Şimdi Ara

İspanyolca Bilen Öğrenmeye Yeni Başlayan Öğrenmek İsteyen Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
5
Favori
17.128
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SElamlar;

    İngilizcem pek iyi olmamakla birlikte İspanyol ve Portekizli kızları beğendiğim ve ilk önce İspanya'ya gitmek istediğim için kendi çapımda İspanyolca çalışıyorum bir kaç İspanyolla da ufak tefek sohbetlerim oluyor.

    İspanyolca'ya yeni başlayan var mı? Nasıl bir çalışma yolu izliyorlar? Eğer bilenler de varsa önce neleri çalışmam gerektiğini bana iletebilir mi?

    Saygılarımla.



  • Bir süredir İspanyolca çalışıyorum. Kaynak olarak LiveMocha, FSI ve Michel Thomas'ın kasetleri oldukça iyi bir karışım oluyor.
  • Teşekkürler hocam. Bir kaç kitap almayı düşünüyorum ama önce grammer çalışıp kelimeleri ve cümle yapısını oturtmam gerek kafamda.
  • Ben de İspanyolca öğrenmeye yeni başladım online satın almış olduğum Rosetta Stone İspanya İspanyolcası eğitim setini kullanıyorum, windows tabanlı bir program ve multimedya içeriği ile yeni öğrendiğiniz kelimelerin akılda kolayca kalmasını sağlıyor tavsiye ederim fakat program İngilizce olduğundan İngilizce bilmeyenler için biraz sıkıntı yaratabilir.

    Ürün:http://www.rosettastone.co.uk/learn-spanish/level-1-2-3

    Bu sende de ilk dönem kredim müsade ederse okulda da "Basic Spanish I" dersini almayı planlıyorum.
  • Fiyat 400£. Şuan için bana fazla. Şansıma AB şubemizde İtalyanca Fransızca bilen var ama İspanyolca bilen yok :D

    Kendi kendime hobi gibi uğraştığım için ufak tefek kitaplar alıp pratik yapıyorum. Bazı sitelerden dökümanlar arşivledim onlardan çalışıyorum.
  • Fiyatı biraz tuzlu gelebilir doğrudur fakat ben de bu set hakkında çok şey okumuştum daha önce dünya üzerindeki en iyi öğretim setlerinden biri olarak geçiyor internet sayfalarında ona istinaden aldım ve gerçekten çok memnunum şuan en yakın zamanda ücreti denkleştirebilirseniz size de tavsiye ederim.
  • Herkesin öğrenme şekli farklı. Bende biraz senin gibiyim, öğrendiğim şeyde bir mantık ve düzen arıyorum ve o yüzden ilk önce gramer'e falan saldırıyorum. Ama başlangıç seviyesinde o kadar gramere ve cümle yapısına önem vermemek lazım. Onlar zamanla yerine oturuyor, en azından temel bilgi seviyesinde... elbette belli bir seviyeye geldin mi gramer vs ilgilenmek gerekiyor.

    Rosetta Stone'u beğenenler var ama benim o kadar hoşuma gitmiyor açıkcası. Hoş, ek kelime öğrenmek için güzel bir yol ama bu tarz bir olay için oldukça pahalı.

    Bedava güzel kaynaklar bulabilirsin.

    Örneğin FSI (http://fsi-language-courses.org/Content.php) ın güzel ispanyolca programları var. Benim Programmatic Spanish kursu hoşuma gidiyor. Basic'de güzel ama yaklaşım şekilleri biraz farklı. Basic'de daha ilk baştan kelime grupları, cümleler ile başlıyor, bana biraz ağır bir başlangıç geldi.

    Ayrıca FSI Basic'den uyarlanmış ve güncelleştirilmiş Platiquemos diye bir ispanyolca programı var (ücretli... ama elbette elde etmenin başka yolları da var.). Çok güzel bir program ve Basic o ağır girişini yumuşatmış biraz.

    Bir de, LiveMocha.com var tabii. Adım adım ispanyolca dersleri var. Egzersizlerini falan yapıyorsun ve ispanyolca konuşan lişiler tarafından yorum yapılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draugnar -- 6 Ağustos 2010; 16:14:32 >




  • FSI'ı hiç duymamıştım ama LiveMocha.com dan yararlanmışlığım vardır o da çok güzel bir kaynaktır yeni başlayanlar için.
    Ayrıca StudySpanish.com var orası da ünitelerle ve ünite sonu testleri ile öğretiyor İspanyolca'yı.
  • zormu ispanyolca öğrenmek ? italyanca ile ispanyolca arasında gidip geliyorum devamlı
  • Bende ispanyolca öğrenmek istiyorum
  • Şöyle söyleyeyim bir kere ingilizcedeki gibi değil kelimelerin okunuşları nasıl yazılıyorsa o şekilde okunuyor sadece bazı harleri farklı şekilde telaffuz etmen gerekiyor o da İspanyolca'nın cilvesi ama kesinlikle teleffuzda sıkıntı çekmezsin ayrıca İngilizce biliyorsan bazı kelimeler o kadar birbirine benziyor ki İngilizcedekilerle kendin bile tahmin edebilirsin ne demek olduğunu. Bir kaç örnek vermek gerekirse;

    Alejandro kelimesinin telaffuzu yazıldığı gibi okunuyor fakat İspanyolca'da "j" sesi yerine "h" sesi kullanılıyor bu da "Alehandro" gibi çıkıyor.
    España kelimesinde ise "ñ" harfi "ny" olarak okunuyor tıpkı Türkçe'deki gibi "espanya" olarak teleffuz ediliyor.

    Bunun gibi 2-3 tane daha püf noktası var onun dışında nasıl yazılıyorsa öyle okuyorsun, cümle yapısı biraz farklı mesela İngilizce ile farkı;

    Beyaz ev. --> Görüldüğü üzre önce sıfat sonra ad gelmiştir.
    White house. --> Görüldüğü üzre önce sıfat sonra ad gelmiştir.
    Casa blanca. --> Görüldüğü üzre önce ad sonra sıfat gelmiştir. (Casa = ev, blanca = beyaz).

    Kolay gelsin.




  • @Coder85 İtalyanca ile İspanyolca arasında zorluk açısında büyük bir fark olduğunu sanmıyorum. Aynı aileden diller sonuçta...benzerlikleri (benzer zorluklar da dahil :) ) falan var. Hangisine ilgin varsa davran bence. İspanyolca'nın bana göre avantajı oldukça fazla insan tarafından birden çok kıtada konuşuluyor olması. Kaynak bulması daha kolay vs vs.
  • Ben de canım sıkıldığından ve yoğun bir İngilizce programına girmeden önce uğraş bulayım diye Rosetta Stone'dan Latin İspanyolcasıyla ilgileneceğim birkaç hafta, bakalım nasıl bir şeymiş!
  • okulda zorunlu olarak alıyoruz ispanyolcayı ama 4,5 ay ara var. ucuz bir kursta yok. tam seviye atlamışken ve dersler iyi giderken uzun bir ara vermek kötü oldu. bayramdan sonra biraz çalışmam gerekecek.
  • bende rosetta stone kullanıyorum bazen sıkıyor ciddi anlamda aynı seyleri tekrarlamak ama bence başlamak için dünya da kendini kabul ettirmiş ideal bir program
  • ingilizce tabanınız yoksa ispanyolca için inci kut'un yoğun metodla ispanyolca ve ispanyol dili ve grameri kitaplarıyla olaya başlayabilirsiniz. fono'nun yayınları da giriş için çerezlik tarzda. devamında hikaye kitaplarına başlayın. bunlar giriş için sonrasında mutlaka pratik yapabilecek birilerini bulun, mümkünse türkçe öğrenen bir latin olsun karşılıklı çok güzel yardımlaşabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dyspaire

    Alejandro kelimesinin telaffuzu yazıldığı gibi okunuyor fakat İspanyolca'da "j" sesi yerine "h" sesi kullanılıyor bu da "Alehandro" gibi çıkıyor.


    H olarak okunmaz, gırtlaktan balgam atar gibi kh karışımı.
  • bende 2 aydır livemocha da çalışıyorum. aylık $9 lık bir bedel veriyorum.

    Bunun yanında visual link spanish diye hem cd hemde download yapılan bir program var.($95-$110 gibi bir fiyatı var) ilk başlarda demo sunu çalışmıştım 1 ünite. bayağı hoş ve kolay anlatımı var. tabii ingilizce bilmeniz gerekiyor. amacım 2 sene sonunda orta derece ispanyolca biliyorum demeyi istiyorum.
  • beyler ispanyol ispanyolcası ile latin amerika ispanyolcası arasında ne gibi farklar var. ben latin ispanyolcası öğreniyorum.
  • İspanyol bir arkadaş onlar(Latin) hep şiir okuyormuş gibi konuşuyor demişti ama ben ikisini de bilmiyorum,ancak bu kadar yardımcı olabilirim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.