Şimdi Ara

ISS'lerin Modem Dayatmasına Karşı Mücadele [ANA KONU] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
3.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adamlar direk devletten güç alıyorlar, kurumlar denetleyici değil onay makamı gibi hareket ediyor.

    Geçenlerde SAYE şartnameleri forumda paylaşıldığında gördüm, adamlar TT'un bölgedeki internet kullanıcıları oranlandığında %50 altında abonesi var ise bölgelerde SAYE uygulanmayacak diye madde koymuşlar. Tamamen tröstleri destekleyen ve daha çok tröst yaratmak isteyen bir zihniyet ülkede kol geziyor çünkü devletin kendisi tröst.
  • Konuyu açan arkadaş çok haklı da Türkiye'de Wifi 6 destekli satın alabileceğimiz modem bilen var mı?
  • Eğer şu tilgin olanı diyorsanız o modem değil router ama 5 para etmez sırf ev telefonu aktif kullanıyoruz diye katlanıyorum başka ethernet portu ile de başka routerime hat çektim tilgin wifi kapattım kafa rahat • oyun oynamıyorum sörf için se çok ideal oldu mevzide yüksek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Diğer Yükümlülükleri Dayatma Yasağı (Kelepçeleme Sözleşmesi Yapma Yasağı) Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun m. 6/III’ de yasaklanan bir diğer hal kelepçeleme sözleşmesi olarak da nitelendirilen bir malın satışının veya bir hizmetin sağlanmasının bir diğer malın satışına veya bir diğer hizmetin sağlanmasına bağlanmasıdır93. Kelepçeleme sözleşmesi doktrinde Ünal tarafından “Sözleşmede kararlaştırılan hükümlerden dolayı sözleşme taraflarından birinin, ekonomik özgürlüğünün genel ahlâka aykırı sayılacak kadar aşırı derecede sınırlanması ve bu sebeple diğer tarafın keyfine tâbi olur hale gelmesi” şeklinde tanımlamıştır94. Tüketici Hukuku bağlamında kelepçeleme sözleşmesi dayatma yasağının kapsamına mal ile diğer bir malın satışı (Örneğin bilgisayar yanında yazıcının satın alınmasını dayatma), mal ile diğer hizmetin sağlanması (Örneğin cep telefonu satın alırken belli bir operatörün abonelik sözleşmesini dayatma) hizmet ile diğer hizmetin sağlanması (Örneğin internet hizmetiyle telefon hizmeti dayatma), hizmet ile diğer mal satışı (Örneğin internet hizmetiyle modem satın alma dayatma) girmektedir. Bu durumda “Diğer mal” ve “Diğer hizmet” kavramlarının ne olduğu tespit edilmelidir. Bilgisayarın yazıcı ile satılmasında yazıcının diğer mal olduğu tartışmasızdır95. Ancak arabanın müzik çalarla satılmasında müzik çaların diğer mal olduğu sonucuna ulaşmak kolay değildir. Diğer mal veya diğer hizmet kavramlarının tespitinde dürüstlük kuralı, ticari örf ve âdetler belirleyici olacaktır. Mal veya hizmetin ekonomik işlevini düzgün bir şekilde yerine getirmesi için bulunması zorunlu olan mal veya hizmetler diğer mal veya diğer hizmet değildir96. Araçla birlikte zorunlu olarak navigasyon cihazı satılmasında navigasyon cihazı diğer malken, klima veya müzik çalar diğer mal değildir. Özellikle bu konuya ilişkin olarak bankalar ile tüketiciler arasındaki kredi sözleşmeleri bakımından 6502 sayılı kanun açık düzenleme yapmıştır. Tüketici kredilerinde TKHK. m. 29 uyarınca ve konut finansman sözleşmelerinde TKHK. m. 38 uyarınca, tüketicinin açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili sigorta yaptırılması zorunluluğu yasaklanmıştır. Görüldüğü üzere, aslında TKHK. m. 6/III’ de getirilmiş olan kural, kredi sözleşmeleri bakımından ayrıca düzenlenmiş ve bu düzenlemeyle bir sözleşmenin yapılmasının bir başka sözleşmenin yapılması koşuluna bağlanması yasaklanmıştır Bileşik, bağlantılı sözleşmenin tüketiciye dayatılmasının çok eskiden beri ahlâka aykırılık butlanına mahkûm edildiği yönünde ....”

    TKHK Satıştan kaçınma MADDE 6- (1) Vitrinde, rafta, elektronik ortamda veya açıkça görülebilir herhangi bir yerde teşhir edilen malın, satılık olmadığı belirtilen bir ibareye yer verilmedikçe satışından kaçınılamaz. (2) Hizmet sağlamaktan haklı bir sebep olmaksızın kaçınılamaz. (3) Ticari veya mesleki amaçlarla hareket edenler; aksine bir teamül, ticari örf veya adet ya da haklı bir sebep yoksa; bir mal veya hizmetin satışını o mal veya hizmetin, kendisi tarafından belirlenen miktar, sayı, ebat gibi koşullara ya da başka bir mal veya hizmetin satın alınması şartına bağlayamaz.
    Dolayısı ile modemi almadınız bu hizmeti size sunmuyoruz diyemezler. Tabi tüm bu anlattıklarım hukuki durumlar ve yollar. Ülkede hukuk olmadığı için elbette ki tüketicinin işi zor.

    “Cihazlar, ilgili firmanın şubesine veya teknik servisine verildiğinde iade alındığına dair herhangi bir evrak verilmiyor. Bu durum kimi zaman iade edilmesine rağmen cihaz bedellerinin kredi kartından veya icra yoluyla tahsil edilmesine neden oluyor. Tüketici cihazı iade ettiğini bile kanıtlayamıyor. Kaldı ki cihazların başkası tarafından bile iadesine izin verilmiyor mutlaka abone olan kişinin bizzat getirmesi isteniyor. Yaşanan bu durum dahi tüketiciye ciddi anlamda zorluklar yaşatıyor." diyen birisi hukuki yollara başvurmuş ve kazanmış. Modemin iadesi için adrese gelmek zorundalar.




  • Zorla modem aldırdılar banada yeni , biraz hızlandı hala takılma devam ediyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • UmutSahin1 kullanıcısına yanıt
    Bu dava kararına ulaşabileceğim bir link var mı?
    Emsal karar olarak çok rahat THHye gidilebilir eğer böyle bir durum yaşandıysa ve sonuçlandıysa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam baktım da bulamadım haberi var ama kararın kendisi paylaşılmamış.

    "Cayma hakkını kullanan tüketicinin malı iade ya da muhafaza yükümlülüğü var mıdır?
    Bu konudaki sorumluluk satıcı ve sağlayıcıya aittir. Satıcı veya sağlayıcı, cayma bildiriminin
    kendisine ulaştığı tarihten itibaren on dört gün içinde malı geri almakla yükümlüdür. Bu süre
    içerisinde malın geri alınmaması durumunda, tüketici malı muhafaza etmekle yükümlü değildir."


    Cayma bedeli adı altında herhangi bir ücret talep edilemeyeceğine dair emsal karar:
    http://www.tuketicihaklari.org.tr/yargikararlari/hakemheyetikarari.2010.02.05.html




  • Modem de vermesinler kira da almasınlar. Gibirnet firmasında 35mbit 70₺ 100Mbit 85₺ Taşındığım evde Telekom Fiber olduğu için Archer C5v diye modem Router taktılar birde aylık 10₺ taktılar. Benim routerim var dedim. İnternet bu modemle çalışıyor dedi. 100Mbit ücreti 95₺ çıkmış oldu şimdi. Yukarıdaki mesajlarda benden Fiber Router kirası almıyor diyenler 70₺ ücretlimi ödüyor acaba? 80₺ ise ücreti içine gömmüşlerdir..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nickola Tesla kullanıcısına yanıt
    Port sorgulama extra net de port var yok bilgisi geliyordu. Gibirnet Netspeed milenicom oris Telekom da fiber üzerinden hizmet verebiliyor. Fiberde zaten her daire hizmet verecek şekilde yapılıyor. fiber port sıkıntısı olmaması lazım.. Şu anki apartmanda Fiber ethernet hizmeti var. 8 daire, bunun 6 di İnternet kullanıyor aşağıdaki dolaba baktım 24 port swich var. Yani 24 port dan 6 si kullanılıyor 18 adet boşta.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ThErdemO T kullanıcısına yanıt
    Hız ve fiyat? Belki kirayı aylık fatura içine gömmüşlerdir.. 35Mbit 70₺ veya altı ise modem kirası gerçekten yoktur..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • UmutSahin1 kullanıcısına yanıt
    Cayma hakkından ziyade Kelepçeleme sözleşme yapma yasağıyla ilgili bir karar var mı acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    TV+ Aile Paketi ve 25Mbps kullanıyorum. Yaklaşık 7 senelik kullanıcıyım 95tl ödüyorum.
  • coolsnowman C kullanıcısına yanıt
    Evet hatta şifre - kullanıcı adını unuttuysan arıyosun hemen gönderiyolar.

    Bana da modemin eski dediler zorla yenisini aldım.Dışardan aldım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • http://www.tuketicihaklari.org.tr/yargikararlari/mahkemekarari.2008.06.18.html

    Adsl+ modem ilişkisi değil de Adsl+ telefon hattına dair yani Sadece ADSL Hizmetinden Yararlanmak İsteyen Tüketici hakkında hakem heyeti kararını onaylayan Yerel Mahkeme kararı var. Umarım bu yararlı olur.
  • Konuyu öne çıkartalım arkadaşlar, her ay Millenicom'da 10TL Fiber Modem ve GPON ücreti ödemekten bıktım, üstelik bu aydan itibaren ücreti 15 liraya çıkartmışlar yuh! bu soygundur arkadaş.
  • Gerçekten kabul edilemez. Eğer bir hizmet satılıyorsa ve kullanımı tüketiciye aitse ve para isteniyorsa kesinlikle modem bize ait olmalı veya verilmiyorsa modem ücreti alınmamalı. Resmen haklarımızı gaspediyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Antlion A kullanıcısına yanıt
    Bence internet de ücretsiz olmalı (Temel gider masraflarını alabilirler)
    Kablo döşeme, elektrik tüketimi harici bi masrafları yok.Varsa bilgilendirirseniz sevinirim.
    İnternet doğalgazla felan çalışmıyor sınırlamaları bile garip.
    Zorla modem aldırıyorlar markasız bi modemi 250 liraya satmaya kalktılar almadım , bende değiştirmek zorunda kaldım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Personel Maaş Masrafları,Sunucu Bakım Masrafları,Sunucu Kiralama Masrafları
    7/24 hizmet sunmak için ayrı giderler

    TT bana zorla modem aldırmadı kendi Asus modemlerimi kullanıyorum
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Aynen modemi bende gittim dışardan aldım.

    Araştırmalarıma göre Asus en iyisi kanka güle güle kullan ☺️☺️



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF49CD023 -- 8 Ağustos 2020; 13:54:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mehmet_alp M kullanıcısına yanıt
    100Mbps -95Tl hangi kampanya acaba ? Fiyat olarak bana uygun geldi.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.