Arkadaşlar 300 civarı puan bekliyorum. Bu puanla hukuk imkansız. 4 yıllık işletme iktisata girebilirim ama. Sizce hangisini seçmeliyim.
Çalışma alanları olarak hangsi avantajlı. Veya başka avantajları falan var mı?
Teşekkürler
2 bölümdede iş bulman çok ama çok zor.Fakat işletme okursa iş bulma şansın yükselir
quote:
Orijinalden alıntı: Orjin Carnibor
2 bölümdede iş bulman çok ama çok zor.Fakat işletme okursa iş bulma şansın yükselir
işletmeye gir puanın tutuyosa açıktan da iktisat bitirirsin istersen benim gibi. ilk 2 yıl dersler aynı zaten zorluk çekmezsin.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: AlaturkaMavzer
bende iktisat okumayı düşünüyorum..ama niye zor?zor olsa bile ben boğaziçi,odtü,sabancı gibi bir yerden mezun olsam yine iş bulmakta zorlanır mıyım?
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-899B4D97F
quote:
bende iktisat okumayı düşünüyorum..ama niye zor?zor olsa bile ben boğaziçi,odtü,sabancı gibi bir yerden mezun olsam yine iş bulmakta zorlanır mıyım?
Alıntıları Göster
2side çok fazla mezun verdiği için iş bulmak zor oluyor.ama işletme daha avntajlı
quote:
quote:
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: BlackPeac3
quote:
Kardeş boğaziçi işletmeyi kazansan ztn havada kapışırlar seni Ama tahminen sınavda ilk 2000 e falan girmen gerekebilir o dediğin üniler için
Benim 1 yıl daha dersaneymiş kitapmış öss miş denemeymiş valla takatim kalmadı bi an önce atlamayı düşünüyom bi bölüme ama soriim dedim bi foruma. İşletmenin puanı genelde iktisatagöre dha yüksek galiba. Başka yorum yapacak yok mu. Şöyle 290-300 arası bi bölüme girsem nasıl olur mesela.
Bence o kadar mülakatın arasında bi halt yapamam gibime geliyor iyi üniler dururken am ne bileyim işte kfam da ço karışık
quote:
quote:
Alıntıları Göster
quote:
quote:
o üniversitelere gidecek kadar puanın varsa neden işletmeye gidiyorsunki.İşletme okuyupta iş arayan birsürü insan var.
Şimdi birde istisna var.Eğer ingilizce almanca fransızca yada herhangi bir yabancı dilin varsa.Büyük şirketlerde iş bulabilirsiniz.Yabancı dil yoksa çok zorİngilizce bilmeniz bile yeter kolayca bulabilirsiniz
quote:
Orijinalden alıntı: Themis99
2side çok fazla mezun verdiği için iş bulmak zor oluyor.ama işletme daha avntajlı
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Themis99
Sen de haklısın ya. En dandik üni de bile var işletme iktisat.
quote:
quote:
quote:
o üniversitelere gidecek kadar puanın varsa neden işletmeye gidiyorsunki.İşletme okuyupta iş arayan birsürü insan var.
Şimdi birde istisna var.Eğer ingilizce almanca fransızca yada herhangi bir yabancı dilin varsa.Büyük şirketlerde iş bulabilirsiniz.Yabancı dil yoksa çok zorİngilizce bilmeniz bile yeter kolayca bulabilirsiniz
Alıntıları Göster
quote:
quote:
quote:
daha öss ye girmedim 2009 da gireceğim. ayrıca iktisat,işletme olmazsa hangi bölümü tavsiye edersiniz?
dil pek sorun değil üniversiteyle beraber halledeceğim.
quote:
quote:
quote:
quote:
daha öss ye girmedim 2009 da gireceğim. ayrıca iktisat,işletme olmazsa hangi bölümü tavsiye edersiniz?
Alıntıları Göster
işletme oku derim bende bu gecen sene bitirdim. işletmecilerle iktisatcılar hep sunu tartısırlar işletmemi iktisatın alt dalıdır iktisatmı işletmenin fakat işletme aslında iktisadın alt dalıdır ama popüler olmuştur iktisada göre. işletme okumak iktisata göre kolay iktisatın dersleri cok cok zor. işin kolayına kacmak istiyosan işletme oku...
quote:
Orijinalden alıntı: CRUSSOR
işletme oku derim bende bu gecen sene bitirdim. işletmecilerle iktisatcılar hep sunu tartısırlar işletmemi iktisatın alt dalıdır iktisatmı işletmenin fakat işletme aslında iktisadın alt dalıdır ama popüler olmuştur iktisada göre. işletme okumak iktisata göre kolay iktisatın dersleri cok cok zor. işin kolayına kacmak istiyosan işletme oku...
Alıntıları Göster
dostum eğitim fakültesi okuma da ne okursan oku (200.000 öğretmen adayı boşta)
bence artık bölümler fazla birşey ifade etmiyor bence önemli olan o alanda kendini geliştirebilmek (işsiz kalmak istemiyorsa yabancı dil şart)
sadece önerimdir
quote:
quote:
quote:
quote:
Alıntıları Göster
Amma saçma konuşan olmuş, adam Hukuk tutmaz diyor siz Bogaziçi işletmeden bahsediyorsunuz.
İktisatta yüksek lisans yapan biri olarak, tavsiyem İktisa-Maliye yada işletme ayrımı yaparsak.
Öncelikle iktisat sayısal ağırlığı olan bir bölüm. Her nekadar sayısal az derselerde inanma, o bizim matematik özürlü hocalarımızdan kaynaklanıyor. İktisat kitaplarında sayfalarca yazıyla geyik yaparlar, oysa hepsi bir grafik ve bir kaç eşitlikle anlatılabilecek düzeydedir. İktisatta makro, mikro olsada genel anlamda makro bakış açısı kazanırsın. Para-banka sermaye piyasaları üzerine dersleriniz vardır. Mezun olunca KPSS alan grubu, bankaların müfettişlik ve uzmanlıkları, analiz gibi alanlarda işi iyi bilirsen çok iyi maaşlardan iş buabilirsin. Özellikle istatistik ve ekonometri gibi derslerde kendini yetiştirir irsk yönetimi gibi sayısal becerisi yüksek alanlarda uzmanlaşırsan çok iyi yerlere gelebilirsin. Ayrıca Kpss B gurubu yani normal memurlukta da iktisattan mezun olanlar çok şanslıdır. Çünkü en fazla kadro onlara açılır. Mutlaka yüksek lisans hatta doktora düşün artık bunlar gereklilik haline geldi. Maliye ise karmadır. Hem iktisat, hemkamu yönetimi derslerini alırlar. Eğer hakkıyla geçersen dersleri okul sonrası sınavlarda oldukça başarılı olabilirsin. Ama yinede tavsiyem iktisat olacaktır. Hukuk, İktisat, Para-banka, istatistik ve Ekonometri gibi temel dersleri çok iyi ögren işine yarayacaktır. Bir çokları bu ders okuldan sonra işimize yaramaz öff neden bukadar zorluyorlar ki geyikleri yaparlar. Onlara cevabım gidip gişede memur olacaksanız evet işinize yaramaz olur.
İşletmeye gelince, genel olarak sözeldir. İşletme bir bilim değildir, bu nedenle herhangi bir doktiriner temelide yoktur. Kendi altında bölümlere ayrılır, Finansman, Muhasebe, Pazarlama, Yönetim-organizasyon, uluslararası işletmecilik, lojistik gibi. Bunlardan uzmanlaşacagın alanı özellikle 3 sınıfta seçmiş olman ve stajlarını bu yönde yapmış olman gerekir. Dil bilgine agırlık vermen ingilizce haricinde başka yabancı dillere hakim olman lazım. Yine yüksek lisansla alanında uzmanlaşmak kariyer açısından iyi olur. Böylelikle çalışmak istediğin şirketlerde iş bulman kolaylaşır. Özel şirketlerde seçeneklerin çoktur. Kamuda yada bankaların yüksek düzeyli müfettişlik gibi alanlarındaki sınavlarda başarısı düşüktür, nedeni ise aldıkları derslerdir. Ama hedef değiştirip buraya geçen arkadaşlarımda var. Ama iktisat yada maliyeye göre daha çok efor sarfederler, okuldan almadıkları derslere daha çok çalışmaları gerekir.
quote:
Orijinalden alıntı: bynoun
dostum eğitim fakültesi okuma da ne okursan oku (200.000 öğretmen adayı boşta)
bence artık bölümler fazla birşey ifade etmiyor bence önemli olan o alanda kendini geliştirebilmek (işsiz kalmak istemiyorsa yabancı dil şart)
sadece önerimdir
Alıntıları Göster
hocam iktisat işletme aynı sektörde çalışır. o ona basar diye bişey yok. 300 puanlık bi yerde iktisat ya da işletme okursan iş bulamazsın. açık öğretimden farkı olmaz oraların. ayrıca en dandik üni de iktisat işletme var diyenlere lafım şu ki ona bakarsanız her üniversitede de mühendislik fakültesi var. mühendisin bini bin para. ne kadar işletme iktisat mezunu(açık öğretim hariç) varsa bi o kadar da mühendis dolu etraf. bol keseden konuşmayın yani. bilkent boğaziçi sabancı odtü mezunları havada kapışılır. dediğim her meslek dalında geçerlidir. bitireceksen doğru düzgün bi üni de bitirecfeksin istediğin mesleği. yoksa ktü mezunu kaç bin tane mühendis de etrafta bol iktisat işletme mezunu da bol.
quote:
Orijinalden alıntı: Vatal
hocam iktisat işletme aynı sektörde çalışır. o ona basar diye bişey yok. 300 puanlık bi yerde iktisat ya da işletme okursan iş bulamazsın. açık öğretimden farkı olmaz oraların. ayrıca en dandik üni de iktisat işletme var diyenlere lafım şu ki ona bakarsanız her üniversitede de mühendislik fakültesi var. mühendisin bini bin para. ne kadar işletme iktisat mezunu(açık öğretim hariç) varsa bi o kadar da mühendis dolu etraf. bol keseden konuşmayın yani. bilkent boğaziçi sabancı odtü mezunları havada kapışılır. dediğim her meslek dalında geçerlidir. bitireceksen doğru düzgün bi üni de bitirecfeksin istediğin mesleği. yoksa ktü mezunu kaç bin tane mühendis de etrafta bol iktisat işletme mezunu da bol.
Alıntıları Göster
Parmaklarınıza sağlık arkadaşlar. Ben cevabımı aldım gibi sanki.
quote:
Orijinalden alıntı: igoncu
Parmaklarınıza sağlık arkadaşlar. Ben cevabımı aldım gibi sanki.
Alıntıları Göster
işletmeyle iktisat arasında bikaç ders dışında doğru düzgün fark yok anadoluda ki üniversitelerde. birinde bir ders 3 saatmiş diğerinde 2 saatmiş bikaç derste arada farklı oluyomuş onlarda seçmeli herhalde ısparta iktisatta okuyan arkadaşım söylüyordu.
quote:
Orijinalden alıntı: vires
işletmeyle iktisat arasında bikaç ders dışında doğru düzgün fark yok anadoluda ki üniversitelerde. birinde bir ders 3 saatmiş diğerinde 2 saatmiş bikaç derste arada farklı oluyomuş onlarda seçmeli herhalde ısparta iktisatta okuyan arkadaşım söylüyordu.
Alıntıları Göster
iktisat, işletme konusunda en iyi üniversiteler nelerdir dersiniz?
quote:
Orijinalden alıntı: rewanius
iktisat, işletme konusunda en iyi üniversiteler nelerdir dersiniz?
Alıntıları Göster
işletme ve iktisat arasında özelde çok büyük fark yok..
fakat kpss sınavlarında iktisat bir adıma önde gördüğü dersler itibari ile..
İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi tercihimdir...
quote:
Orijinalden alıntı: xweser
Alıntıları Göster
KAMU YÖNETİMİ
quote:
Orijinalden alıntı: Error 404
KAMU YÖNETİMİ
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Error 404
KAMU YÖNETİMİ
aman Kamu deme.. bence değmez... kendimden biliyorum.. ne hukukçu, ne işletmeci, ne iktisatçı oluyorsunuz.. ortaya karışık..
quote:
Orijinalden alıntı: xweser
Alıntıları Göster
Yukarıdaki arkadaş 2009da öss sınavına girsin sonra boğaziçi iktisat/işletme konuşsun.. benim tercihim bunlardan iktisat olurdu. Önemli olan kendini geliştirmek iş sende bitiyo.