Şu an otobüsle kars istanbul gitmenin maliyeti 1750 tl iş bu trenle gitmenin maliyeti de 830 tl civarında.. tren ankara oradan da istanbul a geliyorsun... sadece trenle gittiğiin zaman sabah 08 de kalkıyor. ankaraya girmen öğlen 3 ü buluyor. ve bir de en az 3 saat tte istanbul aktarması treni var. oraya gitmen saat 21 i bulur 36 saati geciyor ben de bu zafiralar var onlardan almayı pilanliyorum 7 kişilik ben 1000tl istesem mutlaka beni tercih eden olur. gitme saatim de 20 saati bulur.ve adamı kapısından alır kapısının en yakınına kadar bırakırım 1 kişi yolcu tarafı arka koltuk 3 kişi alır. diğer arka koltuk da 2 kişi. en arka koltuktaki ortaya da güzel bir şey yaptırsam 1 kişi de orası alır. Toplam 7 kişi sığdırıcam Yakıt masrafım lpg li olacak arabam 100 km de 7 litre yakar 1500 km de 105 litre lpg yapar. 105x20= 2100 tl bana yolculuk maliyeti olacak. 7 kişiden 7000tl toplayacağım her seferde bana mis 4900 tl civarında kalacak iilerde bu paraya otobüs bile alırım baktım iş tuttu bir kaç böyle araba alırım.sofer bile calistiririm aklıma başka bir iş gelmedi size sorayım dedim. |
Bildirim