Şimdi Ara

İstanbul'da ders çalışılabilecek kütüphaneler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
3
Favori
7.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar İstanbul'da ders çalışılabilecek kütüphaneler biliyor musunuz? Taksim Atatürk veya Zeytinburnu merkezefendi kütüphanesi hakkında bilgisi olan var mı? ferah ve büyük olursa güzel olur.



  • Taksim zeytinburnuna kıyasla devasa ve daha ciddi bir ortam var. Zeytinburnunda şakalaşan kıkırdayan bir sürü çoluk çocuk var belki de ben okul çıkışında gittiğim için öyleydi ama izlenimim bu şekildeydi. Zeytinburnunda ücretsiz çay kahve çorba falan varmış. Ortam güzel, okul çıkışında falan gitmezsen rahat rahat çalışırsın. Ulaşımı kolay.

    Taksim ise dediğim gibi daha büyük ve daha ciddi. Cam kenarına oturursan on numara manzarası var. Genelde çok kalabalık oluyor haftasonu gideceksen sabah 6-7 gibi gitmen lazım yer bulabilmek için. Ulaşım kolay ama otobüsle gidince iş çıkışı yanarlı dönerli trafik oluyor

    İkisi de 24/7 açık.
  • Salt Galata var ama her zaman dolu. Normalde lisansüstü seviyesinde öğrenci beklerken liseliler bastı koskoca merkezi. Mimarlar oturacak yer bulamadan gidiyor.
    Zeytinburnu cidden güzel. Hem modern hem de 24 saat açık. Zaman zaman çorba ikramı yapıyorlardı.
  • hocam yakın zamanda gittiniz mi ikisinden birine? kayıt falan istiyor mu nasıl giriş yapılıyor?
  • AI Engineer kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam. bilginiz var mı peki nasıl giriş yapılıyor zeytinburnu'na?
  • yhk18 kullanıcısına yanıt
    up
  • SALT GALATA VE MERKEZ EFENDİYE GİDİYORUM ARADA TAKSİMEDE GİDİYORUM BURAYA GİDENLER VAR MIII
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yhk18

    hocam yakın zamanda gittiniz mi ikisinden birine? kayıt falan istiyor mu nasıl giriş yapılıyor?

    zeytinburnuna bi vesikalık fotoğrafınla git kart çıkartıyorlar bi form dolduruyorsun 5-10dkya halledersin

    taksimde kimlik bırakıyorsun girişe
  • Maltepe'de Türkan Saylan Kültür Merkezi'nin kütüphanesine gidiyorum geniş güzel lâkin erken gitmekte yarar var, dehşet kalabalık oluyor bazen oturabilecek yer bulunamıyor.
  • teşekkürler hocam
  • Ben taksim atatürk kütüphanesine haftanın dört günü giderim. Sıra konusu malesef söylenildiği gibi, bazen hiç sıra olmuyor bazen de 2-3 saat beklediğim zamanları bilirim. Fakat genel olarak içeriye girdikten sonra tüm o yorgunluk gidiyor. Taksim'in havasından mıdır nedir insanın içi kıpır kıpır oluyor valla, aynı duyguları Zeytinburnunda ve Beyazıtta hiç yaşayamadım doğrusu.

    İçeriye girerken kapıya kimliğinizi bırakıyorsunuz, size sıra numarası veriyor güvenlik. İki tip masa çeşidi var, Cam kenarları ve yuvarlak masalar, Yuvarlak masalarda her sandalyenin karşısında bir priz var. Çalışmak için alan gayet geniş yuvarlak masalarda. Öyle evinizdeki masalar gibi bir şey değil tabi.

    Bunun dışında cam kenarındaki masalarda dörtlü prizler var yine elektrik sıkıntısı yaşamazsınız. Wifi konusu da aynı şekilde sıkıntısız. İbb wifi ile telefonuz numaranızla kaydolabiliyorsunuz ve yanılmıyorsam günlük 1GB gibi bir kotası var. (emin değilim)

    Çalışmak ve özellikle deneme atmak için biçilmiş kaftan bir mekan. Herkes kendi halinde, çoğu kulaklık takıp çalışıyor zaten. Gürültü, patırtı, araç sesi sıfıra yakın. Tuvaletleri genelde temiz, mescidi var. Kafeteryası alt katta. Çay normal zamanlarda 1 lira, ücretsiz dağıtılan zamanlar oluyormuş fakat hiç denk gelmedim ben. Yanına evinizden tost falan getirip kafeterya masalarında öğle gibi karnınızı duyurabilirsiniz ya da dışarıdan sipariş verebilirsiniz. Simit yemek isteyenler için 1.25 gibi bir fiyatı var. Çok pahalı değil yani.

    Dediğim gibi sessiz ve cana yakın bir ortam. Dışarıda ihtiyaçlarınızı gidermek için size verilen sıra kartını kulübedeki görevliye verip yarım saat limit ile ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Yakınında şok market var alışveriş yapıp yine kafeteryada yiyebilirsiniz. Kimse bir şey demiyor yani.

    Olumsuz yanı bana göre sadece kalabalık olması. Fakat bu kalabalık gürültü anlamında değil de sıra bekleme anında dediğim gibi. Başka soruları olan varsa sorabilir. Manzarası için bile gidilebilecek ender kütüphanelerden birisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam detaylı cevap için çok teşekkür ederim öncelikle. internetten baktım da birisi 7/24 açık değil şu an demiş 1-2 ay önce. durum nedir şu an? bir de mesela acıktık diyelim mecburen masadan kalkacağız o zaman ne yapacağız? geri dönünce yine boş bir yere mi oturacağız, sıra numarasına göre mi oturuyoruz yani
  • yhk18 kullanıcısına yanıt
    7/24 olayı şöyle hocam güvenlik dolayısıyla yanlış hatırlamıyorsam 00.00-06.00 arası girişler yasak. Ama sen diyelim 22.00-23.00 gibi geldin, sabaha kadar kalabilirsin, hatta 2 gün bile kalabilirsin öyle diyim. Kimse bir şey demiyor. 7/24 dedikleri bu. Dışarıya çıkma konusu şöyle. Kütüphaneye geldin. Adama kimliğini verdin diyelim sana 150 numaralı masa kartını verdi. Öğlen oldu, senin karnın acıktı, cumaya gitmen lazım vs. veya dışarıya çıkman lazım. Kartı güvenliğe veriyorsun yemek yiyeceğim vs. diyorsun. Yarım saat süren oluyor. o süre içinde gelip numaranı söyleyip kartını geri alıyorsun. İçeriye giriyorsun turnikelerden. Numaranı çıkmadan telefonuna falan yaz unutmaman gerekiyor yoksa vermez geri kartını. Sistem böyle. Çantan, kitapların falan kalsa da sıkıntı olmuyor çünkü sen kütüphaneden çıkış yapana kadar (tamamen çıkış yani yemek çıkışı falan değil) orası senin tapulu masan gibi oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kediliköşk kullanıcısına yanıt
    Ahahsjsjs burayı yazan var mı diye geldim gidiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üsküdar kadıköy çevresinde bildiğiniz yer var mı?
  • Kediliköşk kullanıcısına yanıt
    7/24 açık oluyor mu bende gelmeyi düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 58joker5858 5 kullanıcısına yanıt
    Hayır 9 da kapanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.