Şimdi Ara

İstanbul Medeniyet Tıp Fakültesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
2
Favori
7.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle aldığım bilginin kaynağı=https://mobile.facebook.com/story.php?story_fbid=1655595181170194&id=891101487619571

Sıkça Sorulan Sorular 2017
    1) İstanbul Medeniyet Üniversitesi özel mi?
    Hayır; İstanbul Medeniyet Üniversitesi, İstanbul Anadolu yakasındaki yeni DEVLET üniversitesidir. ‘Yenilikçi,’ ‘Girişimci’, ‘Toplum ve Medeniyet Odaklı’, ‘Uluslararası’ ve ‘Araştırma Odaklı’ olarak beş temel esas üzerine kurulan üniversitemiz, 11 fakülte, 2 yüksekokul ve 4 enstitü ve 7 araştırma merkezinden oluşmaktadır. İlk mezunlarını 2017 senesinde vermiştir. Tıp fakültesi de ilk mezunlarını 2019 yılında verecektir.
    2) Öğrenciler nerede eğitim görüyor?
    Göztepe'de bulunan yerleşkemizde kuzey ve güney olmak üzere iki kampüsümüz mevcuttur. Kuzey Kampüste tıp fakültesi bulunmaktadır. Güney Kampüste ise diğer fakülteler ve öğrenci işleri mevcuttur. Dönem 1-3 Kuzey Kampüste eğitim görmektedir. Dönem 4’ten itibaren İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde eğitim verilmektedir. Üniversitemizin diğer yerleşkeleri hakkında bilgi almak için okulumuzun sitesine göz atabilirsiniz.
    3) Ulaşımı nasıl sağlarım?
    Göztepe yerleşkemize Kadıköy-Kartal metrosu ile ulaşım: Ünalan ve Göztepe duraklarına eşit mesafede bulunan kampüsümüz, her iki duraktan ortalama 5 dakika yürüme mesafesindedir.
    Otobüs ile ulaşım: D100(E5) karayolundan geçen tüm otobüsler İstanbul Medeniyet Üniversitesi durağında durmaktadır.
    Metrobüs ile ulaşım: Uzunçayır metrobüs durağından (aynı zamanda Ünalan metro durağı) ortalama 10 dakika yürüme mesafesinde ve 1 otobüs durağı uzaklıktadır.
    4) Barınma ihtiyacımı nasıl giderebilirim?
    Göztepe yerleşkemize yakın mesafede Kredi Yurtlar Kurumu bünyesinde, kız öğrenci yurdu bulunmaktadır. Özel yurtlar ve vakıf yurtlarının ortalama aylık ücreti 600-1200 TL civarında seyretmektedir. Ev kiraları çok fazla çeşitlilik göstermekle birlikte ortalama olarak 1+1 evler 500-1000, 2+1 evler 900-1400, 3+1 evler 1200-1800 civarında seyretmektedir.
    5) Eğitim ve fiziki imkanlarınız nasıl?
    Tıp fakültesi 2016-2017 eğitim öğretim yılından itibaren %100 TÜRKÇE programa geçmiştir. Entegre, PDÖ ve Simülasyon eğitim sistemi uygulanmaktadır. Sınavlarımız komite şeklindedir ve final sınavımız vardır. Komiteler yaklaşık 100 soru, final yaklaşık 200 sorudur ve 100 puan üzerinden değerlendirme yapılır. Finalsiz geçme notu 85, sınıf geçme notu 60’tır. Ek olarak her öğrenciden bilimsel araştırma projesi yapması istenmektedir ve bu projeler yıl sonunda düzenlenen Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi’nde sunulmaktadır.
    Laboratuvar ve malzeme eksiğimiz yoktur. Bununla birlikte Kuzey Kampüsümüzde Fizik, Kimya, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Tıp, Deney Hayvanları ve Tütün gibi birçok alanda hizmet verecek olan bir de Merkez Laboratuvarımız inşa edilmektedir. İnşaat 2018’in başında tamamlanacaktır. Aynı zamanda mevcut hastanemizin yanına yapılan yeni hastanemizin inşaatının da büyük bir kısmı bitmiş olup 1 yıl içinde açılmasını bekliyoruz. Laboratuvarlarda her öğrenciye 1 mikroskop düşmektedir ve çok sayıda preparatımız da vardır. Birer adet plastine kadavramız, alt ve üst ekstremitemiz ile fazla sayıda maketimiz mevcuttur. Ayrıca hafta içi 08.00-23.00 hafta sonu 10.00-18.00 arası hizmet veren kütüphanemiz Güney Kampüste kullanıma açıktır.
    6) Son olaylar…
    Hocalarımız daha önce diğer tıp fakültelerinde görev yapmış deneyimli akademisyenlerden oluşmaktadır. Son olaylardan sonra kadro eksiğimiz bulunmamaktadır. Okulumuzun sitesinde yer alan 2017 tıp fakültesi kataloğundan güncel kadromuza ulaşabilirsiniz. Katalogda gösterildiği gibi her anabilim dalında yeterli ve deneyimli öğretim üyelerimiz vardır. Bu konuda içiniz rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_frankenstein -- 17 Temmuz 2017; 21:41:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 7) Yeni kurulmuş bir üniversite olduğu için not ve çıkmış soru sıkıntısı var mı?

Ders notları, hocalarımızın bizimle paylaştığı slaytlar, çeşitli kitaplar düzenli bir şekilde öğrenciler tarafından Dropbox, Google Drive, Telegram gibi sanal depolama ortamlarında toplanarak öğrencilere sunuluyor. Bu notların büyük bir kısmı zaten önceki öğrenciler tarafından depolanmış halde. Her sene düzenli olarak öğrenciler tarafından her dersin özeti dikkatlice dinlenerek sın
    İstanbul Medeniyet Tıp Fakültesiavdan önce çıkarılıp kitapçık haline getiriliyor ve bu kitapçıklar alt dönemlere de kaynak oluşturuyor. Yani notların neredeyse tamamı şimdiden hazır durumda ve öğrenciler bunlara ulaşmakta sıkıntı yaşamıyor. Yapılan komite ve final sınav sorularının sınavdan sonra açıklanması nedeni ile çıkmış soru havuzumuz şimdiden çok miktarda soru barındırıyor ve hızla dolmaya devam ediyor. Ayrıca yine konularla alakalı çıkmış TUS sorularını içeren soru kitapçıkları yine öğrenciler tarafından her sınav öncesi hazırlanıyor. Özellikle final zamanları konu yığını içerisinde bu hazır notlar ve sorular bizlerin elini oldukça kolaylaştırıyor.

8) Sosyal ve kültürel imkanlar nasıl?

Güney Kampüste açık spor alanı bulunmaktadır. Açık spor alanında 1 adet halı saha, 2 adet basketbol ve voleybol sahası, 2 adet tenis kortu, yürüyüş ve koşu parkuru, tribün, duşlar ve soyunma odası vardır. Bunun yanında langırt, bilardo, masa tenisi, playstation vb. aktiviteleri yapabileceğiniz ekipmanlar okulun çeşitli yerlerinde mevcuttur. Her bahar döneminde halı saha, basketbol, voleybol, tenis, playstation vb. ödüllü turnuvalar düzenlenmektedir. Yıl içerisinde konferans salonumuzda birçok seminer, tiyatro, müzik dinletisi, ünlü isimlerin katıldığı söyleşiler, kongreler düzenlenmiştir. Ek olarak hem okul hem de öğrenci kulüpleri yıl içerisinde doğa gezileri ve kültürel geziler düzenliyorlar. Ayrıca bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi de önceki yıl olduğu gibi yine birçok fakülteden öğrenci ve akademisyene projelerini sunma fırsatı vermiştir. İstanbul ise sosyal ve kültürel açıdan öğrencilere neredeyse sınırsız bir kaynak sunmaktadır.

9) Başka sorum var kime sorabilirim?

Her türlü sorunuz için bizi rahatsız edebilirsiniz ve lütfen edin. Facebook ve Twitter’dan sorularınızı sorabilirsiniz. Aklınızda soru işareti kalmaması için uğraşıyoruz.

Not: Biz Türk Tıp Öğrencileri Birliği kulübü olarak tamamen tıp öğrencilerinden oluşan bir öğrenci topluluğuyuz. Bu yazı tamamen gönüllü öğrenciler tarafından okulumuzu tercih etmek isteyen öğrencilere yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır. Yatay geçiş vb. sorularınız için öğrenci işleri(Lisans Öğrenci İşleri Tel: 0216 280 22 42 – 43 Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrenci İşleri Sorumlusu İÇ HAT: 2246 ) ile irtibata geçmenizi tavsiye ederiz.

Faydalı Linkler:

Okulumuzun Sitesi:http://www.medeniyet.edu.tr/tr

Fakültemizin Sitesi:http://tip.medeniyet.edu.tr/tr

Tıp Fakültesi Tanıtım Kataloğu:http://tip.medeniyet.edu.tr/tr/fakulte/tanitim-katalogu

Tıp Tercihim:http://tiptercihim.com/fakulte/istanbul-medeniyet-universitesi-tip-fakultesi

Twitter Adresimiz:https://twitter.com/MedeniyetTOB

Instagram adresimiz:https://www.instagram.com/medeniyettip
    Aday Öğrenci Sayfası:http://adayogrenci.medeniyet.edu.tr/tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr_frankenstein -- 17 Temmuz 2017; 21:32:1 >

• Up yararlı konu

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.