Şimdi Ara

İşletme kuralım mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    günümüz Türkiyesinin en büyük problemlerinden biri belkide işsizlik ve henüz iş hayatına başlamamış benim gibi eğitimli yeni mezunların korkulu rüyası... Kendimden bir parça bahsetmek istiyorum: 25 yaşındayım, Halkla ilişkiler bölümü mezunuyum, an itibariyle Açık öğretim de iş sağlığı ve güvenliği okumaktayım, Fotoğrafçılık ve Tasarım konusunda kendini geliştirmiş biriyim, üniversite eğitimim boyunca yazları deneyim kazanmak maksadıyla 3 yaz boyunca Türkiyenin kurumsal ve büyük markalarına çalışma fırsatı buldum, Aralık ayında askere gideceğim ve döndüğümde iş kariyerime başlamayı planlamaktayım.

    Neleri iyi yaparım:
    - Reklam
    - Pazarlama
    - Halkla İlişkiler
    - Tasarım
    - Fotoğrafçılık
    - Marka Yönetimi

    Neleri yaparım:
    - Basit seviye web tasarım
    - Orta seviye video ve kurgu
    - İçerik üretimi

    Takdir edersiniz ki çalışanların çoğu hak ettikleri ücretleri alamamakta, üzülerek söylüyorum İstanbul'da deneyim kazanmak için çalıştığım dönemde iş arkadaşlarımın becerilerine rağmen aldıkları maaşları görünce içim daraldı. Tabi hiçbiri yaptıkları işin dahisi değildi fakat işlerini iyi yapan ve iş ortamında iyi niyetli, nazik, yardımsever insanlardı (özel hayatlarını bilemiyorum). Ben gönüllü olarak çalıştığım için bana karşı iyi davranmış, rakip görmemiş olabilirler tabiki her olasılığı dahil etmek gerek bu tarz genelleyici yorumlara lakin kendi deneyimlerimden yolaçıkarak bana kötü davranılmadığını ve bundan memnun olduğumu ifade edebilirim.

    Buraya kadar herşeyi okuduysanız sabrınıza teşekkür ederim. Hayatımı kuracağım zaman bir yandan ek gelir sağlamak aynı zamanda bir işletmeye sahip olmak maksadıyla e-ticaret sitesi açmak ile ilgileniyorum. Daha farklı tavsiyeleriniz varsa dinlemekten zevk duyarım. Gönül isterki giyilebilir teknoloji şirketi kurayım ancak bu hayal sermayem olsa bile şuan bana çok uzak bunun için ne yeterli tecrübem nede konuya hakimiyetim var.

    Konuyu dağıtmadan desteğinizi beklediğim konunun aslına geleyim: E-ticaret konusunda deneyimli, birliktelik sağlayabileceğim, yeteneklerine güvenen, benimle tanışmak isteyen ve tanıştıktan sonra bana bir değer biçebilecek, birlikte bir program oluşturup amaçlarımız doğrultusunda kazanmak için çalışabileceğim ortak aramaktayım. Tabi söylemesi kolay şartlarımı dile getireyim:

    1. En önemli şartım, iletişime geçecek arkadaşların maddi sermayelerinden çok bilgi sermayelerine inanarak başvurmalarını istiyorum. (Yani bir otomobil yapmanın peşindeysek aylarca birlikte çalışıp otomobilin yürüdüğünden emin olana dek iki taraf içinde sermaye ve paraya odaklanmayacağına inanmak istiyorum) Kısacası bilgi birikimlerimizi birleştirip elle tutulur kazançlı bir işletme seviyesine gelene kadar bu ilişkinin akşamları yapılan part time gönüllü bir iş olarak görülmesi tercihimdir.
    2. Yazılım ve teknoloji konularına hakim yani benim eksikliklerimi tamamlayacak olan bir ortağa ihtiyacım var.
    3. Sabırlı ve programlı bir ortak en hayırlısı olacaktır, henüz e-ticaret ile ilgili yüzeysel bilgilere sahip biri olarak konuşuyorum otomobili bugün yürütemiyorsak üşenmeden çalışmaya devam etmemiz gerektiğini savunacak bir dosta ihtiyacım var.
    4. Güven istiyorum. Herkes ekonomik olarak kazanmak istiyor ve kurulan ortaklıklarla ve şirketlerin çöküşlerinde ortakların birbirlerine nasıl düştükleri hakkındaki hikayeleri okudukça bu yazıyı yazmamak ile ilgili tereddütlerim artıyor. Arkadaşlar bende sizler gibi hayalleri olan başarmak isteyen en önemlisi huzurlu ve kavgasız bir hayatı hakettiğini düşünen biriyim. Hiç tanımadığım birine güvenmek istiyorum ve beni hiç tanımayan birinin bana güvenmesini istiyorum.
    5. Farklı fikirlerim var ve fikirleri olmayan arkadaşlarla ilişkimizin ilerleyemeyeceğine dikkat çekmek isterim bunu kişisel olarak algılamayın, bu yazıyı bir fırsat olarak algılamayın. Ben hergün 1-2 işletme hayal ediyorum çoğunu saçma diyerek kendi hayallerimi ezmekten çekinmiyorum.
    6. Tercihen İzmir ve çevresinde ikamet eden

    Dipnot: E-ticaret işine girme niyetinde olan 0 dan website üretebilen ve kişiselleştirebilen yazılımcı ortağa ihtiyacım var. (yanlış anlaşılmaları engellemek için ekliyorum)

    Geleceğe dair kanaatimi sizlerle paylaştım. Öz ve samimi bir şekilde fikirlerimi anlattım umarım beklentilerimi karşılamaktadır yazdıklarım. Çünkü buradan yola çıkıp başarılı olmanın bizlere vadettiği ayrıcalıkları tanımlamak için yukarıda yazmış olduğum yazı fazla kısa kalmaktadır. Dile getirdiğim şartlar geleceğe yönelik değişebilir yada değinmeyi unuttuğum konular ortaya çıkabilir bu yüzden kusura bakmayın şimdiden ulaşmak isteyen arkadaşlara ithafen söylüyorum.

    Bu zor günlerde tüm işsiz ve hayallerine ulaşmakta zorluk yaşayan kardeşlerime sabırlar dilerim allah yolunuzu açık etsin. Sağlıcakla…

    İletişim : seckin@tuyuncu.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi numerico -- 11 Kasım 2017; 23:5:49 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.