Şimdi Ara

İso Belgesi Nasıl mı Alınır ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İso 9001 Belgesi Nedir?

    İso belgesi aslında halkın kendi arasında daha rahat anlaması açısında bahsettiği belgelerin tamının adıdır. Burada isterseniz ilk önce iso’ nun ne olduğunu anlatarak başlayalım iso kelimesi İ-S-O yani “uluslararası akreditasyon organizasyonu”nun kısaltılmasıdır. Amacı işletmelerin tüm yönleriyle incelenerek bir standarda kavuşturulması ve nedenle de standartların düzenli bir şekilde gözden geçirildiği sistemdir.



    İso belirli dönemlerde kendi belgelerini güncelleyerek yeni isimler verir örneğin şu anda İso 9001-2015 olarak güncellenmiştir bundan önceki dönemde ise İso 9001-2007 güncel olarak yer alıyordu.

    İso 9001 Belgesi Nasıl Alırsınız?

    İlk önce sizin firmanızın belirli bir kaliteye erişmiş olması ve bu standartları yakalamış olması gerekmektedir. Bunun için ise bir danışmanlık firmasından yardım almak onların sizin firmanız ile ilgili belirtmiş olduğu çizgi doğrultusunda ilerlemek yapılabilecek en akıllıca şeydir. İso 9001 belgesinin geçerliliği 3 yıldır ve bu süre sonunda belgenizi standartlarınızı koruyarak yenilemeniz gerekir. Bu şekilde yapılmasının amacı kalitenizin devamını sağlamaktır. İso 9001 belgesine sahip olan firmalar belgeyi aldıktan bir sene sonrasında bir ara denetime tabi tutulurlar. Bu denetimlerin ne zaman yapılabileceği de kestirilemez ancak genellikle her yıl tekrarlanmaktadır.

    Sonuç olarak değerlendirecek olursak İso 9001 belgesi sizin markanızın da bir nevi tescilidir çünkü bu sayede insanların size güveni de bir hayli artacaktır. Eğer bir ticaret firmasıysanız bu belgenin size uluslar arası anlamda katacağı birçok fayda olacaktır.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.