İstanbul'un Maltepe ilçesinde meydana gelen olayda, bir doktor, kaza tutanağı için fotoğraf çekmek isteyen taksiciye yumruk attı. Beyin kanaması geçiren taksici hayatını kaybetti Ortaya çıkan kamera görüntülerinde aldığı darbe sonrasında şiddetli bir şekilde yere çarpan taksicinin hareketsiz kaldığı ve çevredeki vatandaşların yere yığılan taksicinin yardımına koştuğu görüldü. Taksi şoförünün hayatını kaybetmesi üzerine savcılığın talimatıyla şüpheli F.Ç'yi "kasten öldürme" suçundan gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. F.Ç verdiği ifadede "Ayağı takıldı, düştü" dedi. ODATV < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 17 Mayıs 2025; 17:3:30 > |
İstanbul Maltepe'de bir doktor, kaza tutanağı tutmak isteyen taksiciyi tek yumruğuyla öldürdü

-
-
trafik başa bela. foto çekmek isteyene de niye saldırısın anlamadım. bana da başka sürücü ile tartışan birisi kızmıştı.
-
O nasıl yumruk atmış boksörmüymüş
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ayağı takıldı düştü mü
Görüntüler öyle demiyor
Hala Yere düşen adamın üstüne gidiyorsun.
Sporla uğraşmışsın, doktor da olmuşsun amma adam olamamışsın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 17 Mayıs 2025; 17:14:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu kişinin hekim olması detayı, önemsiz bir detay değil. Sosyal medyada böyle mesajlar gördüm, genelde de söyleniyor da onun için diyorum. Hekimlik gerçekten de kutsal bir meslek, ancak hakkı layıkıyla verilirse.
Dolayısıyla o mesleğe mensup kişilere de muazzam bir prestij getirmeli. Elbette maddi olarak da karşılığını almalılar. Ama içindeki çürük elmaları temizlemez aksine savunursan, o prestijin de basit ve bayağı siyasetçilerin elinde paspas olur, oy kaynağı olur, dayağını yiyip aşağı oturmandan keyif alacak cahil cühelaya gün doğar.
Şimdi mesela tabip odası bu elemanı meslekten men etmeli. Kamuda çalışıyorsa Sağlık Bakanlığı çok ağır bir açıklama yayınlayıp verebildikleri en ağır disiplin cezasını vermeli. Ama ikisi de üç maymunu oynayacak. Biri de yerde yatan köpeği ezmişti, bir Doçent Göğüs Hastalıklar uzmanı. Ona da tek kelime edilmedi. Çok yazık. Gerçi bizim kadrolu medeniyet fukaralarının hoşuna gider o, neyse.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunisherLord -- 17 Mayıs 2025; 17:25:14 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Taksiciye arkadan çarparak, adamın tamponunu göçertmiş, sonra kendi aracında zarar olmadığı için, topuklamak istemis. Taksici fotoğraf çekip, olayı belgelemek istemis, bu "ben gideceğim demiş", taksici gidemezsin kaza var zarar var demiş, sonrası hır gür ve taksiciye yumruk.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Mayıs 2025; 8:12:49 > -
Cezası ne olmalı? Fakat ondan öncesinde bunun iyi bir duş alması lazım. Temizlik imandan gelir diye boşa söylememişler. Gönder duşa yıkansın. Tüm kirler gitsin mis gibi koksun üstelik..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Mayıs 2025; 8:7:28 > -
Kötü yönetimin etkilerini her yönden görüyoruz. Bir şehir rant için için 16 milyon olmuş taksi lobisi 16 milyonluk şehirde 18 bin taxi'ye izin veriyor 100 bin taxi olsa ve ücreti %70 ucuz olsa çoğu araç sahibi otomobille uğraşmazdı ve İstanbul'daki trafik sorunu olmazdı . Bu da kazaları ve kavgaları %80 azaltırdı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 18 Mayıs 2025; 8:5:12 >
Taksici olmasının mevzuyla ilgisinin olduğunu sanmıyorum.
-
Öldürmek kastiyla vurmamistir. Zaten mahkeme taammuden cinayetten cezalandirmaz. Sucun ortaya cikmasi icin kasit gerekli.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Alıntı
metni:Öldürmek kastiyla vurmamistir. boks yaptığı için gücünü deniyordur
Alıntı
metni:Sucun ortaya cikmasi icin kasit gerekli. suç kasıt veya taksirle ortaya çıkar...
burda olası kasıt var... öldürme niyetin yok ama birine vurduğunda yere düşüp başını çarpıp ölmesinin mümkün olduğunu bildiğin halde vuruyosan olası kasıt
-
Böyle şeyler bilinçli taksir olarak değerlendirilmelidir. Birine yumruk attığında ölebileceğini bilirsin. O riski göze alarak vuruyorsun. Ölmezse bile birini yumruklamanın cezası çok ağır olmalıdır çünkü yüze ve kemiklere zarar verir. Ben bu konuda yumruk atan öldürülürse ceza verilmemesi taraftarıyım.
ABD örneği vermekten hoşlanmıyorum ama orada bazı eyaletlerde stand your ground var. Yumruğa silahla, sopaya silahla cevap verebiliyorsun. Evet yine de karşı tarafta seni öldürebilme riski aranıyor ama bence bunun daha da genişletilmesi lazım. Çünkü karşı tarafın niyetini kimse bilemez.
Biri ölmesin diye zarar görmek mecburiyetinde değilsin. Fiziksel olarak saldıranın direkt öldürülmesi, olası ileri boyutta zararın başlamadan engellenmesi açısından bence haklıdır.
Yani birinin sana saldırdığı an öldürülmesi gerekir. Eğer saldırıyorsa, sana basit yaralamadan, öldürmeye kadar birçok farklı zarar verme riski olacaktır. Bu riski almak mecburiyetinde olmamalısın. O kişiyi öldürme hakkın olmalı. Bu çok uç bir argüman gibi görünse bile olabilecek şeyi bu haberde görüyoruz zaten.
Üstelik eğer ki böyle bir kanun olsaydı, kimse kimseye saldıramazdı çünkü öldürülebileceğini bilirdi. Bu da toplumdaki bu tarz şeyleri daha başlamadan engellerdi.
Mesela orada polisler neden insanları direkt olarak kafasından vuruyor? Çünkü zararı başlamadan önleme tercih ediliyor aynı hakkı siviller de kullanmalı. Yani kendilerini savunabilmeliler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Mayıs 2025; 10:17:40 >
-
Bende taksiciden bahsetmedim zaten yoğun trafik nedeniyle kaza olmasına değindim
Suistimal edilir. Herkes hasmını öldürür bana saldırdı demeye başlar . Birini öldürürsen az yada çok ceza alman gerekiyor başka türlü kaos oluşur
Musa kavga sırasında yumruk atıp bir adamı öldürdüğünde kendini affedememişti...
-
Karşı tarafın saldırdığını ispat edebilirse tabii, edemezse ceza verilmeli. Çok uç görünüyor ama bence çözüm böyle bir şey olurdu. Birinin yüzüne yumrukla vurup, kafasını yere çarptırıp öldürmek, sonra da "istemeden öldürdüm" diyerek cezadan yırtmak bu kadar kolay olmamalı. Ayrıca idam geri gelsin. Bu, idam cezası olmaması, herkesi besleyemeyiz diye düşünen devlete az ceza tayin ettiriyor. "Tohumuna para mı verdik?" zihniyeti biraz yerleşmeli bence.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Mayıs 2025; 11:43:12 > -
Kimse kimseye yumruk atamaz. Spor başka tabii ki.
-
Ama işte öldürmek niyetiyle vurmadigin icin taammuden cinayet olmuyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ne fark eder ki, ölümüne sebep oldun mu? oldun. konu kapanmıştır.
-
Habercilere güveniyorsak taksici fotograf çekmek istediği için yumruk atmış. Habericilerimiz hepsi çok güvenilir bilgi verir, taraflara ve tanıklara sorup kaynakları doğrulamadan haber vermezler. Öyle değil mi?
Doktor, biyomekanik ve anatomi biliyor. Ortalama bir kişiye göre risklerin daha iyi farkında. Dolayısıyla böyle bir cinayette ceza ehliyeti bence daha yüksek olabilir.
Bazı mesleklere kutsallık atfedince, bazı meslaktaşlar kendi sınırlarını, toplum içindeki normal sorumluluklarını şaşırıyorlar. Bu şaşırmalarında toplumun payı yok mudur? Suçun bir kısmı da, belki de mesleklere kutsallık atfedenlerdedir.
En Beğenilen Yanıtlar

Ayağı takıldı düştü mü
Görüntüler öyle demiyor Hala Yere düşen adamın üstüne gidiyorsun. Sporla uğraşmışsın, doktor da olmuşsun amma adam olamamışsın. |
Benzer içerikler
- kürtçe yasağını kim kaldırdı
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- yossi kohen kimdir
- ariel boykot mu
- imamoğlu metres
- türkiye çip üretimi
- hbo max
- 30 euro üstü gümrük vergisi
- ps5 pro yurtdışı fiyatı
- youtube premium fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X