Şimdi Ara

Ispanya vizesi bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba,
    Elektrik muhendisiyim 2 sene ozel sektorde calisip askere geldim su an astegmen olarak gorev yapiyorum. Temmuz sonu terhis olacagim ise girmeden once 2 haftalik bir interrail planliyorum. Giris olarak ispanyayi sectim. Ispanya vizesine basvurcam. Daha oncesinde shengen almadim. Vizesiz sirbistan ve ukrayna seyahatim oldu. Ancak temmuz ayinin sonunda memuriyet de biticek. Issiz gorunecegim. Vize konusunda sikinti yaratirlar mi banka hesabinda 20 30 araliginda bir para olacak. Sponsor olarak da babami gostermeyi dusunuyorum maas bordrolarini gosterecegim. Sizce onceki ssk hizmet dokumunu ve askerlikteki emekli sandigi hizmet dokumunu goturmeme gerek var mi? Ispanya vizesi konusunda bilgisi olan arkadaslar yardimci olabilir mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • başvurduğun dönemde işsizsen direk ret.

    Tek bay, iş yok, sosyal güvence yok.

    İspanya değil hangi Schengen ülkesi olursa olsun. Sonuç değişmez.

    Askerden döndükten sonra fiili olarak çalışmasan bile - Mesela babanın şirketi falan var ise 3 ay SGK primi yatırılsın sana, onun şirketinde maaşlı çalışan olarak başvur, şirket evraklarını koy, vs.
  • Kardes iyi ki konsoloslukta calismiyosun

    Bir arkadasimla gidicez o calisiyor. Gocmenlik gibi bir durum yok aslinda ucak gidis donus bileti otel rezervasyonlari interrail biletimi goturucem basvurumu yaparken. Arkadasla beraber yapcaz basvuruyu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akinht123 A kullanıcısına yanıt
    SCHENGEN VİZE ALIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER
    Aşağıda sizlerden istemiş olduğumuz evraklar, firmamızın değil, konsoloslukların istemiş olduğu evraklardır. Evrakların eksik ibrazı, konsoloslukların mülakat talepleri veya vize verilmemesinden firmamız sorumlu tutulamaz.
    Sunmuş olduğunuz evraklara konsolosluklar ilave evrak talep edebilmektedir. İstenen bu ilave evrakları başvuru sahibi olarak tekrar sunma zorunluluğunuz vardır. Aksi takdirde vizeniz olumsuz sonuçlanacaktır.

    HERKES İÇİN ZORUNLU EVRAKLAR
    ***** ÖNEMLİ ***** ESKİ TİP PASAPORTLAR KULLANIMDAN KALKMIŞTIR. HER TÜRK VATANDAŞI ÇİPLİ PASAPORT İLE SEYAHAT EDEBİLECEKTİR.
    * PASAPORT; Seyahat dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport aslı ve varsa bir önceki eski pasaportun aslı (BALKANLAR İÇİN 6 AY)
    * VİZE FOTOĞRAFI İÇİN PASAPORT FOTOĞRAFI ÖLÇÜLERİ KABUL EDİLMEMEKTEDİR.
    *FOTOĞRAF; 2 adet yeni çekilmiş arka fon beyaz 3,5-4,5 cm boyutlarında vesikalık ;Alın ve kulaklar açık saçlar yüzü kapatmayacak şekilde olmalıdır.
    * Bazı schengen vizesi başvurularında evrakların asılları veya noter onaylı suretleri gerekebilir.
    * Schengen vizesi için zorunlu olan min. 30.000 Euro prim teminatlı seyahat sigortası acentemiz tarafından yapılmaktadır.
    * Evliyse evlilik cüzdanı FOTOKOPİSİ ya da vukuatlı nüfus kayıt örneği
    * Nüfus cüzdan fotokopisi.
    *Birlikte seyahat ettiği kişinin geçerli vizesi varsa fotokopisi, yeşil pasaport ise yeşil pasaport fotokopisi.(İTALYA İÇİN; SADECE ÇOCUKLARA VİZE ALINACAKSA ANNE-BABANIN GEÇERLİ VİZELERİNİN OLDUĞU PASAPORTUN ASLI GEREKLİDİR.
    * Vize başvuru dilekçesi.(işverenler için antetli kağıda kaşeli imzalı) (İngiltere için İngilizce)
    * Kişinin seyahat masraflarını başkası karşılayacak ise masraf dilekçesi (İngiltere için İngilizce)
    *Ankara olcuları için; tam tekmilli vukuatlı nüfus kayıt örneği (kişinin kendisi-eşi-çocuğu-kendi annesi-babası-kardeşleri…görülecek şekilde olmalıdır.)ve ikametgâh belgesi.
    MESLEK GRUPLARINA GÖRE İSTENEN EVRAKLAR
    A) SERBEST MESLEK MENSUPLARI İÇİN (Serbest Çalışan Avukat, Doktor, Mali Müşavir v.b.)
    1 Bağlı bulunduğu meslek odasından SON 6AY İÇİNDE ALINMIŞ oda kayıt belgesi fotokopisi.(İTALYA İÇİN ORJİNAL)
    2 Vergi levhası fotokopisi (son yıl işlenmiş olmalıdır)
    3 İmza beyannamesi fotokopisi ve varsa sicil gazetesi fotokopisi.
    4 Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    5 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)
    B) MAAŞLI ÇALIŞANLAR İÇİN
    1 İZİN YAZISI; Çalıştığı firmanın antetli kağıdına yazılmış şahsın firmaya işe giriş tarihini, görevini, aylık maaşını ve seyahat tarihlerinde izinli olacağını belirten yazı (imzalar firmanın imza sirkülerinde yer alan kişilere ait olmalıdır) (İngiltere için İngilizce)
    2 Çalıştığı firmanın imza sirküleri fotokopisi ( İZİN YAZISINI İMZALAYAN KİŞİNİN İMZASINI DA İÇEREN)
    3 Çalıştığı firmanın SON 6AY İÇİNDE ALINMIŞ ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi fotokopisi.(İTALYA İÇİN ORJİNAL)
    4 Çalıştığı firmanın vergi levhası fotokopisi (son yıl işlenmiş olmalıdır)
    5 Çalıştığı firmanın ticaret sicil gazetesi fotokopisi
    6 Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ve son 4 aylık maaş bordrosu (şirket kaşeli ve imzalı)
    7 SSK Hizmet Dökümü barkotlu belge şeklinde olması gerekir
    8 Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    9 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)
    C) FİRMA SAHİPLERİ VE ŞİRKET ORTAKLARI İÇİN
    1 Şirkette imza yetkisi yok ise, imza yetkilisi diğer ortağından seyahatini belirten kaşeli imzalı antetli kağıda dilekçe. (İngiltere için İngilizce)
    2 Firmanın imza sirküleri fotokopisi
    3 Firmanın SON 6AY İÇİNDE ALINMIŞ ticaret veya sanayi odasından faaliyet belgesi fotokopisi.(İTALYA İÇİN ORJİNAL)
    4 Firmanın vergi levhası fotokopisi (son yıl işlenmiş olmalıdır)
    5 Firmanın ticaret sicil gazetesi fotokopisi
    6 Sgk Belgesi (Ssk ise 4A Sigortalı Hizmet Dökümü, Bağkur ise 4B Bağkur Dökümü) (Bu belgeler e-devlet şifresi ile alınır) Emekli ise Emeklilik Belgesi
    7 Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    8 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)
    D) DEVLET MEMURLARI İÇİN
    1 Başvuru sahibinin söz konusu kurum çalışanı ve seyahat tarihlerinde izinli olduğunu gösteren yazı
    2 Son 4 aylık maaş bordrosu
    3 Sgk Belgesi- 4C Emekli Sandığı Belgesi (e-devlet şifresi ile alınır)
    4 Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    5 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 6 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)
    E) EMEKLİLER İÇİN
    1 Emekli kimlik kartı eger yok ise sgk dan emekli oldugna dair yazı (bankamatik kartı değil) ve kaşeli ve imzalı 6 aylık emekli maaş dökümü banka hesap cüzdanı orijinali
    2 Varsa Kredi kartına ait SADECE SON AY ekstre fotokopisi, 2 ya da 3 tane varsa gayrimenkul tapuları ve araç ruhsatlarının fotokopileri
    3 BANKA HESAP ve PORTFÖY DÖKÜMÜ VE VARSA FON DÖKÜMÜ; Vize başvuru tarihi itibari ile son 15 gün içinde alınmış ve 3 aylık hesap hareketlerinin göründüğü, son kalemde kişi başı en az 7BİN LİRA görünen orijinal kaşeli imzalı hesap dökümü.(HESAP CÜZDANI KABUL EDİLMEMEKTEDİR.)
    F) ÖĞRENCİLER İÇİN
    1 Öğrenci belgesi( içinde bulunduğumuz aya ait) (İNGİLTERE VE İSTANBUL İTALYA İÇİN İNGİLİZCE )
    2 EBEVEYNLERİNDEN ÇALIŞMA EVRAKLARI; Anne ya da Baba banka hesabı sunabilen ebeveynden yukarıda belirtilen meslek gruplarından hangisi uygunsa çalışma evraklarının hepsi.
    3 Masraflarının ebeveynleri tarafından karşılanacağına dair konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (İngiltere için İngilizce)
    4 18 yaşından küçük ise son 3 ay içinde alınmış muvafakatname gereklidir.

    İSPANYA

    *FOTOĞRAF 1 adet arka fon beyaz fotoğraf; 3,5-4,5 cm ölçülerinde
    *0 yaş itibari ile her başvuru şahsen yapılacaktır.
    * ispanya konsolosluğu için muvafakatname; 18 yaşından küçük çocuk anne ya da babasından gitmeyen kişi verecektir.Kim ile seyahat ediyorsa onun adı soyadı ve hangi ülkeye seyahat edeceği bilgilerinin belirtilmiş şekilde güncel ve orjinali olmalıdır.
    *Vize alınacak yolcunun masrafını seyahate katılmayan eş/anne/baba vs karşılıyor ise o kişinin nüfus cüzdan fotokopisi gereklidir.
    * Son 3 ay içinde alınmış oda faaliyet belg. Orijinali
    *İspanya konsolosluğu Kredi kartı ekstresi Ticari şirket hesapları kabul edilmemektedir.
    * İkametgâh belgesi
    *ANKARA İÇİN;Sunulan dilekçeler İngilizce yazılmalıdır.**tam tekmilli vukuatlı nüfus kayıt örneği ** ikametgâh belgesi.** Son 3 ay içinde alınmış Oda sicil kayıt sureti ve oda faaliyet belg. Orijinali ** banka hesap dökümü vize başvuru



    HANGİ MADDEYE GİRİYORSUN? Ortalamaya vurduğumda günde 3 tane pasaport veriyorum İspanya İçin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi winwin35 -- 23 Ocak 2018; 18:13:45 >




  • akinht123 A kullanıcısına yanıt
    BLS contact İspanya'nın aracı kurumu

    https://turkey.blsspainvisa.com/istanbul/turkish/index.php
  • Sponsor gosterilerek vize alındı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akinht123

    Sponsor gosterilerek vize alındı...
    Detaylı bir şekilde yazabilir misin . (Aşamalar , kaç gün kalma çıktı vs. ) Çalışmadığımız durumlarda ona göre başvuru yaparız.
  • *Designer* kullanıcısına yanıt
    Ispanya vizesi icin hic bir problem yok öncelikle aileden birini sponsor gosteriyosunuz tapu ruhsat fotokopileri banka hesaplari gibi ama kendi banka hesabiniz daha önemli. Ben ekstradan diploma fotokopimi falan da koydum yalan bir otel rezervasyonu yalan bir donus ucak bileti ayarladim 1 yillik saglik sigortasi yaptirdim. 1 ay cikti vize onu da ilk schengenim ve sigortasiz oldugum icin bu kadar az verdiklerini dusunuyorum. Bls icin genelde kotu yorumlar okudum ama ben sikinti cekmedim herkes yardimci oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akinht123

    Ispanya vizesi icin hic bir problem yok öncelikle aileden birini sponsor gosteriyosunuz tapu ruhsat fotokopileri banka hesaplari gibi ama kendi banka hesabiniz daha önemli. Ben ekstradan diploma fotokopimi falan da koydum yalan bir otel rezervasyonu yalan bir donus ucak bileti ayarladim 1 yillik saglik sigortasi yaptirdim. 1 ay cikti vize onu da ilk schengenim ve sigortasiz oldugum icin bu kadar az verdiklerini dusunuyorum. Bls icin genelde kotu yorumlar okudum ama ben sikinti cekmedim herkes yardimci oluyor.
    hayırlı olsun.

    bu mesajı okuyan herkese sesleniyorum;
    donunuzun markasının ticari sicil gazetesindeki kaydını vize başvurusunda istemeleri
    ve sizin bunu bulmanız
    size vize çıkacagı anlamına gelmez.
    olay TAMAMEN ordaki GÖREVLİNİN RUH HALİ ile alakaldır.
  • akinht123 A kullanıcısına yanıt
    Biraz geç oldu. Hayırlı olsun. Sevindim. Bazı kişilere de kapak olmuş...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.