Şimdi Ara

İstanbul Autoshow 2017 fuarına 20 büyük otomobil üreticisi katılmıyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
1
Favori
12.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alın teri, emek olmadan kazanılan paranın hükmü yoktur dedik, anlatamadık; evrende her şey denge üzerine kuruludur, eğer sen hile yaptığını, akıllılık yaptığını zannediyorsan yiyeceğin tokat da bir o kadar büyük olur dedik anlatamadık; yapacağımız şey çok basitti, öğrenecektik, çalışacaktık üretecektik, düzeltecektik daha iyi yapacaktık, rekabet edecektik, sürekli gelişme gayreti gösterecektik. Yani bir bebekte bile olan doğal mantığı uygulayacaktık. Bir ürünü nasıl yaparım, nasıl bunu daha ileri götürürüm, bunu nasıl pazarlarım ve bunlar için gerekli tüm alt yapısal işleri nasıl yaparım yerine, mevcut pastayı herkesten çok nasıl ben yerim, nasıl herkesi uyuturum vb mantıkla cahilce hareket ettik. Yıllarca iş yapmak yerine insanların tuzaklarıyla uğraşmaktan ve insanların körü körüne yokuş aşağı gitmelerini önlemeye çalışmaktan ya da görüp elinden bir şey gelmemekten yoruldum artık....





  • Hayla akp yi tutanlar varya .nasıl bir insan hergün aldatılan birisine böyle bir gücü vermeye cesaret eder şaşıyorum.
    neyse benim gelceğimiz çalan hırsızlarla,Allah tan başka bir kişi ye korkanlarla işim yok.
    (zaten gerçektende işim yok,sağlık sigortam yok hepinizi yukarıya havale ediyorum evet ciler)

  • Konu ile ilgili düşünce üretebilmek için dahi bir zeka,çok iyi bir ekonomist,çok zengin bir yatırımcı falan olmaya gerek yok.Sen olsan ben olsam Türkiye gibi bir ülkede gidip araba göstermeye,tanıtım yapmaya stand parası ödemeye gerek duyar mıyız?Aramızda kaç kişi evet giderim der ki?Tüketici olarak bakın birde herkesin elinde iyi yada kötü bir telefon fotoğraf fotoğraf fotoğraf eeee.....
    Yorumlardaki gibi parti işine çevirmek istemiyorum bu durumu ama arkadaşlar rica ediyorum birbirimizi tanımayan onlarca insanız burada.Hakeretin kimseye faydası yok.Meclisteki birbirinden şerefli 550 adam için küfretmeyin.Biz yaşıyoruz zannediyoruz da bence bu ülkede doğduğumuz için Allah belamızı vermiş.Ülkede hepimiz biliyoruz iyi giden tek şey milletvekili zammı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virtual Reality

    Müşteri bir araba alırken %110 vergi ile 1 tane de devlete alıyor. Devlet, hiç bir halt üretmeden, üreticiden daha çok para kazanıyor. Böyle iğrenç sisteme hangi otomobil üreticisi sıcak bakabilir ki? Türkiye'yi mafya yönetiyor sanki, bu kadar haraç (vergi) kesilir mi halktan!



    -

    -



    *Arabaların gerçek fiyatı*



    Ekonomi/Fiyat/Alım gücü karşılaştırması:



    UYARI: Fiyat karşılaştırması yaparken yanılmamak için Euro'yu Türk Lirasına çevirmeyiniz. 100 EUR olan bir ürünün Türkiye de 100 TL'ye satılıp satılamayacağını düşünün. Hesabı bu şekilde yapın. Aksi taktirde yanılırsınız.



    -



    Almanya'nın iki popüler otomobil ilan sitesi (Almanya'nın sahibinden com u)



    Arabaların gerçek fiyatına bakabilirsiniz. (Türkiye de prestij, statü göstergesi olan araba aslında son derece değersiz bir taşıt.)



    http://www.mobile.de/tr/



    https://www.autoscout24.com.tr/?genlnk=foot&genlnkorigin=de-all-all-home





    İki otomobil sitesinde de Türkçe dil desteği mevcut. Menü simgesine basınca dil değiştirme seçeneği gözüküyor.



    -



    Almanya metro market fiyatları

    Ürün türüne göre haftalık katalogları indirip fiyatları inceleyebilirsiniz. (Türkiye de ki metro gross market katalogları ile fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Almanya da steak yapmayanı dövüyorlar.)



    https://www.metro.de/





    Para birimi dönüşümü kesinlikle yapmayın. 1 EUR = 1 TL, €100 = ₺100 olarak düşünün.

    kdv leri unuttun

    2000cc üzeri bir araçta

    1 tane kendimize 2 tane hükümete alıyoruz

    benzindeki %100 vergi ile hükümete hediye ettiğimiz arabaların benzininide biz koymuş oluyoruz




  • motoru olmayan merkavada koyarsın oda mtu motor kullanıyor.Aşağılık kompleksini aşın biraz.eleştirmekle saçmalamak arasındaki farkı anlayın yeter. kore ve israilde alman mtu motorunu kullanıyor.ilk 250 parti üretimde mtu kullanılacağı zaten belliydi.şu anki ihalede o şekil yapılacak.tankın k-2 ile uzaktan yakından alakası yok.teknik destek alındığı kadar teknik destekte verilmiştir.maalesef tümosan motor işinde şark kurnazlığı yapıp birini bulur onla bu işi götürürüm hesabı yaptı sıkıntı burada.zaten 250 tank için 5 yıl üretim süresi var.bu sürede motor yapılır lakin olay transmiyonda motorda değil.üstelik koreliler daha akkorun muadilini yapamadılar.
  • frost901 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle; VW, Seat falan ülkenin durumundan bağımsız satan otomobiller. Bence sorun da burda zaten, nasıl olsa satıyoruz deyip diğer sebepleri bahane göstererek akıllarınca kara geçecekler heralde.

    Keşke toplum bilincimiz yerinde olsa da bu tür firmaların arabalarını alırken 3 5 kez yeniden düşünsek...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paralel lan bunlar..
  • Gelen markalar?



    Kendim bulmaya çalışıyorum ama hangisi aklıma gelse listede.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eyy Ford,eyy Volkswagen.Buyrun sandık orada.Kendinize güveniyorsanız,şu kadarcık yüreğiniz varsa gelin halka gidelim.BİZİM ŞER ODAKLARIYLA,FAİZ LOBİSİYLE İŞİMİZ OLMAAĞZZZZZ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hector_1990

    firmalar bile adam yerine koymuyor bizim ülkemizi zengini zaten yurt dışından alıyor gerisi apaçi görmemiş dolu deyip masrafa gerek duymamışlar
    bizim köprümüz var hava limanımız var onlara bakıp dururuz
    ya kaç hükümet geçti şu ülkede bir tanesi demedi bizim ülkemiz niye daha fazla üretmek için fabrika olsun üretim tesisleri araştırma geliştirme tesisleri yapılmıyor ?????
    ithalat ne kadar ihracat ne kadar ?? üretilen elektrik ne ile üretiliyor ?
    niye bizim ülkemizde euro/usd tl ye oranla çok yüksek 1 euro 4.05 tl 1 usd 3.85 tl
    gelişmiş ülkelerde devlet halkı için vardır bizde işler tam tersi halk devleti için var devlet kendine devlet bu ülkede kendi çalışanını bile ayrı statüde tutuyor
    gümrük vergisi kdv ötv daha türevi çok üretmek için adım yok haraç için isim çok kusura bakmasın kimse muzzz cumhuruyeti



    Dostum, eğitim sistemin berbat olması otomatik olarak ülkede yetişen herkesi ve onların ZİHNİYETİni etkiliyor. Bu eğitim sistemi ile devam ettikçe ülkede halk devlete çalışmaya devam eder. Bunun partiler ile alakası yok, sonuçta bu partilerdeki insanlarda bu bozuk eğitim sisteminden çıkıyor. Sonuçta onların vatana millete hayırlı bir şey yapacağını beklememek lazım. Tabi, birde TR'de herkes ülke menfaati ile değilde ferdi menfaat ile takılma---....




  • Oto lobisi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: benhuraxu

    Hangi markalar geliyor direkt onu saysaydınız. Birde bizim yöneticilerimiz ile dalga geçen kuşbeyinsiz üyeler bu siteye fazlalık. Siz gidin o boklu götünüzü yıkayın. SSK'yine bile batıran salaklara verdiğiniz destek zeka seviyenizi gösteriyor.

    gılışlaroğlu seseka yı batırdı goygoyu bitmedi mi daha yav?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V2

    Tl kazanip ithal hic bir sey alinmaz artik. 3 ayda 2 kat artti fiyatlar nerdeyse...

    Sebze mevya dışında ithal olmayan ne kaldı ki.. Onlar da karayolu ile taşındığı için benzin fiyatlarından dolayı, kimisinin tohumu israilden, üstüne sıkılan ilacı avrupa birliğinden alındığı için dolaylı yoldan zaten fiyatı artıyor.

    Havyanın yediği küspe bile ithal gerisini sen düşün..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _RevO_


    quote:

    Orijinalden alıntı: alemburda34

    F-35 koyarız artık fuara

    Senin degilki ?

    Motoru olmayan Guney Kore'li Altay'i koy o daha iyi olur.

    Ne çapsız bir insansız sen ya her yerde aynı yorum. Seviniyorsundur sen şimdi bir de rezillik diz boyu
    İlk 250 paketlik üretim Mtu motorunu kullanacak
  • Bunlarda gelmese başka marka kalmadı zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: benhuraxu

    Hangi markalar geliyor direkt onu saysaydınız. Birde bizim yöneticilerimiz ile dalga geçen kuşbeyinsiz üyeler bu siteye fazlalık. Siz gidin o boklu götünüzü yıkayın. SSK'yine bile batıran salaklara verdiğiniz destek zeka seviyenizi gösteriyor.

    Sevgili forum dostu; şimdi ssk mevzusunu istersen hiç açma çünkü sosyal yardımlaşma kurumları hep zarar eder. Son 3 yıldır sgk nın 20 milyar TL açık vermesi gibi. Eğer SGK bir şirket olsaydı her yıl batardı. Kılıçtaroğlu'nu ben eleştirsem şöyle eleştirirdim: "Eğer 3 seçim arka arkaya kazanamamış bir lider ne olursa olsun istifa etmelidir", gibi etiksel bir yaklaşım olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mokinto -- 28 Ocak 2017; 18:57:39 >
  • Bu kadar markanın gelmemesi gerçekten ilginç...
  • daha dün sp ve fitch reyting firmaları yatırım yapılabilir ülke listesinden çıkardılar bizi .. adamlarda yapmıyor doğal olarak . parada devalüe oldu 2 misline çıktı dolar kime satacaklar 1 milyon tl ye arabayı . Amerikanın bastığı paralarla suni bir iyileşme oldu .. arabanın fiyatı üstüne %110 ötv sonrada bundan %18 kdv alınıyor e dolarda 2 ye katladı boş iş demiş gelmemişlerdir

  • Amerikada 0 S serisi fiyatina 2010 E serisinin alinabildigi bir yerde fuara katilmamak gayet mantikli. Arabalar gereksiz derecede pahali ve guzel arabalar ust seviyede yasayanlara nasip oluyor. O fuara da gidecek olan sizin benim gibi ortalama insanlar. Adam niye masrafa girsinki hitap etmedigi kitleye araba gostermek icin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hcebi11

    Hayla akp yi tutanlar varya .nasıl bir insan hergün aldatılan birisine böyle bir gücü vermeye cesaret eder şaşıyorum.
    neyse benim gelceğimiz çalan hırsızlarla,Allah tan başka bir kişi ye korkanlarla işim yok.
    (zaten gerçektende işim yok,sağlık sigortam yok hepinizi yukarıya havale ediyorum evet ciler)


    hocam işsiz iseniz dikkat edin. gss (genel sağlık sigortası) adı altında işsiz adama her ay haraç kesiyor akepe.
    Dikkat edin. borcunuz olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.