Şimdi Ara

İstanbul'da Daire Mi? Dükkan mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Bir kaç gündür bu ikisi arasında aile içi bir kavga dönüyor. Ben daire derken babam ''dükkan'' diyor. İkisi de sıfır yapılacak ve Pendik'te olacaklar. Dükkan 65-100 metrekare arası olacak, daire ise 3+1 120 metrekare olacak. Sizce bu ikisinden hangisi ileride bize daha çok gelir sağlar ve daha az sıkıntı yaratır?




  • KESİNLİKLE DÜKKAN..Ev alıp kiraya vermek akıl işi değil..Dükkanda üç duvar bir cam var..Kiracı ne yaparsa yapsın zarar veremez....Evde ise penceresi, kapısı, lavabosu, banyosu, , kombisi , boyası , bilmem nesi....Hep dert.. Her kiracı çıkması 3 aylık kira masrafı demek..Bir şerefsiz kiracıya 1 yıllık kontrat yaptım..7 ayda evlenecem dediği kız çıkıp gitti...Bu kazma Evden çıktı ..Banyodaki büyük kocaman duşu sökmüş yerine plastik 25 liralık bir telefon takıp gitmiş.. Evde yeni badana boya yaptık verdik..Duvarlara güçlü tutkal ile resimler yapıştırmış...Kız yaptı diyor....Ulan pislik evi ben sana verdim.....Yabancı kızı sen getirdin..1 aylık depozito aldım... Bu ay sıkıntım var depozito yerine oturayım gelecek ay çift kira vereyim dedi..Peki dedim...Defoldu gitti.....Ev haşat..Dahası banyo tıkanmış 450 lira masraf ettim diye fatura yutturmaya kalktı..Banyo açmaya 450 Lira fatura.5 yıl öncesi....Kabul etmedim...Sen tıkadın sen açacaksın...50 - 100 lira..En çok..450 Lira ne ?? Defoldu gitti. 7 aylık kiranın 3 ayını masrafa harcadım....Şahsiyetsiz adama düşersen evi harabe edip gidiyor...Ev akıl işi değil..Oturmak için olur...Kira için asla ve asla...Ben alacak , yapacak olsam KESİNLİKLE DÜKKAN --- OFİS - BÜRO..Tercih ederim...Ev alırsan kiracı 2 yılda değişir diyenler her kiracı çıkması 3 aylık kira masrafı , tamiri boş ev en az 2 - 3 ay kiracı bekliyor gitti 6 aylık kira.Evi tertemiz badana boya yaptır ver....Kiracı 3 - 4 yıl sonra çıkıyor ne badana ne boya kalmış..Ahır gibi evi kullanmış....Pis eve kiracı gelmiyor...Temiz ev vereyim desen bir badana boya en az 3 bin en çok 4500 Lira...Bunları bilmiyorlar..Haberleri yok....Doğru olan evi boyasız vermek...İstediğin gibi badana boya yaptır otur kardeşim..Ben 5 krş vermem..Çıkarkende pis bırak çık demek lazım...Denilmiyor..... 

  • Merhaba hocam..Ben olsam konut alırdım.Bu anlatacaklarım belki etik gelebilir belki gelmeyebilir ancak düzen bu şekilde işliyor...


    Dükkan aldığınız zaman kiracınız uzun yıllar oturur(genelde) belli bir gelir düzeyiniz olur kira artışlarından cok fazla kazanamazsınız.Bu gun kiraya verseniz devletin belirleyeceği orandan ötesini sağlayamazsınız.Ancak konut alırsanız ortalama 1-2 yılda kiracı değişir ve her değişen kiracıda güncel piyasa değeri üzerinden kiralarsınız ve çok daha yüksek kira gerisi sağlarsınız.İlerleyen dönemde satmak isterseniz her zaman daha kolay satılacaktır.Ek olarak dükkan olarak verdiğiniz zaman devir etmek isteyen kiracıınız olacaktır bir çok problem yaşanabilir.Karar sizin

  • Çok teşekkürler yanıtınız için.

  • bütün yatırım uzmanları uzun süre işyerinden çok konut ve arsa yatırımı yapın diyor. konutta yatırımı çıkarma süresi 20 işyerinde 30 yıla çıkmış durumda.

  • KESİNLİKLE DÜKKAN..Ev alıp kiraya vermek akıl işi değil..Dükkanda üç duvar bir cam var..Kiracı ne yaparsa yapsın zarar veremez....Evde ise penceresi, kapısı, lavabosu, banyosu, , kombisi , boyası , bilmem nesi....Hep dert.. Her kiracı çıkması 3 aylık kira masrafı demek..Bir şerefsiz kiracıya 1 yıllık kontrat yaptım..7 ayda evlenecem dediği kız çıkıp gitti...Bu kazma Evden çıktı ..Banyodaki büyük kocaman duşu sökmüş yerine plastik 25 liralık bir telefon takıp gitmiş.. Evde yeni badana boya yaptık verdik..Duvarlara güçlü tutkal ile resimler yapıştırmış...Kız yaptı diyor....Ulan pislik evi ben sana verdim.....Yabancı kızı sen getirdin..1 aylık depozito aldım... Bu ay sıkıntım var depozito yerine oturayım gelecek ay çift kira vereyim dedi..Peki dedim...Defoldu gitti.....Ev haşat..Dahası banyo tıkanmış 450 lira masraf ettim diye fatura yutturmaya kalktı..Banyo açmaya 450 Lira fatura.5 yıl öncesi....Kabul etmedim...Sen tıkadın sen açacaksın...50 - 100 lira..En çok..450 Lira ne ?? Defoldu gitti. 7 aylık kiranın 3 ayını masrafa harcadım....Şahsiyetsiz adama düşersen evi harabe edip gidiyor...Ev akıl işi değil..Oturmak için olur...Kira için asla ve asla...Ben alacak , yapacak olsam KESİNLİKLE DÜKKAN --- OFİS - BÜRO..Tercih ederim...Ev alırsan kiracı 2 yılda değişir diyenler her kiracı çıkması 3 aylık kira masrafı , tamiri boş ev en az 2 - 3 ay kiracı bekliyor gitti 6 aylık kira.Evi tertemiz badana boya yaptır ver....Kiracı 3 - 4 yıl sonra çıkıyor ne badana ne boya kalmış..Ahır gibi evi kullanmış....Pis eve kiracı gelmiyor...Temiz ev vereyim desen bir badana boya en az 3 bin en çok 4500 Lira...Bunları bilmiyorlar..Haberleri yok....Doğru olan evi boyasız vermek...İstediğin gibi badana boya yaptır otur kardeşim..Ben 5 krş vermem..Çıkarkende pis bırak çık demek lazım...Denilmiyor.....İstanbul'da Daire Mi? Dükkan mı? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 23 Mart 2022; 8:46:35 >




  • taşkafa T kullanıcısına yanıt
    Bu devirde kiracı edinmek zarardır dükkan oldu temiz iş tmmdır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dükkan kör cephe değil ise kesinlikle dükkan al. Kusura bakmayın ama daire al diyen arkadaşlar bence sağlıklı düşünemiyor.

  • Önceden kirada evim vardı, şanslı değilsen evin derdi bitmiyor. Boş durduğunda da her ay site yönetimine aidat ödüyordum birde, sattım kurtuldum.
    Şimdi kirada küçük bir dükkanım var. Çok daha memnunum, benim tercihim işlek, ayaküstü bir yerde olması. Arkalarda biraz daha sapa bir yerde 100m2 olacağına yaya trafiğinin yoğun olduğu yerde 25m2 olsun tercih ederim. Hiç boş kalmıyor, 7 yılda 5. kiracım, çiğköfteci, parfümcü, ayakkabıcı, telefoncu vs oldu. Son kiracılar ben daha kiralık ilanı falan yapıştırmadan, emlakçıya vermeden yandaki dükkanlara sorup beni bulmuşlardı. Son kiracı çıktığında anahtarı aldım, kapıyı kilitleyip gittim, 2 sene önce pandemi var ben gelemem bida buralara, uğraşamam, 1-2 ay dursun sonra bakarım dedim. İlan falan olmadığı halde Kendiliğinden kaç kişi aradı kiralamak için. Şimdiki kiracı daha büyük dükkana çıkmak için boşaltacak dükkanı yakında, hemen o sokaktan esnaf birisi aradı geçen hafta, oğluna küçük biyer bakıyormuş falan, dedim “daha dükkan boşalmadı, doğmamış çocuğa don biçilmez, boşalsın o zaman görüşelim”.
    Uzun lafın kısası yine kiraya vermek için bir yer alacak olsam 20m2 olsun ama işlek biyerde olsun dükkan bakarım. Üstelik ev gibi, lavaboydu, mutfak dolabıydı, musluktu, boya badanaydı hiç bişeye karışmıyorum. 4 duvar zaten, giren kiracı kendi işine göre dekorasyonunu yapıyor, cebimden dükkan için bi’ kuruş çıkmadı daha 7 senede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycanata -- 6 Ağustos 2022; 0:37:49 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Hocam ev İstanbul'da Maltepe civarında değilse Anadolu yakasının diğer yerlerinden ev alınmaz, bu saatten sonra kiraya da veremezsin, kimse o kiraları ödeyemez, alacaksanız dükkan öneririm. Ev alacaksanız da sadece Maltepe'yi öneririm,eski olsun maltepe'de olsun.

  • Neredeyse bir yıl önce sorulmuş ama belki başka ilgilenenler olur diye yazıyorum.


    İş yerlerinin demirbaşı dairelere göre daha azdır; dolayısıyla kiracının kira bedelinden kesinti talebi az olur.


    => Dairelerde en çok mutfak dolapları, parkeler, kombi, klima, elektrik anahtar ve prizleri ve ıslak zemin kapıları çokça masraf çıkarmaktadır.

    İşyerlerinde bu sorun çok daha azdır çünkü genellikle kombi, parke ve mutfak dolabı olmaz. Olsa bile bir çok dükkan kiracısı (bu giderler kullanıma ve zaman içerisinde aşınmaya bağlı olduğu için) bu giderleri mal sahibine söylemezler.



    => İş yerlerinden mal sahibinin ödediği vergi ödemesi daireye göre daha azdır.


    => Genel olarak (semtine göre değişiklik gösterebilir) iş yerlerinin yıllık primleri dairelerden daha fazladır.





    İstanbul'da Daire Mi? Dükkan mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuruoglu -- 2 Kasım 2022; 16:12:41 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.