Şimdi Ara

işlemcinin yerinde olduğunu nasıl anlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • i5 4 çekirdek pc vardı açılmıyordu tamire yolladık onlarda anakartın çipi yanmış dediler yapılmıyor dediler şimdi içinden işlemcileri aldıklarından şüphheleniyorum bilgisayar açılmıyor işlemcilerin yerinde olduğunu nasıl anlarım

• quote:

Orijinalden alıntı: mamokral80

i5 4 çekirdek pc vardı açılmıyordu tamire yolladık onlarda anakartın çipi yanmış dediler yapılmıyor dediler şimdi içinden işlemcileri aldıklarından şüphheleniyorum bilgisayar açılmıyor işlemcilerin yerinde olduğunu nasıl anlarım

anakart işlemci fanını sök bak bakalım orda duruyormu işlemci
  • Anakartın üzerine bak böyle birşey varsa yerindedir.

• çok tşk ederim
  • bu gösterdiğin diz üstü için demi
  • quote:

bu gösterdiğin diz üstü için demi

hayır masaüstü resmidir o.
    anakartın üstünde büyük bir fanlı sogutucu vardır onu sökür altında resimdekine çok benzer bir parça göreceksiniz o işlemcidir.
  • quote:

bu gösterdiğin diz üstü için demi

O işlemci AMD olduğundan biraz farklı görünür.Aslen Intel işlemciler buna benzer:
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bunu gösterdinde i5 i almışlardır i3 takmışlardır i5 olduğunu nasıl anlicam :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamokral80 -- 7 Ekim 2012; 15:05:31 >
  • Işlemci üzerinde yazar.Tabi üzerinde macun varsa sildikten sonra görebilirsin :)
  • çok oldum ama son 1 soru 4 çekirdek olduğunu nasıl anlicam açınca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamokral80 -- 7 Ekim 2012; 15:11:25 >
  • önemli değil.
    Macunu sildikten sonra,tekrar yenisini sürmeyi unutma.Yoksa işlemci ısısı ciddi biçimde artacaktır.
  •  işlemcinin yerinde olduğunu nasıl anlarım
    en kolay yolu görev yöneticisinden bakmaktır.Windows açılınca CTRL+SHIFT+ESC tuşlarına bas.Sekmelerden Performans'a gir.Cpu kullanım geçmişinde 4 tane kutucuk varsa işlemcin 4 izleklidir.Diğer yol CPU-Z den bakmaktır.Hem işlemcinin ne marka/model olduğuna çok rahat bakabilirsin..

Resimde Core 4 / Threads 4 yazıyor.Işlemci 4 çekirdeği de olması gerektiği gibi çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 7 Ekim 2012; 15:22:41 >

• bilgisayar açılmıyor anakartın çipi yanmış
  • Tam olarak ne olduğunu anlat.
  • bilgisayar açılmıyordu tamire yolladık onlar anakartın çipi yanmış dediler yapılmıyor dediler şimdi işlemcileri değiştirdiklerinden şüpheleniyorum i5-4 çekirdek olduğunu nasıl anlicam i5 in üstünde yazdığını anladım 4 çekirdek olduğu nasıl belli olcak:)
  • üzerinde yazanları buraya yaz.yada kendin google da arattır.
    örnek olarak yukarıdaki işlemcide "intel core i5-2500K SR008" yazıyor.
  • yarın gidip alicam servisten pcyi ozaman yazicam inşallah içindekilere bile olmamıştır :S
  • i5 430m 4 çekirdek çıktı bu kaç para eder
  • Ne cok konustun . Okumaya yoruldum.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=64141842&p=1#64141842

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

i5 430m 4 çekirdek çıktı bu kaç para eder

onuda bılgısyarcıya sor veya 2.el bölümünde konu ac sorunun cözülmüş sanırım baslıgıda cözüldü olarak degiştir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.