Şimdi Ara

ismail saymaz sözde doçente öyle bir ayar verdi ki stüdyo inledi (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
326
Cevap
3
Favori
80.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
258 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hwogk

    Bu mesaj silindi.
    Pm mesajın geldi ne yazık ki cevaplayamadım onay kodu yüzünden ki bu durumu uzun süredir yaşıyorum destekden yardım dahi istedim neyse hatta çok derine yakın mesajda yazmıştım lakin tekrar yazmam için o cümleleri tekrar toparlamam gerek lakin inan ki birçoğunu hatırlamıyorum

    Daha sonra iki birşey karşılayacağım ama şu an müsait değilim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknokratik

    Ben ister arapca isterse hinduca ibadet ederim, buna devlet nasil karısir. Bu ulkede 18 yil ezan, halk istemedigi halde zorla turkce okutuldu . Arapca okuyanlar cezalandirildi. Ki turkce ezan isteyenlerin dine ezana namaza uzak olmalari da tesadufi degil. Laiklik dunyada dini ozgurluklerin teminatı olarak uygulanirken, bizde devletin dine her türlü mudahelesi olarak uygulandı. Rahmetli Adnan Menderes ezani serbest bırakmıştır. Zorla arapca yapmamistır. Halk ezani asli lisani ile istedigi icin şuan ezanlar arapca okunuyor.Olayin dini yonu ise ezan dunyanin her yerinde arapca okunur, çünkü evrenseldir.Allah kelimesi özeldir , cogulu yoktur, sen bunu tanri , ilah diye ceviremezsin. Ekber kelimesi yine turkcede karsiligi yok, en buyuk diye cevirirsen bu kelimeyi bir futbol takimi icinde kullanabilirsiniz, ama arapcada bunu Allah'tan baskasina isnat edemezsin.

    Alıntıları Göster
    Cidden saçmalamışsın, benim sorduğum şu Arapça kutsal bir dilmidir? Yoksa Kuran araplara geldiği içinmi arapça yazılmıştır? Eğer Kuran hindilere inseydi yine arapçamı yazılacaktı yoksa hintçemi?
    Önce bunu bir anlayalım.

    Gelelim ikinci saçmalamana, Allah kelimesi arapçada İlah anlamına gelir, bunun karşılığı Türkçemizde Tanrı anlamına gelir. sen çeviremezsin gibi saçlamamışsın ama bak uzmanlar ne diyorhttps://islamansiklopedisi.org.tr/allah

    Gelelim üçüncü saçmalamana, Allah kelimesi özel ise, yaradan, rab vs gibi kelimeleri neden Allah için kullanıyorsunuz ve yine Allah'ın 99 adı vardır diyoruz? Günaha girmiyormuyuz o zaman?

    Gelelim zirve yaptığın saçmalamaya, Ezan Türkçe okununca anlamsızmı oluyor, yoksa anlamıyormusun? Okunsun yada okunmasında değilim ben, okunmasında ne sakınca var ordayım, okunsun millet kulağının ucuyla aaaa ezan okunuyor diyeceğine, türkçe okunsun Ezanda ne anlatılmak istiyor anlasın ne var bunda? Sizin dediğiniz gibi arapça kutsal bir dil ise o zaman tüm müslümanlara arapça farz olması lazım değilmiydi? Yada diğer kitaplar neden arapça gelmedi????
    Haaaa olay şu arapça okunsun Kuran ve Ezan kimse anlamasın anlamını cahil kalsınlardaysanız o zaman doğru yoldasınız bozmayın...

    Bırakın bu arap hayranlığını evet müslümanız ama arap değiliz, arap olmadığımız içinde ne dillerine nede adetlerine ihtiyacımız yok.....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heliosis -- 12 Ocak 2020; 17:7:12 >




  • eski program ama izleyince sadece şunu görüyorum, kimse susmuyor. sürekli konuşuyorlar. ama sürekli konuşuyorlar. kimin ne dediği belli değil. zar zar zar ya bu nedir. lan sus da dinle, yoook. beynim şişti Allah'ın belaları.
  • Amphitritel kullanıcısına yanıt

    Tavaf projesi gorselin uydurma oldugunu kendi icinde gizli. tavafi bilenler hemen anlar. Bakalim sebebi bulabilecek misiniz?

  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.