Şimdi Ara

istanbul trafiginden bezdim izmire yerlestim. (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
8
Favori
11.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
120 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teterboro

    quote:

    Orijinalden alıntı: skidproof

    5 senedir izmirde yaşıyorum tamamen abartılmış bir konu. O kadar büyütülecek hiç bir yanı yok. Akşam 6 ile 7 arası hatay- fahrettin altay güzergahını bilmeyen, gaziemir ışıkları bilmeyenlerin yorum yapması kolay tabiki. Neymiş insanları çok sıcakkanlıymışta filanda. Gelin sizi kadifekaleye, bucaya götüreyim de biraz sıcak kan hissedin. Elit ve düzgün tek yeri izmirin alsancaktır o da zamanında yahudilerin oralara yerleşip ticaretle o bölgeyi zenginleştirmesinden dolayı. Onun dışında şu son 4-5 senedir özellikle ergenlerin abarttığı koca bir balon bence izmir.

    istanbula bekleriz sizi o halde. ondan sonra konuşun derim.

    3 sene boyunca da istanbulda yaşadım. Kendimde doğup büyümemde kocaeli zaten istanbulu gayet iyi biliyorum.




  • Istanbulda yasamak insanlari durgunlastiriyor psikolojisini bozuyor.insa lar toplu tasimayla seyahat ederken surekli biseyler dusunuyorlar.

    Universitedeyken hocam anlatmisti birgun, italyaya konferensa katiliyo ve italyanla sohbete daliyo nerelesiniz diyo istanbulda yasiyorum deyince birsey sormak istiyorum?istanbulda insanlar metroda bi eli yanaklarinda kafalari camda ne dusunuyorlar? diyor

    Italyan bile olayi cozmus

    Benimde hayalim memleketim edirne yada kendimi rahat hissettigim eskisehir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma çay içen elemanın konusu geldi ya boşta park yeri buldum - hazırda çay buldum onu içtim
  • Eşimin ailesi İstanbulda, hatta sülalemizin %80i ama ben her İstanbula geldiğimde gideceğim günü iple çekiyorum, sık sık İstanbula gitmem gerekiyor.Gittiğimde ise değişik semt ve ilçelerde oturan akrabalara uğramayınca alınıyorlar(Kartal, Sultanbeyli, Fatih vs herkes ayrı bir yerde) dolayısıyle benim için stres daha gitmeden başlıyor.Özel aracımla geldiğim için sıkıntı daha da artıyor.İnsanlarda saygı sıfır, yol verme falan hak getire, hele ki şehrin yabancısıysanız yani plaka yabancı ise saygı artacağı yere daha da azalıyor.Tabiki iyi insanlar var ve denk geldim ama genele bakınca trafik ve keşmekeş yüzünden yaşanmaz bir şehir.Aracınızı bırakabileceğiniz yer bulamıyorsunuz, bıraktığınızda ise sağlam bulma endişesi duyuyorsunuz.Köprü trafiğine yakalandıysanız zaten iptal.Hele ki iş çıkışı veya yağış var ise yürüyerek gitmek daha az zaman alıyor.Şu an Nispeten büyük bir ilçede yaşıyorum kendi memleketimde ve her İstanbula gittiğimde yaşadığım yerin kıymetini katlanarak daha çok anlıyorum.İstanbulu gömme gibi bir durumum yok tabiki güzel şehir, iş gezmeye eğlenmeye gelince dolu dolu bir şehir, benim anlattıklarım trafik konusu ve orada devamlı ikamet etmenin zorlukları...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ibiskom

    Hocam Tuzla'da öğretmenim. Tuzla İstanbul'un diğer ilçelerine göre cennet sayılır. Trafik yok denecek kadar azdır. Bir tek iş giriş çıkış saatlerinde içmeler köprüsünde trafik olur o da e 5 bağlantısı olduğundan dolayı. Sorunuz olursa cevaplayabilirim.

    Hocam çok teşekkür ederim sizi PM'den rahatsız edicem inşallah :)
  • Edebilirsiniz hocam, hep buralardayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibiskom -- 14 Mart 2015; 23:08:57 >
  • herkesin yaşamak istediği yerde yaşamasını diliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KILICOGLOU


    quote:

    Orijinalden alıntı: manisa_tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: KILICOGLOU


    quote:

    Orijinalden alıntı: manisa_tr

    hocam tebrik ederim güzel bir karar vermişsiniz, İstanbula her gidişte kafayı yiyordum. anlamadığım nokta ise istanbulda okadar yetişmiş insanımız, beyinlerimiz, profesörlerimiz var, ama çözüm yok, herkes bu akıl dışı trafiği kabullenmiş. şamandıradan bakırköye 4 buçuk saatte gidiyorsunuz. müthiş bir yakıt, emek ve zaman israfı var istanbulda. izmirle ilgili her konuda sizlere yardımcı olabiliriz. tekrar hayırlı olsun. izmire taşınanlara boyoz yumurta ikramımızdır.
     istanbul trafiginden bezdim izmire yerlestim.

    15-20 milyonluk şehirde her araba 1 kişi olursa o yol sana yeter mi ?

    iyi de işine giden adam ne yapacak, yolda durakta bekleyenleri mi toplayacak? istanbulun sorunu kötü kentleşme..

    İsine gidip gelen adam 5dk da bi geçen otobüse binecek 3dk da bi gecen metro ya binecek. İstanbul da yasamiyorsun yorum yapma. Ben dogma büyüme istanbulluyum

    yarasın, 12 gün ceza almışsın...




  • Doğma büyüme İstanbulluyum. Beykoz çocuğuyuz
    Hep Anadolu yakasında oturdum. Üniversiteyi Avrupa yakasında okudum, iki sene de Avrupa yakasında çalıştım. Tabi o zamanlar böyle bir trafik yoktu, sadece köprü trafiği vardı. Onda da uygun saatleri kullanınca trafikten kurtarıyordunuz. Beykoz'da olduğumuz için karşıya vapurla, deniz motoru ile geçerdik genellikle.
    Bir dönem Bostancı'da oturdum, şu an ise Sabiha Gökçen havalimanı yakınında oturuyorum. Buralar her ne kadar merkeze uzak olsa da işime yakın. 10 dakikada iş yerine gidiyorum. Trafik delirtmiyor, evler dip dibe değil, havası merkezden daha temiz. Boğazı görmek içinse pazar sabahı erkenden çıkıp yola koyuluyoruz. Bizim eski mekanları ziyaret ediyoruz.
    Dün mesela çocukları Süleymaniye'de kuru yemeye götürdüm. Oradan İstiklal'e çıktık, oradan Galata'ya...Anadolu yakası zaten bizim, Kanlıca, Çengelköy, Polonezköy...Fakat dikkat ettiğim tek şey insanlardan, kalabalıktan ve trafikten kaçmak. İnsanlar ne yapıyorlarsa tersini yapmak. Mesela dün hava yağmurlu ve kapalı idi bu nedenle çok rahat gezebildik. Ne gidişte ne de dönüşte trafik vardı. Tabi sabah 9'da yola çıktık dememe gerek yok sanırım.
    Öğleden sonra 3'e kadar da gayet güzel gezdik.
    Evi işine yakın olan mutlu azınlıktayım ama mutlu olmaya devam edebilmek için kalabalıktan ve trafikten kaçınıyorum. Evime 5 dakika uzaklıkta Viaport var, bilenler bilir. Hafta sonu Viaport'a kesinlikle gitmiyoruz. Karşıda bir işimiz varsa mümkün olduğu kadar araba ile gitmiyoruz. Mümkün olduğu kadar avmlere gitmiyoruz, gidersek de tenha ve az tercih edilenlere gidiyoruz ama genelikle süpermarketlere gidiyoruz alışveriş için.
    İnsanların çılgınlar gibi piknik yaptığı bir h.sonu biz başka bir etkinlik yapıyoruz ama insanların evden çıkmadığı yerlerin kar olduğu bir h.sonu Polonezköy de mangal yapıyoruz.
    Kadıköy'e kesinlikle araba ile gitmiyoruz, metroyu kullanıyoruz. Yola çıkmadan ve yoldayken trafiği kontrol edip ona göre rota çiziyoruz. Yolda yine de anlık olarak çok yoğun bir trafiğe yakalanmışsak eğer acil ve ertelenemez bir işimiz yoksa planımızı değiştiriyoruz.
    Kapalı, güvenlikli bir sitede oturuyoruz, otopark sorunumuz yok, çocuklar alanı gayet geniş ve büyük bir koleje gidiyorlar. Servis güzergahlarında trafik yok.
    Velhasıl steril bir İstanbul'da yaşıyoruz. Tüm bunlara rağmen mutlu musun diye sorarsanız doğma büyüme İstanbullu birisi olarak ve Anadolu yakasını avucunun içi gibi bilen birisi olarak evet diyemiyorum ama İstanbul'u da seviyorum. Buradan başka bir yerde de yaşayamam gibi geliyor. Burada doğdum, burada büyüdüm. Askerlik hariç hiç ayrılmadım. Bazen tatile gittiğimde bile özlüyorum ama şehir deli gibi büyüyor, farkındayım. Hatta İstanbul'u bir ülke olarak düşünüyorum, ilçeleri de şehir gibi.
    İzmir'e yerleşme kararı alan arkadaşı tebrik ederim. Umarım her şey beklentileri ve istediği gibi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 16 Mart 2015; 10:40:02 >




  • İzmir in hangi ilçesi ne yerleşilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suan izmirdeyim heray bandirmadan geliyorum cok guzel yer gercekten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyuphanfirat E kullanıcısına yanıt
    Buca

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Izmirde buca gultepe tenekeciler vs uzak durulmasi gereken yerler. Arkadas tiye almis. Ama bu saydigim yerler bile istanbulun pek cok mahallesinden iyidir. Onu da soyleyeyim.

    Bornova yasamak icin guzeldir ama deniz yok.
    Karsiyaka guzeldir.
    Fahrettin altay , goztepe guzeldir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eyuphanfirat

    İzmir in hangi ilçesi ne yerleşilir




    Aracınız varsa izmirde yaşanacak tek yer güzelbahçe'den itibaren urlaya ve seferihisara doğru olan yerleşim alanlarıdır. Rahat yaşayayım, evime hırsız girdi girmedi derdi olmasın, otopark trafik derdi olmasın vs. derseniz burasıdır.
  • Ankara bence daha guzel( denizi yok o
    ayri konu tabi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf beylikdüzü ve başakşehir taraflarında yeni yapılan yüzbinlerce yeni konut var, o yüzbinlerce konut oturuma açılınca o kadar insan daha trafiğe dahil olacak. Yollar zaten gitmiyor, bir sabah tüm istanbul tamamiyle kilitlenecek hiç kimse hiçbir yere gidemeyecek
  • Üzgünüm ama Ankara yaşamak isteyeceğim en son şehirlerden birisi.

    İzmir'e taşınmak adına güzel bir tercih yapmışsınız, İstanbul çekilir gibi değil
  • Kaygerya kullanıcısına yanıt
    Geçen sürede İzmir trafiği hakkında gözlemleriniz nelerdir hocam? Size de trafikte çok fazla acemi şoför var gibi geliyor mu?
  • Buca'da Evka-1 güzeldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet. Herkes cok tehlikeli. Mesela adayi donecem sola yanasmisim sagimda 2 araba gecek yer var korna yiyorum. Daha ne yapayim kaldirima mi cikayim. Garip garip korna yiyorum o da istanbuldam geldigim icin herhalde. Ama normalde cok nazik yol veren insanlara saygili bicimde araba surerim.
    Trafik yok denecek kadar az. Ama gun icinde gaziemir ve aksam saatlerinde cilgi trafigi fena.

    Genelde trafik yok. Ama heryerde isiklar var. Tek trafigi o isiklar yapiyor veya izmirde trafik olmamasinin sebebi o isiklar. Kavsalkar biraz garip. Belli bir standarti yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.