Şimdi Ara

İstanbul'da yine bir metrobüs kazası oldu..1 kişi öldü 21 kişi yaralandı..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy şu anda #31
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • - İstanbul, Beylikdüzü'nde duraktaki bir metrobüse arkadan gelen başka bir metrobüse şiddetli şekilde çarptı. Vatandaşların durakta indi-bindi yaparken yaşanan olayda 1 kişi hayatını kaybetti, 21 kişide yaralandı..1 kişinin durumunun ağır olduğu açıklandı.

İETT yaptığı açıklamada hayatını kaybeden vatandaşa baş sağlığı dilendi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

İstanbul'da yine bir metrobüs kazası oldu..1 kişi öldü 21 kişi yaralandı..x (formerly twitter)
    Gündem 7x24 (@gundem7x24) on X
    https://x.com/i/status/1921219715814318428

• Devlet yatırımı İstanbul'a yaparsa olacağı bu . Akp en çok Karadenizli ve güneydoğulu İstanbul'da olduğu için bu ranttan en çok kendisi kazandığı için bu sistemi kronik hale getirdi. Trabzonlu ve müteahhit İmamoğlu ile CHP 'de bu sistemi devam ettirmek istiyordu

Bundan çıkış yolu . İstanbul'da asgari ücret Türkiye ortalamasının en az %50 üstünde olmalı. Sanayi kolları İstanbul'da ek %5 fazla kurumsal vergi ödemeli . Ek konut yapılmamalı ve mevcut konutlarda vergi artıp bu para kentsel yenileme için harcanmalı gibi seyler olursa İstanbul'un nüfusu azalır

• şu ...... şehrini bir boşaltırsanız. metrobüs nedir neden ihtiyaç duyulur anlamıyorum bu türk zihniyetini. ne var istanbulda rant için mi çağırıyorlar anlaşmalı mısınız ?

• imamoğlu tutuklandığı için gündem bile olmamış.

• idontremember İ kullanıcısına yanıt

Devlet yatırımı İstanbul'a yaparsa olacağı bu . Akp en çok Karadenizli ve güneydoğulu İstanbul'da olduğu için bu ranttan en çok kendisi kazandığı için bu sistemi kronik hale getirdi. Trabzonlu ve müteahhit İmamoğlu ile CHP 'de bu sistemi devam ettirmek istiyordu

Bundan çıkış yolu . İstanbul'da asgari ücret Türkiye ortalamasının en az %50 üstünde olmalı. Sanayi kolları İstanbul'da ek %5 fazla kurumsal vergi ödemeli . Ek konut yapılmamalı ve mevcut konutlarda vergi artıp bu para kentsel yenileme için harcanmalı gibi seyler olursa İstanbul'un nüfusu azalır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık belediye olsun hükümet olsun mevcut çalışanların iş garantisi bitmeli ve en fazla %50 oranında çalışanlar işten çıkarma hakkı verilmeli . Bu şoförler eski dönemden kalmamı bilmiyorum ama yok otobüs yangını yok otobüs metrobus kazası çok oldu istanbulda ve eski çalışanların provokasyonu olabileceğini bile düşünmeye başladım . Bu kazalardaki şoförlerin sicilini merak ediyorum

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt

Şoförü bilmem o ama otobüs ilk alınan değil mi?

Hollanda'dan alınmıştı, sürekli sorun çıkartıyordu?

Yanlış mı hatırlıyorum?

• Ölen kişiye Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dilerim.

Sefaköy-Tüyap metrosunun yapımına izin verseler keşke ama nerde

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • videoyu izleyenin aklına 2 şey gelir :

1. ya şoför telefonla yada başka bir şeyle meşguldü,
    2. ya otobüsün frenlerinde sorun vardı.

yada acemidir diyeceğim ama acemi şoförü de böyle yoğun bir yere kimse koymaz.

• Öndeki metrobüsün tam dibine gelince frene basan şoförler oldukça daha çok olur bu kazalar. Geçmiş olsun.

• Şu remote den ofise çağıran şirketlere ceza kesseler istanbul rahat nefes alacak yazık günahıtır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mystiery_

Öndeki metrobüsün tam dibine gelince frene basan şoförler oldukça daha çok olur bu kazalar. Geçmiş olsun.

can sıkıntısından ani fren yapıyorlar,50-60'la hatta daha yüksek hızla durağa giren kasap şoförler var.denetimler yetersiz.

• Çarpışma önleyici, kendi fren yapan sistemler kullanılması gerekiyor, şöferler uzun çalıştığı için refleks ve algılar yeterli gelmiyor, direksiyonda gözler açık ama içleri uyuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamivural kullanıcısına yanıt

Aynen öyle kardeşim, Metrobüse binmeye korkar olduk.

• Oradakiler can derdinde aktroller siyaset peşinde.

Peki böyle bir kaza 2016 yılında olsaydı. Konuyu açan akboy böyle bir konu açar mıydı?

• Eski İBB başkanı metrobüslerin bakımlarını Mercedes'in yerine kendi yandaşına verdi.

Sonuç bu.

Herşey çok güzel olacak slogan palavra cümlelerle İstanbul'un içine ettiler millet artık metrobüse binmeye bile korkuyor.

• Ülkede her alanda olduğu gibi denetim ve kontrol olmadığından ve kargaşa kaos içinde yaşadığımız için başımıza geliyor bunlar. Hayatını kaybeden vatandaşa üzüldüm gerçekten. Yazık günah çok anlamsız bir durum.

İstanbul'da otobüs şoförlerinin minibüs şoförlerinin nasıl araç kullandığı zaten ortada. Trafikte biraz vakit geçirip otobüs minibüs şoförleri ile sorun yaşamamak tartışmamak imkansız. Bazıları cidden insanlığını kaybetmiş gibi. Yaptıkları insandışı davranışlardan keyif alma durumu seziyorum. Çoğunda insanlık yok.

Metrobüs şoförleri de ayrı bir tuhaf. Bazılarının duraklara bir girişi var akıllara zarar.

Baktığın zaman hepsi sanki zorla bu işi yaptırıyorlarmış gibi. Bu dünyada herkes çalışıyor işi gücü için emek veriyor ama ulaşım sektöründekileri anlamak cidden zor. Sanki zorla yaptırıyorlarmış gibi triplerdeler, durağa düzgün yanasmayı yolcuları mağdur etmemeyi zor görüyorlar.

• Umarım hayatını kaybeden kişi yakınları ve yaralılar çok yüklü bir tazminat kazanırlar. Hayatını kaybeden kişinin yakınları rahat bir yaşam sürerler.

• Umarım troller aç kalır…

• Ağır şöför hatası gibi geldi bu kaza bana...

Metrobüsün iç kamera görüntüleride gelmiş adam tam uyumuyor ama baya derinlere dalıyor belli kafası dolu büyük ihtimal.

Sıfır fren sıfır tepki çarpana kadar. Öyle böyle dalma değil yani.

Zaten yaralanan sayısından da belli hiç gaz kesmediği 1 ölü 2 si ağır 45-50 yaralı normal bir çarpma yaralısı değil.

Araçsal bir hata açıklanmadı şuana kadar kaza büyük ihtimal şöföre yazar. Frenlerin boşalması tutmama veya lastik kötülüğü gibi şeyler yok aleni arkadan hızlı gelip sıfır fren ile çarpma var.

İstanbul'da yine bir metrobüs kazası oldu..1 kişi öldü 21 kişi yaralandı..x (formerly twitter)
    NE KADAR OLDU? (@ne_kadarolduTR) on X
    https://x.com/ne_kadarolduTR/status/1921520898500132989/video/1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 11 Mayıs 2025; 22:49:51 >

• şoförde bir sorun var gibi. uyuklamaya hiç benzemiyor ama buna benzer bir hali var nedense. bu bazı otobüslerin şoför mahalli komple kapalı oluyor yolculara. hani motor önde olsa oksijen sorunu yaşıyor diyeceğim ama motor da arkada, anlamadım ben de. kameralar da çok kötü. fren yapıyor mu yapmıyor mu belli olmuyor. belli olan bir şey var ama. yukrıda üyelerden biri yazdı. ön tarafta çok seyahat etmiş biri olarak, erken fren yapmaya başlamayan şoförler var. tabi otobüs şoförlüğü ayrı bir tecrübe ama içimden fren yapmaya başlasana be adam dediğim çok anım var. çok güveniyorlar kullandıkları araçlara demek ki. ayrıca bir kadının birden fazla kocası olursa (şoförleri çok fazla sayıda araç üzerinde devir daim yaptırmamaları lazım), fazla mesailer ile kaza olma olasılığı da artar. aklıma başka bir şey gelmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 12 Mayıs 2025; 1:46:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.