Şimdi Ara

İstanbul'da 220 bin lira altı bin lira kira getirili daire arıyorum. Yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
4
Favori
4.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ev almak istiyorum. Denklemimimi sizinle paylaşmak istedim. Hem mali konuda fikirlerinizi hemde sizden muhit önerileri bekliyorum.
    Bütçeme uygun şöyle bir hesap yaptım.
    -Kredi taksit ödemesi için aylık 1500TL ayırabilirim.
    -1500x120ay için 110 bin TL kredi çıkıyor.180 bin geri ödemeli.
    (....kredi hesap sitelerinden hesapladım o siteler doğru veri verir mi? fikri olan yazabilirse sevinirim)
    110 bine 120 binde ben katıp max herşey dahil 230 bin TL ye çıkabiliyorum.
    Tapudaki masrafları genelde ev sahipleri alıcıya yıktığını söylyorlar. 3+3=6 bin oraya emlakçı aracı olursa 4 bin de onun komisyonu, yani bütçem 220 bin TL ye düşüyor.(eksiğim varsa düzeltiniz)

    İlk aşamada evde oturmayı düşünmüyorum. Kiracıyım 700 TL kira ödüyorum evden muhitten komşulardan çok memnunum. 2-3 yıla kentsel dönüşüm olacağı söylentisi var.
    Yani daha çok kiraya vermeyi düşünüyorum.
    İkinci denklemim şu;
    İstanbulda 220 bin TL ye alıp 1000-1100TL civarında kiraya verebileceğim bir muhit varmıdır?

    Yorumlarınızı önerilerinizi bekliyorum.







  • Emlakçıyı aradan çıkar, emlakçısız da alabilirsin,
    Kredi vadesini azalt, mümkün mertebede daha az kredi çek, faiz oranını ve dosya masraflarını iyi araştır,
    Her şeyden önemlisi alacağın evi iyi araştır acele etme piyasa durgun zaten bu sezon ölü ev almak için iyi bir dönem,
    İstanbul da 220bin tl ye en yüksek 1000tl kira getirisi bulursun.
    Bir mühendis ve müteahhit olarak görüşüm ihtiyacım yoksa yatırım için daire almam.
  • Emlakçıyı aradan çıkar, emlakçısız da alabilirsin,
    Kredi vadesini azalt, mümkün mertebede daha az kredi çek, faiz oranını ve dosya masraflarını iyi araştır,
    Her şeyden önemlisi alacağın evi iyi araştır acele etme piyasa durgun zaten bu sezon ölü ev almak için iyi bir dönem,
    İstanbul da 220bin tl ye en yüksek 1000tl kira getirisi bulursun.
    Bir mühendis ve müteahhit olarak görüşüm ihtiyacım yoksa yatırım için daire almam.
  • Tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim. Soyle kaba bir hesap yaptim 120 ay ortalama 1200 tl kira versem 144000 lira kira odemis oluyorum. Aylik 1200 lira odemeli kredi ceksem 80 bin kredi cikiyor yani on yilda 80 bin zararim var. Kirada olmak cok kotu gercekten ev sahibi direk maasa ortak oluyo oturdugu yerden. Bu duzen daha ne kadar boyle gider Allah bilir.Allah bizede kendi evimizi nasip eder insallah
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çamır

    Tavsiyeleriniz icin cok tesekkur ederim. Soyle kaba bir hesap yaptim 120 ay ortalama 1200 tl kira versem 144000 lira kira odemis oluyorum. Aylik 1200 lira odemeli kredi ceksem 80 bin kredi cikiyor yani on yilda 80 bin zararim var. Kirada olmak cok kotu gercekten ev sahibi direk maasa ortak oluyo oturdugu yerden. Bu duzen daha ne kadar boyle gider Allah bilir.Allah bizede kendi evimizi nasip eder insallah

    Öncelikle kira hesaplamanızdan başlamak istiyorum.Hesap makinesinde hesapladım 120*1200=144.000 TL yapıyor çok doğru.Burada ki eksiklik yıllık ortalam %10 en iyi düşünceyle %5 gelen zam olarak düşünelim.Yani bu yıl 1200'e oturduğunuz ev diğer yıl en iyimser 1250 olur diye düşünüyorum.5 liralık fark yılda 600 tl ye tekabül ediyor.10 yılda 6.000 tl yapar diyelim.Yani 150.000 tl 10 yılda kira vermiş oluyorsunuz(min. hesaplamadan). 10 yıllık gayrimenkul piyasasının artışını düşünün.Bu gu gun 220.000 Tl'ye aldığınız daire en kötü ihtimalle 350.000 tl olur diye düşünüyorum( + - ortalama).Yani 130.000 Tl kadar ortalama gelir elde ediyorsunuz.YUkardaki beyfendinin dediği gibi düşünsek(istanbul piyasasını bilmiyorum) hiç artış yapmamış olsanız bile 120 ayda ortalama 120.000 TL kira geliri sağlamış oluyorsunuz yada tasarruf etmiş oluyorsunuz.Toplayacak olursak 220.000 tl ye almış olduğunuz ev 120 yıl sonunda 350.000 tl oluyor(130.000 tl değer artışı) + 120.000 tl kira geliri toplamda 470.000 TL yapıyor.Diyelim ev o kadar değer artışı olmadı 20 lira daha düşüyoruz 450.000 TL paramız oluyor.Yatırım 220.000 Lira 120 ay sonu dönüş 450.000 yani 2 katı bir dönüş sağlıyor.Kentsel dönüşüme girdiği taktirde ki 10 yıla girer diye düşünüyorum o rakamlar çok daha yüksek olacaktır.Evet Türkiye'de tapu masrafları o yönde ilerliyor.Toplamda %3 +%3 eşit miktarda ödenmesi gerekiyor.Ancak birde halk arasındaki yasalar var.O açıdan genelde alıcı ödüyor ama anlaşmanıza da bağlı elbette.Emlakcıdan almak zorunda değilsiniz ancak güzel daire bulursanız gerçekten içinize sinen kaçırmayın alın derim.3-4 lira komisyon vermekten kaçarken 20 lira piyasanın altındaki daireyi kaçırmak hoş olmasa gerek.Eski bina düşünüyorsanız geniş az kat olan binalardan alın derim.Arsa payı ne kadar geniş olursa sizin alacağınız daire de o kadar geniş olur.Satarken yada kiraya verirkende o kadar güzel getirisi olur.Merak ettiğiniz konu olursa buradan yada özelden yazabilirisiniz




  • Yorumunuz için teşekkür ederim.
    Bir sorum daha olacak bilenler cevaplarsa sevinirim.
    Krediye uygun olmayan arsa tapulu daire almak mantıklımıdır?(hisse veriliyormuş sanırım arsadan?)
    Daire üstünde nasıl hak sahibi olunuyor bu şekilde?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çamır

    Yorumunuz için teşekkür ederim.
    Bir sorum daha olacak bilenler cevaplarsa sevinirim.
    Krediye uygun olmayan arsa tapulu daire almak mantıklımıdır?(hisse veriliyormuş sanırım arsadan?)
    Daire üstünde nasıl hak sahibi olunuyor bu şekilde?


    Rica ederim..Yanlız o tarz şeyler çooook riskli..Eski ev alın,kötü ev alın ama evrakları tam olan ev alın.Allah göstermesin acil bir şeye ihtiyacınız olsa eviniz eskide olsa kötüde olsa fiyatı kırarak satabilirsiniz ama bu şekilde evi satmak cok zor.Arsa tapulu derken neyi kastetti acaba.Kredi çıkmıyor demiş;Daire sağlam bir şey olsa banka kredi zaten verir demekki banka ciddi bir risk gördü ki kredi vermiyor.Biz iskan olmasa dahi kredi çıkartıyoruz.Acaba bina ruhsatımı yok ? bunlar önemli unsur.Tam detayları öğrenin tekrar yazarsanız bilgilendirmk isterim.ANCAK yinede bulaşmayın derim.Çünkü satışların coğu kredi destekli olduğu için ilerde satmak istediğinizde satışınız cok zor olacaktır ve istediğiniz rakama satamayacaksınız malesef



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 21 Aralık 2016; 15:16:4 >




  • İstanbulda 10 yıl ve üstü yaşta imar olmayan yerlerde yapılan evler için diyorum. ör: 300 m2 arsa üzerine yapılmış 150 m2 binadaki 6 dairenin 300 m2 arsayı 6 eşit parçaya bölmeleri şeklinde oluyormuş. Mahallenin Kentsel dönüşüme girme ihtimali yüksek .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çamır

    İstanbulda 10 yıl ve üstü yaşta imar olmayan yerlerde yapılan evler için diyorum. ör: 300 m2 arsa üzerine yapılmış 150 m2 binadaki 6 dairenin 300 m2 arsayı 6 eşit parçaya bölmeleri şeklinde oluyormuş. Mahallenin Kentsel dönüşüme girme ihtimali yüksek .

    İstanbul'un imar planı gerçekten çok karışık.Standartları tutmayan bir şehir.O bölgedeki belediye ile tapuyu alarak görüşün onlar risk yok derse alın yada almayan karar size kalmış
  • çamır kullanıcısına yanıt
    Dusunursen Benim Daire Ver Beylikduzunde Tuyap Fuarinin Yaninda 1+1 70 metrekare 170 bin lira.
    1050 lira aylik geliri var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, öncelikle iyi günler dilerim.


    Tercihen; Kocaeli bölgesinde bir yatırım yapmak sizlere İstanbul bölgesinden daha fazla getiri sağlayacaktır. Kocaeli, İstanbul'a yakın olmasının nedeni ile değerli bir bölge fakat bu değerleri Kira Bedeli ile geriye toplamak mümkün.

    Bizzat ben Emlakçıyım, şu anda elimde bulunan ve içerisinde 750TL'ye Kiracısının bulunduğu 180m2 Dairemizi satıyorum. Fiyatı da 145.000TL'dir. Kiracıyı çıkartmadan direk yatırım yaparak paranızı kazanmaya devam edebilirsiniz. Muhit güzel ve İzmit / Merkez'de kalmaktadır.

    145.000TL Daire Fiyatı + %3 Emlakçı Komisyonu ile Daireyi sizlere verebilirim.
    Daha detaylı bilgi almak isterseniz lütfen bana ulaşınız.

    UĞURCAN ALYÜZ.
    0530 456 54 84
    ugurcan.alyuzz@icloud.com

    Dairemizin Sahibinden Bağlantısı;
    https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-dma-gyo-ve-insaat-merkezi-konumda-3-plus1-180m2-satilik-daire-373186747/detay/




  • ben şöyle bir proje ile ilgileniyorum.www.msypendix.com.tr . Çok hoşuma gitti, gittim gördüm belki senin de aklına yatar hocam. Birazdan bir konu da açıcam bunla ilgili tüm arkadaşlarımız görsün yararlansın diye. Belki biraz bütçeyi aşar ama kira getirisi aşırı yüksek olur. Metronun dibinde hemen. İstanbul'da 220 bin lira altı bin lira kira getirili daire arıyorum. Yardım?




  • Yine de şöyle bir öneride bulunmadan duramayacağım. Kira Getirisi olarak paranızı bir Daire'ye yatırmak yerine, Arsa alım satımı ile paranızı çoğaltmak gibi bir şansınız da bulunmaktadır. Bu konu biraz daha derin olduğu için arzu etmeniz halinde imzamda bulunan numaradan ulaşabilirsiniz.
  • Merhaba arkadaşlar, sizlerle bir fırsatı paylaşmak istiyorum. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe kampüsü bölgesinde 1+1 dairelerimiz satışa sunulmuştur. Bu daireleri Kredi Yurtlar Kurumu kiralamış olup aylık 850 TL kira garantisi ile 10 yıl sözleşme yapmıştır. Tek yapmanız gereken 159.000 TL olan daire bedelini ödemek ve 10 yıl boyunca kiranızı almak. Kiracı arama , kiracım para yatırdımı diye düşünme, elektrik su doğalgaz bağlatma , aidat vb eşya apartman giderleri ödeme gibi hiçbir sorununuz olmayacak. her yıl tefe tüfe oranında artış da sözleşmede olacaktır. 10 yılda ortalama 1200 TL aylık kira aldığınızı varsayarsak 144.000 TL yi zaten dairenin kirası karşılıyor. Ayrıca daire bedelinin %80ine kadar da kredi kullanma şansı da bulunuyor. Detaylı bilgi ve görüşme için lütfen temaizmir.sahibinden.com adresinden bilgi alınız.

    Emlak Ofisinden 1+1, 58 m2 Satılık Daire 159.000 TL'ye sahibinden.com'da - 378713437




  • Al hocam fatihten 1+1 arakat yada giriş kat daire içine iki eşya atıp araplara 1500 e bile verirsin kiraya.Bu bölgede herkes öyle yapıyor.Ev eski olur 40-50 yıllık.İlerde kentsele girer müteahhitle sıkı pazarlık yaparsın hertürlü kazancın olur.Hatta peşin para varsa krediye uymayan ev bile alabilirsin.Araştırıp ihtiyaçtan satan paraya sıkışan satıcıyı bulup kelepir düşürmen lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolkanCOO -- 26 Aralık 2016; 14:43:40 >
  • Merhabalar,


    Bende sizin gibi aynı fiyatlara makul oranda daire arayışı içindeyim ve yüksek kira getirisi istiyorum bi nebze olsun bu süreçte çok kişiyle konuştum ve hala karar verme aşamasındayım.
    Kısaca en mantıklı geleni sizinle paylaşmak isterim. Beylikdüzü son durak özyurtlar rezidans var tüyap fuar merkezinin yan tarafında rezidans içerisinde oturanlar genelde fuar yöneticileri ve günlük kiralık daireler mevcut. Bu günlük kiralık daire işi yapan firmalar orada 1+0 ve 1+1 dairelere 1000-1200 TL cıvarında kira ödüyorlar. Biraz risk alıp belirttiginiz tutarı 250 bin TL cıvarına çıkartabilirseniz. 2 adet alabilirsiniz. Daire piyasası 125bin ile 135bin TL arasında değişiklik gösteriyor. iyi bir yatırım olacağı kaanatindeyim. Bunun dışında diğer bir görüşüm. Büyükçekmece ilerisinde muratçeşme ekinoba mahallelerinde daire fiyatları belirttiğiniz tutara yaklaşık ve e5 yoluna komşu daireler. fiyatları nedense bana şu etapta uygun geliyor. 2-3 sene içerisinde metrobüs geçiceğini varsayarsak eğer ev durduğu yerde 2x değerleniceğine inanıyorum. İyi çalışmalar tekrardan. Acele etmeden karar verin.




  • yine pembe hayaller, hani vergiler gelirden vergi vereceksiniz hükümet para kazandın para ver bana diyecek

    ev eskiyecek arızalar taidlatlar gerecek, bozulacak, boyanacak aidatı apartmanan cephesi asansörü zırtı bozulacak krediyle ev alıyorsunuz hem hayat sigrotası ödeyeceksiniz hem kaskosu daskı olacak kirada bu giderler yok evsahibi ilgileniyor

    hepsini gectim nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz sizin alacağınız ev hiç boş durmayacak hep kiracı bulacak hemde istediğiniz paradan

    hadi onuda geçtim kiracınızda gül gibi olacak size hiç takmayacak pembe hayallerinizi gerçekleştirmek için caba sarfedecek

    ...
  • Yorumlar icin tesekkur ederim. Acele etmiyorum. Baharda is degisikligi yapacagim haziran gibi eger iki yil onumu gorebilirsem harekete gececegim. Anadolu yakasi tercihim. Oturdugum ev kentel donusume gitmesi durumuda var. Burdan cikinca kendi evime gecmek hedefim. Kiraci konusundada haklisiniz vergi vs konusundada. Gercekten de son model bi mersedes alsam kiraya vermem diye dusunuyorum. Oysa ev iki mersedes parasinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: proya

    Emlakçıyı aradan çıkar, emlakçısız da alabilirsin,
    Kredi vadesini azalt, mümkün mertebede daha az kredi çek, faiz oranını ve dosya masraflarını iyi araştır,
    Her şeyden önemlisi alacağın evi iyi araştır acele etme piyasa durgun zaten bu sezon ölü ev almak için iyi bir dönem,
    İstanbul da 220bin tl ye en yüksek 1000tl kira getirisi bulursun.
    Bir mühendis ve müteahhit olarak görüşüm ihtiyacım yoksa yatırım için daire almam.

    emlakçı emniyet sibobu =)
    220 etmeyecek eve, malı değerli ev sahipleri 350 diyorlar =)
    emlakçılardaki evler sahibindencilere göre çok daha uygun =)
    arada emlakçı olması şart =)
    emlakçı sattıramayacağı ev üzerinde durmaz =)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: simply_freedom

    ben şöyle bir proje ile ilgileniyorum.www.msypendix.com.tr . Çok hoşuma gitti, gittim gördüm belki senin de aklına yatar hocam. Birazdan bir konu da açıcam bunla ilgili tüm arkadaşlarımız görsün yararlansın diye. Belki biraz bütçeyi aşar ama kira getirisi aşırı yüksek olur. Metronun dibinde hemen. İstanbul'da 220 bin lira altı bin lira kira getirili daire arıyorum. Yardım?

    hocam proje hakkında bilgi aldınız mı ? fiyatlar özellikle




  • Konu biraz hort olacak ama 2+1 evimiz var gaziosmanpasa merkezde bir mahallede. Buralarda ev bulmak çok zor mesela (kiralık olarak) ve şuan benim eve 1.100 TL veriyorlar en düşük kira olarak çünkü yeri güzel genelde memurlar tercih ediyor çünkü. Evin fiyatını söyliyim 220 bin TL ye şuan bu ev alınır. Özet olarak uygun fiyata ama konumu güzel yer denk getirir iseniz başka yerden yarı katı fazlasına aldığınız evin kirasi belki de çoğunu alabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.