Şimdi Ara

istanbul trafiginden bezdim izmire yerlestim. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
8
Favori
11.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çok isabetli olmuş. Güle güle oturun.

    Melihopolis'de de su çok güzel, bir ara gelsene! Burada gün geçmiyor ki bağzı belediye başganları bize kara mizah malzemesi vermesin... Evimle işim arası yürüyerek 5 dakika. Ama araba ile acil işim çıkabildiğinden araba ile gidiyorum. O yüzden an itibari ile Melihopolis'in trafiği beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Boklarında boğulsunlar efenim. Ancak şunu söyleyebilirim, Ankara'dan İstanbul'a gittiğimde İstanbul şoförünü alnının orta yerinden "helalimsin" diye öpmek istiyorum. Ankara şoförü bu kadar berbat ve saygısız. Ha trafik tabii ki çok daha az; ama az olan trafiğin içinde saygısız ve beceriksiz hareketler yapan embesiller trafiği çekilmez kılıyor. Ankara'da trafikte 1 saat kalmak ile, İstanbul'da 2.5 saat trafikte kalmak adamı eşit derecede yıpratıyor. Ancak şimdilik tüm hayatımı trafikte az kalmak üzerine planladığım için sorun yaşamıyorum.

    Nasıl yaşayacağına karar verebilme lüksüne sahipsen İstanbul da, Ankara da yaşanabilecek şehirler. Ancak İstanbul'da karşı tarafı benim kafam kaldırmıyor. Geçen ay İStanbul'a gitmiştik. Pazar günü sahile kahvaltıya indik. Bir saat sıra bekledik, ıkış kıkış kalabalıkta kahvaltı ettik. Herkeste bir acele, herkeste bir sürat. Abi yavaş! Arkandan atlı kovalamıyor. Sakin! Verim desen verim çok düşük. Ama herkesin bir acelesi var. Tiksinç...

    Melihopolis'te de aksine bir ekstra yavaşlık var. Bugün git, yarın gel yavaşlığı... Melihopolis'te tek hızlı şey aniden çıkabilen makam araçları ve koruma araçları. Geçen gün Cumbabamı gördüm mesela. Önümden abartmıyorum 150 araba ile geçti. Arabaların kavşaktan geçmesi 3 dakika sürdü. 1.5 dakikadan itibaren telefonu çıkarıp kaydettim.




  • Melihopolis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkede trafiği normal olan bir şehir yok maalesef. Hakkari'yi falan bilmem ama... Balıkesir gibi küçük bir şehri bile sıkışık hale getirmeyi başarmış bir milletiz.

    İzmir'i güzel yapan nedir diye düşünürüm bazen. Bu kadar popüler olmasının nedeni nedir? %90'ı gecekondu. Konak YKM'nin 2 sk. arkası bile bir gariptir. Deniz var deseniz...Samsun'da da var mesela.

    Tüm mesele insan faktöründe. İzmir'de toplu taşımada bir kadınla , yabancı bir adam rahatça havadan sudan lafa açabilir mesela. Art niyet olmaz. İstanbul'da ise herkesin suratı asıktır. Her an tetikte olma hali vardır.

    Bornova'dan hiç ayrılmadan hayatımı geçirebilirim. İzmir'in en sevdiğim yeridir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

    bencede izmir bozmuş iyice gerci bozulmayan nerwsi kaldı.

    buyuk sehirlerden.en.sevdigim yer samsun.sahilide yapildi artik .trafik yok denecek kadar az. nerde olursaniz olun 5 dk da sahildesiniz.500 bin3 denize sifir evde yasayabilirsiniz 200 bine 5 dk yurume mesafesinde hayat ucuz .

    kesinlikle tavsiye ederim dolmuscular disinda abuk subuk arac kullananda yok.



    Izmirde ankarada istanbulda samsunda trabzonda bir çok yerde yasamis 81 il görmüş biri olarak bende tr de olsam Samsun tercihlerim arasında olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende yaklaşık bir sene önce İstanbul'daki işimden ayrılarak memleketim Adana'ya yerleştim. İstanbulun %10 luk yaşanabilecek elit kesiminde yaşayabilmem, daha doğrusu İstanbulu gerçekten yaşabilmek için şuan aldığım memur maaşının minimum 5 katını kazanmam gerekiyordu, öyle de bi dünya olmadığından dolayı tayinimi aldım. Buralarda çift memur maaşıyla kaliteli denilebilecek bir evde ve c sınıfı bi araca ki benzinli olmasına rağmen binebiliyor çevre illerin, yaylaların, denizin güneşin kumun tadını çıkarabiliyorum. Lakin tüm şehirlerin özelliklede büyükşehirlerin kara belası olan vasıfsız göç belası başta her istanbulda olmakla beraber buralarda da had safhada. İstanbul/Bahçelievlerden kurtulduğum için mutluyum ama arada özlenmiyor da değil, mayısa uçak biletimi aldım nasılsa istediğim her an 70 dakika da Atatürk havaalanındayım :)
    Sizi tercihinizden ötürü tebrik ederim, Bornova/Özkanlarda küçüklüğüm geçti, ayrıca üniversiteyi de orada okudum kesinlikle yanlış tercih yapmadınız, Allah utandırmasın ;)




  • hocam tebrik ederim güzel bir karar vermişsiniz, İstanbula her gidişte kafayı yiyordum. anlamadığım nokta ise istanbulda okadar yetişmiş insanımız, beyinlerimiz, profesörlerimiz var, ama çözüm yok, herkes bu akıl dışı trafiği kabullenmiş. şamandıradan bakırköye 4 buçuk saatte gidiyorsunuz. müthiş bir yakıt, emek ve zaman israfı var istanbulda. izmirle ilgili her konuda sizlere yardımcı olabiliriz. tekrar hayırlı olsun. izmire taşınanlara boyoz yumurta ikramımızdır.
     istanbul trafiginden bezdim izmire yerlestim.




  • Çok güzel bir yerde ev kiralamışsın, Haşim işcan caddesi. Oradaki cafeler güzeldir. Ben de özkanlar migros arkasındayım, merak ettiğin birşey varsa yardımcı olurum.
  • Ya sen var ya müthiş bir şey yapmışsın. Helal olsun. Ömrünü uzattın be. Eşine de sana da tebrikler, güzel günler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zorradam


    quote:

    Orijinalden alıntı: INTRUDERTR

    bencede izmir bozmuş iyice gerci bozulmayan nerwsi kaldı.

    buyuk sehirlerden.en.sevdigim yer samsun.sahilide yapildi artik .trafik yok denecek kadar az. nerde olursaniz olun 5 dk da sahildesiniz.500 bin3 denize sifir evde yasayabilirsiniz 200 bine 5 dk yurume mesafesinde hayat ucuz .

    kesinlikle tavsiye ederim dolmuscular disinda abuk subuk arac kullananda yok.



    Izmirde ankarada istanbulda samsunda trabzonda bir çok yerde yasamis 81 il görmüş biri olarak bende tr de olsam Samsun tercihlerim arasında olur

    Usta ne yaptın ya ne Samsunu... 19 Mayıs dışında Samsunu kullanmıyoruz çünkü gazeteye çıkarız be abi.




  • valla bravo hocam çok güzel yapmışsın.

    bende 1 yıldır iş bulup gitmeye çalışıyorum İzmir'e lakin daha kısmet olmadı :(

    Cv de fena değil ama Angara'dan doğru yaptığımız başvuruları pek dikkate almıyor oradaki firmalar herhalde,darısı bize olur inşallah.
  • istanbul 2-3 seneye daha da berbat bir yer haline gelecek. özellikle anadolu avrupa güzergahının en temel bölgesine yapılan bazı inşaatlar yüzünden (ali sami yen alanına yapılan torunlar gyo nun büyük rezidans ve avm projesi, çağlayanda yapılan nurol tower projesi vb.) boğaziçi köprüsü iflas edecek ve herkes isyan edecek. burada gülenler ise helikopterleriyle yukarıdan trafiği izleyen müteahhitler olacak.

    bunların haricinde akasya acıbadem gibi projelerin yapılması şehrin göbeğindeki trafiği zaten altüst etti. metrobüs denen ulaşım aracı açıldığı ilk günden kapasitesinin 3 kat üstü çalıştırıldı. fikirtepede bitecek kentsel dönüşüm adı altındaki çalışmalar ise kadıköye son noktayı koyacak ve felç edecek. özellikle boğaziçi köprüsünden geçmek saatler sürecek.

    kentin sınırlarının eskiden tarla olan beylikdüzüne kadar ulaşması ve anadoluda gebzeden başlaması ise insanları aşırı derecede yıpratmaya başladı.

    kısacası bu şehir insanın ömrünü yer arkadaşlar. hele 5 sene sonraki hali canımızı çok yakacak. umarım fırsatı olanlar bu arkadaş gibi en yakın zamanda tüyer




  • Izimiri sevmeyip istanbula yerlesenler izmirliler, 2 ay max diyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbulu özlersiniz demedi demeyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manisa_tr

    hocam tebrik ederim güzel bir karar vermişsiniz, İstanbula her gidişte kafayı yiyordum. anlamadığım nokta ise istanbulda okadar yetişmiş insanımız, beyinlerimiz, profesörlerimiz var, ama çözüm yok, herkes bu akıl dışı trafiği kabullenmiş. şamandıradan bakırköye 4 buçuk saatte gidiyorsunuz. müthiş bir yakıt, emek ve zaman israfı var istanbulda. izmirle ilgili her konuda sizlere yardımcı olabiliriz. tekrar hayırlı olsun. izmire taşınanlara boyoz yumurta ikramımızdır.
     istanbul trafiginden bezdim izmire yerlestim.

    15-20 milyonluk şehirde her araba 1 kişi olursa o yol sana yeter mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende bir Bursalı olarak İstanbul'dan oldum olası uzak durmaya çalışıyorum.
    Hatta geçen ay İstanbul'daki fuara İstanbul'daki arkadaşlarla biz Bursa'dan aynı saatte ulaştık birde böyle düşünün :)
    İzmirli olanları veya orada yaşayanları ben hep şanslı görmüşümdür. Hayırlı olsun şimdiden.
  • bi hocam vardı, insanlar şimdi akın akın büyük şehirlere gidiyor, 20-30 sene sonra herkes köylere dönecek demişti... köye dönme durumu değil de kalabalıktan kaçma durumu diyelim buna... aynen öyle oluyor, kayseride yaşıyorum, ana hatlar hariç hiç trafik olmaz ama buranın kalabalığı bile insanı sıkabiliyor, hafta sonunda dağa bayıra gezmeye çıkıyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cesc_

    Hoşgeldiniz hocam. Kendiniz, eşiniz ve çocuğunuz adına çok doğru bir karar vermişsiniz. İstanbul'dan geldiğiniz için inanılmaz rahatlamışsınızdır gerçekten. Ancak İzmir'de yaşayan biri için son 3-4 yıldır trafik çok arttı malesef eskiye göre. İnsanlar İzmir'e taşınmak için sebep arıyor, bulanlar hemen geliyor. Böyle giderse yakında İstanbullaşacak iyice.

    Bir de, İzmir'in asıl sorunu araç sayısı değil, saçma sapan tasarlanmış yollar, kavşaklar. Asıl trafiği onlar yapıyor. Bir uyarı, trafikte 45 plakalı gördüğünüzde İstanbul'da 41 plakalı gördüğünüzde ne yapıyorsanız onu yapın. Türlü türlü süprizler sizi bekliyor olabilir.

    Yazın İzmir merkez inanılmaz rahatlayacak. Hele hele hafta sonları hayalet şehir gibi olacak. Siz de Çeşme, Alaçatı, Foça vb. yerlere gitmezseniz bomboş yollarda keyifle dolaşabilirsiniz.

    Akşam trafiği 30 dakika sürmüyor malesef. Bornova'da 3-4 gibi başlıyor, 8'e kadar sürüyor yoğunluk. Ancak dediğim gibi genelde belli başlı kavşaklar yüzünden oluşuyor bu yoğunluk. Özellikle Ege Üniversitesi hastanesi önündeki kavşakla henüz tanışmadıysanız dünyanın en saçma kavşağına bir merhaba deyin. :) Hafta sonları 14.00-20.00 saatleri arasında Forum Bornova ve civarından uzak durun. İnanılmaz bir kaos oluyor hem yol üzerinde hem de otoparkında. Ayrıca yağmur yağınca İzmir direkt kilitleniyor nedense. Yine de İstanbul'dan gelen biri için pek bir şey değil bunlar.

    Trafik dışında, İzmir insanının güleryüzlülüğü ve sıcakkanlılığına bir süre alışmakta zorluk çekeceksiniz. Siz de güleryüzünüzü insanlardan esirgemeyin, güleryüzlülüğün getirdiği mutluluk halkasına katılın. İzmir'de size sıkıntı verecek insanların %98'i İzmirli değil İzmir'e belli yerlerden göç eden biri olacaktır. Futbol konusu hariç tabi. Konu futbol (Göztepe & Karşıyaka) olunca o nezih insanlar insanlıktan çıkıyor, görebileceğiniz en vahşi holiganlara dönüşüyorlar malesef. Bunlar dışında İzmir'in tabiki çok sinir olduğum yönleri de var ama İstanbul'dan gelen birine bunları anlatsam dalga mı geçiyorsun der mutlaka. Bu yüzden hiç bahsetmeyim, İstanbul'dan kurtuluşunuzun keyfini çıkarın.

    Güzel kardeşim Manisamdan ne istedin ?.Harbi merak ediyorum ne var bizde ? delimiyiz biz ! Manisada gayet saygılı bir memleket ve bir okadar'da rahat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mir-i Alay -- 13 Mart 2015; 12:00:47 >




  • Manisa'dan bir şey istediğim yok hocam. Sadece artık Manisalılar özellikle hafta sonları İzmir'i dolduruyorlar ve gerek şehri pek bilmekdiklerinden, gerek büyükşehir trafiğine alışkın olmakdıklarından trafikte garip garip işler yapıp trafiği tehlikeye sokuyorlar. İzmirli herkeste bu algı oluştu artık bu yüzden, İzmir'de 45 plakalı gördün mü kaç. Yanlış anlamayın Manisalılara kötü bir şey söylemiyorum. Sadece alışkın olmadıkları bir trafikte sayıları çok fazla ve alışılagelmiş trafik düzenine uyum sağlayamıyorlar bu yüzden malesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaygerya

    Izmir bozulacak. Cunku rant yoktu. Simdi var.
    Bir sehre once vasifsiz ve apaci hirli hirsiz tonla insan goc ettirirler. Mahalleleri bozarlar. Sonra luks konut ve siteler yaparlar. Ve derler ki "bunca vasifsiz ve hayirsiz insanlari gormek istemiyorsaniz siteye tasinin"
    Siteler genelde zenginleri daha zengin etmek icin kurulur. Orta gelirliler de borca girip bu konutlari almaya calisirlar. Cunku huzur bozulmustur. Bu sirayla her ilin basina gelecek.

    Bu dediginiz yapildi bile ne yazik ki.İşiniz düşmedikce tepeciğe gitmeyin.Daha bir kac bolge var boyle serseri vb. seylerle dolu yerler.Bu yerlerde ev fiyatlari 100 bin ile 150 bin arasidir sanirsam.Gaziemirde 3+1 ev fiyatlari 200 bin ile 600 bin lira arasinda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cesc_

    Manisa'dan bir şey istediğim yok hocam. Sadece artık Manisalılar özellikle hafta sonları İzmir'i dolduruyorlar ve gerek şehri pek bilmekdiklerinden, gerek büyükşehir trafiğine alışkın olmakdıklarından trafikte garip garip işler yapıp trafiği tehlikeye sokuyorlar. İzmirli herkeste bu algı oluştu artık bu yüzden, İzmir'de 45 plakalı gördün mü kaç. Yanlış anlamayın Manisalılara kötü bir şey söylemiyorum. Sadece alışkın olmadıkları bir trafikte sayıları çok fazla ve alışılagelmiş trafik düzenine uyum sağlayamıyorlar bu yüzden malesef.

    İzmir teyzemlerden dolayı benim 2.memleketim gibi her hafta sonu giderim çok alıştım artık...Evet hafta sonu izmire geliş çok çünkü güzel yer havası denizi vs vs..Ama bence artık manisalılarda alıştı oraya çok görüyorum ayrıca manisada 400bin nüfus oldu neredeyse buradada çok trafik oluyor hele hele sanayıden geliş ve çıkış zamanları aynı izmir gibi koca koca otobüsler tıkıyor trafiği...Ama Manisalılar gerçekden güzel insanlar bir yer sorun yada biryerde yardım isteyin hemen koşarlar yardıma memleketimi bu yüzden seviyorum.....




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.