağolun. niyetim zaten para gelecek bi işim olursa adak gibi sonrasında. kendim niyetim varken bi minibüsçü ile anlaşıp herkesi götürmek. minibüsçü ile ona göre anlaşıp geziye dahil etmeyip otopark vs öncelikli deyip anlaşmak lazım. yanımda benden çok gezerse yarım kalır. amacım başta yalnızca mehmet emin tokadi ve aziz mahmut hüdayi ve eyüp sultan idi zaten. diğer yerler sonradan çıktı. amaç türbede dua etmek. topkapı vs başka bi geziye kalsa da olur. bakalım zaman ne gösterecek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X