Şimdi Ara

İsrail'in ezan yasağına Chp'den tepki (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
1
Favori
9.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SagopaK1903

    Amaç Türkçeden nefret etmek ya da Arapçayı çok sevmek değil kardeşş. Amaç müslümanların dinini gereğince yaşaması .
    "Sen hala anlamadın mı ? " (Mehmet Ali Alabora)

    Allah Türkçe duayı anlamıyor mu da Arapça okuyoruz? Önemli olan niyettir. Hangi dil olduğu önemli değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Forum1th


    quote:

    Orijinalden alıntı: scorpion3560

    Peygamber arabistanda doğdu diye tüm dünya araplar gibimi olacak. Ee peygamber hergün hurma yiyordu.senin oy verdiklerinin kahvaltı masası somalideki açları doyurur.



    Hayır işin acı yanı.10 yıl sonra boklu suriyelilerde sein gibi olacak.bura benim ülkem diyecek.atatürkü sevmiyorum diyecek.dedim ya ya hainsin ya arap kökenlisin.ititaf et.bak ben atatürkcüyğm ama osmanlıda benim.mete handa.evimde osmanlı tuğrasıda vardır.sizin gibi ne idüğü belirsizler ayırdı milleti

    1. Soyum Türk.

    2. Hain falan değilim.

    Bir insana atatürk ü sevmiyor diye hain damgası yapıştırmak ya da hakaret etmekten başka birşey bilmiyorsunuz. Size acıyorum. Görüş ayrılıkları toplumun temelini oluşturur gibi bir sözü vardı atatürkün galiba. Ee daha ne şimdi siz bu adama tapıyorsunuz sözünü dinleyin. Hem sanki ülkede hurmayla kahvaltı yapan varmış gibi konuşma. İnsanlara merhamet etmeyene Allah da merhamet etmez. Her ne kadar suriyelilere fazla geniş haklar verildiğini düşünsem de, eğer biz de duvar vs örüp kimse giremez deseydik, orada ölcek milyonların hesabı eminim ki sorulacaktı. Sizi bilmem ama benim çevremdeki atatürkçüler osmanlıya saygı duymuyorlar. Atatürk peygamber çıkar bir bakarsınız!

    Püh Allah kahretmesin seni atalarımız kurtuluş savaşında senin gibi düşünseydi kaçsaydi bu ülkeden ya yunan tohumu olurduk ya da italyan. Yazıklar olsun senin gibi insana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • - Ey İsrail!

    + 🤑

    - Yok bişi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 yıllık chp geleneği değişmedi ve chp referandum hazırlıklarına başlamış
    ezanı orijinalinden Türkçe'ye çevirenlere bak sen..
    seçimlerden önce de çarşaflılara rozet takıp seçimden sonra chp goygoycuları "laikiz biz" diye nara atarak çarşaf yırtıyordu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emyn1907 -- 10 Mart 2017; 17:2:26 >
  • Barış26 kullanıcısına yanıt
    Bizim burda konuştuğumuz şey dua değil ezandır . Duanın arapça olmasına gerek yok çünkü Allah böyle bir zorunluluk kılmamıştır . Ama Ezanı arapça okumak , ezanın şartlarındandır. Arapça okunmazsa ezan olmaz. Ve ayrıca senin sandığının aksine ezan dua değil namaza çağrıdır. Burda alimlik taslamayın . Hadi selametle .
  • Doğruyu savunmak gerekir. Helal olsun milletvekiline. Gereken tepki devlet tarafından gösterilir umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chp referandum için iyi şeyler yapmaya devam ediyor. 2 gün sonra da hdp ye sallarsa akp ne yapacak merak konusu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seçim çalışmaları tam gaz devam ediyor CHP'nin :)

    Şehit kaymakamının cenazesine gitmeyip 4 ay sonra seçimler yaklaştığı için babasını ziyarete gidiyor bide bak bak :)

    Bu ayakları millet yemiyor artık kılıçdar. Şimdiye kadar neredeydin ? Takiyye ile millet ten oy yürütemezsin. Seçimlerden önce böyle sçimler bittikten sonra yine din düşmanı başörtü düşmanı CHP :) Yemezler koççuuumm

    Bu forumdaki Cehapeli arkadaşların %80'i uçak yapılıyor,helikopter yapılıyor vb. haberler çıkınca hemen başlıyorlardı "Seçim çalışmaları başlamış:)" diye. Şimdi ayno arkadaşlar helal olsun diyor :) ahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahaha :)))))))))))))))) ulan komedisiniz yaa valla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_erkut -- 10 Mart 2017; 18:45:58 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam

    büyüksün rte. chp yi hangi pozisyonlara soktun.

    rte araplarla bozuşsa bu chp liler yarın akın akın hacca gider.

    Sizin gibi her seçimden önce umreye gidip kameralara oynayıp kutsal alanı siyasete alet edemiyoruz. Biraz okusanız şu kitabı hala Rte reis diye ortalıklarda koşuşturmazsınız ama siz kim okumak kim. Tam 15 Nisan'da televizyona çıkıp Bakara Makara diye dalga da geçecek misiniz bu sene de??

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Buzmavisi

    Kadının hristiyan olması, neden bu kadar gücünüze gidiyor ki? Osmanlı zamanında tüccarlık yapanların zenginlerin birçoğu hristiyandı.



    Osmanlı zamanında bu hristiyan, yahudi Türkler'in atalarından şeriat kanunu olarak cizye adı altında yüksek vergi alırdı. Adamlar da bu yüksek vergi yüzünden müslüman türklerden daha fazla çalışmak zorunda kaldılar. Sonra bazıları müslüman ayağına yattı, az vergi ödediler, işleri daha da büyüdü. Bugün bu sebeple Türkiye'de fakir hristiyan aile bulman zordur.



    Bir kişinin hristiyan olması ülkesine ihanet edeceği anlamına gelmez. Türkiye'de kaç tane hristiyan, yahudi sahibi olan fabrika tanıdıysam hepsi çalışanlarına Türk firmalardan kat ve kat fazla hak veriyordu. Hatta Türk firmaların %50 sinden fazlası işçinin var olan haklarını da çalıyor. Mesela SGK sını tam göstermiyor vergiden çalıyor, fazla mesailerini düşük gösterip çalıyor. Sahibi gayri müslüm olanlarda ise bu durum tam tersi.



    Vermesi gereken vergiyi vermemek de büyük bir ihanettir. ABD'de sırf bu vergi yüzünden milyarlarını kaybediyor insanlar, ama Türkiye gibi yolsuzluk cennetinde bir de üstüne madalya alır sanırım.

    öncelikle hristiyan olabilir buna gocunan yok. buna gocunan kadının kendisi. ki demektir bir yarası var. çıkıp tv de dobra dobra diyebilir evet hristiyanım diye. neden demedi peki? buna neden alındı? ilk defamı hristiyan görüyoruz zannetti? ki hristiyansa tamam türkiyede %1 hristiyan mı var gider onları savunur ama beni değil. arapları savunur ama beni değil. geçmişi %1e hitap ederken, tutup %30 oy alan bir partinin başında durmasın. yoksa yapsın siyasetini iş hayatına devam etsin hristiyanlar buna birşey diyen yok. engellenen hristiyan mı var türkiyede?

    esas mesele abd doğumlu, abd de ünide devam etmiş, ve üniden çıkar çıkmaz imf de işe başlamış imf den ayrılınca hemen siyasete girmiş... sen bunların hiçbirini görmezden gelirken, ilk sırada hristiyan olduğunu mu eleştirdiğimizi zannettin? hristiyanlığına gelene kadar kafa karıştıran koskoca bir ABD hayatı ve İMF personeli olma durumu var.

    türkiyedeki hristiyanlar neden zengin? yerli firmalar neden vergi kaçırıyor? bu ayrı konu anlatıyorum.

    1- türkiyedeki yerel firmalar kendi mallarını üretiyorlar üretim maliyeti yüksek kar düşük tutuyorlarki satış olsun. o yüzden vergiler kaçıyor. çünkü senin türk malını avrupalı kapıdan sokmuyor, avrupadaki hristiyan halk almıyorlar türk malı bu kadar basit. sende olmayan birlik beraberlik onlarda otomatik var. onlar vakıf tarikat kurmadan bu işin bilincindeler. biz ise dernekler vasıtasıyla zor örgütleniyoruz. zor anlatıyoruz yerli malı yerli marka alınmasını.

    2- türkiyede ki hristiyan yada azınlık ne dersen artık bu ailelere bmw mercedes loreal ariel veya diğer markalar gibi dünya firmaları türkiye distribütörlüğünü veriyor orada hristiyan aile zengin oluveriyor. bu distribütörlüğü müslüman türk aileye vermeyi bırak, asla ve asla şirket içinde yüksek mevkilere bile türk müslüman birini getirmezler. aç hürriyetin kelebek ekine bak soyadlara orada google yaz hangi dünya markası türkiyede hangi hristiyan ailenin görürsün. bu türkiyedeki hristiyanlar hiçte fazla çalışmak zorunda değiller şu anda. ekleme- yani hristiyanlar birbirini tutarken sorun olmuyor, o halde müslümanlar bu birbirini tutmanın kralını yapacaktır açık ve net.

    zamanında rotary klüp toplantılarına giderdim, türkiye toplantısına falan gittim. bir rotary klüp arkadaşım iş başvurusunda cv vermiş bir yere, işe alınmış ve işe alan demişki cv deki hiçbir şey için seni işe almadım. tek bir şey için işe aldım o da rotary de olduğun için demiş. benim küllahıma anlatın siz bu hristiyanları. işin içindeyim ben. hem aile hem iş olarak.

    3- osmanlıda fazla çalışmışlar die mantık yürütüyorsun diyelimki olabilir. e türk müslümanlarda savaşlarda öldü? birinin canının tamamı gidiyor diğerinin malının bir kısmı. tutupta buna acındırık yapmanın bir anlamı yok. sen git öl savaşta ben vergi %10 fazla verim. öldünmü tüm malın gidiyor dağılıyor şirketin bölünüyor. diğer türlü daha karlı.


    BUDA BONUS OLSUN
    avrupa abd neden gelişmiş? bilim yüzünden mi?

    bilim ar-ge para ister. öyle otur tüm hayatını birşey bulacam diye kimse fukara hayat sürmez. parayla olur bu işler. avrupa ve abd savaş kazanıp yendiği ülkelerin kaynaklarını 3 liraya alıp 300 liraya satmışlar bak bu sallama değil gerçeğin ta kendisi bu 1. 2.si kölelik. işgücü en büyük maliyettir. sen yüzyıllarda endüstride bedava işgücü kullan.

    düşün 100 kişi çalışan firma. 100x1400tl asgari ücret=
    ayda 140.000tl
    yılda 1.500.000tl desen net her yıl 1.500.000 kar var demektir bu. cebine kalıyor bu para.
    patron ölene kadar bir firmanın hayatı= 40 yılda 60 milyon tl. fazladan kar demektir.

    bir organize sanayide kaç fabrika var hesapla bunu avrupanın ve abd nin eyaltlerindeki organize sanayileri ile çarp sen onların kölelik döneminde nasıl para içinde boğulduklarını görürsün. koca abd birbirine girmiş kölelik devam etsin diye. daha 1950 yılına kadar aynı tuvaleti kullanamıyordu otobüste öne oturamıyordu zenciler. bana hristiyanları iyimser yapma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 10 Mart 2017; 19:24:25 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekoeko26


    quote:

    Orijinalden alıntı: sistemli adam

    büyüksün rte. chp yi hangi pozisyonlara soktun.

    rte araplarla bozuşsa bu chp liler yarın akın akın hacca gider.

    Sizin gibi her seçimden önce umreye gidip kameralara oynayıp kutsal alanı siyasete alet edemiyoruz. Biraz okusanız şu kitabı hala Rte reis diye ortalıklarda koşuşturmazsınız ama siz kim okumak kim. Tam 15 Nisan'da televizyona çıkıp Bakara Makara diye dalga da geçecek misiniz bu sene de??

    bakara diyen şu anda gitti zaten. akp mhp sürekli iyi kötü bir şekilde parti içi temizlik yaparken bu chp dekiler zem zemle yıkanmış hiç günahları yok heralde olduğu gibi hala hepsi oturuyorlar çok muhterem zatlar. siz %1 oy kaybedecem diye gıkınız çıkmıyor kimseye. biraz kendinize dürüst olun önce.

    yada selin*sayek*böke gibi kiliseye para verip günah çıkarıyorlar ondan heralde. hdp ile beraber iyi salladık de, telefonu 2 milyon yap, sonra git kiliseye papaza bas parayı günahı çıkar çık dışarı tertemiz oh mis gibi havayı çek içine, yazarken bile ferahladım iyiymiş valla.




  • Civitas Terrana kullanıcısına yanıt
    67 yıl önceki atatürkün partisiyiz pastasını ye ye bitmiyor ama..
  • CHP 'nin samimiyetine inanıyoruz biz.
  • ezan bir paroladır nerede okunursa namaz kılmak ısteyen musluman kulak verır manasına bak ogren.Kur'an-ı Kerimi anladıgın dılden oku ogren hayatına ona göre şekil ver.artık bu tıp seyler eskıdı dokunmamak lazım.
  • Samimiyetsizlik akıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    67 yıl önceki atatürkün partisiyiz pastasını ye ye bitmiyor ama..

    inönü gelince tüm atatürk kadrosunu birdaha siyaset yapamamak şeklinde partiden atmış. heykelleri kaldırmış. paradan kitaptan heryerden atatürkü kaldırmış chp. ATATÜRKÜ ORTADAN CHP KALDIRMIŞ.

    ismet inönü gidince yerine geçen celal bayar depolara konan atatürk heykelleri çıkarıp tekrar yerine koymuş, paraya kendinin yerine atatürkün fotoyu basmış tekrar. okul kitaplarına tekrar atarükü koymuş. CHP ATATÜRKÜ SİLMİŞ, CELAL BAYAR TEKRAR ATATÜRKÜ GETİRMİŞ.

    ismet inönücüler iyi yönden diyorki o devirde başa gelen herkes paraya adını fotoyu koyar heykelini dikerki halk kimin lider olduğunu öğrensin diye-imiş. celal bayar neden kendi yerine atatürkü koydu? onun ihtiyacı yokmuydu liderliğini halka tanıtmaya? bırakın bu işleri kimse kimseyi kandırmasın!




  • lordinas kullanıcısına yanıt
    chpnin neye inandığını bir onlayabilsek yasak getirende ikna odaları kuranda onlar ramazanda yapılan paylaşımları ecnebiler yapmıyo.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    chpnin neye inandığını bir onlayabilsek yasak getirende ikna odaları kuranda onlar ramazanda yapılan paylaşımları ecnebiler yapmıyo.

    CHP nin bu dini yaklaşımlarına anca kendi seçmeni inanır. Üniversiteliyi başörtülü okula almayıp, ertesi seçimde oy koparmak için çarşaflıya rozet takan CHP kadar samimi bir parti var mı ya
  • scorpion3560 S kullanıcısına yanıt
    Düzgün konuşmaktan acizsin defol git yaşıtlarınla uğraş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.