Herkese merhaba , Salı günü iş nedeniyle İstanbul'dan Zonguldak Çaycuma'ya aracımla gitmem gerekiyor. Aracımda kar lastiği yok. Kar Lastiği olmadan Bolu tarafında otobandan ayrıldıktan sonra Zonguldak'a kadar gitmemde sorun olur mu ? Araç kiralamayı da düşünüyorum ancak covidden dolayı kiralık araç son tercihim. Otokoç'da 1 aylık kiralik kar lastiği seçeneği var ancak ellerinde benim lastik ölçülerime uygun kar lastiği temin süresi 7 gün. Özetle ilk tercihim kendi aracımla gitmek. Bu güzergahı bilen yakın zamanda kullanan arkadaşlar bilgi verebilir mi ? |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haluk Ermiş -- 22 Ocak 2021; 20:35:58 > |
Düzce çıkışından sonra Akçakoca'ya kadar dağ, tepe, virajlı yollarda gideceksin. Genelde açık olur ancak çok yoğun kar yağışı var ise buralar çok hızlı dolar ve yol kapanabilir. Burayı aştıktan sonra Alaplı-Ereğlı sahil yoludur. Pek kar olmaz. Ancak Ereğli'yi geçtikten sonra Deli Hakkı denilen bir bölge var, oraya çıkan oldukça virajlı ve dik yokuşu tırmanacaksın, Ereğli'de ve Zonguldak'ta kar olmasa bile buralarda kar yoğun olur. |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Ben de Pazartesi İzmir - İstanbul - Ereğli yapacağım. Yolda bir sıkıntı yokmuş. Kar eriyor dendi. Kış lastiği taktırdım tabi. Dediğiniz doğru, anadolu otoyolundan çıkıyorsunuz boluyu geçince |
Linkini eklediğim video Mengen-Yeniçağa arası geçen sene dönüş yolunda karşılaştığım hava durumu. Bartın'dan çıktığımda hava neredeyse günlük güneşlikti. Benim de lastiklerim yazlık Conti CPC 5 idi. Ben bu krizden, bulunsun diye alıp bagaja attığım Kar Çorabı ile kurtuldum. Eğer olmasaydı kesinlikle yolda kalacaktım. Hava tahmin raporlarında, Salı günü için hava sıcaklığının 6-7 derecelerde olacağı ve Lodos'un getireceği yağmur öngörülüyor. Benim tavsiyem arabandaki yazlık lastiklerin durumunu kontrol et. Eriyen kar ve yağmurla birlikte yolda oldukça fazla su birikintisine gireceksin. Özellikle Devrek - Çaycuma arasındaki yol duble yol görünmesine rağmen stablizeden hallice. Burada çok fazla su birikintisi ile karşılaşacaksın. Sileceklerini yenile. Cam suyu deponu fulle. Yedek bir iki şişe daha bagaja koy. Allah selamet versin. Kar Çorabı Linki : https://www.hepsiburada.com/matte-kar-corabi-superx-series-p-HBV00000NWJ77 205 55R16 için Medium ölçü gerekli. Ancak stokta kalmamış görünüyor. Lastik Ölçü Tespiti Linki : https://www.matteauto.com/lastik-ebatlari Son olarak Mengen - Yeniçağa arası hava bozduğunda nelerle karşılaşabileceğine yönelik benim yolculuk videom. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 23 Ocak 2021; 11:37:7 > |
Öncelikle memleketim olur Çaycuma güle güle gidin gelin inşaallah |