Şimdi Ara

İşletme veya Ekonomi Bölümlerinde Okuyanlar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar Merhaba.Öncelikle herkese iyi pazarlar diliyorum.

    Üniversite seçimi konusunda İşletme Fakültesi veyahut İşletme-Ekonomi Fakültesi'nde herhangi bir bölümde öğrenip görenlerden yardım almak istiyorum.

    Yaklaşık olarak 6 yıldır Finans - Yatırım alanlarında kendimi geliştiriyorum.

    Yaşım 22.Lise'den çıktığım yıldan itibaren bu yaşıma kadar 2 üniversite bıraktım. (Elektrik Elektronik Mühendisliği 1.Sınıf , Elektronik Haberleşme Teknolojisi 2.Sınıf).

    Bu bölümleri seçerken Endüstri Meslek Lisesinde okumam ve babamında Elektrikçi olması büyük etken gösterdi.

    Ancak bu bölümlerde kendimi yeterince iyi ispatlayamadığımı bir zaman sonra anlamaya başladım.Yıllarca bu konuda aileme karşı fazla pasif kaldığım için bu bölümlerde sanki okumam zorunluymuşçasına çabaladım ve gayret ettim.Bıraktığım iki üniversitede de ortalamalarım gayet iyiydi ama ben Elektrik veyahut Elektronik üzerine profesyonel olarak bir iş yapmaktan hep çekindim.Ailemle yaşımında verdiği ağırlıkla bu konuyu konuştum ve anlayış gösterdiler.

    Konuyu fazla baltalamak gibi olmasın ben İşletme veyahut Ekonomi fakültelerinde her hangi bir bölümde okuyan arkadaşlarıma şunları sormak istiyorum.

    1.Bir çok Bankacılık ve Ekonomi bölümünün derslerini üniversitelerin sitelerinde yayınladığı yazılardan inceledim ancak tam olarak bölümlerle ilgili net içeriklere ulaşamadım (En azından benim bilmek istediğim konularla ilgili) Borsa ve Yatırım üzerine çok daha yoğun bir ders programı ve ders içeriği içeren bölümler hangileridir ?

    2.Okulu bitirince SPK'nın yapmış olduğu Lisans sınavlarına girip portföy yöneticiliğinde kariyer yapmak istiyorum.Bu konuda da seçmem gereken bölüm veya bölümler ağırlıklı olarak hangileridir ve tam olarak bu bölümleri karşılamasa dahi ders içeriklerinde bu gibi konularda daha ağırlıklı bahseden bölümler var mıdır ?


    Teşekkür ediyorum şimdiden dostlar.İyi günler dilerim



  • +++ Üniversite sınavları yaklaşıyor ancak halen daha sorum cevapsız kaldığı için güncelleme gereği duyuyorum
  • Borsa ve yatırıma yakın olabilecek bir bölüm olarak uluslararası finans bölümü olabilir ayriyeten ben de kimya bölümü okuyorum Bırakma durumum var ea dan işletme ekonomi iktisat üçgeninde birine gitmek istiyorum bu konularda kendinizi nasıl geliştirdiniz ilgim var fakat çok üzerine düşmedim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.