Şimdi Ara

İsrail'de ne yapılmalı,nerelere gidilmeli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Seneye Ocak-Şubat gibi İsrail'e gitmeyi düşünüyorum.Yeşil pasaportluyum,en son hatırladığım kadarıyla yeşil pasaporta vize istemiyordu İsrail,bilgisi olan var mı bu konu hakkında?Başlıkta da yazdığım gibi kalınacak yer,yeme-içme,gezme konusunda her türlü tavsiyeye açığım.Bu arada İsrail'den Mısır'a direkt uçuş var mıdır acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bende israili gezmek cok istiyorum ama bazi ulkeler israile girersen seni damgaliyordu hangi ulkeler biliyormusunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gidip geldikten sonra bir makale yaz mutlaka bende gitmek istiyorum
  • Filistin'e git
  • Ağlama Duvarı
    Mescidi Aksa
    Dead Sea
    Haifa Bahai Garden
    Arap Çarşısı
    West Bank (Batı Şeria)
    Bethlehem, Hebron (Filistin)
    Tel Aviv Beach
    Eilat Kızıldeniz
  • Hepsine gitmeyi çok isterim fakat bütçeyi aşar gibime geliyor.Couchsurfing kullanmayı düşünüyorum Tel Aviv ve Kudüs için.Batı Şeria riskli açıkçası pek güvenli değil gibi.Eilat da çok Güney'de kalıyor ulaşım masraflı olur o yüzden listeden çıkaracağım.Hayfa,Kudüs,Tel Aviv ve zamanım yeterse Betlehem'e gitmeyi düşünüyorum.Ölü Deniz mutlaka listemde olacak,Bahai bahçeleri de aynı şekilde.Ağlama duvarı'na giriş nasıl bilmiyorum acaba müslümanlar da girebiliyor mu yoksa sadece Yahudilere özel mi giriş izni var?Doğuş kilisesini merak ediyorum sanırım Hz.İsa'nın doğduğu yerin üzerine yapılmış.Çoğu insana göre saçma gelebilir ama ben İsrail'deki timsah çiftliklerini de çok merak ediyorum,tehlikeli ama fazlasıyla ilgimi çekiyor.Bir an önce yarıyıl tatilinin gelmesini bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Doğu Kudüs ve Betlehem(Beytüllahim)'e gitmeyi düşünüyorum zaten.Gazze sıkıntılı can güvenliği yok.Aslında Doğu Kudüs ve Betlehem de sıkıntılı,onlara bile giremeyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grup_34 G kullanıcısına yanıt
    Yanlış hatırlamıyorsam bazı Arap ülkeleri Halen İsrail'i tanımıyor bu açıdan sıkıntılı olabilir.Ama giriş yasağı gibi bir durum olacağını zannetmiyorum.Mesela Eğer önce Ermenistan'a sonra Azerbaycan'a gidersen Azerbaycan sana giriş yasağı koyuyor Ya da pasaportunda Kuzey Kıbrıs damgası varsa Yunanistan'a giremiyorsun.İsrail damgasının çok aşırı sıkıntı yaşatacağını düşünmüyorum,zorluklar yaşanabilir elbette ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eilat Kizildeniz'de ne yap et denize gir. Benim 1 numaramdi gezide. Lubnan ile sinir yok. Bati Seria'da guvenlik sikintisi yok. Gazze zaten gereksiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani Lübnan'a İsrail'den geçemiyor muyuz bu durumda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RoideTemps

    Yani Lübnan'a İsrail'den geçemiyor muyuz bu durumda?

    2 ülke birbirini tanımıyor. Geçiş yapamazsınız.
  • yarın kudüse yolculuğum var, tax free li apple ya da başka marka telefon almam avantajlı olur mu? fiyatlar burasıyla aynı ama %20 tax iadesi olunca biraz daha uyguna geliyor gibi. daha önce israilde tecrübesi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
  • Nisan’da ben de gidiyorum bakalım. Tecrübelerimi aktaracağım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar nisan ayinda israil filistin gezsi yaptım pasaportunuza herhangibir damga vurulmuyor o yüzden dolayı diğer ülkelere girerken cıkarken sikinti yasmazsiniz..

    eger sıkıntı olursa vizeyi aldım fakat gitmedim diyebilirsiniz cunki giris cıkıs damgasi basilmiyor israilde...

    ama israile giderken mümkün oldugunda az canta ile gitmenizi tavbsiye ediyorum dönüşte özellikle tüm esyalarınızı tek tek inceliyorlar garip bi alet ile biz 4 saat erkenden gitmistik havalimanina zaten ucak bileti alirken minimum 3 saat kala havalimaninda olmanizi söylüyorlar....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.