Şimdi Ara

ismail saymaz sözde doçente öyle bir ayar verdi ki stüdyo inledi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
3
Favori
80.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
258 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hangimiz daha gerçek Müslüman tartışması olmuş burada en iyisi uzak durmak yesinler birbirlerini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iCrush kullanıcısına yanıt
    Evet konu gene döndü dolaştı Atatürk'ün dinine geldi. :D İster müslüman, ister ateist olsun. Kemalizm Atatürkün dini neyse o dine geçme değildir. Hala diyorum git bir Kemalizm nedir onu öğren. Kemalizm dinsizlik değildir. Sen de adamı zorla ateist yapmaya çalışıyorsun. Ki %100 bile emin olamayacağın Alllah ile onun Arasında olan bir konuda adama ateist diyorsun ya değilse vebalini nasıl çekeceğini düşndün mü? Konunun Atatürkün dini ile alakası yok hala adamı dinsiz öcü gibi gösteren konuyu başka yere çeken sizsiniz. İster müslüman, ister ateist olsun, benim müslüman bir kemalist olmamı engelleyecek bir şey yok.

    Gökten indiği sanılan kitap konusunda kime demiş, hangi olaylar karşısında söylemiş o cümleyi bir araştır istersen. Konuşmasının tek bir cümlesi cımbızlanıyor.

    Başörtüsünün yasaklanmasını, ikna odaları neden kemalizm ve Atatürk yasaklamış gibi yazıyorsunuz? Başörtüsü yasaklanma saçmalığı ne zaman başladı ona da bir bak.
    Müslüman gibi davranmıyorum, müslümanım zaten. Bütün Kemalistleri dinsizmiş gibi göstermek ya da dinsiz olduğunu söylemek senin haddine değil. Kemalist olup müslüman, ateist, hristiyanda olabilir. Kemalist olmak kapalıları öcü olarak görmek de değil.

    Hadi diğelim yapılanlara kemalizm adına yapıldı dendi, bu kemalizmin ne olduğunu değiştirmiyor aynı ışidin Allah ve İslam adına adam öldürüp, kesmesi gibi.

    Atatürkün bir sözüleriyle "Bizim dinimiz en tabi ve makul dindir ve ancak bundan dolayıdır ki son din olmuştur. Bir dine tabii olmasi için akla, fenne, ilme ve mantığa uygun olması lazımdır. Bizim dinimiz bunlara tamamen uygundur." "Biz ne bolşeviğiz ne de komünist; ne biri ne diğeri olamayız. Çünkü, biz milliyetperver ve dinimize hürmetkârız." ben de Atatürk'ü müslüman yaptım bak :D Dininin şu, bu olduğunu söylemek kimsenin haddine değil, Allah ile onun arasında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vexra -- 6 Ocak 2020; 13:42:0 >




  • genç muallim G kullanıcısına yanıt
    Kıyam ruku, secde ( bakara 238, bakara 43, ali-imran 43, hac 26, tevbe 112) Al bakalım. İnandğı dinin kitabını inkar edeni ilk defa görüyorum. Gayette Kuran eksik demiş oldun. Ezan ezandır evet, dili değişsede ezan ezandır. Kaç tane ülkede ezan kendi dillerinde okunuyor. Kemalist müslümanım yorumumu da yaparım kimseyi de ilgilendirmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARES007

    Senden konuyla ilgili Kuran ayetini bekliyoruz.

    Şayet konuyla ilgili Kuran ayeti atamazsan insanların inancına hakaret etmiş ve iftira atmış olacaksın. Bak bu sağlam gunah ha. Üstelik 3-5 kişiye işlediğin değil milyonlara karşı işlediğin gunah.

    Alıntıları Göster
    Ya konuda bir çok mesajım var velet velet mesajlarla gelmeyin gidin yaşınızla muhatap olun git mahallende top oyna hadi oğlum. Konuşma tarzına bak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark_Soul

    Senin bu mantıkla gidersek Türklerin binlerce yıllık şaman inancını bırakıp İslamiyete geçmelerinde de bir bit yeniği var?

    Böyle saçma bir argüman olmaz.Atatürk dahil, cumhuriyet kadrolarının nerdeyse hepsi, Türklüğü ve milliyetçiliği, İslam inancının önüne koymuştur.Çünkü ortada benliğini kaybetmiş, soyunu unutmuş, dış ülkelerin kolayca maşası olan, eğitimsiz, cahil bir halk vardı. Özellikle İngiltere bu hacı hoca tayfası üzerinden Türkiye dahil tüm ortadoğuyu himayesi altına almıştı.

    Atatürk, aklı mantığı ve bilimi herşeyin önüne koymuştur. Muhtemelen kendisi de inançsız olduğu halde kimsenin ibadetine karışmamıştır aksine saygı duymuştur. Diyaneti kurdurmasının sebebi, halkın yalancı, vatan haini, sapık ırz düşmanı şeyhlerin hocaların peşine takılmasını önlemekti. Halk arapça ezan istiyor lafı da hamasetten ibaret bir referandum yapılsım bakalım kim Türkçe kim Arapça ezan istiyor.
    Din değiştirmek ayrı olan ve kimseye zararı olmayan bir şeyin değiştirilmesine karışmak çok ayrı.

    Türküm onda yana sıkıntı yok şükür. Şükür ki aynı zamanda elhamdülillah müslümanım da. O siyasi konulara girersek -ki konu dağılır o yüzden burası yeri değil- işin altında hem sağ ve hem sol tarafın tek taraflı görüşlerle bugün bir şeyleri savunduğuna çok rahat şahit olabiliriz. Instagramda cumhuriyeti sağ çomarlarına karşı savunmaktan ve hakeza bu tarz dini konuları size karşı savunmaktan aslında gına bile geldi. Aynısının laciverti konumundasınız benim için aslında. Çünkü tek taraflı sığ bir bakış açışıyla kendi işinize gelen şekilde konulara yaklaşıyorsunuz. Ha örnek istiyorsan neyi kimden savundun diye instagramda şöyle gereksiz bir sayfa varhttps://www.instagram.com/tahirsimsek/ girersen büyük ihtimal beni çoğu yorumda görebileceğini düşünüyorum.




  • Lynxed kullanıcısına yanıt
    "Din değiştirmek gibi zararsız bir konu"

    hahaha çok güldüm, gereksiz yere size vakit harcadığıma da üzüldüm. İslamiyette bile din değiştirenlerin, inançsızların cezası idam, gerçekten çok zararsız birşey. Tüm yazdıklarınız baştan aşağı tutarsız kendinizle bile çelişiyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark_Soul

    "Din değiştirmek gibi zararsız bir konu"

    hahaha çok güldüm, gereksiz yere size vakit harcadığıma da üzüldüm. İslamiyette bile din değiştirenlerin, inançsızların cezası idam, gerçekten çok zararsız birşey. Tüm yazdıklarınız baştan aşağı tutarsız kendinizle bile çelişiyorsunuz.
    Demek istediğim din değiştirmek ile olan bir din içindeki bir şeyle oynamanın farklı olduğuydu ama anlamada kıtlık problemi çektiğinizi düşünemedim özür dilerim.
  • Doçent olduğuna emin misiniz paralı diploma olmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Naganzo N kullanıcısına yanıt
    Lynxed kullanıcısına yanıt
    Dini açıdan Türkçe, Arapça veya başka dilde okunmasında bir sorun olmadığını düşünüyorum. Bu ayet değil. Hatta günümüzde ezanı duyup camiye giden kalmadı nerdeyse. Hiç okunmasa insanlar yine camiye gider. Ancak ezanın sembolik anlamı ve insanların alıştığı bir tınısı var. Oturmuş, uzun geçmişi olan, sembolleşmiş bir şeyi haklı sebebin olsa bile değiştirirsen başına bela alırsın. Hiç gereği yokken burayı kaşımak Atatürk'e de büyük zarar veren oldukça hatalı bir hareketti. Türkler ilk İslamiyete geçtiğinde yapılsa olurdu.

    Şu şekilde başka bir örnek vereyim. CB Erdoğan da geçtiğimiz senelerde İstiklal marşının bestesi yanlış diye bir açıklama yapmıştı. Özellikle kemalist kesim büyük tepki göstermişti. İyi bir beste olsa da baktığın zaman gerçekten de sözlere uymayan bir yapısı var. Bestedeki duraklamalar kelimelerin bitişine denk gelmiyor. Ancak bunu sebep gösterip 100 yıllık geçmişi olan marşı değiştirmeye kalkarsan yerine daha iyi bir şey koysan bile benimsenmez ve ezanda olduğu gibi bir marş yüzünden başına bela alırsın.

    Anlatmaya çalıştığım kendisinin sembolleştirdiği bir şey için tepki gösteren kesim aynı saygıyı dindar kesimin sembolleştirdiği bir şeye karşı göstermiyor olduşu. Bu tutum Türkiye'deki çoğu kişi için de geçerli tabi ki. Empati yapıp karşı tarafın hassasiyetine dikkat eden pek kimse yok. Her şeyi değiştireceğim, yerine daha iyisini getireceğim demeden bir kere daha düşünmek lazım o yüzden. Bazen biraz da muhafazakar olmak iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 6 Ocak 2020; 15:23:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Şşiddeti tasvip etmiyorum, fakat tam dinlene dinlene dövmelik numune Selman denen tip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark_Soul

    "Din değiştirmek gibi zararsız bir konu"

    hahaha çok güldüm, gereksiz yere size vakit harcadığıma da üzüldüm. İslamiyette bile din değiştirenlerin, inançsızların cezası idam, gerçekten çok zararsız birşey. Tüm yazdıklarınız baştan aşağı tutarsız kendinizle bile çelişiyorsunuz.
    Bire kafir kuranın neresinde yazıyor inançsızların, din değiştirenlerin cezası idam diye sen kimsinki Allah adına hüküm koyuyorsun işte senin gibi işitten hiç bir farkı olmayan zihniyetin kökünü kurutmak lazım en büyük Allah düşmanı sizlersiniz..
  • Bu selman öğüt chp den kovulan bir vekille tartışırkende hatalı yorum yapmıştı. Bu adam sırf zarar.🙄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu selman söğüt denen zat tv'ye çıktığında sövmeyen var mı acaba
  • İsmail Saymaz'ı kovmasalar bari gazeteden
  • Programı izledim. Ayarın kralını ismail saymaz yedi. İzlemesek inanacağız.
    Hoca kemalistlerin gerçeklerini dobraca, eğip bükmeden ortaya koydu.
  • İsmail Saymaz adlı arkadaş önüne gelen kadına yürüyen sapıktan başka bir şey değildir. Buraya da kanıt olarak eski yıllarda patlatılan sosyal medyasından 3-4 fotoğrafı atayım.
    https://twitter.com/dieotoritary/status/1213355435924885510?s=20
  • por favor kullanıcısına yanıt
    He he Hoca tabi.Daha öncede sümüklü hocanın elini eteğini öpüyordunuz.Buda kandırmasın sizi? Malum çok kolay kanabilen bir yapınız var.
  • o doçent midir nedir gerçekten nasıl bir iticilik var adamda
  • Imamoğlu bir tane elemanı işten çıkarmıştı. Adamın tonla feto mesajı çıktı. Bu selmanı savunan aynı tip o gün işten çıkartılan maklubeciyide bu forumda savundu. O kripto kendini çok iyi bilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.