Şimdi Ara

iss gerçekleri abone olanlar ve olmayı düşünenler okusunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öğrendiğim Türknet ve internet servis sağlayıcıları gerçekleri abone olanlar ve olmayı düşünenler okusunlar

    2003 yılında ttnet ile başladığım adsl aboneliğimi smile ile devam edip uzun yıllar süren aboneliğimi 2017 ekimin ilk haftası türknet'e taşımak için aradım anında canlı bir mh. yanıt verdi gerekli belgeleri mail attılar hepsini eksiksiz hazırlayıp kargoladım 4 5 günde aboneliğim açıldı standart süreç sorun çıkarmadı, sağlık raporunu da bir kaç güne işleme koyacaklarını söylediler buraya kadar her şey normal.

    Bir kaç gün sonra internet berbat oldu bir gidiyor bir geliyor 1dk içinde 3 4 kere kopuyor, düzelir dedim 3 saat 5 saat geçti değişen yok, ASUS DSL-AC68U modemi 4 5 kere baştan kurdum yine değişen yok. En sonunda türknet aradım canlı birine bağlanmak artık imkansız arıza kaydı bıraktım o gün kimse dönmedi. farklı bir numaradan aradım anında canlı birine bağlandı ben aboneyim sorunum bu der demez sizi ilgili birime aktarıyorum dedi ve telefon kapandı resmen merdiven altı şirket gibi uygulama, neyse olumsuz yorumlar doğruymuş dedim yapacak bir şey yok.

    Kendi çabalarımla mobil internet üzerinden bu işi araştırmaya başladım ve ulaştığım bilgiler kafamdaki ışıkları yaktı ve sonra bölgemdeki sadece bu bölgede hizmet veren kablosuz alıcı verici ile internet servis sağlayıcı ile bilgi alış verişi yaptığımda işin arka yüzünü öğrendim.

    Şuan hizmet sağlayan telekom'dan bakır hat kiralayan dsmart superonline türknet ve diğerleri bölge bölge kendi kutusunu koyup telekomdan o bölgedeki müşteri yoğunluğuna göre örneğin A ili için 1 gigabit bant genişliği kiralıyor ve bu havuza insaflarına göre 400 500 aboneyi o havuza dahil edip o havuzdaki herkesi tek ıp üzerinden internete çıkarıyorlar.

    Tüm müşteriler aynı anda full internete yüklenme olasılığı çok düşük olduğu için kolay kolay sorun olmuyor ama doğal afet veya olağan dışı bir olayda herkes aynı anda yüklendiğinde bu sefer o havuz abonelere yetemiyor darboğaz oluşuyor o havuzdaki bazı aboneler o anda sorun yaşamazken diğer abonelerde internet berbat hale geliyor olayın perde arkası budur.

    Peki ben nasıl sorunumu çözdüm sorusuna gelirsek bölgemde 4 havuz var 4 olduğunu ne biliyorsun derseniz modemi en az 100 kere kapa aç yaptım ıp numaraları 212, 188, 95, 33 ile başlıyor bölgemde bunlar dışında asla farklı ıp atanmıyor modemi her kapa aç yaptığımda bunlardan biri atanıyor 33 ve 188 genelde sıkıntılı 6 7mbit arası yoğun saatler akşamları 2 3 arası dolaşıyor, 212 ve 95 ile başlayanlar %90 sorunsuz 14 ile 16mbit arası alıyorum yoğun saatler dahil.

    Bu IP bölgeye göre farklılık gösteren bir şey eğer yavaşlık ve sürekli kopma yaşıyorsanız modem arayüzünde max. alabileceğiniz internet değerleriniz kötü değilse bilin ki havuz sistemindeki sıkıntıdan dolayı.
    akn gibi saçmalıklar da yıllardır bu sebepten dolayı amaç havuza daha çok insanı sokup daha çok kazanmak.

    Burada iş internet servis sağlayıcının müşteri memnuniyeti anlayışına bağlı hepsi aşağı yukarı benzer yolu izliyorlar bölgenizde hangi sağlayıcı ne kadar bant genişliği kiraladıysa o kadar memnuniyet sağlanıyor bu sebepten tüm servis sağlayıcıların seveni de var sevmeyeni de var bu yüzden önereceğiniz kişiyle aynı bölgede değilseniz a şehrinde kullanıp b şehrindeki birine asla sende buna geç çok iyi demeyin, en azından arkadaşınız eş dost ile aranız bozulmasın.

    Adsl için örnek hat değerleri, adsl vdsl fiber fark etmez bu şekilde hattınızın alabileceği max. değerlerine modem arayüzünden bakabilirsiniz
    iss gerçekleri abone olanlar ve olmayı düşünenler okusunlar

    Bu duruma bir düzenleme sınır getirilmezse akn tüm sağlayıcılarda kalktığında şuan ki şartlarda durum hiç iç açıcı olmayacak, havuzdaki aboneler azaltılması gerekecek buda iss'lara ek yük masraf anlamına geliyor.

    Evinize gelen hat sorunlu ise zaten o durum başlı başına dert.

    Benim şuan güncel sorunum sağlık raporu ile başvurduğum halde yasal hakkım olan indirim uygulanmadı kaç defa aradım dönüş olmadı mail ve kargo ile tekrar gönderdim yine sonuç alamadım, aynı raporla araba almış biri olarak internet için bir türlü işleme koyduramadım çünkü muhatap yok. tüm bunları göz önünde bulundurup seçim yapın.

    @TurkNetDestek


    Sorun yaşayanlar bu başlık altında paylaşırsa daha etkili çözümler alabileceğimize inanıyorum







  • Mesai saatlerinde aşağıdaki konudan yazın isterseniz. Buradaki mesajınız araya kaynayabilir.
    https://forum.donanimhaber.com/turknet-destek-burada--129746005
  • Evet durumu öğrenmişsiniz ama bir iki noktayı ben doldurayım. Öncelikle Türknet'in 1 Gbps kiraladığı yerler bir elin parmaklarını geçmez çok daha düşük kapasiteler kiralanıyor zaten sorunlarda bu yüzden.

    Şu anda aynı havuza az abone yükleyen 3 ISS var. TT, Turksat ve Superonline. Vodafone'da bölgeye göre değişiyor. Diğerleri ise olabilecek en kötüsü. Öyle kapasitelere öyle çok kişi yüklüyorlar ki insanın aklı hayali duruyor. Artık sisteme reset attırıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.