Şimdi Ara

istanbul'da YENİ memur/polis için rehber???

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar şuan polis okulundayım ve yakın zamanda çok büyük bir ihtimalle istanbula atanacağım. fakat parasal olarak her ne kadar 3.5 -4 bin lira maaş alacak olsamda aileme bakamakla yükümlüyüm ve harcamalarımın hesabını yapmam lazım. dolayısıyla bu konuda bana yardımcı olabilecek istanbulu bilen arkadaşlar olursa çok sevinirim. öncelikle sorularım var ancak sizinde önerilerinizi bekliyorum. tecrübeli memurlar yada istanbulun tecrübelisi arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

    kısacası ucuza yaşamak için ne yapmak lazım nerede kalmak lazım buna dair bilgi desteği arıyorum.

    kendimden bahsedeyim ona göre cevaplanması daha kolay olabilir.

    - bekarım ancak annem ve kardeşime bakmam gerekiyor.
    - yaş 29, çoookk büyük ihtimalle çevik kuvvet olacaz olmazsa mucize gibi bişi olur torpil flan yok
    - çevik dolayısıyla bayrampaşa çeviğe gidebiliriz eğitimler flan derken ilk bikaç ay o civarda oluruz büyük ihtimalle. hangi ilçeye atanırız konusu biraz karışık ama genelde istanbul için istediğin yere veriliyor diye duydum, tabi bu çevik için geçerli sanırım.

    dolayısıyla;
    SORULAR:

    - kirası uygun yerler/bölgeler/ilçeler/semtler nerelerdir?
    - mesela ankarada ulus da alışveriş yapmak/ yemek yemek çok ucuzudur ama kızılayda adamı soyarlar. istanbulda da harcamalar konusunda en uygun yer neresidir?
    - bilgisayarsız ve internetsiz yaşayamam. uydu net bağlatmayı düşünüyorum ttnet belasındanda kurtulmuş olurum. önereceğiniz bölgede uydunet altyapısıda olursa çok makbule geçer.
    - ev mi kiralamak daha mantıklı olur yoksa kalınabilecek uygun apart/yurt/otel/pansiyon vs gibi yerler varmıdır?
    - eşya almak mı mantıklı olur yoksa eşyalı kalacak yer mi bulayım?
    - ev kiralamak gerekirse birkaç kişiyle mi tutsam yoksa tek başımamı bilemiyorum ancak çok kişili ev gözümü korkutuyor?

    bunlar haricinde tecrübelerinize dayanarak yönlendirmeler yapabilirseniz çok sevinirim. gerçekten çok ihtiyacım olacak buna.







  • kesinlikle apart tut . kira + faturalar ıvır zıvır gerçekten çok oluyor

    dışarda çok yemek yeme . ufak ufak gidiyor maaş öyle
  • Şimdi hocam orada senin gibi bir sürü polis arkadaşın olacak. İstanbulda kiralar akıl almaz derecede pahali. Bu yüzden ya uygun bir apart, ya da 3 4 arkadaşınla birlikte kiraya çıkın Derim. Apartlarin da çok uygun olacağını sanmam, pek bilgim yok; kaldı ki polis olduğunuzdan ötürü apart givi bir ortamda rahat hareket edemezsiniz. Bu yüzden ilk görev yerinizde sizin gibi gelmiş olanlarla idareten bir eve çıkmanız daha mantikli olur. Hem kira paylasilinca daha merkezi bir konumda yaşayabilirsiniz, bu imkâniniz artar.

    İkincil olarak, ankarada ulus kızılay aşağı yukarı aynı aslında. Ama istanbulda mahmutpaşa vardır, oradan alışveriş nispeten daha uygun olabilir. İstanbul çok büyük. Bayrampaşa taraflarında mahalle içi dükkanlar var oralardan da giyim va ihtiyaçlarınızı tedarik edebilirsiniz. Kahvaltı yiyecek vs için ise zaten bim, a 101, şok gibi marketlere gideceksiniz; diğer mağazalar pahali kaçar. Adım başı vardır bunlardan zaten orada. Dolaşır, ihtiyacinizdan en uygununu alırsınız. 3 4 polis eşyali bir ev kiralama gibi bir imkân olursa çok tatlı olur. Kendi başınıza bırakın eşya evi, eşyasız eve cikmaniz bile zor istanbulda. En kötü evin kirası 1.200 dekln filan başlıyor. Eşyali olunca buna 1.500 deyin. Ama 1 500 tl 4 e bölünse 375 tl kişi başı kira oluyor. Bu şekilde ailenize yardım da edersiniz, kendinize ortalamaya yakın standartlarda bir hayat olanagi da bulursunuz.

    Kendiniz eşya almayın. Bunu bir eş bulduğunuzda, aile kuracağınız zaman onunla birlikte yaparsınız, birlikte eşya seçersiniz. Bu arada eşiniz de çalışıyor olsun mumkunse. Çünkü çalışan bir eş ekonomik hayat standartlarınızın ciddi anlamda artmasini sağlar..

    Çok kişili ev tabii ki korkutur anlaşamama ihtimali var Allah korusun tartışma olasılığı var ama net bir durum. Bir yerde herkes birbirine muhtaç.. bir arkadaşım küçük çekmecenin iç kısımlarında 1. Katta 700 tl kiraya oturuyor. Adam tanıdığı olduğu için 700 tl ye vermiş. Yoksa ederi 1.000 den aşağı değil diyorlar..

    Allah yardımcınız olsun hocam..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    saol kardeşim güzel yazmışsın. umarım uygun bir yer bulabilrim bende. tabii atanabilirsek. birde o var
  • Hocam polis diyince aklıma bizim Elazığ geldi polisler elazığda yaşamayı çok istiyor nedense ama rahat ve ucuz diye sanırım
  • 3-5 büyük şehirin haricindeki her ilde polis için yaşamak çok kolay. büyük şehirlerde resmen adamı soyuyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: r0ket

    3-5 büyük şehirin haricindeki her ilde polis için yaşamak çok kolay. büyük şehirlerde resmen adamı soyuyorlar

    Öncelikle hayırlı olsun dostum bende 2 yıldır İstanbuldayım alıştım diyebilirim çok güzel şehir her imkan var ama ah para olsa var ya dahada süper olacak kiralar çok pahalı trafik acayip berbat,tayini siz istemediniz sanırım zorunlu tayinmi,bana kalırsa ev tutunca ya tek kalın yada sadece bi kişi alın yanına 1 milyar kiraya ev bulabilirsiniz çok kişi evde kalırsanız kafanız rahat etmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.